Fixat bloggen! (;

Som rubriken :)

Veckoplanering v 44

Måndag: Slappa och sen rida ut med Sofie!
Tisdag: Ska till arvika, till polisstation och fixa pass, pappa kommer å fixar mat, sen ska jag rida lektion! Länge sen sist!
Onsdag: Rida ut!
Torsdag: Rida på banan och jobba lite med bommar.
Fredag: Rida ut!
Lördag: Hubertus!
Söndag: Hopp träning med Helena Duvfält (: ny tränare de med! 1 pass, markarbete!

rubrik?

Idag har jag köpt en vinter jacka! (: Röd blev den, tkr rött e skit snyggt på jackor!   Sen köpte jag även en svart mössa, det där med bettet kunde man glömma då det var stängt idag -.- men pappa ska in under veckan och köpa! Sen har jag sett eclipse skit bra va den!  längtar till sista filmen nu!  Sen så nyss såg jag på Beck, levande bregravd bra var den oxå!  Amadeus fick en vilo dag idag, men hoppas mamma gick en tur med honom så han fick röra sig lite efter igår (: men om jag känner mamma rätt så gjorde hon inte de -.- hon skulle tydligen inte hinna  

Dagen..

Gick upp vid 9, åkte till stallet vid 10, mockade och fixade kom ut me ridningen vid 11, blev konditions träning för Amadeus idag! Då jag inte hade någon att rida med, men det var tur så vi fick konditions träna! Böev ganska mkt galopp, när jag var nästan framme vid det ställe jag skulle vända märkte jag att det var älg jakt ute! Tur att jag satte på reflexer! Men reflex täcket är av fleece och Amadeus blev skit varm så var bara tvungen att ta av det! Men vi båda överlevde så x) Sen när vi inte hade långt kvar så hoppa jag av och gick med honom, så han slapp ha mig på ryggen! Sen drog jag hem och sen blev det vidare till pappa! Imöra ska ag köpa jacka, bett och eventuellt skor (:

Dagen.

Fysik provet gick väl sådär känns det som!  ;P Musik kan man bara skita i, kunde inte ett skit x) sen drog man hem, sen vidare t stallet och Sofie blev lite smått irriterad på mig x) för jag SKULLE bara mocka först  innan jag tog in Amadeus, då han brukar rulla sig när han är blöt (; Onödigt med täcke! (; Men hon hjälpte mig lite snabbt med mockningen och vi hann ut hyfsat innan det var kolsvart ute x) Sen var det spökkväll! :D tror det var vi ungdomar skrek mest x) haha! Man ska skrika när det gäller sånt, då allt blir roligare (; jämt värre spökhus finns inget än på norra-mon! Jag gick med Martine, Josefin och Fanny! man skulle egentligen gå 2 och 2 med vi gick 4 st ist (; hihi Sen blev det lite fika med kladdkaka och glass med saft till! Sen har man ätit pizza nu :)

Ingen ridning

Blev ingen ridning för mig idag då jag hade nästan ingen tid till läxer! Hade utvecklings samtal och kom hem runt 20 i sex och blev direkt t stallet, märkte att tiden rann iväg och hade fyra grejer till imrn! Musik och fysik prov! Sen två svenska grejer, så vart tvungen och skita i ridningen idag, tyvärr! Men imr blir det Spökkväll och rida med Sofie! :D Och höst lov! Då man kan slappna av lite x) GÖTT!! (;

Skolan idag...

Idag på skolan är det ingen vanlig dag, första är det dragkamp mot hela högstatidet, sen ska man gå/springa 6 km, sen lunch sen en foto promenad  och sist ska ja gå tipspromenad. Man får iaf motion idag! (;

Ridturen

Idag vart det ganska sent t stallet x) Så vart kolsvart när vi red ut ;P Såg knappt Amadeus x)
Sen när vi nästan kommit till det ställe vi vänder på vägen ist för att rida över en åker x) Så kom det en människa i mörkret och hästarna såg den inte, dom bara hörde fotstegen -.- Och tvärvänder i full galopp hem, men jag  klara få stopp på Amadeus efter litet tag, och jag såg Olivia och Silje fortsätta i full galopp, sen efter  en låååång bit så fick Silje stopp hon oxå, tror att det hjälpte till med att Amadeus hade stoppat och Olivia märkte aatt hon var ensam, eftersom en häst är ett flockdjur så vill den helst inte vara själv och det hjälpte nog en del att Silje bromsa henne oxå! Men vi hade nästan planerat att det skulle hända, då det var kolsvart ute x)

Jävla busschaför!!!

Eftersom jag hatar  busschafören extremt mkt, jag säger aldrig hej när han gör de! Så stoppa han mej idag, och bara mig, inte dom andra -.- Han fråga om det jävla busskortet som jag såklart glömt -.- Tror att han gjorde de för å lixom prata med mig eftersom jag aldrig säger hej x) Han  är bara för äcklig, han är så ful!!!!
Jag hatar honom för att han anklaga oss i bussen (som sitter längs bak) att vi hade förstört 3 säten! När vi inte hade gjort de, han sa att han kollar bussen varje gång han stoppat, nej fan heller att han gör! Sitter på den bussen ganska länge och han går inte bak... Sen så tror han säkert att det är bara vi som sitter där bak och ingen annan när han åker från koppom till Arvika flera gånger om dagen!! Så skolan skulle förmodligen betala 15000 kr! :o när han inte hade mer bevis än att vi satt där bak! OCh jag som sitter där vet att ingen hade förstört sätena! :S Och ena sätet var trasigt efter ett lov, men det visste nog inte han :S Ååhhh!! blir bara för ARG!!!

tjioh

Sitter och ser på tv, och bara väntar på att mamma ska komma hem, hon ska göra lite grejer i arvika som att gå in på apoteket, handla och sen granngården. Så kommer ta ett tag! Ska även rida med Silje! (:
Ska kanske läsa lite musik? x) Får se om jah orkar ;)

Sitter på skolan

Sitter i datasal och ska egentligen skriva novell, men får inte upp det! (: Så slipper skriva ett tag då vi inte får fram dokumenten x) GÖTT!! (:

(:

Har börjat uppdatera dåligt ;) Men jag har så mkt, så har två prov t fredagen och sen har man ju stallet som tar ju sin tid x)
Men ska ju försöka   med att göra ett  inlägg både morgon och kväll, om jag hinner x) Men vet ju inte vad jag ska skriva om??

