Dagens ridpass

Red i ridhuset vid 21;00 :) Sent, men gott att man får hela ridhuset för sig själv! :D
Han var sjukt fin i traven, men springig och försökte springa från arbetet typ. Gjorde några öppnor och det funka riktigt bra! Tog lite galopp och shit vad han var stark ;o bara sprang och sprang och drog mig ur sadeln 24/7. Så galoppen gick inge vidare, han hade fyrtaktig hela tiden ungefär ;o orkade verkligen inte bära sig...
Efter lite jobbig galopp så fortsatte jag med öppnor och det gick lite segt men tillräckligt fina för det (:
Gjorde lite skänkelvikningar som avslutning och det funka riktigt bra! Men han släppte gärna baken ;p
(var hemma halv elva)

Trände inte heller LA;1, eftersom inte galoppen kändes bra så orkade jag inte krångla mer ;p men gjorde den konstiga övningen med förvänd galopp och han klara den galant, fast ville gärna bryta av, men jag drev på honom och vi klara det x)
Får se som det går att rida ut imrn, annars måste jag rida i ridhuset igen... Eftersom Amadeus har några snösulor så får han klackar för att bara gå lite grann i snön och då kan vi ju inte rida ut heller utan är tvungen att hoppa av varje steg ;p

Skolan

Sitter i skolan och gör inget ;) har nyss haft något gammalt nationellt prov i engelska bara för att få pröva på :) kändes rätt okey, men det brukar visa omsatsen ist x) Låång dag idag -.- men det är ju snart helg ;D fy fan va fort tiden går ;o stallet om 4 timmar ungefär ;) 4 lektioner kvar oxå :) det snöa förut oxå -.- hoppas bara inte att banan blev för blöt, jag bara hoppas att han är lika fin som i tisdags fast orkar mkt längre x) för i tisdags så dog han efter 20 min ungefär... Ikväll har jag inte ngt spec, så ikväll kmr jag nog uppdatera om hur han var ;) sista dagen med fri surf oxå :'( fy va hemskt är något beroende av fb -.-

Gårdagens ridpass

Vi började med att ställa mkt på en volt, det funka faktiskt riktigt bra! Sen började vi trava och han var lika fin där. Gjorde massa volter inne i volten, det funkade oxå bra! Bara att jag måste lära mig att inte visa för mkt respekt, men jag vill ju inte heller krocka :o Så jag saktar gärna av, men annars blir det ju krock. Aja!
Sen till galoppen, han hade frytaktig orkade inte bära sig (han orkar egentligen, men var redan lite svett bara av att få trava lite). Så de var inte så bra, men det gör mig inte ett skit (:
sen började vi lite öppna och så, han var fin till en början men sen tappa han allt typ x) Men då var han nästan genomblöt (lite överdriv men) så förstår att han inte orkade riktigt så ställde inte dom kraven (:
Sen blev det även lite galopp igen, och han orkade inget där x) Han ville bryta av i varje steg ungefär, eller det kändes som det.
Gjorde en lite halv övning från LA, men förvänd galopp grejen och han klara det utan att bryta av:D Var lite orolig att ha inte skulle klara det.
Jag har en bit kvar att träna, men jag hade tänkt att min första LA:1 blir den 14 maj (om det nu finns med). Fast det beror på känslan mellan mig och Amadeus, om vi känner oss redo. Men det tror jag vi gör, bara han får bort all den päls han har så kmr han orka mer och inte bli svett av att börja trava lite x)
Men det är ju en stund kvar, och har lång tid för att träna till dess (:

Till torsdagen hade jag mest tänk göra massa över gångar, men oxå försöka köra lite övningar från LA;1 (:

Skolan

Sitter i skolan, ska sluta om en halv timma. Sen har vi syslöjd, och efter det So! Sen slutar vi :D Direkt efter skolan så åker jag till stallet och rider ut en tur ;)
Hinner inte blogga  ikväll, då jag aldrig läste på igår kväll och har ett stort jäkla prov imrn ;o och har bara läst på lite..

Hinner inte

Hinner inte blogga, måste träna på prov! :o har knappt börjat, så lite problem där x)
Träningen gick väldigt bra idag, men var trött, dog efter 10-15 min och hade bakbenen på andra sidan ridhuset ;P Men jag brydde mig inte så mkt, för de kan inte va lätt och ha låång och "mkt" päls :) Galoppen blev mest fyrtaktig och jag kunde inte direkt "fixa" det ;p Han orka inte bära sig idag :) Men det var inte så farligt, bara lite jobbigt när man måste driva varje steg så han inte bryter av :D
Nej, nu skrev jag ju lite mer än vad jag tänkt!

Borde även ta och städa hela huset ;s
Aja, höres imrn, troligen under dagen(:

Skolan

Sitter i skolan och gör inte ngt spec, även om vi har lektion. Men orka jobba! Stallet sen, längtar av att få träna!

God morgon

Sitter på skolan och gör inget! Börjar om en kvart, då har vi biologi. Där ska vi göra något arbete som ska bli klart denna vecka! Sen blir det stallet ;D blir att träna för Susen. Nu ska jag försöka överleva dagen med en mängd falska personer ;o ! Blir bara värre och värre denna värld! ;s höres väl ikväll om dagens ridning :)

Dagen

Började med att vi nästan missa bussen (y). Men skolan var ganska okey, jobbade faktisk ganska bra idag x) och de händer inte ofta! Sen blev det att åka hem, pappa kom idag! Vi börjar som vanligt på att bråka -.- blev mer besviken denna gång... Blev stallet direkt efter, mockade innan vi red ut :) vi red faktiskt på åkern idag, fast det kmr jag nog inte göra än på länge igen. Kändes som han bröt foten i varje steg. Sen nu när jag kom hem så var jag fortfarande irriterad av det som hänt mellan mig och pappa -.- så nu ska jag lägga mig och sova, vill bara att denna dag ska bli borta! Inte min dag idag! Men Amadeus gjorde så jag glömde det den stunden jag var hos honom<3

Slutat

Sitter på skolan ute i solen och äter glass :) Känns det blir vår! Pappa kmr idag, blir stallet sent men det är ju ljust ute länge nu ;D gott!

Vecka 13

Måndag: Rider ut, pluggar fysik och So
Tisdag: Susen träning! :D Pluggar fysik och So 
Onsdag: Rider ut, pluggar fysik och So
Torsdag: So prov! Rider på banan, tränar på halter, galoppfattningar, travlängningar.
Fredag: Rider ut, åker till pappa!
Lördag: Amadeus vilar, jag oxå förmodligen.
Söndag: Åker hem, rider ut! (:

2 år

Idag för två årsedan så åkte jag och mamma till uppsala för att hämta min sötnosa<3
Tänk det har gått 2 hela år sen jag köpte honom, fatta va länge! Dom 2 år har vart dom bästa åren i mitt liv, och jag älskar honom mer än jag någonsin gjort tidigare!
(hade honom på foder 3 år före) men ägt honom 2 år! Så haft honom i ungefär 5 år :D

Amadeus är mitt allt, utan honom vet jag inte hur min värld hade sett ut, utan honom hade jag inte vart så lycklig som jag är idag! Jag älskar Amadeus över hela mitt liv! Han har den största platsen i mitt hjärta och ingen kan ta den :*
(OBS! den bild jag rider med väst, det var år 2009, och första gången jag satt på honom efter vi hämtat honom)



Rubrik?

Suger verkligen på rubriker x)
Aja, har vart ute och fixat i 2 h och 20 min ungerfär :D
Städat kaninburen som var hur jobbig som helst :o Men nu är den ren och fräch, så kaninen kan sova gott inatt :D
Sen var jag duktig och hjälpte mamma med att tvätta bilen (:

Var ute och gick med Amadeus idag = vila :P Så han fick sin vila idag! Imrn ska jag rida ut :D

Känns konstig att de blir ljust så fort ute nu :o Men sjukt underbart! Och ridbanan ute är mjuk så man kan båda trava och galoppera på :D SÅ man behöver inte rida i ridhuset längre ;)

Stallet

Åker t stallet snart. JAg och Sofie går ut en sväng med våra ponnis (: Nej nu måste jag gå.

