:D!

God morgon

Eftersom mitt tidsinställda kom upp igår så skriver jag lite kort ändå ;) Fick tid över. Idag som sagt ska vi ju åka till veterinären och Amadeus ska bli drogad. Tur att de e inte så långt vi måste åka denna gång iaf!

Amadeus vilar idag då, imrn blir det att rida ut med Ebba. Lugn tur igen! Slapp vecka för Amadeus de :D!


 

Oops

Har skrivit lite fel, var inte till veterinären idag. Ska alltså dit imrn. Det som jag skrev var egentligen tidsinställt med glömde ändra de x). Så imrn är det jag drar t veterinären :D! Vilket betyder vilodag för Amadeus.

Sitter hos jossa

Är inne på Jossas rum och väntar med att hon har duschat klart :). Sen ska vi gå ner till ridhuset och kolla när dom rider. Samtidigt som vi kollar förhör vi varann på läxan :).

Kan ju berätta lite kort om dagens ridpass.
Red inte dressyr, utan red ut med lite mer dressyr inriktat. Han kändes fin, dock hade jag hacket på så.. Så han fick trava och galoppera i väldigt lång och låg form idag :). Han var lite tittig och så, red på sandvägen och gick in i skogen efter ett tag. Liten bit så var det gräsväg, skit fint! Så byggde lite hinder och hoppade, blev typ ett galopp språng och sedan ett stunds x). Tre hinder byggde jag då, inte högt bara så han fick hoppa med baken inte med framhovarna som han brukar göra. Alltså han blir framtung x)
 Iaf så tyckte både jag och Amadeus de va sjukt kul, tråkigt bara att han inte har de suget inne som ute. Men de e ju såå sjukt mycket roligare att hoppa ute än inne ;).

Han har ju fått en mycket bättre galopp, han blir inte framtung direkt längre (typsikt nog endast när man ska typ hoppa på banan) utan han tar upp huvudet och får helt enkelt bättre galopp, mer hoppgalopp lixom x).

Träna iaf sjukt mycket galopp fattningar, nästan alla fattningar var ja nöjd med förutom i början då han trodde han fick springa in i galoppen, han har ju typ fått gjort typ hela tiden ;). Avbrotten är ju inte alls nöjd med, några enstaka då han bröt av mjukt och blev inte stark och inte heller drog upp huvudet :).

Nej nu kom Jossa så nu ska vi dra mot ridhuset ;)

Så sjukt skönt!

God morgon!
Idag blir det ju matte första lektion, sen typ svenka eller liknade och sen hela 3 timmar biologi ;o! Dock är vi typ ute hela tiden så :)!

Efter skolan åker så äter jag mat sen åker jag direkt t stallet och borsta och fixar Amadeus :D!
Åker sen till veterinären, åker från stallet vid 19:00 och har tid 19:30!

Mer uppdatering får ni ev på kvällen!

Dåligt me uppdatering

Red iaf ut med Josefin igår, bara skritt och barbacka :)! Mysigt ♥

Orkade inte uppdatera igår för skulla lägga mig tidigare än vad jag brukar. Skulle gå upp 05;45 ;o! Hade ju lite bråttom så jag kunde inte vara trött :). Hade en kvart på mig att gå ut och samlas vid kostallet x).

Skulle vara i svinhuset idag då, först så fick ju typ mocka å grisa oss ;). Luktar såå sjukt illa där inne, spec vid dom grisarna som är typ 6-8 veckor gamla. Fick även spruta, lite coolt ;). Sen fick vi ju hålla dessa små söta grisarna som var typ 2 veckor! ÅÅh va gulliga dom e!
Men jag kunde inte hålla rikigt utan höll på att tappa min gris 24/7, satt ju inte direkt still.

Fick även vara med på avlivning, fast kolla inte på utan gick till ett annat rum. Usch hatar att se djur dö, när dom inte e redo för de lixom.

Nu ska jag läsa på läxa, vid 4a går jag och äter. Efter jag ätit drar jag t stallet och kör på ett dressyr pass. Typ första på över en månad, så Amadeus har haft sitt sommarlov som han egentligen inte ska få på sommarn ;). Slappat hela sommaren och nu snart e de dags att börja träna igen :D! Och förhoppningvis så kanske jag kan starta en sista tävling :D! Fast tar de i Amadeus takt. Så nästa år är vi tillbaka (om det går nu och fixa munnen) på banorna igen!


Min lilla älskling

Veterinär tid

Nu till onsdagen halv åtta! Super skönt att de gick att få så fort :). veterinären trodde de kunde vara hakar som klämde i mungipan när han hade bett. Ska bli så sjukt skönt åka dit :)!

Nu ska jag gå och äta maat!

God morgon

Nu är det dags för skola, kul?! Nej. Dock är ju Lillerud bättre än än grundskolan då ;). Har inte så många ämnen.

Vet faktiskt inte vad vi har första lektion ;o. Får fråga någon i klassen.

Efter skolan blir det att åka till stallet och rida, vet dock inte vart ;). Finns ju en del vägar.

Idag ringer även mamma till veterinären så hoppas på tiden snarst, hade vart skönt och veta vad som spökar.



Nästa vecka hoppas jag att jag får ta med min "lilla" kanin :)! Ska fråga om man kan ta med sig egen bur, för han är ju lite större än en vanlig och behööver mycket större bur :). Om jag får så blir han med nästa vecka. Blir nog bättre för kaninen att komma hit :). Han älskar nämligen att bli klappad :). Juste jag kaninen heter Leif, men kallar honom kaninen :).

Dagens ridpass

Blev ju att rida själv, vilket är bra att träna på ;). Men han gick faktiskt hela tiden utan att ens tänka tanken med att stoppa eller vända ;). Red på en grus väg typ, vilket är bra så han inte bara går på sand, är ju inte heller bra för senor :). Red till ett tjärn (stav?), eller egentligen hade jag tänkt att rida runt, men de gick inte utan att vägen var förstörd av traktor spår, då var det massa lera å vatten. Varken jag eller Amadeus hade någon lust att traska över ;).

Så ist så vände jag och red ner så jag kunde bada, eller jag bada ju inte. Var fint på botten iaf. Amadeus är ju lite små söt så då, han vågar inte gå i vattnet om jag sitter på ryggen utan jag måste leda i honom ;). Som tur var så fanns det en liten gräsplätt som jag gick och  Amadeus fick gå i vattnet. JAg hoppade upp när alla ben var i vattnet, sen gick vi ganska långt ut.

Skulle ju egentligen köra lite mer dressyr pass, det gick inte så värst bra, eftersom han var på nytt ställe och allt var farligt ;). Red i grimma idag så till en början fatta han inte vad jag bad om, sen efter typ en halv timma så kunde han böja på nacken hela tiden utan att ta upp huvudet. Galopp fattningar blev det en del och även del tvärstopp ;). Ville galoppera i vatten, men de hade inte Amadeus någon lust med så blev att han tvärstoppa och jag hamna på halsen en gång, bra balans! ;).

Var ju rikigt roligt att rida idag, för jag vet att jag kan jobba honom även i bara grimma lite halft, dock kan jag inte rida med grimma på ett tag då den skavde. Eller jag kan inte rida dressyr i bara grimma x) Får köpa ett sidenpull eller va de heter. Är iaf ett bettlöst träns, det tränset har inte heller någon hävstångseffekt ;).



Bild på från idag när vi red ut ;).

Stallet

Där är  boxen och även min oranga rycktlåda ;) Finns en box brevid Amadeus box.


Där är stallet från utsidan


Stället vi har sadlarna och  sånt :)


Där finns hö'et och spånet


Glömde att ta kort där skottkärran och kraftfoder och sånt finns, men det är i ett annat rum ;)

Ny design

Som ni ser så har bloggen ändrat färg och bilder ;)

Idag..

Först idag ska vi typ åka till biltema, sen till Lillerud och lämna grejer (köpte lite saker till rummet igår på ikea) sen vidare till stallet.

Blir det att rida ut ensam, bra träning för min lilla lort :). Ska försöka hitta någon annan väg, blir att försöka rida ett mer dressyr inriktat pass. Han ska alltså inte få galoppera fritt, utan mer arbetsgalopp och samlad :). Även väldigt sakta trav, överdrivet sakta. Så förhoppings går han inte på tvären ;). Sen blir det att cykla till Lillerud igen :). Tråkigt bara att skolan   börjar igen.

Dock står ju Amadeus ute ett tag till, vilket  är super skönt!