Hiss

Jag måste hissa clearasil! Den är mot  finnar och porer! När jag känner mig fet i hyn, så tar jag oftast clearasil för den produkten  gör huden ren och matt! Inte fet! Hjälper bra mot finnar! Man ska dock egentligen använda den varje dag morgon/kväll, men jag använder den när jag har otroligt fet hy och om jag hinner på morgonen, annars tar jag en annan som typ oxå rengör, men på ett otroligt lätt sätt, fast då är den inge bra! (: Clearasil måste man fukta ansiktet först å allt sånt x) så jag gör det om jag hinner!
Och att stå länge i duschen och bara skruva på värmen mer och mer är ett extra + för min del x)

inte stall idag :)

Har pluggat i en timme idag! första gången på år å dar x) Spm  jag satt och läste så länge ;P
Har inte vart i stallet idag! så fick tid till att plugga lite grann, men jag fattar inte ett skit av den jävla fysiken! FANFAN!!!!

Tja

Blir snart skola ):
bara 3 dagar kvar till höstlov :D GÖTT!!
Idag åker jga nog direkt t framor, pappa kmr idag (: Så blir inget stall idag -.- Han var faktiskt skit fin igår när jag red! fast han hängde  lite i tygerna i slutet då han ville komma ikapp giggs som var 30000 mil framför x) Så då släppte jag honom, sen plockade jag upp honom och var eftergiven! (: gött!!

stallet! (:

Idag blev ju ena kattungen såld! (: baka gjorde jag lite snabbt på 20-25 min kanske? haha! Sånn där dumlekaka! Skit go e den! ;)´
Sen drog jag t stallet (: Red med mamma idag ;P Vi red i månsken ;) MYSIGT värre x)
Sen så hade Sofie damp, eller hon var rättare sakt överlycklig x) haah hon kunde inte stå sill riktigt x) Såå sööt! (;
Sen drog jag hem.
Har So prov imr tror jag :S Och jag har helt totalt glömt bort de :S Så ja, de kmr ju gå bra -.- om det nu e imr nu x) Så jag hoppas att det inte är det (;

Katter

Idag försvinner ännu en katt! (; Så har  bara 2 kvar nu  (: Och sen försvinner bara en, och Sofie ska  ha honom!! :D:D Då vet man att han kmr ha´t bra!! :D
Sen så ska vi sälja ena katten om vi var tänkt att behålla, men vi ska  ta en ny kull nästa år, så då behåller vi en! :)

Sen så ska man rida själv idag  -.- Usch va tråkigt!!!! :D Men men det går de oxå! (:

Veckoplanering 43

Måndag: Rida ut! (: 
Tisdag: Plugga Fysik, Musik (: Agneta rider (:
Onsdag: Rida ut, plugga
Torsdag: Rida ut, plugga
Fredag: Rida ut, åka T pappa
Lördag: Amadeus vilar, Jag sitter hos pappa ;)
Söndag: Christina Sandström träning :D  20:15 rider jag då :O Fast  har höstlov så de gör inget ändå x)

Bilder

När jag släppte ut Amadeus så fick han sitt 3 hö (: Olivia var såå avensjuk och kom sakta med säkert fram, som typ hon smög fram x) Och så började hon oxå äta x') så Amadeus fick bara halva x) Sen om Amadeus rörde och kollade lite på henne så blev hon typ  rädd och gick, och Amadeus var inte ens sur (: fast Olivia kom lika fort tillbaka x)
Lite bilder:
Här "smyger" hon till Amadeuses hö (:

Sen kom hon och åt på lite avstånd:

Sen lite närmare:

Och sen tog hon liten hög (:
 Väldigt suddig blid men :S hah!
Vad goa dom e! (:

Allt skiter sig :S

Tänkte rida lite på banan idag ;P Visst han gick även igår, men  om jag ska kom uppåt i klasserna så måste jag träna mer än en gång i veckan och ibland inte ens de x) och han gick även inte så hårt igår heller x)
Men det börja med han att sket i att lyssna och bara hängde i bettet och var jätte stum i munnen så det sket sig fulständigt ;P Då gick jag en tur med honom ist för att börja  bråka! Jag red en liten bit, sen hoppade jag av och ledde honom i 35 min innan vi var hemma! (: Så dagen slutade ju bra ;) hah!


Men all JÄVLA  träning bara skiter  sig, han vill inte lyssna blir bara lång och stark :S ååhhh!! Har bara lust att skita i all träning och bara ha kul, rida ut, mysa! (: för dom här träningarna går verkligen inte vägen! Så vet inte om jag ska bara jobba honom ute på turer  och sånt och så får Agneta rida honom en gång i veckan. Efter klubbhoppningen så tror jag  nog att jag slutar med träning och får köpa ett hacamore och rida på ett tag ;P så han slipper ha bett i munnen (:

Gomöran

Inatt fick jag sälskap av katten Humle! Hon som aldrig sover hos någon (yy. Men så kom Kurre och jagade  bort HUmle så lade han sig ist x) haah! Fast han sov inte länge då jag gick upp x)
Ska snart bli stallet, eller snart och snart men x) kanske om 1-3 timmar x)

Träningen...