Bild sen igår (:

Resultat

Framridningen : Den sög, gick inte trava, det var ju utomhus så massa is ;s Så jag vågade knappt trava och jag såg några som galoppera på det underlaget ;o Så det blev mest skritt, men där var han faktiskt riktigt fin (: Kunde inte göra så mkt så skritta mest bara runt och försökte driva på tiden x)

Väl inne på banan blev han starkt och springig! PGA detta förbaskade spö´t! Men som tur bedömde dom enligt sitsen och fick 75 %. Det var 75 poäng jag fick, som blev t 75 % x) Men fick en rosett iaf x) Klassen var ju LC;1

Andra framridningen t LC;2 (lag klassen)
Under laget var lite bättre, men som tur var fick jag nästan direkt gå in t ridhuset ! Så fick rida fram på riktigt underlag! Traven kändes riktig fin, dock var han otroligt seg! Gick verkligen inte fram för skänkeln :s Galopppen var inte så jätte bra, men han galoppera iaf ;D

Väl inne på banan var han ännu segare, var verkligen tvungen och driva varje steg, usch fy fan va jobbigt de va ;o ! Men han gick fram. Mellantraven gick inte bra, jag drev för mkt och han föll i galopp ;) Så lite minus där. Fick 66,79% och blev fyra :D Dock var känslan mellan mig och Amadeus inte så bra, så är inte helt nöjd med dagen ;D Men nöjd över att Amadeus ställde upp, men de gör han alltid ;*
Men han var kissnödig typsikt nog (!) så det var väl därför han var så seg! Har dåligt samvete av att jag drev så mkt när han var kissnödig ;s Usch stackars ponny, direkt vi kom ut från banan och skrittat lite så kissa han ;p Så de var garanterat därför de hjälpte till med segheten ;p Men är sjukt nöjd över Amadeus, men inte nöjd över känslan mellan mig och Amadeus !


Sen blev ju laget 3a :D :D :D Så fick med 3 sjukt snygga rosetter! :D (har inga bilder, har ingen kamera då den blev såld i torsdags :D:D)

Sen när jag kom hem var han jätte snorig och iskall på ryggen (hade inget täcke på i transporten), hoppas bara att han inte blir sjuk!!! Men han fick täcke på sig ute, och en varm ylle filt på sig inne!



Min älskade älskling, jag kommer alltid älska dej <3

Påväg

Nu är man Påväg t filipstad, vaknade vid 04;00 och åkte från stallet vid 20 i 6. Somnade fort igår faktiskt ;o var bara lite nervös! ;) idag är mitt mål att ha kul, och inte tänka på hur de går ! Även om det går dåligt sitter jag mest och skrattar på ryggen medans jag är inne på banan ;) resultaten kommer upp så fort jag är hemma! Hann även mocka lite snabbt innan jag åkte, så slipper göra de iaf! :-D

Hann klart

hann klart med allt och var hemma i god tid, så kunde ju hinna blogga (y
Red bara en "lugn" skrittur, men säga att den var lugn var den inte x) Red barbacka båda två (jag och Sofie), hade kankse kommit 20 meter efter jag hoppat upp på häst ryggen, då kommer lektions hästarna ut och Amadeus blir totalt livrädd x) Och kastar sig åt sidan och jag som hade långa tyglar, åt godis med ena handen och hade den andra på manken typ, så faller jag av x) HAHA! Men var beredd på att falla, för släppte taget själv då jag visste att jag ändå inte skulle orka hålla mig kvar och Amadeus stoppa ju inte på direkten heller x) Sen efter det var båda rädda för det minsta lilla, Olivia blev rädd för en ensilage bal som vi går förbi varje dag ;p Sen påväg hem så kom det en farlig gubbe på åkern som var jääätte läskig, Amadeus blåste upp sig ;p

Min första avfallning detta år, och första gången utan väst x) Men fick bara ett blåmärke på knät :)

Har även med detta inlägg gjort 500 st :D

Förra året i Filipstad:

Påväg t stallet

Har jämt hoppat av bussen och ska gå t stallet nu ;) mocka ska jag göra först, sen rida, sen vet jag inte vilken ordning x) ha de så bra!

Skolan

Sitter på skolan och har matt;) slutar bara om 4 min ungefär ;) vill hem och dra t stallet och fixa allt jag ska göra, för kmr väl inte hem förens kl 22 om jag ska fixa allt :) men det gör inte så mkt, bara väldigt sletsamt att gå upp;) blir nog ingen uppdatering ikväll då jag aldrig kmr orka ;) hörs efter tävlingen imrn, lovar att uppdatera !

God morgon på er (:

Jag har duschat och sånt på morgonen idag så fick massa tid över (: Ungefär en halv timma t  godo (:
Dagens planer är ju att rida ut en tur, lugn skrittur. Sen blir det  att putsa träns, sadel, stövlar. (hann aldrig putsa stövlarna igår kväll) Sen blir de att tvätta svans, man och dom vita strumporna, fläta svans och man ;p
Sen packa och fixa, sen åka hem och packa hemma ;D Sen natt kmr de bli! Fast  pigg på morgonen vara iaf! :D
Blir väl att åka hemmifrån tiidigt, första start kl 08;00 och vi har en bra låång bit att åka!
Bara tråkigt att filipstad är sååååååå sega med att få ut prel startlista, som det stod i prop att de skulle komma, men det gjorde de inte ;s Aja, får bara överleva med att ha ett jävla äckligt spö med på banan i LC;1 ;o Så dåligt att man inte får välja!
Sen märkte jag att snön har försvunnit så sjukt fort ;o



Tycker bilden e lite skön då (a)

Dagens ridpass

Red ungefär en timma, så var hemma vid halv åtta ;) red den tråkiga vägen, sedan gick vi lite längre och gick över stora vägen och traska in i skogen en bit :) Amadeus var riktigt pigg idag, och kunde inte skritta på korta tyglar. Traven hade han huvudet högt uppe, men det gjorde inte mkt :) han var ju eftergiven när jag bad om det ;) galoppen var han pigg och ville bara galoppera snabbt, såklart så fick han det ;) ibland är det gott att bara rida utan att ställa krav, bara ha roligt på hästryggen :) Påväg hem så gjorde jag många halter från skritt, men det funka inte så bra med benen ;) men roligt var det, och har nyss kommit hem! Blir att skritta ut imrn, och sedan fixa allt:)

Ridstövlar

Jag behöver nya dressyr stövlar, jag älskar mina just nu, men dom är för korta óch blixtlåsen går upp mycket!
Så jag letar efter ett par nya, men jag vill inte ha stövlar med snörning då jag är rädd att de ska gå sönder fort! Jag vill inte heller ha för dyra, utan till ett bra pris! För jag tycker att köpa ridstövlar för 6000 kr på lokal är lite väl mycket! Det är ju bara lokal lixom ;) Men om man söker på google kommer bara såna där dyra stövlar upp! Aja får väl leta på (:

Dagens planer

Pappa kommer idag så blir det stallet sent, men ska rida ut iaf :) Vet inte än vart jag ska rida, men det blir nog den vanliga tråkiga vägen då det är säkert mörkt när jag rider ut :) sen ska jag nog putsa mina ridstövlar så jag slipper göra det imrn :) Beror på backen om det går att galoppera, så blir det mkt galopp isf ;) hörs senare :)

Dagens ridpass

Han var sjukt fin, han var finare än igår, han vaar mycket mer eftergiven i nacken! Shit, var en sådan känsla att man aldrig vill hoppa av och bara fortsätta! ;P Träna på programmet lite, och det funka perfa! :D Bara jag som rida in i halten och inte stoppa med bara handen.
Fast idag var han väldigt seg ist, men de tgör inte så mkt, han va ju hur mjuk och fin annars!