Gårdagens ridpass

Red ut på bett idag, han var som vanligt, fast väldigt lång x). Han gapade inte så mycket, utan gapade bara när jag bad honom att jobba, och gapade när han skulle bli stoppad. Red iaf ut med Sofie och Jonna, blev ju en del galopp även idag så han blev ganska svettig! Gött de för honom :D! Red en jätte mysig runda, men var tvunga och vända och rida samma väg tillbaka :). När jag hade lämnat Sofie och Jonna så red jag lite dressyr, han kändes fin, men väldigt lat x). Han orkade inte jobba med bakkärran utan ville bara komma undan med att köra upp huvudet och gapa. Kollade munnen igen och sår hade han...... Så på måndag ringer vi äntligen veterinären.

Bilder på Grisarna











Gud va söta dom är! Dom skriker för minsta lilla oxå!

Glömde säga

Igår så bytte jag och Sofie häst, så jag red Olivia :). Gud va Sofie har gjort ett såååå sjukt stort jobb med henne! Inte alls lika lätt som Amadeus, utan såå himla svår tycker jag! Sofie, du ska bara veta att du är en rikigt duktig ryttare!

Olivia är såå mycket skumpigare och känns jätte liten skillnad med Amadeus x). Ändå är det typ bara 3 cm skillnad (?).







(vet att grimman sitter fult och att jag har bäver tänder)

Profilbilderna på sötaste ♥





Äntligen..

Funkar min dator :D! Så skönt! Blir bättre med att blogga med bilder!  Kommer göra lite tidsinställda med bilder tills imrn.

Imorgon blir det att rida med Sofie och Jonna :D!



Mer bilder får ni  senare, har ca 1150 bilder att ladda över ;)!

Dagens ridpass

Idag red ja ut med Sofie. Blev en del galopp (skräll lixom), idag hade han faktiskt en ganska rund galopp i vänster! Dock orkar han inte samla ihop sig utan att bryta av eller få fyrtakgalopp. Höger e allt så mycket enklare ;). Han kändes finare än normalt idag, visst krävde inget förutom att bära sig lite extra, och han gick inte på tvären! :D. Han brukar göra de direkt jag sätter i skänkel och kräver minsta lilla. Han var även normal idag, och inte alls tittig! När kommit hem så sköljde jag av honom, sen kom ja på att prova rida med bett, lixom typ 2 meter. Så hoppade upp barbacka och red runt lite, trava just för skulle se hur han var i munnen. Han gapade ju en del, men inte som han brukar, kunde ändå ha kontakt utan att han blev stark! Det är såååå sjukt skillnad med att rida på hacket och vanligt träns! På hacket går han i from direkt jag tar lite smått i tygeln, glöm dock inte att de e hävstång så han blir ju lite tvingad. Tränsbett gick de inte alls lika lätt, kanske för ja e van att han söker sig neråt direkt på hacket. Men jag kommer inte rida med bett förens jag rider ensam. Vill ju inte skämma ut mig med att ha en häst som gapar så man ser magsäcken typ... Tog även profilbilder på sötaste Amadeus, var ju ett perfekt ljus så kunde inte motstå ;). Bilderna får ni ikväll, och på måndag så kan jag förmodligen blogga med bilder igen! Då hoppas jag min dator funkar, får andra halvan av laddaren idag då ;).

Lektion

Vi fick sluta en halvtimma tidigare så då passar jag på blogga lite ;). Idag slutar jag två, efter det packar jag och sen drar till stallet. Blir att rida ut med Sofie! Dock måste ja ha bett, eller måste och måste. (Tro inte att ja e dum i huvudet, men mamma ringer inte veterinären förens jag ridit me bett och ser om han verkligen får sår nu efter 1 måndads vila) sen måste jag även rida med bett nåhra dagar innan så dom kan se vart såret e m,m. Känner mig så sjukt dum när jag skriver detta, tro inte att ja gillar att rida me bett! Jag har det framför mig att aldrig kunna rida me bett, eller kanske efter ett år typ. Aja vi får se hur han e i munnen idag då :)!

Orkar inte uppdatera

Kan ju bara säga att Amadeus var lite mer sig själv, inte alls sådär stark å sånt, fast sååå sjukt tittig, allt var verkligen farligt! Stenar, olika färger på marken, små grushögar, människor ;). Haha typ allt ;).

God morgon

Blev att duscha på morgonen och det gixk snabbare än ja trodde. Så har tid till att blogga. Igår fick vi våran första läxa, asså de e ju första skoldagen typ ju.. Men den var ju inte sådär svår, ska typ kunna jätte svåra ord. Idag ska jag rida ut med Sofie, Emma och Elin tror ja ;). Blir kuuul de! Älskar verkligen dessa vägar :). Idag har vi inte heller bråttom som tur är :). Har matte första lektionen så kuuul! Hade ett litet prov igår, bara för å se vart vi låg typ, asså shiit va dåligt de gick. Men man tappar ju så sjukt mycket när man har sommarlov. Data laddaren hade mamma glömt halva hemma x). Hon hade inte tagit med den som ska sitta i väggen, typiiiskt ;). Ni får stå ut ett tag till med fula inlägg utan bilder ;).

Dagens ridpass

Idag blev det att rida ut med Emma och Erica :D! Skit kul hade vi, och pigga och glada var hästarna :D! Asså älska när Amadeus e så pigg, han får ett så bättre steg! Red bara på riktig sandväg, var ju den enda ja kunde och vi hade lite bråttom så vi ville ju helst inte gå vilse ;). En gång körde vi in i ett träd, för Amadeus trodde Ericas häst skulle spraka, fast den hoppa så sjukt högt över vattenpölen så Amadeus blev rädd och vi "kråcka" i ett träd ;). Fast inte sådär hårt då. Haha rikigt kul! När jag red själv hem så red jag in på traktor vägen, där vi alltså ska provköra traktorer. Sandbana är det, så sjukt bra! Där red jag in och körde ett varv i trav med lite skänkelvikningar, som faktiskt gick förvånatsvärt bra! Han gick ju inte på tvären förutom en gång ;D haha! Nej nu skriver jag inge mer, ska dra t Sofie och kolla tv :d

Tidinställt

Just nu har mitt alarm ringt och dags att gå upp och äta, fast går ner 20 i 8. Så jävla gött å bara hoppa ur sängen och gå och äta frukost och sen gå och göra iordning sig :). Tillslut blir det väl att aldrig ha smink på sig ;). Idag börjar vi med matte, ska ha något prov :o! Asså sjukt, fast det är bara något prov som läraren ska typ kolla vart vi ligger å sånt ;). Jag som typ fick nästan IG i även de.. Haha! Aja, detta fixar jag :D! Sen är de typ någon låång lektion, biologi som är i 3 timmar tror ja. Dock är vi ute mest dels av tiden! Men man ska orka lyssna oxå ;o! Uppdaterar er som vanligt på kvällen.

Kommer inte upp?

Vissa inlägg jag skriver kommer inte in på min blogg :o. Eller de kanske e bara så, kanske kommer upp lite senare. Kan ju säga (om inte "dagens ridpass" kommit upp) att det var så sjukt kul och rida. Så nu hoppas jag att jag slipper höra elefanterna i natt ;D! Skämt åtsido. Nu ska jag sova.

Dagens ridpass

Red ut med Ebba idag! Amadeus var helt knäpp, han var rädd för allt, tur va så red vi inte ensama. Hade inte kunnat gått 5 meter innan han skulle vägra gå typ.. Red ju barbacka även idag, så gick inte så bra heller ;). Amadeus var helt ovanligt pigg, han travade på så sjukt friskt och när han väl jobbade så jobbade han rikigt bra! Just för han hade den energin :D! Dock hade han huvudet mycket bland molnen så kunde inte ha så bra balans ;). Han blev även hingst på nytt, asså shit va han höll på när de kom en annan häst. Typ trava efter, trava på stället, visa upp sig å hade sig, min lilla knäppa jök ;). Var ute ca 1 timma skulle jag tro me en del galopp och trav! Han var inte lugn idag, han var mer hel knäpp ;). Kul att man sitter barbacka såna dagar :o! Han bockade iaf inte! Imrn får jag äntligen sadelgjorden :D! Har inte ridit me sadel på säkert 3 veckor :). Sen får jag även data sladden, så då blir de mer bilder som kommer upp på bloggen å sånt :D! Imrn börjar skolan som vanligt igen..