... Gick skit dåligt i början :S Han vägra lyssna, villa bara springa och var JÄTTE stark i munnen :S Såklart tål inte jag sånt, och  blir själv hård och arg :S Tyckte bara SÅÅÅÅ synd om  Amadeus när jag red och drog i munnen (drog inte såååå där jätte hårt, och jag tog och släppte hela tiden typ) :S men han total vägra lyssna, ville inte jobba riktigt och var allmänt jobbig :( En gång tog jag tag ordentligt för han vägra stoppa, så efter det så blev han hur FIN som hällst! :D Han jobbade bra med bakbenen och blev skit fin! Kunde då rida med sytrå som tyglar nästan! Då vet ni hur eftergiven han var, ville inte hoppa av heller ;)! Vi hoppade kombinationer (stav)
ibörjan var han ju såå där jätte stark och inte ville lyssna! Men sen så hoppa han riktig fint och tog i från bakbenen, när han väl blev fin så gick de bra! Så träningen sluta skitbra!! Tog även fel bett på honom, tog det mildaste jag har, gummibett ;P inte så smart kanske x) Men ska köpa ett sånt där babypelham! Så jag slipper dra så mkt i tyglarna! Blir bara synd om hästen! Och om jag  skaffar ett lite starkare så slipper jag dra så mkt! :D Men dock är priset på ett sådant ganska dyrt :S typ 1500 kr ;P Så får nog vänta tills gbg horse show! ;P Och tänka om jag ska verkligen ha ett sånt! :D

(:

idag red man med Sofie! :D
Det blev en barbacka tur för mej x) Som jag ångrar nu, då jag har inte lika bra sits och inte kunde få Amadeus att lyda mina hjälper direkt x) Spec inte i galoppen! Ska bli gott och träna imr! Har inte vart på banan sen den 16/10, torsby gäller inte nu x) För det är inte dikret någon slitsam träning x) Men Amadeus har gått på banan med en som heter Agneta en gång  i veckan x) men jag har inte tränat och då blir inte ridningen bra x) Aja, ni får uppdatering på söndag kväll (förmodligen) hur träningen gick :) Första gången jag tänar för den tränaren (; ska bli spännande (:

:D:D

idag har det ju snöat! Höstens första snö (; Kan ju inte vara årets då det kom i januari ;) haha!

Rubriker suger jag på x)

Åker dirket t stallet idag igen x) Rider med Sofie! (:
Igår fick man veta vilken tid det var på lördag! Och jag rider kl 9:00!!!:O jobbigt värre ;P Amadeus måste nästan få sin mat vid 7 så är han klar vid 8 så han får vila magen innan en hård träning ;P För det är ju inte bra egentligen att träna efter hästarna fått mat x)

Dålig dag idag

BLIR SÅ JÄVLA SUR PÅ DENNA DATOR! SKRIVER EN LÅNG TEXT OCH POFF FÖRSVINNER ALLT!! :@

Ridningen gick inte alls bra idag -.- han ville varken lyssna eller ville stoppa när jag ville :S Men alla har en dålig dag, och jag hoppas verkligen att det  är Sandra träning t helgen då vi hört något :S jag behöver verkligen träna nu! För att få kontroll på hästen! ;P haha!

jag fattar inte varför allr ska hända nu på en  gång? så nära? :O jag kan inte fatta ritkigt! :O

Dålig dag idag!

BLIR SÅ JÄVLA SUR PÅ DENNA DATOR! SKRIVER EN LÅNG TEXT OCH POFF FÖRSVINNER ALLT!! :@

Ridningen gick inte alls bra idag -.- han ville varken lyssna eller ville stoppa när jag ville :S Men alla har en dålig dag, och jag hoppas verkligen att det  är Sandra träning t helgen då vi hört något :S jag behöver verkligen träna nu! För att få kontroll på hästen! ;P haha!

jag fattar inte varför allr ska hända nu på en  gång? så nära? :O jag kan inte fatta ritkigt! :O

Skola

Sitter nu i skolan och snackar med jeanette och Josefin på språkval SV/ENG ;) Och det suger! ;) hihi! Ska snart få reda på vad jag fick på testet på Engelskan :S haha!! :D

Ingen uppdate

Blir ingen uppdate fören i kväll, eftersom jag åker direkt t stallet idag med! :D

Busdag ;)

Red med Sofie idag!  :D  Vi konditations träna lite grann på ett  jäle x) gick bra, bara att han har såå mkt överskotts energi och blir då JÄTTE tittig -.- och då klarar jag inte att få kontakt med honom heller, så han drar sin egen lilla väg -.- haha!
Amadeus tog tag i bettet ett antal gånger och bara sprang fortare och fortare och vägrade lyssna x) fast jag hade ändå kontroll, om jag så var verkligen tvungen att stoppa, skulle jag klara de x) Sen gjorde vi så några  gånger, sen sista galoppen blev det lite räjs, som inte jag vågat göra på ett  sånt stort jäle på miljoner år pga av att jag ramla och bröt armen :S Då gjorde Amadeus västa bocksprånget och ville då inte stoppa så vi drog in på lite mer inhägnad jäle och galoppera ungerfär 2 stora volter inna jag fick stopp på honom x) haha! Och Olivia kmr lååångt efter oss, eftersom Sofie hade stoppat henne, för Olivia hade vart minst lika busig som Amadeus, fast Sofie fick iaf stopp x) Så ska träna lite sånt i ridhuse nån dag så han har lite respekt  för  mej... ;D Lilla skit hästen! :D:D