Red även puff idag :) Han var väldigt mjuk och fin, men har nog världens skumigaste trav ;o sen gillar jag inte hans sadel, känns som man blir framåt lutad och finns iga knästöd! Han var även vääldigt seg, men det gjorde inte så mkkt då jag skulle nog skummat av ;p Han bockade bara lite grann, mest var det för han blev lite rädd när Emmas ponny Zeus gjorde något ;P
Galoppen var inte så skön den heller, men bättre än traven. Han ville verkligen inte fatta galopp i början, men sen efter ett litet tag så blev han lite snabbare med att fatta galopp ;p

Puff;

vecka 12

Onsdag; ledig från skolan,  tränar för Susen kl 11 (:
Torsdag; Skolan, rider ut (:
Fredag; Rida ut en lugn skrittur, putsa, packa, fixa :D Vara nervös
Lördag; Drar t filipstad på täävling :D:D Längtar som bara den!!
Söndag; Amadeus får jag ta och gå med en tur (:

Morsning

Fanns visst en buss som gick en timme senare, men måste snart dra upp t buss grejen ;p Hovslagaren har vart hos Amadeus idag, så nu e han fin om sina fötter (y) ! Men bara hoppas att han inte e öm, det händer inte ofta han är det , men ibland kan det hända. Denna gång tog vi av snösulorna, och nästa gång tar vi av bakskorna och testar om det går utan att de ska slita så mkt ;P
Nej, skriver i kväll hur de går :)
Höres

Lite bilder sen klubbtävlingen;


Missuppfattat?

Jag läste nyss i filipstads ryttarmeddelade, och i LC;1 så ska man ha  spö med sig in på banan ;s Jag kan inte rida med spö, visst kan jag men undviker helst då Amadeus blir springig och stark!
Hoppas bara jag som missuppfattat, vill inte rida med spö på en dressyr tävling!

Dagens ridpass

Började med att få Amadeus framåt för skänkel! Han lydde ganska bra ! Han var även mjuk och fin och väldigt eftergiven! Sen när vi börja trava så funka det bättre, jobbar honom alltid i lång  och låg form i början. Sen efter jag satt mig ner i sadeln så plocka jag upp honom och det funka skit bra! Han blev rikigt fin ;*
I galoppen så öka vi och samlade upp, och det funka faktiskt rätt okey :D Sen efter galoppen så gjorde vi ökad trav och sedan samla upp, och det funka skit bra!! Gjorde lite öppna som blev rätt okey, lite seg men annars bra!
Efter ett tag blev han väldigt trött och sleten så då tappa han sin energi och gick ganska segt x)
Jag är sjukt nöjd över passet! :D
Ska även träna för Susen imrn kl 11, så får ingen sov morgon -.- Åker t stallet vid 7:20 hemmifrån, så  är i stallet vid 8 och kommer hem  vid 4 ;D Ska ev då åka och kolla när Josefin och hennes lag spelar innebandy ! ;P


Min älskade vän, min allra bästa vän! En vän som alltid finns där, en vän jag älskar mest av allt, mer än någon kan förstå!  

God morgon

Jag vaknade 10 min före innan jag skulle gå upp ;D Så då traska jag upp för att få lite extra tid framför datorn, men det fick jag inte iaf, datorn krångla! -.-
Skolan snart då, fy tusan va trååkigt. Stallet direkt efter sen, rider lektion för Susen 17;15 och är i stallet  16;15 och ska byta om då ;P Liite stressigt bara!
Hörs ev ikväll, beror på hur sleten jag är ;P Fast inatt har jag nog sovit ut! ;D Lediga imrn, gooottt!

Dagen

Skola först, slapp dag idag iaf ;) slutar ju 10 över 2! Åkte direkt t stallet, vägen dit var inte rolig, bara blöt väg ;) sen bytte jag om och gick in och började mocka, mocka över en timma ;o då var boxen så sjukt jobbig att mocka! Sen kom sofie och vi hämta hästarna, borsta om dom och red ut :) ridningen blev bara lite trav, mest skritt! Han kändes mjuk och fin i skritten:) efter det så gick jag och åt mat, kolla lite på sofie när hon red bob , och det såg skit fint ut!! Sen gick jag och mocka hagen ;o eller ja sopa upp all skit i många högar x) fan va jobbigt de var ;o tog bara en över full skottkärra, som valt en gång oxå (y)! Ska försöka bli klar imrn, men de tror jag inte att jag blir! Snart ska jag lägga mig, orkar inte plugga, är sjukt sleten ;o taggar Susen träningen imrn :-D

Duschen

Ska gå t duschen nu, efter det blir det sängen! ;D Är jätte sliten med att rida Amadeus två gånger på en dag! Gonatt på er folkes, ha en bra dag imrn ! (:
Skol helvete börjar imrn igen -.- Bara att pina sig igenom och vänta på helgen som kommer, då blire tävling :D:D

...

Går inte lägga upp bilder sen idag heller ;s sen försvann all text!
Tävlingen idag gick bra! Vann båda klasserna :D Fick 62 % i båda klasserna!
Taggade t 1000 t filipstad! :D

Sen gjorde jag bort mig totalt ;s eller bara inför mig själv;P
Kan säga bara, efter LC pris utdelningen gav jag Susen (tränaren) rosetten, för mamma var inte där och jag skulle rida LB nästan direkt efter. Sen efter tävlingen så gick jag ner t ridhuset för prisutdelning för LB, då kommer Susen och ger mig min rosett från LCn och jag trodde jag fick från LBn x) Så då gick jag upp t stallet igen, sen kommer Sabina och säger att dom letar efter mig, men jag sa att jag har redan vart på "prisutdelnig" fast gick ner ändå för och säga de och så var jag inte med ;P Men när jag åkte hem, så kom jag ju på att jag fick ju min LC rosett när Susen kom, och inte LB x) Så fick med mig 1 st rosett när jag skulle ha 2 st ;P Fast det gör inget! ;)

Problem

Titta på min for, den ligger nästan bakom sadlen. Det är ett stort problem när det gäller hoppningen! Om han kommer lite fel, så hamnar mina fötter såååå långt bak, på hans rygg! Det hände en gång, på en träning, han hoppa av lite stort, båda mina fötter åkte bakom sadlen, dom åkte verkligen bakom. Jag ramla inte av där, men hamna på halsen, vi kom en gång till, blev ännu större hopp. Ett hopp jag borde egentligen suttit kvar på, men mina fötter försvann bakom sadeln och vips så låg jag på baken x) Det är ett stort problem, då jag får dåligare balans och sitter inte lika bra över hindren och "ramlar" på halsen. Det stör säkert Amadeus, och det stör mig sjukt mycket!

Snart tävling!

Snart är det dags för klubbtävlingen! :) Den börjar vid 3, jag startar som nr 3 ;P LC;2 och LB;0 blir det idag! Hoppas bara jag kommer ihåg programmen ;P

Hörs senare efter jag kommit hem! Drar något snart, eller är  där kankse vid 10 (:

Garttis!

Idag fyller nämligen Sofie Garberg år! GARTTIS!
Du är en helt otrolig kompis! En kompis många kan önska sig, du är en underbar vän! :*




Plastrong

Min plastrong som jag fick i onsdags (?). Den är mkt snyggare i verkligheten, är döö kär!

Hemma nu från långdag i stallet

Åkte t stallet vid kvartöver 10, och var där halv 11 ungefär (: Mockade och fixade, gick ut och tog kort ;) Kan  ju bara säga att jag måste skaffa mig en ny kamera! En nikon D5000 eller nikon D90! Mest sugen på D90, men det e lite dyrare än D5000. Aja, måste bara få sålt min kamera först oxå!

Red t kortlanda idag, var hur  mysigt väder som helst ju! :* Red med Sofie och Ida, mysigt värre! Blev mest trav, men lite galopp. Amadeus var ganska pigg, eller ja pigg för att vara honom x) Han ville helst bara springa på, och inte jobba ;P Men  i skritten påväg hem var han riktigt fin! traven var lite jobbigare men det gick ändå bra :D

Hann även putsa sadel och 2 träns på en halv timma ;D Dock blev ju sadeln inte så fin putsad ;P

Tävling imrn, eller ja klubbtävling! :D Längtar, hoppas bara han orkar vänta mellan klasserna, för hinner inte ta in honom imellan ;P

Bilderna jag tog idag, för ni någon annan dag! :)

Bilder sen igår!