God Morgon

Nu snart ska jag gå och äta frukost, sen börjar vi vid 08:30, då skulle vi typ prova kläder eller något sånt :o. Ska även ta kort :(. Hatar verkligen att va med på kort! Sen vet jag inte så mycket mer. Eller imrn drar det igång lite bättre, då har vi matte första lektion! Man överlever nog denna skola bättre än i koppom då x) ! Nej nu ska jag snart gå ner och äta, blir att uppdatera er ikväll kanske. Ska försöka lägga mig lite tidigare, men den som bor ovanför mig går ju som en jävla elefant! Hör nästan varje fotsteg, så ibland kan de smälla rikigt ordentligt :s. Inatt väckte h*n mig, för h*n typ höll på att hoppa å ha sig, låt som om det skulle gå igenom taket x). Låter så väl i lampan, det är jobbitt! Tur att jag inte har några så jätte stora problem med att sova :D!

Första dagen avklarad :D!

Hade massa olika aktiviteter på eftermiddagen och grillade på kvällen ;). Red i morse, vilket var såå sjukt kul! Alla var flumiga, såsom hästar och ryttare ;). Varje gång jag ska gå till lillerud måste jag gå förbi grisar, Amadeus blev först jätte rädd och vill inte gå framåt, men efter lite avtalan så gick de super. Var ju asfina rida vägar här, så galoppera en del, ÄNTLIGEN! Traven gick så fort så att jag har ont i höffterna nu, satt ju barbacka så det gick för fort egentligen för och sitta barbacka :). Haha, men kul vare! Imorgon blir det att ta kort, prova arbetskläder å sånt :). Sen får jag min dressyr sadelgjord snart, typ imrn eller onsdag! Så slipper rida barbacka mer, inget emot det, men kan ju även skada ryggen har jag läst, men finns massa olika åsikter om att rida barbacka så. Aja, nu snart ska jag sova vilket blir sköönt! Sen ska jag även rida med Ebba, hon jag står ihop med i stallet! Hon ska visa mig lite vägar. Å juste ja, får ävem min data sladd snart! Så snart kan jag använda datorn! :D

Nu blire å äte frukost

Nu ska jag gå iväg och äta frukost. Sen blir det att skynda sig till stallet, sen vidare hem igen, byta om sen på upprop. Sen skulle vi typ ha något gemensamt till 20:00 ikväll, det är därför jag rider så tidigt ;).

Lillerud :D

Innan lillerud så åkte jag och pappa in till bergvik och ikea och köpte nödvändiga saker, nästa helg ska jag köpa mer till rummet :) Rummet är hyfsat okey faktiskt! Rikigt mysigt, tråkiga e att de e bara 3 duschar och där jag bor är de skit många rum :o. Aja man får se till att hitta en bra tid ;). Red ut även idag, red inte alls långt. Red till lillerud och tillbaka, fast red runt lite, var ute i ca 40 min skulle jag tro :). Trava liite idag, så mest skritt. Mötte en hare gjorde vi oxå, shit va dom springer fort :o! Imrn vid 06;30 går jag upp, äter frukost vid 07:00 och efter det blir det att skynda sig till stallet och rida ut med Sofie och Emma :D. Efter som jag har längre och gå så måste jag skynda mig mer :). Tur att dom står ute så slipper mocka iaf! Imrn ska jag galoppera, äntligen har väl inte gjort de på snart 3 veckor ;). Nej nu ska jag gå och borsta tänderna och lägga mig! Har sjukt ont i huvudet. Så somnar fort gör jag nog ;). Uppdaterar er imrn kväll :). Datorn får jag förhoppningsvis igång till onsdagen, då blir det mer bilder och lite mer luft mellan raderna.

Hagen

Där det är rött är staketet


Där det är grått är in/utgången från hagen x), så vi har en bit att gå ;). Där det röda slutar vid skogen är det typ 20 meter in i skogen :).  Sen fortsätter när det börjar igen så kommer det "fortsättnignen" på andra bilden ;) HAHA suger på att förklara, men nu ser nu iaf att de e en hagen x)!


Sen står alla hästar bakom mig för jag står ca 20 meter in i hagen oxå ;)


Längtar redan tillbaka! Var så mysigt och så sjukt roligt att vara där. Men mindre än ett år till nästa sommar :D!
Nästa år ska vi bygga ut den ännu mer :D!

Idag händer det

Idag flyttar jag till Lillerud, känns ändå helt okey! Kommer bli super verkligen (om man räknar bort läxor;)). Liite nervös är jag att men inte så värst faktiskt. Skulle ha vart mycket värre om jag visste att alla mina vänner skulle gå NV och jag naturbruk ;). Idag ska jag rida en liten runda, fixa där Amadeus står i boxen, tvätta krubban m,m. Har jätte dåligt samvete att jag inte borstat Amadeus på 2 dagar när jag ändå har vart i stallet. Får borsta extra länge idag ist :D. Ska in till bergvik och köpa pennor och sånt som behövs nu i skolan. Så jag flyttar in alla mina grejer i rummet bara så fixar jagg det senare på kvällen, kommer ju va vaken ett tag ;). Nej nu ska jag gå upp och äta frukost.

Hemma hos pappa

Sitter hemma hos pappa nu :).

Åkte från Åmot ca 11:40 med Amadeus där bak. När vi kom fram och lastade ur var han som vanligt, nyfiken, stark som en oxe, går dit han vill ungefär ;). Han bryr sig verkligen inte om att jag finns där brevis och leder honom, min söta lilla sak som har en hjärna som en nöt ;).

Släppte ihop dom direkt, vilket gick jätte bra. Nosade 2 gånger och gick skilda vägar typ x). Efter ett litet tag så blev det en sprak av hästen Amadeus går med :). Men träffade inte, han får stå även idag just bara för att slappna av på det nya stället.
Dom går ute i hagen på nätterna ca 2 veckor till, det gillas starkt från min sida :)! Sen har man jour var tredjehelg, ¨så två helger blir man ledig så jag kan åka hem till mamma om jag vill det :D! När man har helgjour där så tar man hand både kväll och morgon bååde lördag och söndag, mockar även åt dom andra :). Fast när jag inte är hos mamma så kommer jag ta hand om Amadeus själv, för jag tycker inte om när någon tar hand om min häst. För har man häst ska man ta hand om den själv, tycker jag.

Om man har tid alltså, om man inte kan så kan man ju inte ta hand om hästen sin, om man ska bort eller liknade så är det sjukt bra att någon. Men attt be någon mocka när man är ändå i stallet tycker jag är lågt :). Eller om man ska dit :). Undantag om man har typ två hästar eller mer och hinner verkligen inte. Aa ni fattar :)

Nu ska vi titta på film :). 


Bild sen KM 2011 :D! Rikigt sjukt varmt var det att rida, men vann klassen gjorde jag, även om inte alls var nöjd med ritten :).  

Amadeus vila

Idag fick Amadeus vila för jag skulle på kalas och egentligen rida efter men det blev lite sent och regnade och då fick han vila ist ;). Var och hälsade på honom i regnet förut iaf, min söta nöt ;). Har packat det som ska med till Lillerud, och vid 10 imorgon lämnar mamma hus och åker vidare mot karlstad med min söta sak :). Längtar så sjukt mycket till att få träna riktig, har ju inte gjort de rikigt på över 2 månader (om man räknar bort veckan när jag var på ridläger). Men innan så ska Amadeus till veterinären innan jag drar igång träningen igen, kan ju träna lite själv ständigt men tror att jag skippar banträningen och rider ut i skogen. Att rida dressyr på banan hjälper oss ingenstans just nu iaf, så då ist för att krångla på banan rider jag ut och har skoj :D. Blir förhoppningsvis att börja galoppera när jag kommer till lillerud :). Sen är det ju inte så länge kvar (förhoppningsvis snart) att åka till veterinären, och om jag kan rida med bett så börjar jag köra på nytt igen :D ! Nej nu ska jag kolla klart på filmen som går på teven.