:@

Det är en grej jag hatar med min data, det är så att texten överallt är så  liten så man kan knappt läsa den! :@

:@

Jag borde egentligen träna fysik nu, men det roliga är att jag inte orkar x) haha!
Men sen har vi en dålig lärare som inte kan lära ut -.- ååh sånt hatar jag! Man frågar gång på gång att man inte förstår! Det roliga är att hon säjer på samma sätt som innan, då man inte fatta! Lite irriterande! Så  hur mkt fysik har jag lärt mej med den nya läraren? -inte ett skit! försöker att fatta men hon bara bablar på när ingen fattar typ x)
Sen så trodde jag att jag skulle ha en chans att nå VG då jag gillar fysik lite grann (förr!!!), men då hade vi en annan lärare som var SKIT bra! lärde ut bra m,m! Men nu känns det som om det skriker IG där med -.-

Vill ha ny dator!

Är sååå sugen på en ny dator! För den dator jag har nu är almänt ful och hur seg som hellst! Ska önska mej en ny dator i julklapp! Och bara en dator och inget annat! Det är en mini PC jag vill ha x) lättvindiga och inte så klumpiga! ;P Och sånna är väldigt billiga oxå! 5000 kr för den dyraste på elgiganten :D Det är datorn jag vill ha!

 
Eftersom jag ville bara ha pengar i julklapp eftersom jag ska ju t gbg horse show! Men jag får 7000 kr med mej, och det borde räcka? Och mamma får lägga ut lite oxå! Om jag säljer min kamera för 4500, och sen så sparar jag månadens barnbidrag på 500 kr, får egentligen 1000, men då är jag skuldig Anton (brorsan) 500 kr varje månad! :@ Mitt eget fel men :@ Råka lixom inte förstöra hans dator ;(

Blåsigt och en pigg Amadeus :D

Red med Silje idag imörkret! :D Lite läskigt, men det går bra när man e 2 st ;) När vi kom på ett ställe så, såg jag några djur på en åker som hoppade runt typ x) Amadeus och Olivia reagerade och jag tänkte att det var älg, men jag såg ju inte riktigt, men det såg mer ut som råddjur! ;P Så tänkte att det inte var älg och fortsatte och gå! (: Både Amadeus och Olivia ville inte gå, men vi fick tillslut dom med oss x) hihi!
Sen så fortsatte vi och så  kom en jävla traktor bakom oss, så fick lite panik x) Men som tur var svängde den av, eller åkte ut på en åker och vände eller något sånt ;) Sen så vände vi, och kom tillbaka på det ställe vi hade sett djuren, vi båda satt och prata lungt och helt plösligt stiker båda hästarna i full galopp bort över! :)  Satt barbacka, hade glömt västen (skulle faktiskt ha väst på mej x) som jag aldrig annars brukar ha) Sen så dog jag i skratt! Jag kanske är lite annorlunda, men jag ÄLSKAR verkligen när det händer något sånt!  ;P haha! Amadeus gör ju inget annars så :)

Lady Gaga

Lady Gaga var hur jävla kul som hellst!!! Hon var såå grym!! Älska*
Längtar redan tillbaka! :D Köpte även  en kortarmad! (:
Men måste bara dissa Lady Gagas hår! Var inte alls snyggt, var helt skit gult!
Blev oxå att va hemma från skolan idag x) Orkade verkligen inte gå upp! Var hemma halv 2, la mej 2, sen skulle jag upp om typ 4 timmar :O Vem orkar lixom? Aldrig att jag skulle klara de! (;
Så blir att åka t stallet senare! ;P  Och Träffa Amadeus som jag inte har gjort på 2 hela dagar!? :O

planering

Idag blir det heller ingen mer uppdate, ´Ska först åka hem t mamma, sen göra mej iordning och sen vidare till Sofie och sen drar vi till Oslo! :D Kul! (;
Kmr inte träffa honom idag heller ): Men på måndag gör jag ju det! (: hihi!

Gör veckans schema v 42:
Måndag: Nått hemskunskap redovisning som jag inte kan än -.- Det skriker IG :P
Tisdag: Inte nått spec än, vara hemma och träna på fysik? ;P Agneta rider!
Onsdag: Rida ut
Torsdag: Rida ut, konditions träna kanske? ;P
Fredag: rida ut x)
Lördag: Rida ut
Söndag: Förmodlingen träning för Sandra! Tar bara markarbeta isf! (:

:D

JAG LÄNGAR TILLS IMORGON! :D

Idag har jag bara sötte ve datorn ;P och spelat ett häst spel, som typ aldrig ville sluta spela x) har nu klarat spelet x) Sen har jag inte gjort så mkt ;p  så finns lixom inget att skriva... ;P

Tråkigt!

Sitter och ser på teven, och även tittar runt lite på datorn :) Blir väl en dag med att sitta inne och ha lite små tråkigt! (: Men det är ganska gött och bara få slappna av! (:
Men jag har ett stort problem, Jag ser inte Amadeus på två hela dagar! Usch va länge! :( så han har fått stått 3 dagar denna vecka! Men då blire en destu jobbigare vecka efter x) haah! nejdå!

)`:

 Idag så galopperade Testarossa vidare på de evigt gröna ängarna! :( Du var verkligen en häst som inte gjorde något dumt! Du gjorde aldrig något när jag satt på dej, som första gångerna! Du var en så sjukt snäll häst, så det går inte och beskriva i ord! <3
R.I.P<3
Var även och sa hejdå till henne igår (torsdag), bilder kmr!