Kommer bilder nu sen igår;
Enda bilden som blev bra x)


Men  kan bjuda på några otroligt suddiga och hemskt fula x)

Sen en ännu hemskare;

Bilden ovan, se jag ut som en stel pinne, armbågarna står åt  alla håll x) Sen ser jag ut att vara skit hård i handen, men Amadeus stoppa inte när jag ville så han lixom "tog" tag i bettet, han tog inte riktigt tag i betttet men  ville inte lyssna för han  var tok för pigg! Tror det kan bero på att Olivia var på andra sidan ridhuset och sen att det blev lite kallare! ;P Och förstås att jag kan inte rida när han blir så stark! ;P

Stallet!

Är nog i stallet vid den här tiden! Ska ta med kameran och ta lite kort i hagen (: Så fint väder ute, så perfekt att ta kort! (:

Vaknat

Vaknade väl för ungefär 2 timmar sen.  Vaknade vi 7 idag ;p Uppe tidigt med solen ;* Älska att de blir ljust ute så fort :* Underbart!!
orkar nog inte gå, tar för lång tid ;P

Imrn är det även klubb tävling, haha! LC;2 och LB;0, Hoppas de e varmt då, så blir inte Amadeus så springig, fast han kanske blir lite vildare när det e hemma ;P Som på den lokala hopptävling hemma, då var han mer vild än tam ungefär ;P Fast han hade alla fyra benen på backen, förutom en gång ;D
bara hoppas de går bra imrn! (:

Dagens ridpass

Red på banan idag, skritta fram länge. Susen hade ju också glömt bort våran träning, så det tog ju ett tag innan hon kom, så vi fick rida fram ensama! l
Ibörjan och ungefär i hela passet var han väääldigt springig, han sket i mina förhållningar. Han bara sprang och sprang, dock inte med huvudet högt uppe ;o haha!
Så det gick inte så bra direkt! Sen galoppen blev det lite värre, han sprang och sprang! Sen tog jag en spö för att korta honom lite extra måste man driva samtigt så tog spöt som ett lite hjälpmedel, men det funka inte héller så kasta iväg den och där for Amadeus oxå ;) Blev nog lite smått rädd, stackarn!

Sen när Susen kom, så börja vi rida programen, LC blev han väldigt stark! Han lyssna inte ett skit.. ;p Sen blev han även lite sleten, bara bra tyckte jag. Tyckte de va bra för då orkade han samla sig mer och inte bara springa! Så sen när vi red LB så blev det mycket bättre! Kunde ju gått bättre, men han funkade inte när Olivia var långt borta x) Han ville t henne så mkt och försökte "smita" å sånt ;P
Men han var fin när han väl blev det x) Sen red vi ju i 1,5 h ;o Så inte konstigt att dom blev slitna i slutet ;P

Bilder får ni någon annan dag, dock blev dom inte bra! Så lägger bara upp någon, dom som blev bra x)

Skolan

Börjar snart lektion, men gör väl inte så mkt och komma några minuter sen? x) Har ändå den läraren jag hatar mest av allt typ ;P Blir bara arg ner jag ser henne... Usch! Ska försöka jobba som bara den i dag x) Försöka går ju allt, inte för jag kommer göra det :)
Snart är det slut på dagen, sjukt skönt! Har bara 3 lektioner kvar! SV-Bild-Musik. Lite slappt.
Hörs senare!

Hata vinter, men älska bilden :*

Buss

Åker buss nu :) längtar tills ikväll, då blir det träning! Vi ska träna program, oh Shit kom på att ja inte kan dom x) sen på lördag ska jag nog försöka gå t stallet, kom på att min cykel står i karlstad ;) så blir nog att gå ist ;D rör på mig lite iaf! Hörs ikväll, ska försöka göra så mamma kan t lite kort så ni får se ikväll, om hon nu tar kort då :)

passet

Passet idag blev en fin ridtur ute med Sofie :D
Blev en del trav, han kändes ganska okey, men han var lite "olydig" x) Inte olydig, men han sprang gärna på lite extra och var ínte uppmärksam direkt x)
Så  gött att de inte blir mörk, så man äntligen kan slippa alla dessa reflexer ;P

Skolan går åt helvet just nu, blir tillsagd på nästan varje lektion -.-  Sen den som jag blir surast på då, är ju förstås engelskläraren... Så kommer nog inte G, så då är väl nästan bara att skita i denna jävla skit skola, och gå på detta jäkla IV programet och läsa mig godkänd och sedan söka... om det nu går?
Orkar inte lägga ner mig längre, men nmåste lugna mitt tempramet, inte bli så sur, inte vara uppkäftig tillbaka!
Men kan ju säga att jag e såå jävla skoltrött så jag orkar typ inget...

Har fått min plastong oxå! Så jävla snygg va den! Bild kommer en annan dag ;P Men ni får en bild på älsklingen;

Skolan

Sitter i skolan, ska snart ha rfsl. Något konstigt är det iaf x) Handlar typ homosexuella å såna grejer :) Bättre de än med lektion!
Stallet direkt efter skolan idag, blir att rida ut med Sofie! :D:D

Hörs senare!

Älskar denna bild!

.

Blev inte att gå iaf :) pappa var snäll och körde upp mig!

Stallet

Nu går jag iväg t stallet :) räknar med att de kommer t runt 2 timmar, så kommer t stallet väldigt sent! Räknar att vara där vid 9, sen mocka och sånt. Så har hemma kanske vid 11 om mamma kan hämta mig då :)

Hemma

Är äntligen  hemma från en sjukt jobbigt skol dag ;/ hade sååå jävla ont i magen, funka inte med någon tablett heller ;s
Så därför kugga jag på kemi provet, jag kunde läsa samma fråga 5 gånger, men kunde typ inte se vad som stod. Eller såklart jag såg va det stod, men fick inte in orden i huvudet x). Lite svårt att förklara! Hoppa över en miiljon frågor. Jag orkade inte ens tännka ut något rimligt svar, så ist hoppade jag över. Jag sket i provet helt enkelt :s
Ångrade verkligen att jag åkte, hade vaknat flera gånger i natt pga att ja hade sjukt ont i magen! Men jag trodde att det skulle gå över, men det gjorde de inte! Så bara för det så sumpa jag ett stort jäkla prov :s Men jag orkade inte :S

Stallet blir det senare, pappa kommer idag och fixar mat, sen  drar jag t stallet och pysslar om Amadeus! :D Amadeus står idag, som tur va! För skulle nog inte orkat rida, spörs väl om mamma får mocka å sånt :s beror på hur jag mår senare!

Klart

Har nu gjort klart kemi provet, och kan säga att de gick rent åt helvete! Hade så jävla ont i magen så jag orkade inte tänka -.- hörs väl ikväll om jag har överlever dagen! :)

Snabbt!

Hinner bara skriva lite snabbt! Ridningen idag gick super bra! Han kunde ju bära sig lite mera i galoppen, men annars helt ok! Har nationella prov i kemi och jag har inte läst på ett skit så måste göra det nu! Amadeus vilar imorgon iaf :)

Det skulle inte vara fel...

... med 2 hästar!
jag har bestämt nu att jag ska börja rida mammas vilda häst Giggs x) Ska bara göra det kankse 1-2 gånger i veckan! Jag gör det för det blir ljusare på kvällen så jag hinner ändå rida ut på Amadeus i ljuset!
Gör det endast för jag slutar tidigt 2 dagar, så hinner med Amadeus oxå! Jag skulle aldrig någonsin rida en annan häst före Amadeus, eller bara om Amadeus står.
Jag vill inte ha någon hjälp, bara om vi har bråttom, annars vill jag ta hand om honom själv! Jag vill helst inte låta någon annan mocka, göra maten å bara ta hand om honom helt själv!
Mamma hjälper mig väldigt sällan, mamma hjälper mig inte med stallsysslor för jag vill inte!
Om någon typ har fixat allt åt Amadeus, blir jag inte sådär jätte glad, visst ibland kan de va gott och slippa men då känns det inte som det är jag som tar hand om Amadeus!
Det värsta jag vet är nog om någon skulle borsta honom! Det har hänt en gång förut, då hade jag inte hunnit att rida lektion! Jag hade dåligt samvete för jag inte borsta honom!
Jag gillar att ta hand om allt helt själv, vill inte ha någon direkt hjälp!