Bloggar Från ipaden

Ligger fortfarande i sängen och spelar spel ;) Ska snart gå upp och ta något att äta sen drar jag till stallet och rider en tur ;) Blir ju typ sista gången jag rider här nu, känns lite smått tragiskt. Amadeus trivs till 1000, han verkligen älskar stället! Men vi kommer dit nästa år igen :D! Efter jag ridit ska jag duscha och sen vidare på kalas, kusin min fyller idag. Då bliire tåååårta :D ! Amadeus ska ev få vila imrn för vi ska vara i karlstad vid ett med honom :)

Dagens ridpass

Red ut med Agneta idag :D. Blev att rida en übermysig tur i skogen och lite på vägen. Var ute i ca 1 tim, för mig blev det endast skritt och trav, Agneta galoppera före oss och Amadeus blev mer på hugget, men han får inte galoppera ännu :) Han blev ist jätte fin, så kändes rikigt bra att få rida honom igen :D! Kan ju även säga att knölarna är snart borta!! Ååh jag älsker't, så snart ska jag sätta på sadeln och rida lite mer vanligt igen! Bara som fattas är veterinär besöket sen är allt helt 100! Men igen mer tävling för mig och Amadeus iår skulle jag tro, då får det (förhoppningsvis) bli fler nästa år och inte bara våren utan på sommarn och hösten ;). Sen tog mamma några få kort på mig och Amadeus i solnedgången :*. Nej nu ska jag titta på typ det bästa programmet efter Dexter och 2 2/1 män och de är family gay ;D hihi

Dagens planer

Idag blir det att packa inför att flytta, jag typ flyttar från mamma till lördagen ;/. Usch det känns lite smått tråkigt. Sen på Lillerud fick jag inte med egen dusch vilket är ett katastrof för min del :o! Då blev jag sugen på att ha dubbelrum med dusch och toalett! Aja försent att ändra.
Amadeus ska ut och ridas, blir att trava lite mer idag. Ingen sadel idag heller, vilket känna tråkigt då jag vill kunna rida lätt och inte skumpa sönder hans rygg typ. Men dessa knölar ska bort först, det är liiite grann kvar nu :D! Blir bättre och bättre för varje dag :D! Dock igår kände jag på ryggen och han ömmade lite grann, men han brukar sänka ryggen när han är blöt. Ska förstås känna idag igen om han sänker ryggen igen blir det att ut och gå ;).
Vädret är på strålade humör så kameran hänger med till stallet och knäpper några kort. Skulle passa perfekt att bada men det är långt och Amadeus e barfota så då skippar jag nog de :). Nästa år blir det att bada där isf då han är mer van att gå på grus :D!

Gårdagens promenad

Igår gick jag ut och klättrade med Amadeus. Han tyckte de va sjukt jobbigt i att gå i sjukt branta backar och halv långa ;). Mot slutet orkade han inte ens gå upp utan att stanna, så jag fick "dra" igång honom typ ;). Vissa ställen var för branta att gå uppförs, då vet ni hur brant de var :o! Jobbigt för mig oxå. När vi skulle klätta några gånger till så började de regna så klättrade bara en gång när det regna iaf det skulle bli halt att gå. Hade igen regnjacka och inga bra skor så jag blev totalt genomblöt, det kom ju en en skur. Kom ju inte under tak förens det hade slutat typ, där vi har hästarna finns det stall med en bit att gå och jag var lat och orkade inte. Så ute stog vi och "borstade" . Skulle ha kylgel på med de gick inte för Amadeus ben var för blöta, vet inte om man kan ha det på blöta ben. Sen fick han ett litet äpple som han gillade starkt :D haha!

God Morgon

Idag är det onsdag, för er som inte visste ;). Snart börjar skolan och dags att flytta hemmifrån, vet att jag ska ha med teven x). Så jag kan se på film m,m. Sen ska jag försöka få mottagning av program (igår på lillerud sa dom att de va svårta att ha egen tv på rummet för det finns igen mottagning och därmed ingen bild). För jag vill så himla gärna följa Dexter och kolla på 2 1/2 men ;) haha! Iaf ska Amadeus ut och motioneras, blir mest skritt och liite trav. Barbacka måste jag ju rida -,-. Vi för höres senare

Dagens ridpass

Red ut barbacka med mamma. Red i grimma igen ;). Vi skulle rida en fin väg som inte har så mycket grus, det är så sjukt fin väg där. När vi kom dit vad hade dom då inte gjort? :@ jo dom hade förstört vägen med att ha på massa grus ist för fin skogsväg.. Då blev jag gla... Iaf så red vi en bit där, han ömmade liite grann och tog inte ut steget rikigt. Efter ett tag på grusvägen gick vi in en stig i skogen och följde den och kom ut på samma väg :). Travade kanske två steg med vilje, sen så trava han själv flera gånger x). När vi var påväg hem skulle vi gå ner en jäkligt brant backe, kallar den galoppbacken, men då ömmade Amadeus väldigt mycket så då hoppa jag av och knuffa in honom i gräset. Han fatta inte själv att de gör mindre ont att gå på gräs eller så ville han bara inte ;). I slutet av denna backe finns det en bom och när den är stängd måste vi hoppa över ett dike som är ganska trångt med pinna m,m. Mamma hoppade av Giggs och ledde över honom, när hon skulle ta bort en pinne så hoppar Giggs och drar med mamma så hon ramlar x)! Fast hon fick sig en spark på armbågen, men Giggs hoppa inte på mamma utan brevid med tyglarna var förkorta för det långa hoppet och mamma hann inte släppa så då får hon i marken x). Amadeus hoppade inte ens över det, törrböllen han e ;).

Amadeus idag

Idag ska jag och mamma skritta ut en liten tur på ca 20-30 min. Blir kanske lite trav just bara för han ska vänja sig :). Ska ha massa schabrak under och även en sån sadel padd med fårskinn, just bara för han inte ska få ont. Var i stallet tidigare idag för att ta av Giggs täcke (han fick ha på sig det igår för han frös, han darrade av regnet). Kände då på Amadeus rygg igen och han hade några knölar kvar, men han ömmar inte, jag kan ta i väldigt hårt utan någon reaktion :). Får rida barbacka tills knölarna försvinner om dom nu gör de. Man får hoppas på de, för jag skulle gärna ha tränat m,m men det går inte. Vi kan ju inte heller tömköra direkt, han får ju typ sår hela tiden. Aja vi får bara börja om från 0 och komma igång sen :). Bara lite tråkigt när jag har kunnat tävla på sjukt länge och inte heller träna. Det gör ju egentligen inte så mycket, bara Amadeus blir "frisk" förklarad av mig så sätter vi igång igen ;). Vi höres senare ska väl snart dra till stallet och ta massa kort :). Sen tror vi att Min kusins laddare till datorn kan passa min dator! Så hoppas den passar och jag kan få igång min handikappade dator ;).

Åker bil

Nu är vi påväg hem från karlstad, var ju där på inskrivning i lillerud :) Jag fick ensamt rum :D urskönt, men fattade inte riiktigt med duschen ;o Aja de löser sig. Efter vi var klara åkte vi till det stall jag ska stå och lämna av spånbalar :D. När jag kommer hem ska jag väl se på tv och sen dra med mig kameran och åka till stallet ;). Nästan varje dag det är fint väder ute så får kameran hänga med och Amadeus får vara modell ;) haha! Han är ju en riktig modell ponny och kameran älskar honom ;).

Stallet idag

Åkte till stallet vid fem, där hämtade jag Amadeus så han fick gå in i stallet och äta lite gräs och jag skulle borsta honom :)! Efter han ätit klart tappar han ju såklart tålamodet och ska göra allt som han inte får typ ;). Han är bara för söt, det syns på hela han att han vet så himla väl att han gör fel men gör det ändå x). Hans rygg var verkligen toppen :D han hade pytte lite knölar kvar så då hoppade jag jämt upp i säkert 10 min barbacka och i grimma. Trava även lite för att känna hur det kändes att trava på grus väg när han nu inte har skor bak. Han ömmade endast när det blev lite mer stora stenar. Imrn blir det att åka till lillerud, ska vara där ca 8;30 :o fatta va tidigt jag måste gå upp då, efter vi vart på lillerud så ska vi lämna spånet i stallet. Så blir inte direkt någon uppdatering :). Men uppdaterar er imrn kväll :D

Påväg

Nu är vi påväg för att hämta spån, hämtar ca 30 balar. Kommer hämta ännu en gång med flera balar, hade räknag med ca 60 balar under hela vinter halvåret :D. Imorgon åker jag till Lillerud och skulle på någon inskrivning, då lämnar vi även av spånet :) snart ska jag väl packa, men hur mycket och vad ska jag packa? :o! Efter vi hämtat spån ska jag till min söta nöt och mysa :*

Vadå regn ?