Diss

Måste bara dissa: Damiga hästar! Finns inget fulare än en damig häst! ;p Visst Amadeus är oxå sjukt damig, men jag ryktar honom varje dag använder 4 borstar på honom, så han inte ska ha så mkt dam kvar, och för att hatar att rida damig häst oxå :S Tkr det är sjukt fult ;P Visst hästar är inte lätta att bli av med dam, men om inte försöker lyckas man aldrig heller!

Om Amadeus är jätte lortig och damig så använder jag: Piggborste, för att få bort all lera, sen kör jag genom hela hästen med en vanlig borste (kmr inte ihåg va en sånn heter), för och få bort llite mera lera och dam, sen kör jag rykning ganska läänge tills jag fått bort med det mesta av dammet iaf! Sen så kör jag med en sån där som tar tydligen bort dam (funkar skit bra!) och drar över hästen, och sist så använder jag en sånn finputsning borste (en sån jätte mjuk) :D Och då brukar han vara mindre damig! hihi!
 
Vill heller inte sätta på täcke, bara för han blir lortig! Hur fjantigt e inte det?! Han e ju häst, för fan! :)
Så här borstar jag nästan varje dag, beror på hur lortig han är! Jag borstar honom noga varje dag (om jag inte har jätte bråttom) fast om han inte är lortig tar jag förstås inte piggborste! :) hihi (:

Hur tycker du? (:

Bilder

Ridningen gick brA! hade ju gott sällskap så (yy Men han var väldigt stark och ville inte direkt lyssna -.- så vi tog en galopp och då  tog han bettet, men ist så sakta jag av till halt medans Sofie fortsatte galoppera x) Amadeus blir lite galen och kunde inte gå rakt fram, om han hade gått i form så hade han gjort en snygg öppna linje (yy haah! Sen drog jag hem t mamma för och packa kläder x) sen drog jag direkt t pappa :)  så nu ska nu läsa lite i en bok (; Men ni får  lite bilder från i onsdags ;)

Dåliga bilder, blev suddiga, men Amadeus e finast iaf! Och BJUDER på bilderna! :


Haha vilken gullig röd och ful grej jag har mitt i pannan -.-


Snyggingen<3<3
 Rund och fin är min pojke! Musklad manke har han oxå! Skryta måste man oxå få göra ibland (yy

Sista bilden som jag gillar skarpt:


Skolan ;(

Somsagt så fick jag tag i en dator så kunde blogga lite ;) Har svenska och ska fortsatta en novell :S ¤ hela jävla sidor ska vi skriva :S och jag har bara kommit 1 sida :S haha! ska förmodligen skriva om den hemma igen, för då kan jag tänka lite mer ;) Sen efter skolan drar man till stallet direkt :D Och ska rida med Sofie idag! Gött! :D Sen så drar jag direkt t pappa i karlstad :D Seen på söndag drar jag på konser i oslo! :D Kul, men lite pinsamt eftersom jag inte förstår ett ända norskt ord :S men det går! får väl skämma ut mej en del ;P hah! Men kul kommer de att bli!! Längtar sååå mycket! :D

(:

Orka inte blogga igår ;P
Men jag red med mamma, vi såg oxå 4 älgar :D haha! Amadeus var inte lika fin som i onsdag ;P han ville inte lyssna, ville heller inte jobba x) busponnii ;P haha! men nu kan jag inte blogga något mer, drar t skolan nu ;P kankse bloggar på skolan? får se oom jag får tag i dator x) Men  om inte så kan jag inet blogga mer idag, för direkt efter skolan drar jag t stallet och sen vidare t karlstad (:
Bjuder på en bild oxå: haha tyckte den va lite små  skön så x)
 

Sitter i skolan

Sitter nu och har svenska, och ska skriva novell, men hittar inte novellen grejen ;P tror det är fel på datorn ;)
Senare idag har jag prov, kan lite halft allt i so!
Sen drar jag t stallet och rider en tur (: Och Amadeus kmr få stå många dagar denna vecka märkte jag :S i Måndags stod han, och även lördag och söndag ska han stå :p lite slapp vecka för honom, han får en destu jobbigare vecka efter isf ;) menmen :) för på söndag hinner jag inte, ska ju på LADY GAGA konser! KUL! sen på lördag är man hos pappa i karlstad (:

:)

Ridningen gick bra idag! :D Fast även om han är rädd för allt som rör sej eller inte rör sej x) Red ut såklart! Han kändes sjukt fin i dressyren även om  vi jobbade korta stunder och att han ville kolla på allt annat x) men länge i traven sjukt fint! och i galoppen kunde jag länga och korta upp utan att han börjar med släng trav ;P det brukar inte gå så bra! ;P Gjort klart engelsk läxan idag,  gött! men ska fixa nåra ord som jag inte visste vad dom heter på eng ;) haha! Tog nåra gulliga kort på mej och Amadeus ;) Dom kmr imrn ;) Fast lite skämiga oxå ;) Hahah! Men bilderna kmr imrn för batteriet dog förut så måste ladda  det ;P

:)

Nu har jag nästan kommit hem från skolan ;) Jeanette blev med hem en liten snabbis :D
Sen när mamma kommit hem så drar jag t stallet :D Ska försöka ta me kameran och ta lite kort på gutten  min (y
prov imrn och kan det lite halft ;P Sen ska jag bli klar med lite engelska arbete -.-

Hiss

Hiss:
Jag tkr denna hjälm är sjukt snygg! Och jag själv ska köpa den inom kort! Innan nästa års tävlingar!