Vet inte riktigt om mamma vill sätta mig upp på den vildingen x) han hoppar mer fram, än att trava fram x) Mamma sa att han hållde nästan på som den hästen på ponnyakuten, den svarta. Fast Giggs hoppar ju inte så högt och stegrar inte heller!

Vinter bild, ursäkta sittsen, det var fan skummigt!

Skolan

Sitter på skolan och har biologi, orka jobba lixom x)
Är inte alls sugen på att träna idag... Känner att de kommr gå rent åt helvete, annars kommer Amadeus gå med huvudeet högt upp i luften och bara springa, eller gå i form men väääldigt sakta!
Aja, vet inte om jag hinner göra ett inlägg ikväll. Måste verkligen plugga kemi!
Nej nu måste jag fortsätta!

Dagen

Var på ju på skolan först. Matte läraren blev skit sur på mig och Nathalie ;p Bara för vi hade tjatat i 5 min för att vi ville sluta, och sen när det var 20 sek kvar så sa han ungefär "stick iväg då för i helvete, och kom inte tillbaka fören om några månader" haha!! Sen eftersom det vara bara jag och Nathalie som gick iväg, sen kom resten och sa att han hade sagt "jävla dret onger" HAHAHA! Fy fan vad jag dog i skratt! Sen var det lungt!

Efter skolan åkte jag till mammas stall, eller där hon har sin häst Giggs! Mockade ochfixade där, sedan kom mamma och hämta mig, åkte hem åt mat, åkte sedan t Amadeus :D
Mockade fort, var lite stressad x) Hatar att människor ska behöva vänta på mig! Blir jätte stressad om jag kommer efter och folk måste vänta x)
Ridningen gick bra! Trava lite och tog pytte lite galopp, han var seg även idag x) Så har inga planer på att de kommer gå bra för oss imrn! Han funkade faktiskt idag att kunna sänka nacken  lite i skritten idag ;o Det brukar han inte orka, så innan jag börjar ställa och sånt måste jag ha travat, för han blev mycket finare i traven. Så någon låsning har han inte iaf :D

Nej, nu ska jag plugga kemi, eller om jag orkar :s Skriker IG här xO har typ gjort 13 frågor av kanske 50? Många frågor var det iaf... Men jag orkar verkligen inte lägga ner mig i skolan....

Giggs och Amadeus (OBS! mobil bild) Innan denna bild togs, drack dom vatten ur samma hink x)
Tror Amadeus saknar Giggs lite, han försöker leka med Bob , men han är inte så sugen x)

Vecka 11

Måndag: rida ut med sofie :-D Tisdag: Susen träning! Plugga som fan t kemi provet. Onsdag: Amadeus vilar! Torsdag: rida ut Fredag: träna på program. Lördag: cykla t stallet (om det inte regnar/snöar). Någon ledarskapkurs med Amadeus:) Söndag: klubbdressyr tävling! :)

Ponnyakuten

Blir nu att se på ponnyakuten på teven, som jag redan sett en gång förut ;P Sen tittar jag på datorn ;P
Detta året har det inte vart lika ycket ridning, har ju inte sett alla rida ännu? :s Sen finns kommer det även massa klipp när dom filmar blommarna m,m och även fritiden ;P
Förra året tyckte jag var sjukt mycket bättre!!!

Dagens ridpass

skritta ut en tur med Sofie idag! Blev bara skritt, så inget att säga om det x) Han var dock väääldigt seg, men det får jag leva med  ett tag ;P Så det spörs väl hur pigg han kommer vara på att åka på tävling ;P Han kommer gåå sååå sakta ;p

Tror vi ska snart åka t Arvika, om det blir som jag vill ;P

...

vaknade vid 7 och orkade inte somna om ;s
Ligger iaf ett råddjur i skogen, så sött!

Blir att rida med Sofie idag ;D Ska rida ut någonstans.
Tror jag ska snart väcka mamma så  hon kan köra mig t stallet och sen får hon sova igen x)
Jag har tråkigt, men jag kanske ska ut och springa i stället? (yy
Ska försöka springa i 40 min isf ;P
Nej, nu fick jag tänka klart, och jag går ut och springer en runda (: Shit, nu gick sströmmen oxå -.-
Hörs senare :D

Hemma igen

Har jämt kommit hem från stallet :D Hade kvällsjour, alla hästar var lite smått pigga x)
Nu tittar jag på melodifestivalen, hoppas att Erik Saade, eller Danny kommer vidare :D
Men min favvo låt just nu e ; Sara Varga - Man ska inte slå om man älskar (tror den heter något sånt)
Men vill inte att den ska gå vidare då den kommer inte ha så stor chans i den jätte stora finalen ;D

En liten fail bild från sommras x)

Dagens ridpass

Var hoppträning idag, eller rättare sagt makarbete!
Började med att skritta fram ganska länge, sen när vi väl fick komma in i ridhuset så börja ja trava lite försiktigt. Jag böjde lite, han var inte direkt eftergiven, men tillslut med lite jobb så blev han riktigt fin i munnen och  nacken! Vi gick in på en volt och gjorde slutna, men det gick inte bra. Han orkade verkligen inget, han bara gick fram och tvära inget ..
Sen började vi jobba med bommar i galopp, vi skulle galoppera över bommar med en sväng i. Det var svårare än vad jag trodde. Men efter ett tag så fick vi till det :)
Sedan började vi hoppa lite hinder oxå, det fuunka väl hyfsat bra. 
Är jävligt nöjd över Amadeus idag, som ställde upp även om han var dötrött, var väldigt svettig oxå! Kändes gött att de gick bra för engångs skull!
Bilder får ni nog någon dag (:

Träning

Nu  tränar jag nog för Sandra :D Håller tummarna att de kommer gå bra!
Jag kommer inte förvänta mig att de kmr gå bra, han kommer förmodligen bara springa eller bara gå sakta och vara eftergiven i nacken ;p Jag ska försöka att ta så många pauser som möjligt, känner på mig att han kommer inte va den som kommer orka så mkt x)

hade morgon jouren, sen kommer jag ha 3-hö´t och sedan insläpp ;D Så en hel dag i stallet :D
'

Fy så otroligt söt!

bla,bla ;D

Är sugen på så mycket, men man kan ju inte få allt tyvärr :/
Är sjukt sugen på en ny systemskamera, en iphone 5 (som kommer t sommarn tror ja?), en ny dator, ny sadel. Ja, jag vill ha det mesta x) Så bara att börja spara (yy)!

Dagens ridpass

Red ut ensam som var väldigt gott! Så tankarna fick vila lite!
Amadeus blir som en annan ponny när han  går/tränar ensam! Han var dock väldigt seeg, men  det gör inget. Han var såå sjukt fin i munnen i dag och var riktigt eftergiven i nacken! Han jobbade även i den höga formen, fast hade bakbenen låångt bak x) Han var som sagt va fruktansvärt seg ;o Påväg dit så var han segare än  segast och var typ skänkeldöv, men jag satt inte heller och drev så mkt, jag var bara nöjd av att han var eftergiven.
Galoppfattningen gick inte så bra, han orkade inte fatta fin galopp utan var tvungen att springa in i galoppen ;p Men han var ju lite seg, och han orkar inte så mkt nu heller!
Tog en fattning från skritt och det fattade han bättre än från traven x)
Är iaf sjukt nöjd och blev gladis! :D


Skolan

Sitter i skolan och ska skriva om någon författare engentligen, fast jag gör något helt annat x)
Blir att rida ut idag, vet inte om jag vill rida själv ;s Vill vara ensam och låta tankarna försvinna lite!
Längtar redan till stallet så sjukt mkt! Att äntligen få ´pussa min älskling ;D

Har ingen bild idag, så har 1 timmes håltimme sen ! Fy fan va tråååkigt!!! har heller lektion så tiden går snabbre än att ha tråkigt och tiden gåt sakta ;D

Saknar sommarn, saknar tiderna! :D

God morgon

Har jämt blivit klar, så nu tittar jag på "vakna med the voice"! Snart blir det att gå till bussen... Usch, är verkligen såå skoltrött, på So lektion igår, gick bara jag och Nathalie bara runt och skratta och typ störde alla andra ;p
Sen blir det ju helg idag ;D Det är bara ett minus, att det e en jobbig dag idag x)

Elevensval
Fysik
matte
lunch
bild
musik

Idag verkar det bli riktigt fint, men det var samma väder på morgonen igår oxå och sen försvann solen och ner kom snööö ;o
Vill ha sommar!