Asså shit vad de regnar ute :o. Stallet ska jag till iaf så småning om :). Om det någon gång kan sluta regna ska jag ut och gå med Amadeus, men har ingen lust om det ska regna såhär mycket :). Ryggen är nästan friskförklarad nu ;). Så får se om jag hoppar upp barbacka imrn :). Denna vecka är den sista som jag kan rida och bada :). Den dagen det blir fint så hoppar jag upp och rider iväg :D. Höres senare

På norra mon

Min kompis Josefin ringde och fråga om jag ville med till Norra Mon och rida :). Självklart tackar man ja, eftersom inte har egen häst att rida ;).
Iaf så red jag den häst jag typ överlängtat att rida, nämligen Charlie :D! Har verkligen längtat att rida honom :D! Blev liite trav :). HUr skön som helst att rida! Red ut med några stycken x)! Var ca 6 st som red ut :)
Sen red jag Lisafisa :D. En fjordning, när vi red var hon ganska seg. Vi red ner till kortlanda och tog en liten galopp i skogen där, vilket uppskatades av dessa små figurer ;). När vi red ner så var dessa söta små kossera där, dom var ju även utanför staketet två av dom ;). Vad säger man? Gräset är godare på andra sidan staketet. HAHA! Lisa brydde sig inte alls, så det var inga problem att komma förbi. Påvägen om trava vi halva baken, en låång och brant bake. Sen på slutet fick det även bli en till liten galopp :)!
Lisa har ju pessoa bett (som jag hatar av allt som finns på denna jord typ :O) iaf så hade jag i den stora ringen så det inte blev så jätte mycket dubbla signaler :). Hon var ganska stark men lydde mig väldigt bra när jag skulle bryta av :).
Red med Josefin som red Elsa pelsa :D. Visst har jag sköna smeknamn ? hihi.
HIhi Charlie någon vinter ;)

Hemma

Nu ärr jag äntligen hemma! Igår och idag har vi plockat ca 6 kg kantareller. Igår plockade jag själv 4 kg :)! Älskar kantareller! ;)
Idag blir det att åka till stallet, gå ut och gå en tur. Springa och se hur han springer på gruset :). Blir liite mys. Stå ju bara kvar där tills lördagen ):! Vilket är super tråkigt, men ist får jag underbara sandvägar :D! På lördagen flyttar vi Amadeus till karlstad och står där tills nästa lov typ, jag flyttar Amadeus nu på lördag är för att komma igång med jourerna x). Så jag vet hur hästarna ska gå m,m. Där jag står finns det även 2 snygga hingstar. Kommer ta kort i stallet och sånt när jag flyttat dit :D! PÅ ett vis längtar jag, men ändå inte x). Tänker bara på dessa äckliga läxor och engelskan ;). Aja, tur att man har häst så man kan vara lite lycklig iaf :D!

Dåligt med uppdatering

Igår hade jag jätte kul iaf :). Cyklade och badade, samanlagt cykla vi ca 1,5 mil :). Var jätte skönt att bada, var en jätte fin strand, var sandstrand och långgrunt :D Bara jag kan rida så ska jag gå dit och bada när det är fint väder ute! Idag då gick jag en liten bit med Amadeus just för se hur han går på grusvägen, han tog ut steget lika mycket som vanligt, men i traven tog han något kortare. Ryggen var även bättre idag, så förhoppningsvis kan jag rida snart igen :D vilket jag saknar sjukt mycket, men det är även mysigt och bara ut och gå och borsta ;). Bara vara med Amadeus ;D Nu ska jag åka till skillingmark och vara där tills imrn så då uppdaterar jag er igen ;D.

Gamla bilder

Kollar igenom gamla bilder. HAHA fyfan vad man såg ut, ibland kan man ens undra om det var jag några gånger :o! Tyvärr kan jag inte dela med mig med ett gott skratt för datorn är segare än segast, tar väl ungefär 20 min för att ladda upp en bild ;o! HIhi aja ska iaf fortsätta med att kolla igenom.
Finns ju även urgamla bilder på Amadeus, eller 2 år tillbaka ungefär. Shit vad han såg ut ;o! HAHA världens hals hade han som jag då trodde var muskler men om man kollar nu har han mindre hals men mer tränad x) Så han hade bara fett som jag trodde va muskler. Här får ni en bild på hur tjock hals han hade :o! Han var att en liten köttbulle jag red runt på♥

Äntligen

Gick upp vid halv 7 i morse, så har sovit ca 5 timmar i natt, sköönt! Amadeus blev skodd och nu är han barfota bak, vilket är sjukt skönt! Han ömmade inte heller när vi gick på grus, dock gick vi inte länge men han reagerade inte heller! Super bra! Nu snart ska jag snart åka med mmamma till By och hjälpa henne kasta ut spånbalar från transporten ;). Sen efter det blir det Us möte på norra mon och sen ska jag sova i stallet ;D Så ingen direkt uppdatering mer ;D

Dålig på rubriker

Var i stallet förut och borstade av lortgrisen :)! Sedan gick ut på gräset för att träna så han inte dyker ner med näsan vilken funkade bra, han gjorde det inte en enda gång! :D!
Så ist så gick jag och Amanda ut och gick med Amadeus en litet tur på ca 40 min. Provade där att stoppa och han skulle stoppa när jag stoppa, men det gick inte så bra.
Han var fokuserad på allt utan mig ungefär x)! Han gick ju bakom mig och stoppa nästan alltid när jag stoppa, men Amadeus gillar närkontakt och stoppa på mig ungefär hela tiden.
Jag ska försöka göra så att jag kan bara gå bredvid och Amadeus i endast ha grimma, och ska även kunna gå på jälen utan att dyka ner med näsan ;) Ett litet mål som är det som går att uppfylla med träning.
Amadeus var även lite svullen i knät, bara liten kula nu typ, ryggen hade han en del knölar kvar, men väldigt lite om man kollar hur mycket egentligen haft! Super bra det oxå! Sen imorgon ska mamma äntligen beställa tid för veterinär :)! Vilket oxå är super skönt!
Imorgon ska dom få nya skor, Amadeus har tappat 1 tåkappa (vet inte om de heter så men) och Giggs har tappat 2.
Skorna är väldigt slitna så egentligen är det därför vi behöver sko dom. Då ska jag äntligen ta av bakskorna :D! Vilket jag längtat med över hela året, varför jag inte tagit av dom tidigare är för tävling (var ju div 3 tävlingar och dom får man bara inte missa) och massa annat som vart i vägen.
Jag skulle även vilja ha Amadeus på lösdrift, det är ju även bättre för hästen. För en häst som går på lösdrift får starkare senor m,m och minskar risken med skador. Det stora problemet är att oftast hästar som går på lösdrift för fri tillgång till hö/ensilage och sedan att det är oftast långt bort x). Men när jag blir äldre och fixat jobb m,m (haha om jag ens får ett jobb) då blir det att sätta ut Amadeus på lösdrift!
Min söta nöt♥

Dagens planer med Amadus

Idag ska jag ut och promenera med Amadeus. Kolla hans knä om det är svullet, om det inte är det så blir det att klättra skulle jag tro. Amadeus ska kämpa oxh slita, han kommer förhoppningsvis bygga muskler i ryggen och rumpan. Jag hade ju tänkt att tömköra men går ju inte att ha bett i munnen.. Sen ska jag och mamma åka ner till edane och köpa spån ;). Så låg uppdatering idag :)

Ser på film

Ser på film nu, så blir ett kort inlägg nu :). Var i stallet ca 3 timmar. Där putsade jag tränsen fast glömde två x). Jag gick inte ut och gick idag, eftersom det typ spöregnade ute x). När jag skulle åka hem så hade de slutat regna så Amadeus slapp bli blöt igen. Kallt var det ute, och mamma hade tänkt ha regntäcke på Giggs (han är blir väldigt smal och ist för att ta fett för att värma sig så skulle han å ett täcke) men eftersom det hade slutat regna och sen skulle det bli finare väder och jag eller mamma hade ingen lust att åka upp vid 8 till möran för att ta av honom eftersom det ska bli stekande sol :D. Då är det bara synd om dom att få gå med täcke :) Nu började filmen igen. Höres imrn :D

Skit väder

Vilket skit väder, snart ska jag dra till stallet och pyssla om min pålle. Sen är jag inte så sugen på att ut och gå om det ska fortsätta regna såhär. Blir bara att hänga i stallet och pyssla med något medans Amadeus står inne och äter mat och vilar, blir kanske att putsa mina träns. Sen ska vi hämta massa spån ev, eftersom där jag ska stå under vinter måste man köpa eget spån och eget hö ! Vilket jag tycker är jätte bra, för då får man ta hur mycket hö man vill och spån typ :D. Hoppas bara jag kan rida Amadeus när jag flyttar, mamma ska kanske ringa till veterinären i Karlstad imrn annars gör hon det på fredag! På fredag morgon kommer hovslagaren, då blir det att ta av bakskorna :D Är ju bättre för hästarna att gå barfota, så då plockar jag av bakskorna. På vinter ska han ju såklart få ha bakskorna på ;). Eftersom jag inte kan rida så passar det jämt perfekt att vänja honom vid att gå barfota! Ska bli såå skönt :D. Sen måste jag köpa nya kläder, har ju typ inga ;O, även liite hästgrejer, det är ju bara ett måste ;). Ska iaf köpa nya höpåsar, tycker dom från Ikea är såå sjukt tråkiga :). Sen köpa en ny vatten hink. Sen lite mer borstar även om jag nu har för många x) Men ska spara och köpa borstset från något märke som totalt äger! Älskar deras borstar och är hur sköna som helst att hålla. Dock får man betala en del ca 160 kr borste ungefär, så allt blir ca 600 kr. Dock köper jag det från frogpool som är sjukt billigt och då får jag även köpa med något annat. Dock kommer det ta ett tag eftersom jag måste köpa det själv. Haha!