 

Sen gillar jag skarpt färg glada färger på hästen! När jag åker till göteborg horse show så ska jag köpa mkt färg glada schabrak! (: då jag älskar färger! :D

Hemma idag ):

Idag har jag efter skolan gick jag direkt t farmor, och vänta på pappa ;) sen så åt vi :D Sen så fick jag veta en chock grej :O Usch, värre än hemskt vare! :`( Men som tur va hade det gått bra! (:
Så nu sitter jag vid datorn och borde egentligen göra engelsk läxa, men orkar jag? det är ju SJUKT svårt! :S menmen. har inte vart i stallet idag ): sjukt tråkigt att inte vara där!
Idag tog vi oxå bort styngnen på ena katten som blev streliserad för 2 veckor sen :) Gött att inte oroa sej för att det ska gå upp :D






:)

Väntar på att få gå in i matsalen och äta! :) Det är någon mat med korvslantar och ris :S :p nej nu ska vi gå och äta :)

Skola

Ska nu snart dra till skolan -.- Jag är trött som  en gris :P Idag ska jag inte till stallet ): Men  pappa kmr ist, så träffar honom iaf! :D Sen ska jag skriva ett brev på engelska :s och har SO prov t torsdagen oxå :S Fast det är ganska lätt ;P för har redan frågorna, så det är bara att träna på dom x)!
Juste ja , det blev inga bilder igår, för Sofie skulle till stallet tidigt ;P så åkte direkt från skolan t stallet :) Hade vanliga skol kläder xD jeans, jacka och tygskor ;P haah! kände mej jätte stallklädd ;) Men ska ta me mej kameran till Onsdagen! så får se om det kmr bilder då! :D

Promenad

Idag fick Amadeus gå en promenad ist att jag red på honom ;P så då fick han gå en liten runda med Sofie :D  Amadeus var pigg och hade inte alls lust att lyssna på mej x) bus ponnii ;P sen så drog han in på en jäle för å äta saftigt gräs, med mej efter xD haha! sen vart jag tvungen att leda honom i grimman hela vägen annars hade han gått ner i diket ;P Sen så såg vi att en STOR traktor var på väg mot vårat håll och vi hade ingen stans att ta vägen, plus att vi var i en ganska brant nerförsbacke, men som tur var så veck den av :D så slapp möta den! :D täckte hela vägen gjorde den oxå :S 
Sen var vi nästan vid stallet, jo då kommer den jäkla traktorn igen :@ men som tur var hann vi gå in på vägen tillbaka till stallet! annars hade vi fått problem, för även där hade vi ingen stans att ta vägen om den hade kommit tidigare ;P men ibland har vi tur i oturen ;) Men jag fick iaf en motion på 35 min! gött ;P

Skol uppgift

Sitter på skolan och jobbar med någon uppgift, som vi ska ha redovisning nästa vecka (42) kommer bli svårt, har inte tränat ett skit ;P och så kan jag inte heller något ;) menmen det går iaf :) Det är någon hemskapsuppgift vi har :S med att flytta hemifrån, pengar, mat m,m :P

Sen fick jag reda på So provet och jag fick iaf godkänt :)

Blir stallet senare och ta en liten promenad, det förtjänar han verkligen! Han var super duktig igår! :)
Väder är mysigt värre idag! Hyfsat kallt och solen skiner! kan det bli mysigare? Om väder håller i, så tar jag nog med kameran till stallet och tar lite höstbilder på Amadeus! :) HOPPAS att vädret håller i sej, och att det är frost hela dagen, och att solen skiner! :)

Veckoplanering 41 för Amadeus

Måndag: Vila/promenad
Tisdag: Agneta rider
Onsdag: Rida ut med Silje? (förmodligen iaf)
Torsdag: rida ut vet dock vart ;P
Fredag: Rida ut, köra lite dressyr ute, om jag orkar ;P
Lördag: Vila
Söndag: Förmodligen vila, eller rida en snabb skritt tur!

Ska ju på Lady Gaga konser på söndag oxå! :D Och är även i karlstad hos pappa så får se om  jag hinner helt enkelt :) Han ska få vila nåra veckor från träning med mej på banan, jag ska träna mer ute! Ist för banan, för både jag och Amadeus tkr inte om banan x)

Mitt hjärta! Mitt liv!

 JAG ÄLSKAR DEJ!<3 Du är min allra bäst vän<3

:)

Sitter och har tråkigt vid teven ;P
Ser på "bonde söker fru" i repris ;P

På tävlingen idag tyckte JAG såå synd om en ponny :S Hon bara slog honom/henne för att ponnyn  inte gick som hon ville, blev jätte hård i munnen och försökte tvinga hästen ner (såg ut som hon försökte) :`( sånt e tragiskt att se! Men sånt händer i häst livet och det är såååååå hemskt att se! Det är oxå sååå pinsamt, tkr jag iaf. Tyckte så synd om ponnyn just då :( menmen!

Tävlings Resultat!

Jag hade inga förväntningar på att det skulle gå bra! Eftersom Amadeus vart lite jobbig och svår at rida i dressyren :S Men direkt jag satte mej på honom och började jobba honom,  så gick det skit bra! :D Trodde aldrig att han skulle va sån, trodde att han skulle va springig och inte vill lyssna m,m. Men det var han verkligen inte! HAN var underbar! MIN ÄLSKLING!
Men han ville dock inte fatta fina galopper som han brukar, fast det gick ändå!