Dagens ridpass

Gick även idag år helvete! Jagv var stenhård i handen och gav aldrig någon eftergift ): Usch, stackars ponny inte konstigt om han hatar mig :/
Amadeus var väldigt hängig i tyglarna och bara sprang ifrån arbetet :s Bakbenen var på andra sidan jorden, galoppen gick ännu värre! Han hade ingen balans alls, och ja, allt gick bara rent åt helvete! Men jag tror det handlar om att han fäller nu, det tar ju mkt energi av dom och det tror jag som händer med Amadeus nu! Jag måste bara ha det i baktanken hela tiden, och inte bli sur på honom!

Jag mår dåligt av det jag gör, jag vill bara försvinna, glömma allt, men det går inte! Jag har ingen lust längre, jag älskar Amadeus sjukt mycket, när han går dåligt bli jag sur, och blir "dum" mott honom, sen så kan jag inte fatta hur jag klara göra något som jag vet inte är skönt, mot det jag älskar mest! Kan inte förstå hur jag ens kan leva, jag förstår inte hur en överlever den smärta efter passet! Han ser så ledsen ut, han ser inte lycklig ut, han skulle nog trivas bättre hos någon annan :/ Han vet om att jag är sur, han försöker fixa det, men vet inte vad han gör för fel! Då blir jag bara surare och samtidigt ledsen över mig själv! Ååh blir så besviken på mig själv, hur jag ens orkar, hur fan jag klara leva med detta. Men det är passen som går dåligt detta händer, annars ser han glad ut, sprallig, som han brukar vara! Jag kan bara inte förstå arför jag ska bli så jävla sur, bli otroligt hård i handen!
Tycker så jävla synd om Amadeus, mitt allt<3

Ville bara skriva mig lite...


Min älskade älskling <3 En som försöker göra allt för sin ryttare! Världens snällaste ponny!

Min ponny är den bästa som finns! Han gör aldrig något för att vara dum! Jag älskar honom mer än någon kan förstå! Min  kärlek t Amadeus, det är som att va förälskad i en kill/tjej. Men ingen kan förstå hur mycket jag verkligen älskar denna ponny<3 helt otrolig e han! :*

Matte

Sitter och har matte nu, tråkigt men sånt måste göras ;) längtar tills ikväll och hoppas att denna ridlektion går bättre än förra! Får se om jag gör ett inlägg om dagens pass, men det beror på när jag kommer hem! Har bestämt att ja ska hem sent;) älskar att vara i stallet lääänge :) pappa kommer idag oxå, så det blir lite bråttom med att äta och sedan åka t stallet och rida lektion sju;) slutar om en kvart nu, sen blir det lunch och vi ska äta någon äcklig pizza;)

Dagens ridpass

Red ut med sofie och silje barbaka, som jag ångrar x) Det gick ju bra tills vi vart tvungna att trava för de kom stor jäkla traktor. Så jag i världens bästa balans Olivia och bob jätte långt fram, och Jag försöker jobba honom i lite mer sakta, det gick bra till en början, typ 2 sek. Sedan började hade han få värsta traven, och jag med min balans satt ju så stilla -.- så jag kunde inte stoppa honom och han föll i en ostoppbar galopp x) trodde nästan jag skulle ramla av där en sek :) men sen gick de så bra så, Amadeus var ganska vrång, men det var mest i skritten, i traven gick de lite bättre men som sagt jag hade ju inte någon direkt balans och då kunde jag inte jobba så bra ;) Nej, nu ska jag äta och sen blir det att göra eng läxa -.-

Kemi

Sitter och har kemi, ska jobba med några frågor men jag orkar inte göra något x) fast det är sjukt viktigt! Längtar t ikväll, då ska jag krama om den jag svek mest igår "/ jag fattar inte hur jag klarade, hur fan jag klara göra det jag gjorde! Mår dåligt för att jag gjorde som jag gjorde! Jag ska inte blir sur så lätt, det ska inte ingå i min ridning! Jag var dum mot den jag älskar mest, hur klarar man leva med det? :-S

Dagens ridpass

Gick rent åt helvete! Amadeus bara sprang och sprang och lyssna inte ett skit! Orkar inte skriva mer, vill bara glömma det hela och gå vidare!
Tycker så synd om Anna (ridläraren) Sofie och Silje som fick stå ut med mig i ett helt ridpass! Fy fan va sur jag va! Usch och fy, bara (försöka) glömma dagen och ta det igen en annan dag!
(var mest sur på mig själv, eftersom jag red som en kråka och var hård i handen!) Lite blev jag på Amadeus som inte gjorde som ja ville!
Måste nästan ha någon konstig symdrom ;s blir sur för det minsta lilla -.- Blir nu sur på lärarna tex och de e inte bra!!!!


Mitt allt, ingen kan ta din plats<3  

Skolan

Sitter i skolan och biologi -.- tråkigt, ska börja med något arbete... Längtar tills ikväll sjukt mkt ;D

Dagens ridpass

Red ut barbacka med Silje idag :D Skritta mest men tog lite trav, i traven gick de skit fort x) Kunde inte bromsa så han bara gasa och gasa x) Då du Sofie, då skulle vi ha vunnit Monté tävling ;D *host host* haha!
Men sen blev han rädd för något och stoppa själv, som tur va ;P jag var ju tvungen att hålla balansen för shit vad jag studsa på ryggen ;/ Stackars ponny ;*
Var i stallet t 9, därav dåligt uppdatering. Sen ska man ju va vaken ett tag till oxå -.- Mamma har ju inte vart hemma och har inte kunnat tändt i pannan så kommer ta minst en timma tills vi får varm vatten ;p

Sen ska jag inte lägga upp "vecka 10" typ eller något liknade, för det blir bara ändrat hela tiden!
Imrn (Tisdag) så ska jag rida för Anna! På Onsdag, rider jag ut, på torsdag rider jag med i ponnyprivat, på fredag rider jag ut, sen på lördag är det Sandra träning och på Söndag rider jag ut ;D Så står det till nu iaf ;p

Jag blötte även Amadeuses hö idag x) 6,5 kg som skulle bli blött, ja det tog sin lilla tid ;p Sen vägde de jämt ton oxå. Jag gjorde det mest för det var så sjukt dammigt och sen har Amadeus börjat hosta. Händer bara ibland, men de e säkert pga dammigt hö, dammigt spån och så dricker han ju inte tillräckligt med vatten när hö´t är dammigt ):
Nej, nu ska jag titta klart på CSI NY och äta godis (yy. Fyfan vad jag äter onyttigt ;o
Kan ju bara säga hur mkt jag ätit idag då x)
2 st plopp (12 bitar ungefär)
1 brio påse
1 semla
sen lite godis här hemma ;o
Asså de e hemskt!!! Måste sluta med detta godis, måste börja träna på riktigt! Innan snön försvinner så kanske man kan springa på vägen neranför oss, men hur dumt skulle inte de se ut? Och sen skulle jag aldrig våga gå ut och springa i skogen ;P Så därför så skulle det vart perfekt med en hund!


Hörs imrn efter ridpasset!