HAHA bara för att x)!

Vad kallar du hästen? Amadeus, fjantpelle, sötnöt m,m x)
Vad kallar andra hästen? Amadeus
Hur gammal är den? 13
Vilket år/månad/dag föddes den? 98-04-01 (ett rikigt aprilskämt ;))
Vilken färg har den? Fux i passet, men liknar mer svettfux. Han har lite bromsfärgad päls och blänker sjukt fint i solen :o
Har den några tecken? 2 vita strumpor bak och en bläs
Hur hög i mankhöjden? 147,9 cm 
Är det ett sto/valack/hingst? Valack
Vad är det för ras? Connemara

Har du tävlat den i hoppning? HAHA ja x)
Vilka klasser/hur högt? LD-LC
Är den tävlad i dressyr? Såklart ;)
Vilka klasser? LC-LB skulle starta LA, men då blev det massa krångel x)
Är den tävlad fälttävlan? Nej
Vilka klasser? -
Är den tävlad i trav? nej
Är den tävlad i galopp? nej 
Är den tävlad i något annat? Utställning 
Har den tävlat in några pengar? Nej
Hur mycket? -
Har hästen championatspoäng? Inte vet jag x)
Hur högt har du hoppat med den? 105 cm

Är hästen bra på dressyr? japp
Hur är den i skritten? Bra?
Hur är den i traven? Bättre i skritten iaf x)
Hur är den i galoppen? När den är rund så underbar, ibland kan det bli fyrtaktig
Kan den skänkelvikningar? Ja
Kan den öppna/sluta? Kan, kan han, men inte så bra x) Spec inte sluta ;)
Kan den galoppombyten? Han kan, men jag kan inte.
Är hästen pigg? Nej
Är hästen trög? Sådär
Är hästen stark? Bara ute och galopperar sist x)
Är hästen het? nej
Bockar den? AHAHA aldrig, eller ja typ när han bockar för han tycker de e kul ;)
Har du bockat med den? Ja 
Stegrar den? Inte högt, bara liite smått. Nu kommer han nog aldrig mer göra de :) För nu har han inte ont i ryggen! :)
Har du stegrat med den? Ja, men inte högt alls, bara liite grann över marken. 
Sparkar den bakut? Inte med mig på ryggen. 
Har du sparkat bakut med den? Nej
Skenar den ofta med dig/andra? Aldrig, har aldrig gjort heller. Sticker gör han ibland, men jag får alltid stopp på honom efter ett tag. En skenande häst sticker oftast hem och det går inte att göra något. Annars tycker jag inte det är sken :)
Har du skenat på den? Aldrig
Är den tittig? HAHA ensam är verkligen allt farligt.
Har du badat tillsammans med den? Ja
Har ni hoppat tillsammans? Ja
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Såklart
Hoppar hästen bra?
De gör den väl x)
Gillar den att hoppa? Han gillar hoppa lågt, men inte när det börjar närma sig 80 cm, då stoppar han lätt. Dock är det ju för jag själv hatar hoppning ;)
Har den bra hoppteknik? Tror de, är inte så intresserad i hoppning
Hur högt brukar du hoppa med den? förr ca 90 på träning,  nu max 70 cm ;)
Hur ofta hoppar du den? Aldrig, hoppat några få gånger i år.  
Hur är den när den rids ut? Underbar, skulle aldrig sticka enda hem. Bockar aldrig, om man inte är på ett jäle och tar liite tävling x)
Tycker den att det är kul? Japp
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Ungefär samma
Står hästen i box? Ja, på vinterhalv året så
Går hästen på lösdrift? På sommar går han ute dynet runt, men skulle vilja ha honom på lösdrift hela året runt. 
Hur mycket och vad äter hästen? Just nu endast gräs, men nu till vinter kommer han få ca 12-13 kg hö, (eftersom han ska gå utan täcke ofta vid liite minus grader så behöver han mera mat) sen får han kanske ca 0,5 liter kraft.
Går den i hagen varje dag? Såklart
I en stor eller liten hage? Just nu mega stor :D! På vintern blir det något mindre, men inte jätte liten.
Hur länge går den ute per dag? Just nu dygnet runt, på vinter försöker jag så länge som möjligt. Från kanske 07;00 till 17.00, ev senare. Beror på dagarna och läxor.
Gillar den att vara ute i hagen? Älskar.
Har den vindskydd i hagen? Bara liite skog

Hur ofta rids hästen? oftast 6 dagar/veckan
Är det en svår eller lätt riden häst? Fruktansvärt lätt x), men svårare med att jobba honom rikigt ;)
Vem äger hästen? Den som älskar honom mest, jag ;D! 
Är hästen snäll i stallet? Världens snällste
Kan hästen stå lös i stallet? Japp
Måste hästen vara uppbunden? Nej, bara ibland när han är lite vrång eller på bushumör
Är hästen lättlastad? Han går bara in själv. 
Är den snäll att klippa? Har aldrig klippt, och kommer aldrig att göra :)! 

Vad har den för sadel/sadlar? Just nu dressyr sadel, något konstig märke, sen även en opassande sadel santa cruz. Även 2 andra sadlar som inte heller passar x)! Så 3 sadlar som ska egenligen säljas ;)
Vad har den för benskyd/benlindor just nu? Varför ska man använda något sånt strunt?
Vad har den för täcken just nu? Inget, annars regnfodrat täcke, vid minus grader och när det blir runt -15 så får han ett vintertäcke
Tror du att hästen gillar dig? Ja :)
Har du märkt något som tyder på att den gillar dig? Han kollar alltid efter mig när jag går, sen kommer han till mig i hagen.  

Gillar du hästen? Ja
Nämn en sak som är - med hästen: Att han är totalt respektlös, han går dit han vill med mig på släp ;)
Nämn en sak som är + med hästen: Han är bara bäst! 
Har ni många minnen tillsammans? Japp
Nämn det bästa: När han blev min :D!
Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen? Ja :)

Bilderna från igår

Amadeus tyckte de va skit kul x) men han kunde faktiskt stå utan grimskaft och ändå inte dyka ner med näsan :D!
Bilden ovan ser ni Amadeus guld/broms färgade päls ;D!

Idag ska jag:

Nu först ska jag gå upp och äta frukost. efter det blir det att åka till stallet :) I jag kommer först kolla ryggen och benen, sen får vi se om jag går ut och går, ska även träna lite lydnad på gräset ;). När jag inte kan rida får man hitta på massa annat ;). Ska kanske rida en häst som står vid betet oxå ;).