I LB:0 så fick jag 66,88 % andra gången jag rider det programet! Men fick lite trav efter volten för jag inte hållde honom riktigt! Så jag var nöjd, men inte jätte nöjd! För han ville inte länga riktigt och sen var han lite rädd för personerna som stod på läktaren ;P haha! ;D Så är sjukt nöjd me % iaf! :D Högsta % i det programet! och första utan plac (två plac) så blev 3 totalt :D

I LB:1 så fick jag 64,83 %! Jag är JÄTTE nöjd med ritten! Och trodde faktiskt att vi skulle få mer ;P Men det spm drog ner poängen var att han hade huvudet på sne hela tiden ungefär ;s jag som satt och njöt av ridningen tänkte inte på det x) för tyckte han gick så bra ändå! Om jag hade fixat det så hade jag fått högre! ;P Men det som betyder mest var att han gick jättebra och han börja inte krångla osv :D Vet dock inte vad jag får för plac, jag åkte därifån ungefär efter jag var klar! Eftersom jag visste att jag inte skulle bli plac :D Mitt högsta % i detta program :D Inga bilder heller x)  
SÅ SJUKT NÖJD MED DAGEN!

JAG ÄLSKAR MIN PONNII MEST AV ALLT PÅ DENNA JORD!

Packat och klart

Nu är allt fixat tills imrn :D allt packat och klart! Och jag hoppas att det  går bra imrn! Det har inte gått bra på dom senaste träningarna så har inte något att se fram emot :D Men det skiter jag! Jag ska ut och ha kul sista tävlingen :D

Innebandymatch!

Ska snart dra och sen på innebandymatch! Josefin spelar, hoppas ni vinner nu! :)
Sen drar jag hem sen vidare till  stallet och rider Dasiey :D Sen börjar jag nog putsa om inte Sofie har kommit :D

Hiss och Diss

Hiss:
Tävling
Höstens löv! Älska färgerna*
Hästen blir oftast lite piggare
Rådddjur! Dom är å sjukt söta! :D

Diss:
När folk klagar!
Träningarna
Skolan
Älgjakt snart! :@


Älska bilden ;*

Jag älskar dej<3

Tråkigt -.-

Jag förstår inte vad du  tänker med! har vart deppig hela dagen pga det! Fatta-orden sårar även om ni skämar eller inte! Visst jag är redan dålig på allt, men behöver jag ha någon som säger det till mej? nejtack! Det fattar jagsälv ändå! vissa har svårare än andra, så är det bara! Jag har tyvärr svårt i skolan, försöker så gott jag kan, men det brukar inte visa bra resultat! Även i ridningen så skiter det sig oftast! På tävlingar så går det bra! men sen ensama träningar el träningar brukar gå mindre bra! Det som går bra är när jag rider ute i skogen, inte har några krav på hästen! FINNS inget bättre än att rida i skogen! I LÖÖÖÖVIT! Var bara tvungen att skriva av mej lite! Ingen behöver ta åt sej! 

Nu när det är sista tävligen t helgen så ska jag bara ta det lungt! Han får gå på banan en gång i vecka kanske två! Högst 3! Men nu ska vi båda ta en låååååååååååååång paus från träning och tävling! Och bara rida ut och ha kul!  finns inget bättre än att vara ute och rida i naturen! dock så det nu älg jakt och då får man inte rida i skogen! Då man kan bli skjuten! Och vem vill det? 

:D:D:D:D 

Ridning

igår red jag på banan ;) stackars pojke ): eftersom han ska gå på banan idag!  (fredag) OCh så äre tävling till helgen ;P menmen han överlever iaf x)
Ridningen gick väl INTE alls bra! Han vägra böja sej åt vänster först! Sen tog jag av nos remmen och det gick det mkt bättre! gick både ner och kunde böja sej :P Knäpp häst ;P Sen galoppen trodde jag skulle fungera lika bra som Traven, men alddrig att den gjorde -.- Blev båda starka och VÄLDIGT springig! Inte bra ): men sista tävlingen t helgen och det måste gå bra nu! eftersom det är sista ;P Men jag blir alltid lika nöjd över honom! :D Han är min Guldklimp! Och  jag älskar honom vad som än händer!<3
Sluta även idag när det inte gick så bra :S men hade ingen lust att bråka så lika bra och sluta! men  traven igen kändes fin!  

Skolan

Sitter nu på skolan och har svenska ;) det är sjukt tråkigt, vi ska skriva novell men jag vet inte vad jag ska skriva om :S vi har en vikarie så det är inte så farligt att sitta och blogga samtidigt ;) sen efter skolan blir det åka till stallet och rida ett dressyr pass förmodligen, beror på lite. Ska även träna lite dressyr på fredag, då ska jag träna program :) Kul! :D

:/

Juste ja, när jag och mamma åkte till stallet så var det några som hade krockat förmodligen med älg :/ hela bilden var krossad :S usch, fan va hemskt! ): det måste jämt ha hänt innan vi kom för det var varken polis el abulans (stavning) men det var några före oss som hade stannat så vi  slapp det, tur det på ett sätt ): usch tycker inte om blod å sånt söl :/ Älgen hade nog sprönge iväg för personerna stod och peka på ett ställe, en person som jag såg var ganska skadad, det var blod fulla ansiktet :/ USCH! fast alla stod upp och ingen låg ner så jätte allvarligt var det inte som tur var! Men usch å fy på det ):