Längtar

Längtar så sjukt mkt t 26 mars! Jag börjar redan bli nervös, ändå är det typ 20 dagar kvar ;o Jag längtar så mkt av att komma på banan! Helt otroligt vad jag saknar det, det är en hemsk saknad x) Ååh kan inte dagarna gå fortare.
Amadeus är bättre i form än förra året, och längtar så mkt för att se om vi verkligen har försämrat oss, ligger på samma nivå eller förbättrat oss!
Är sååå tävlings sugen! Och för något årsen så ville jag inte tävla, jag skulle inte tävla, jag skulle inte träna jag skulle bara rida ut i skogen! Jag är glad över att jag tog ett annat steg och valde att träna, tävla och få bättre samspel!
Shit vad jag bara älskar min ponny<3

Dagens ridpass

Christina träningen blev ju inte av): Hon hade fått migrän :( Aja blev ett fin utetur med Sofie ist :D Minst lika roligt! Blev att ta och konditions träna lite, vi red t kortlanda och den lååånga branta baken galoppera vi två gånger ;D
Första gången bara drog han och ville före Olivia och hade inte direkt någon kontroll x) Sen när vi var uppe på toppen så skritta vi ner igen, och tog galopp igen. Denna gång trava Olivia långt före, eftersom jag tog kort-kort trav och Amadeus ville så himla mkt iväg med jag låt honom inte göra det så fick han ju en bra motor ;D Sen när vi tog galopp så blev det samma där, Olivia var låångt före och vi tog väääldigt sakta galopp uppför. Han ville gärna bryta av, men oxå inte för han ville t Olivia, så på ett ställe stog vi nästan still sen fick han ta lite egen fart och då fick han fart! De tyckte han va roligt :D

Sen blir det inte träning t tisdagen heller ): Så inte riktig träning på läänge! Men får träna självmant, ev vara med i ponnyprivat gruppen på torsdagen ;p

vecka 10

skolan börjar ju igen -.- Fan va tråkigt!

Måndag; Skolan --.-- rider ut, ev lite plugg på kvällen
Tisdag; Susen träning, ev lite plugg x)
Onsdag; Rider i ridhuset, träna på galopp fattningar x)
Torsdag; Amadeus vilar
Fredag; Rider ut! 
Lördag; Rider ut (:
Söndag; Rider ut x)

:@

Mamma hade inte tid till att kolla på min träning och då blir det inte heller några bilder! Hon ska hämta min brorsa kvart i 5 och Jag rider visst 20 i 5 -.- jag har inga direkt rid bilder! Bara tävlings bilder -.- vill ha mkt mer ridbilder, men mamma kan ju för fan aldrig ta kort heller -.- hon gjorde min dag ännu sämre! Fast det går snart över när jag träffar min stjärna ;*

Taggad

Är sååå taggad t träning imrn! Längtar verkligen att få träna riktigt hårt! Ska tvinga mamma med att ta massa kort ;) så ev blir det en bildbomb från träningen!
Åker hem vid 10 i tolv, åker nästan direkt t stallet och mockar å fixar sen träning! Så blir nog ingen uppdatering förens imrn kväll (:
Eftersom jag kommer vara i stallet hela dagen!

..

Har även fått reda på tiden när jag rider för Christina, jag rider 10 i fyra (: sent, och då brukar de blir lite kallare ;D

Sista inlägget idag, har ju inget att skriva om...

Tråkigt.se

Sitter i soffan och har skit tråkigt!
Har så sjukt tråkigt.... Vet inte vad jag ska skriva om heller.

saknar min hårboll<3

Jämt vart ute och gått

Har nyss vart ute och gått i 45 min, känner mig stolt ;) haha!
Är så otroligt fint väder ute och varmt! Hoppas det blir lite kallare tills imrn, så Amadeus orkar träna med all sin päls x) Tkr de kan bli runt -5 grader kallt, fför då brukar han inte blir svettig även om de e jätte hårt pass! Vi får se, de skulle sitta fint med varmt så all snö förssvinner, men just den tid jag tränar tkr ja de kan bli 5 grader kallt och sen varmt igen (yy haha!
Nej, ska hitta på något att äta, eller ska fråga pappa om han har lust att göra något gott åt mig ;) Efter maten ska vi ner t ica och köpa goooddddiiiisss :D:D

katten "tass" som vi har hemma hos pappa ;D

hos pappa

Ligger i sängen hos pappa nu (: imrn blir det väl inte så mkt, bara gå ner till ica och köpa godis (yy).
taggar Christina Sandström träningen t söndagen sjukt mkt!
nej, nu ska jag lägga mig (; Gonatt me er (:

Dagens ridpass

Var ju hoppning idag, är nöjd över det och blev felfri ;) men hoppa ju bara 60 cm x) på fram ridningen så ville han inte lyssna på mig, inte heller när vi red fram i ridhuset. Han var sjukt stark och bara sprang och sprang typ ;) så skulle nog ha tagit pelham bettet iaf;) han hoppa även mur utan problem. När vi väl starta så var han ju stark och okontrollerbar... Var ju hoppning med omhoppning, vi gjorde en halft snäv sväng och kände att detta går inte, vi är inte gjorda för hoppning! Vi ska hålla oss på marken! Han hoppa ju, men jag satt och skämde ut mig totalt x) red som en kråka. Så jag körde som att bara komma felfri, och inte noga med tid ;) men nu blir det inte mer små hopptävlingar heller för den del! Blir bara markarbete framöver :) lite hoppning blir det ju oxå, men inte bana;) jag gillar det inte, och jag vill inte, för får inte den känslan och bara sitter och gör bort mig totalt och tycker bara synd om Amadeus! För när jag inte får den känslan blir jag inte glad, blir mycket besviken på mig själv! Jag försöker vara glad för andras skull, men lyckas inte direkt x) vill helst bara gå iväg och inte prata med någon, bara med Amadeus ;) så ingen behöver tro att jag var sur eller liknade, var bara så besviken på mig själv... Men jag är iaf nöjd över Amadeus! Att han ens hoppa med en groda som mig på ryggen ;D

?

Vi har ingen tv som funkar -.- Eller den funkar ju, men ingen bild x) Hade ju tänkt att åka  t stallet vid 3, men eftersom vi inte har någon tv och datorn blir tråkig tillslut så drar t stallet vid ett ist :D
Hopptävling i kväll, och äär ju sååå taggad -.- Usch, hoppning e tråkigt ;D
Ska hoppa i dressyrsadel oxå, då Amadeus hoppsadel inte passar längre och åker bara fram på bogen ); det en fördel med att ha 2 sadlar! (:

Nej, nu ska jag leta efter en ny kamera! Är så sjukt sugen på Nikon D90, men på vissa affärer finns det typ paket erbjudande man får med 2 objektiv för billigare än Nikon D90 kamra hus bara x)
Så det väger mot Nikon D5000 med 2 objektiv (70-200 och standard), Nikon D3100 med 2 objektiv (55-300 och standard) och Nikon D90 med ett objektiv ;P

Vill, vill, vill!

Är såå sjukt tävlings sugen! Längtar såå otroligt mycket till 26 mars! Det kommer gå fort dit! Dock får Amadeus skynda sig med att fälla all sin päls (yy annars så kommer det inte gå!

Bild sen filipstad (har även märkt att de e typ bara jag som sitter med låånga tyglar när vi är inne på prisutdelningen, medans alla andra försöker göra så hästen står i form x) haha!)

Dagens ridpass

Jag tror jag gick mer än vad jag red x) Han var rädd för typ allt som fanns! Men red/gick ungefär en timma! När vi red på ett ställe så är den ett stor "åker" med ett djupt dike, och vad gör Amadeus då? Han traskar ju upp på åkern och vi försvinner i den djupa snön x) Så då fick han kämpa lite med att gå i den sjukt djupa snön, den var nästan ända upp på Amadeus mage ;o

Sen verkar han lite skum idag, han var inte sig själv ;s Han blev andades hårt för typ inget, och hade väldigt hängiga ögon ;s JAg trava lite och tog lite galopp men han orkade inget :s Så då hoppa jag av och gick med honom hem sen! trodde han blivit förkyld, men sen kom jag på att han är i fällning, och då kan dom blir väldigt slitna! Så nu har mamma köpt B-vitamin som han nu ska få (:

Ska  imrn vara med på klubb hopptävling, tar bara 60 cm då jag inte gillar hoppning och Amadeus gillar heller inte att hoppa högt.