Bilder från idag

Här kommer lite bilder från idag :) Hämtade ut även ca 200 kg hö! Eftersom betet i hagen börjar ta slut, eller det är inte så mycket näring. Så nu ska vi fodra dom lite extra :)
Såhär tyckte Amadeus om att ut att gå x)
HAHA går ju inte att lägga upp mer bilder -.- Ni får dom någon annan dah :)

Träning

När jag kom till stallet så hämtade jag in honom. Borstade av lortgrisen, märkte då han var mer svullen i knät och även väldigt gallig på båda fram. Gick upp över senan enda till knät :O! Så sätte på kylgel och gick typ 10 min på grus väg och sedan gick jag in i en hage, alltså inte den hagen dom står i nu.
I hagen tränade jag lydnad! Till en början fatta han inte att de va jag som bestämde, utan åt gräs och gick som han ville. Efter måånga halter så slutade han äta och stannade när jag stannade! Vi gick på väldigt färskt gräs, så han var duktig när han inte dök med nosen ner x)! Han försökte varje halt nästan, men några kunde jag gå någon meter framför utan han dök :D!
Efteråt så kolla jag benen och han var inte gallig, bara lite längs ner! Han hade många av knölarna kvar, men lite av dom var borta iaf och han ömmade inte heller!
Eftersom jag inte säkert kommer kunna rida resten av veckan, så kommer jag ist träna lydnad och ut och klättra :D! Här ställer man inte ner sin kära pålle bara för det inte går att rida. Här ska man ut och gå, klättra m,m (eller det beror ju på hur knät och benen ser ut då). Jag kan lätt leva utan att behöva rida, men kan verkligen inte leva utan Amadeus :)
Hade med kameran och tog över 300 bilder ;) Orkar inte lägga upp bilderna, eftersom det tar ca 100 år ;) Så ni får tyvärr lida med gamla bilder ;)

Dagens planer

Idag ska jag ut och gå med Amadeus, för vet att knölarna kommer inte vara borta. Blir kanske och klättra i ca 30 min, eftersom det är fint väder hänger kameran med när jag går ;). Vet inte om jag kan bjuda på bilderna, då jag måste ladda över dom på mammas dator och tar ca 1000 år. Höres ikväll någon gång ;)

Dagens ridpass

Blev attprova hoppsadeln idag med gelpadd under. När jag red så kändes han inte ärlig, han ville absolut inte börja på nacken. Vi red ca 2 tim och 40 min. Tänkte ta runt fjällsjön, men som tur va gjorde vi inte de!!
Amadeus ville springa mycket, bara springa, vara stark och gå på tvären när han inte fick trava så fort han ville ungefär...
Spec gick han på tvären när Giggs och mamma galoppera iförväg och Amadeus skulle skrittas bakom. Tycker det är sjukt bra träning, jag tycker att en häst ska kunna stoppa om en annan drar iväg, då är det mindre risk att den andra hästen sticker hem.
Blev mycket trav och galopp, men som sagt han var inte ärlig. Han ville springa ifrån att de gjorde ont.
Hans sadeln  passade inte förstås!! Trodde de eftersom den låg inte i framvikt, jag kan ju inte kolla om en sadel ligger rätt, men att se om den ligger i bakvikt eller i framvikt kan jag se. Så trodde att den passa sådär. När jag kom hem från ridturen kände jag på ryggen och j*vlar va många knölar han hade. Han ömmade karftigt också :'(! Så aldrig mer hoppsadel. Kletade på Arnika gel, så hoppas på dem flesta är borta imrn iaf!
Om inte knölarna är bort imorgon blir det ju att ut och gå promenader tills dem är borta och så provar jag dressyr sadeln.
Kan väl inte vara farligt att klättra, springa även om han har knölar på ryggen? För då kanske jag ska ta och klättra imorgon, om det inte regnar. Tar med kameran ut då!
Det är nog meningen att vi ska ha motgång, att vi inte komma vidare i dressyren. Men efter motgång är man ett snäpp bättre :D!

Go dag ;)

Har typ nyss vaknat, jag äälskar att ligga länge! Blir jobbigt sen näe jag börjar skolan igen. Idag ska jag putsa min dressyr sadel och lite träns. Sen ska jag prova rida med hopp sadel :D. Eller det beror ju på hur den ligger. Annars blir det att rida barbacka. Nu ska jag gå upp ur sängen och äta frukost :D

Suger på rubriker

Blev att rida ut med mamma och helen! Blev en lugn tur, lite trav och mest skritt. Han kändes pigg och glad!

Imorgon blir det att rida barbacka, eftersom jag är inte helt hundra på om sadeln passar. Han har några konstiga knölar på ryggen, efter jag ridit så hade det blivit några till. Så jag får prova rida med hoppsadeln och se hur det är att rida med den.

Ist för att rida barbacka imrn kan jag prova hoppsadeln och se hur han känns.
Om inte det passar ger jag snart upp skiten, går inte rida med bett och inte med sadel heller. Blir så less bara!!
Varför ska jag då lägga ner massa pengar när det ändå inte blir bättre. Har ju inte alla pengar i världen...




Du betyder så mycket för mig<3

Tråkigt.se

Idag har dagen vart såå himla dryg, sekunderna har känns som timmar ;o! Vädret gör det inte roligare heller, eller det är ju vädret som gör dagen såå dryg! Nu har det äntligen slutat regna, om ca 30 min drar jag och mamma ut och rider.

Jag kan faktiskt lägga upp bilder på bloggen, jag använder mammas dator :) men tar ca hundra år!



ååh jag älskar denna bild!

Veckoplanering

Måndag: Rida ut, vid fint väder rider jag och mamma runt fjällsjön ;)
Tisdag: Rida ut, vid fint väder rida och bada. Beror lite på x)
Onsdag: Ev åka till ridskolan och hoppträna m Sofie :D!

Veckan fortsätter med att rida ut, slappa hemma x)! Såå smal jag är ;D! HAHA! Eller inte ;o hihii

Det blir bättre nu med att motionera när jag flyttar till lillerud, då kommer jag cykla/gå 2 km varje dag :) Sen blir det mer om jag ev ska skaffa hund ;)


Blandat inlägg + massa text

Jag vill så gärna träna! Det tråkigaste att det inte går. Kanske bara satsa på hoppning? :O! Där får man iaf tävla på hackmore. Jag hatar egentligen att rida dressyr på hacket, det blir ju lite som pessoa bettet. Trycker i nacken, men inte i munnen (som tur är!!!!). Att rida dressyr på hackamore är ju lika enkelt att rida dressyr på pessoa, det tvingar ju nästan hästen ner... Det beror ju inte på att dom jobbar, jag själv skulle aldrig någonsin rida på pessoa, tycker det bettet är extremt fult och hatar dess inverkan. Även om man har i den stora ringen. ALDRIG i hela mitt liv jag skulle sätta ett sånt bett i munnen på Amadeus!
Hackamore ger tryck i nacken, men inte i munnen. Då är det väl inte så farligt att rida på det egentligen. Jag vet att Amadeus är lätt att få gå på form, han är sjukt lätt, eller va, nu med bett tar det ett tag att få honom att söka sig neråt. Förut gick han i form direkt jag tog i tyglarna, visst det är väl bra, men han jobbade inte ett skit! Att få honom jobba med bakbenen är vääldigt svårt. När jag skriver att han använder bakbenen väldigt bra, det är väldigt bra att vara honom. Jag menar då inte att han har världens bästa  bakbenaktivitet, utan vääldigt bra bakbenaktivitet att vara honom! Hoppas ni fattar?
Jag vet en som verkligen fått honom att jobba rikigt ordentligt och det är min tränare! Han hade då världens bakbens aktivitet!
Jag försöker varje dag med att få honom jobba igenom sig, men när jag ställer kraven att han ska jobba mer från baken går han på tvären! Det är när jag rider på hacket han gör så! På bett går han som en klocka, (om man räknar bort när han gapar/tuggar) han använder sina bakben rikigt bra (för att vara honom alltså).
Med bett går han inte på tvären när jag ställer krav efter högre nacke + bättre bakbens aktivitet! Det värsta är när jag visste lite mer hur jag skulle jobba honom, att få honom jobba. Så började han få sår i munnen. (varför han började få sår i munnen tänker jag inte gå ut med på bloggen, kan ju bara säga att det var inte jag!!) Därför har dom två senaste tävlingarna gått skit!
Jag själv tror när han väl slutar gapa/tugga och få sår, så kommer vi få högre poäng i dressyren. Eftersom han går aldrig så bra på tävling som på träning eftersom han gapar/tuggar. På dom senaste var ju i bellevue och hagfors (om jag kommer ihåg rätt) båda gångerna där fick han sår! Inte konstigt att jag fick såpass dåliga resultat, även så dog han inne på banan i hagfors! I bellvue, där vi fick endast 53% i lb;1, så sprang han och gapade igenom programmet. Han ville inte göra det jag ville just för han fick ont i munnen.
Sen bellvue har jag ridit med bett max 4-5 gånger, han har fått sår då 2 gånger. Helt sjukt egentligen att han skulle börja få sår nu, när allt går så jäkla bra! Bättre än vad det gjort tidigare på tävlingssäsongen. Förr fick han ju aldrig sår! Är väl meningen att vi inte ska tävla, är meningen att vi ska vara skogsmullar :D!
Det bästa med Amadeus är att jag kan rida i grimma och få honom att gå i form och även jobba hyfsat bra, då går han inte på tvären. Men ist blir han lätt stark ute. Sen om man skulle rida dressyr på banan i bara grimma hade kanske inte sett så bra ut x)! Även om man inte ska tänka på utseéndet.
Varför jag skrev detta vet jag inte x)! Hade väl bara lust att skriva lite ;o
Snart ska vi även till veterinären :D! Eller om ca 1 måndad skulle jag tro men x)!
Finns ingen bättre än dej<3

Dagens ridpass

Eftersom jag trodde jag skulle till hamnfesten skulle jag skynda mig lite i stallet idag. Sen vet jag inte om det går att köpa biljetter där (eftersom jag är så smart så glömde jag beställa), då blir det ingen hamnfest för mig! Vilket är super duper tråkigt ):!!!!
När jag borstade Amadeus så märkte jag att han var svullen i sitt högra knä (?), men han ömmade inte och haltade inget så red ändå. Jag red barbacka och inte så länge max 30 min, travde liite grann bara. Hoppas att det är borta imorgon så kan jag rida lite mer "vilt" igen x)! Kanske klättra, vi fårse!
Någon gång under nästa veckan ska jag och bada vid fjällsjön :D!
Tror nämligen att Amadeus fått en smäll på sitt knä. Hoppas bara det går bort fort och inte blir värre :)! Hade på kylgel och hoppas då att svullnade är borta imorgon :)
bara jag som älskar näs bilder? :D!