Väntar nu på mamma att hon ska komma med något gott! Fy fan va jag har ätit godis denna vecka ;s INTE bra! HAr ju för fan gått upp i vikt, och deet är hemskt! Men när snön försvinner, försvinner även fettet ;D haha!

Ändring

Jag rider ut idag ist ;D så underbart väder ute, och då vill jag ju inte missa chansen att rida ut :) men ska träna på det jag skulle göra på banan ute ist ;)

:

Sitter nu i soffan och ska snart lägga mig x) Orkar inte vara vaken, och vill inte heller va trött imrn när jag går upp!
Imrn blir det att träna på banan! Ska försöka ta lite bommar med, men det är alltid så krångligt med avstång m,m ;p Imrn, ska Amadeus få slita ont ;D Nejdå ;* Men ska försöka jobba mycket i galopp ;p Tänkte iaf göra massa över gångar från samladgalopp till ökad och sedan samlad igen! Sen ska jag försöka göra över gångar mellan halt/skritt i galoppen! Traven blir det mycket öppna och slutna (:
Hörs imrn efter passet! :D

Dagens ridpass

Red ut idag. Red ner till ett ställe som heter kortland, påväg dit så är det en jätte lång nerförsbacke, där är Amadeus lite feg och vågar inte gå ner ;) men idag så gick han ner, visst han krångla, men ja behövde aldrig hoppa av ;D tog en väg som ja inte ridit på förut den var inte så lång heller :) mötte två traktorer, en lite mindre och en större som tog upp hela vägen ungefär. Som tur var är ju inte Amadeus traktor rädd och brydde sig inte, även om dom kom nära! Sen så såg vi råddjur, Amadeus tyckte de va jätte läskigt och ville sticka hem ;) när vi vände hem, kunde inte Amadeus skritta x) så vi tog lite okontrollerad galopp, han bara gasa och gasa. När vi väl var framme på den vanliga vägen igen så bröt jag av t trav och Amadeus sökte sig neråt fint :) sen när vi kom t den jätte långa backen så fick Amadeus jobba med baken ;) tog väldigt sakta galopp uppför och herrejissus va han var tvungen att ta i med bakben ;) han orka inte hela backen, men nästan iaf. Lite svettig blev han oxå :( kanske bäst att raka honom nu? Så slipper han bära alla päls så han orkar lite mer och slipper bli svettig ;) aja vi får se hur de blir med rakning ;)

Dagens ridpass

Börja med att försöka göra honom eftergiven i nacken, men  det hade han ingen lust med i skritten. Han har faktiskt vart lite jobbig i skritten. Så han blev inte direkt eftergiven. När vi börja trava så var det samma där, försöka göra honom eftergiven men det gick heller inte så bra. Han jobbade på bra vissa stunder och vissa stunder gick han med huvudet högt uppe . Efter lite galopp så sätte jag mig ner och jobbade honom, han blev sjukt mycket bättre och blev lixom en annan ponny, mer arbetsam, mer mjuk.

Han var lite seg, och ist för jag ska sitta och skänkla på i vart enda steg, så hämta jag mitt spö. Han gick bättre då, och fick med sig baken bättre (: Sen blev det mer galopp, och han var väldigt balanserad han jobbade på friskt. Prova att göra lite öppna i galopp och det funka faktistk! Gjorde bara en gång och inte så mkt bara för jag tycket att han var såpass stark i bakbenen och bärde upp oss bra, så ville jag prova och  det funka ju ;D Amadeus blir bara bättre och bättre när det gäller balansen och ha bakbenen under sig!
Sen mot slutet blev Amadeus dö trött ;p Han gick mot hand, han sänkte nacken så otroligt mycket och bakbenen var på andra sidan ridhuset, man jag kan ju förstå att han e sliten han jobbade ju faktiskt riktigt bra med galoppen och hade bakbenen under sig! Sen har ju  han även massa päls som han måste kämpa med x)
Amadeus blev iaf helt död, och ville bara få långa tyglar (så när jag trava av honom, då sänker jag honom i väldigt lång och låg from).
Kan bara säga att jag är mer än nöjd över passet, och han gick så otroligt bra!

Nej, nu ska jag väl snart äta. Har sjukt ont i huvudet! -.-

Jiho -.-

Buss helvetet körde bara förbi mig ;@ Så nu är jag allmänt irriterad ! Nu kommer ja inte t stallet före kl 3! Jag som ville ha god tid på mig att mocka å fixa allt! Aja, får fixa allt efter! (:

Amadeus

Vet inte om jag gjort detta förut, men jag tänkte iaf skriva lite om Amadeus hur han är och så!

Amadeus är iaf född  1a april 1998. Han är precis 147,9 och har färgen fux (: Hans päls är riktigt fin, den blänker på sommarn. Han är connemara efter ; Dale Haze och Möllans castro! Har även för mig att Dale Haze har vart i globen och vart pegasus (?).  Vi båda gjorde våran första lokala start på våren 2010 , 18 april och kom hem med 2 placeringar! Amadeus gillar att ha uppmärksamhet och  gillar att ha folk omkring sig.
Han gillar att visa upp sig och blir lite bättre än vad han är på träningar (oftast iaf). Han är en ponny som älskar att göra det han inte får göra x) Han vet så väl att han gör fel, men gör det ändå. Han är en riktigt respektlös ponny och bara går över en när man går t hagen eller liknande. (kommer bli roligt t sommarn!!!) Han gillar inte att stå fastbunden i stallgången eller liknade, då börar det antagligen klia, kan inte stå still på mer än 10 sek (lite överdriv, men ni fattar), han står gärna och skrapar med foten. Amadeus har även haft fång en gång i tiden, när han var 6 år! Han var jätte sjuk, och var sjuk i 6 månader, tror ja de va. Vi vet inte riktigt vad han fick det ifrån, men vi tror det var ensilage/hösilage.
Jag är ganska tur med Amadeus, jag behöver inte raka honom då han inte bli lätt svett och det gillar jag starkt!

Amadeus har värsta sköna personligheten och gör mig glad varje gång jag ser honom i hagen! 
Amadeus gillar att bita i saker, han tar gärna mina vantar, mössa m,m x)! Ibland kan man tro att han är en valp, ni vet, när det kliar i tänderna och måste bita i allt? Så gör Amadeus ibland, och jag bara dör av skratt! Ni skulle bara se honom!

Sen har jag utbildat honom till att hoppa 80-90 cm  och utbildat honom inom dressyren t LC-LB! Han var en svår ponny för mig, han kasta av mig måånga gånger. Ena gången bröt jag armen ;p 
Jag hade ju honom på foder innan jag köpte tillbaka honom ;* 
När jag hade honom på foder, träna jag aldrig. Jag bara var i skogen och lunka runt  ;p
Efter jag köpte honom så bestämde jag att jag ska träna mer, mkt mer! Jag klara det!

Han är den som jag kan komma till och få den tröst jag vill, och han får mig alltid att skratta! Jag älskar denna ponny, han är mitt liv! Han är hela mitt hjärta, min livskraft! Ja, vad mer kan man säga att han är den bästa som finns! :*



Vaknat ;)

Tror jag sov runt 11 timmar idag ;o Hur kan jag vara så trött och sliten ? Kanske för jag är sjuk, eller påväg? ;)  Eller är i stallet och kämpar x) Ganska slitsamt att ha häst ;D Men det gillar vi!
Hade funderingar på att gå till stallet idag, men eftersom jag måste gå på 61;an med stor snövall brevid, så kan inte gå direkt undan när det kommer en stor jäkla lastbil! Dock behöver jag bara gå runt 500 m el något ;p. Sen är jag ju inte direkt 100 % frisk, och sen ska jag ju rida lektion ikväll (: Taggad t 1000, för han gick så otroligt fint igår!
'
Ett ridpass sen sommras ;P Var inte direkt nöjd över det x)

RSS 2.0