God morgon

Har nyss vaknat typ. Ska väl snart gå upp och äta frukost och sedan dra till stallet och rida! Bättre väder idag oxå, så om jag inte får sällskap ut idag så blir det att klättra! Jag går brevid så vi båda får kämpa och slita ;O. Efter jag ridit, ska jag hem och fixa mig och ev åka till hamnfesten, beror på om jag orkar ;). Fast det hade ju vart enormt kul! Annars blir det att vara hemma :).

Bilder


Du ska bara veta hur mycket du betyder för mig

Jag litar på dej till 110%

Du är ingen ponny, utan en ängel som hamnat fel

Min snygga ponny

Du är min stjärna



Jag
älskar dej
Du förblir min i mitt hjärta

Dagens ridpass

Amadeus var ju blöt när jag tog in honom så snabbt borstade och blev klar efter ca 30 min. Kände direkt jag hoppa på Amadeus så var han pigg! Alltid kul, fast när vi hade gått en stund så dog han ungefär x). Sen så försvann vi ett djupt dike, eller dike va det ite men sjukt djupt och brant. Min pålle är ju som han är och bestämmer sig och går sedan dit han vill utan att göra någon förvarning x). Men vi kom upp oskadda ;D! Fick hoppa av vid en bro bara, han försökte inte vända hem en gång :D. Blev till vändplanen och tog massa galopp, eller massa och massa, jag bröt av när han blev sleten. Ville iinte pressa honom rikigt än ;), Blev en del fattningar och avsaktningar, fattningar satt helt perfa, men ikke avsaktningarna. Sen efter jag ridit så stod jag och myste i 1,5 timma med Amadeus! När det regnar är då jag använder stallet, och jag tycker det är jätte mysigt att stå i stallet och bara va, när det regnar ;)! Höres imorgon igen ;) haha!!

Tillbaks nu då

Nu blir det mer uppdatering igen, jag ska rida ev klättra idag, fast det beror på lite ;). Har hört om man ska klättra ska man helst gå brevid, för dom sätter bättre och mer muskler uutan sadel och ryttare ;). Eftersom det regnar nu och där jag ska gå är det fruktansvärt brant, så det kanske blir för glint. Iaf om jag ska klättra idag blir det att gå brevid och leda ;). Är nästan 99,9 % säker på att jag inte får sällskap ut idag, det regnar ju ;o! Haha, liite småfjantiga e dom när dom inte rider i regnet ;).

Imorgon åker jag hem

Som rubriken lyder :). Jag sticker från karlstad vid 0600. Då blir attnbörja rida som vanligt, hoppas att Amadues knölar är borta så jag kan snart rida till sjön och bada ;D Kommer väl bli en riktig långtur på ca 3-4 timmar, sammanlagt det man badar asså ;). 2 timmar känns ju jätte kort att rida, har typ ridit under 1,5 timma 5-10 gånger på hela sommaren :o Haha! Här finns det direkt några små snuttar till vägar, finns miljoner och hur llåånga som helst! Det bästa av allt e att jag ska dit nästa sommar igen! Längtar redan, bästa stället att ha sommarbete på, dom får verkligen vara hästar i fllock, och jätte stora hagar. Vi har ju 7 hästar tillsammans där jag står, och alla trivs jätte bra med varandra och trivs bra där, känns bara tråkigt och splittra den ;).

Dagens planer

Var först nu på morgonen på bergvik och köpte en orange rycktlåda från hansbo och ett par bruna ridbyxer som var oxå från hansbo :D!
Sen nu blir det väl att bara sitta och kolla på film eller likande! Inte så mycket mer att skriva ;)

Ni får njuta av tills vi höres nästa gång ;) Tror inte jag orkar uppdatera innan jag kommit hem på fredag, finns ju inget att skriva om när jag inte är i stallet ;D!


Min söta sak :*

Stallet

Stallet jag var och tittade på var verkligen jätte mysigt! Var verkligen jätte stora boxar, typ 2 gånger så stor som jag hade på Norra Mon :D! Fina stora hagar med sällskap! På vinter/höst/vår blir inte hagarna så leriga, kommer bli super att stå där! Amadeus tror jag kommer stor trivas, det var iaf jätte mysigt!

 Det var inte heller långt ifrån lillerud, alltså perfekt framridning om man ska träna ;). Mycket bättre än att stå på lillerud i dom små hagarna, och hörde även att dom blir leriga oxå! Så jäkla glad att Amadeus ska slippa stå där!

Dagens pass

Red över 61;an och vidare in på en jätte mysig väg. Red nära vattnet hela vägen till vändplanen ;). Blev ju barbacka för Amadeus fått några konstiga knölar på ryggen, tror det är typ nässelutslag, så rider inte med sadel förens dom är bort :)! Blev en del trav och lite galopp. Han kändes piggare än vanligt och det är bra även om solen stekte och Amadeus blev genomsvettig! Ska kolla på boxplatsen vid halv 6 i karlstad, efter det så stannar jag i karlstad till fredag tror jag, min moped ska på lagning på torsdag och jag vill inte åka tåg hem x) så Amadeus får stå i 2 dagar, då kan jag nog sen ut och vara vild igen ;D hihih. Skriver sen om stallet ;)

Imorgon

Imorgon ska jag iväg och rida vid 11, efter det åker jag till Karlstad. Ska ev kolla på boxplatsen ;)! Hoppas bara det är ett bra ställe :D.

Dagens ridpass

Blev att rida ut barbacka i t-shirt och kort byxer och barfota, jätte mysigt var det! Amadeus vände en gång och gick in flera olika vägar ;) haha! Han är bara för söt ;). Travade lite men han kändes inte helt hundra, kan även vara jag som satt lite fel och hade ganska tjocka med schabrak, så skritta jag mest. Mysigt det med, snart får jag börja trava lite mer och galoppera och ställa krav. Då ska vi ut och klättra i backar! Ett ställe var det så brant att jag nästan ramla av x) Dock var det bara någon meter och så var inte jag beredd för han gick uppförs utan min tillåstelse, jag hade vanliga fall inte ridit den vägen ;). Så det finns att en hel del bra klätter vägar :D Jag gick hem idag för det var massa kantareller, och mamma kom och mötte mig så vi plockade en hel tio liters hink ;).

Godmorgon

Ligger i sängen och har nyss vaknat ;). Idag blir det att åka till stallet och rida barbacka, blir att trava lite grann. Sen när jag kommer hem, blir det inte så mycket att göra. Jag ska iaf försöka vara i stallet länge.Eftersom jag verkligen ääälskar att ta kort följer kameran med och knäpper några kort :). Har lärt mig lite så inte bilderna blir för ljusa, men ist kan det se ut som om jag togit kortet mitt i natten typ. Fast det är lite finare när bilderna är liite för mörka än lite för ljusa :). Min dator har lagt av, så jag får inte på den :o! Laddaren slutade funka så batteriet är dött. Får väl köpa någon annan laddare eller dator ;). Blir att rida själv, tänkte klättra men då kom jag på att han får ju inte anstränga sig riktigt än. Fick lära mig hur man strecha bogbladets muskel, det var något sånt ;). Med den gör man så dom får mer rörlse fritt och får bättre steg, och om man strechar den regelbundet så får dom bättre steg. Tror Mirja sa det iaf x).
RSS 2.0