Blåsig Ridtur

Ridturen blev en blåsig tur ;P Och även lite kondtions träning ;P dock inte så mkt min pålle var rädd för ALLT! vände 24/7 ;P Men red till kortlanda och tänkte ta lite galopp uppförs den låååånga baken flera gånger, men så blev det inte eftersom jag inte hade lust att krånga med Amadeus x) Sen så fins det en ganska fin skogsväg som jag byggde upp ett hinder och hoppa det nåra gånger, över 2 veckor sen jag hoppa så, så det blev Amadeus "kondtions" träning ;P att galoppera ganska långa sträkor flera gånger och var även ett litet hinder med xD men tror inte han orkade så mkt eftersom jag hade reflextäcke med fleece under och det tror jag värmde en del ): tyckte så synd om honom efter jag var klar inne i skogen och hade galopperat uppförs den lååånga baken ;P så ist så  satte jag mej på täcket så han fick kyla ryggen lite, eftersom Amadeus inte är rakad och har ganska mkt päls så ;P Han var såååå rolig idag! älskar verkligen när pållen är rädd ;P inte rädd så, men fjantit rädd lixom, jag sitter på ryggen óch skrattar x) sen finns runt kortland finns det långhåriga kossor och Amadeus e skit rädd föe dom, och så klart så stod kossorna vid staketet! och det finns en klav som är JÄTTESÖT och jättenyfiken ;P så den hoppa fram från ingenstans och Amadeus  sket på sej nästan x) jag såg kalven hela tiden så jag var beredd, men inte Amadeus ;P

Ridning

Det verkar bli konditions träning idag för mej! Ska även köra lite dressyr ute, träna på att fatta galopp m,m :D Men vet inte vart jag ska rida :S

Bättre idag!

Mår mycket bättre idag! Skulle tex  kunna gå till skolan, men det är försent att åka nu ;P haha! Men imöra blir det skola :D och idag blir det stallet att rida :D Blir nog att rida lite konditions träning! Men får se hur det blir med det xD

Dålig på rubriker?

Hoppas att jag mår bättre imrn! Har ingen lust att vara sjukt! bara jobbigt och missar en del i skolan och sen så kan man inte rida! och jag måste rida eftersom det är tävling till söndagen! Och jag måste lära mej LB:0 OCH LB:1 ;P kan dom lite lätt men ;P och jag hoppas att Amadeus är på topptrim till söndagen så det kan gå bra ;P! Jag kanske ska skippa skolan imr oxå, men sen så åka till stallet senare på dagen! Men får se hur jag mår då!

;)

Har sovit hela dagen nästan ;P gick upp vid halv 10, gick sedan och la mej ingen för mådde inge bra och vakna halv 3! gött var det iaf! Men nu mår man illa ingen ): aja, hoppas det går över så jag kan åka till stallet imöra!

Hemma från skolan

Hemma från skolan idag ): lite tråkigt, med mådde inte alls bra i morse! mådde illa:S hoppas jag mår bättre imrn så jag kan gå till skolan!  :)

):

R.I.P Sangokas du var en underbar häst<3 Vila nu i frid bland alla andra hästarna på det evigt gröna ängarna!
)´: ÄLSKADE VÄNN SANGO<3 varför just du?! varför varför? :S
 Usch, det är inge kul! Det är mer än hemskt! Du hade hela livet framför dej, du var inte gammal, bara 11 år ): du kunde få ett bättre liv, än att det skulle sluta så trist ): Du var såå söt, inte jämt den snällaste, men du var spec! Bara jag hade fått sätt igång han längre så kanske han hade hållit ): FAN!! Vila nu i frid och galoppera fritt och njut! för det gjorde du inte här nere! :/

hiss och diss

Tänkte börja med det lite då och då xD

Hiss:
Amadeus otroligt pigg
Reflexer
snart kommer snön

Diss:
Blir för fort mörkt!
Prov och har inte läst på ett skit -.-

Blev med Sofie på tävling

Igår (lördag) var jag på marten men Jeanette och Josefin :D gick med dom typ 2 timmar xD det var en kort stund, jag köpte en tröja och en klubbba :D sen drog jag till stallet och red två hästar Dasiy och Amadeus ;) Dasiy red jag  med Sofie en skritt tur  ;) Först så red jag Amadeus och det gick väl sisådär :S men roligt xD  vi skulle gå runt stallet när vi hade kommit en bit så börja Amadeus stoppa sen så stoppa han och börja lukta i luften sen gick han ner på baken  och luktade kraftigt och tvärvände och full fart i galopp hemöver, trodde det var en älg som hade gått där, men det var  inga spår av älg så jag  tror att det kunde ha vart typ en varg el något djur som inte Amadeus tyckte om och därför vände  han. Han ALDRIG någonsin gjort så jag  har haft honom ungefär 4år ungefär (hade han på foder innan jag köpte honom, och jag tränade ALDRIG med honom då, han hade inge ryggmuskler och såg almänt ful ut xD nej men söt han ju alltid vart men ni förstår) sen så våga jag inte gå tillbaka så blev en annan tur ;) sen blev det att åka hem till Sofie och sova där :D:D skulle med henne på tävling idag (söndag) och blev att gå upp tidigt ;P gick upp 04:30 ungefär ;P sen så  gick det jjätte bar för sofie, felfri i LD men i LC fick hon  två stopp på sist hindret lite surt eftersom det var sista hindret, men sånt händer det också tyväär ): sen blev det att åka hem! trött som en gris var jag och somna i bil jag brukar aldrig sova i bilar men i den bilden klara jag det sov ungefär 2 timmar dit  :O sen så skulle jag  rida dasiy idag oxå men hon ville inte bli infången och jag orkade inte att jaga henne (eftersom hon har vart halt och får bara skrittas) sen hade jag  SJUKT ont i magen så orkade ändå inte ): men sen tog jag in Amadeus och borstade lite och det blev en lung kort skritt tur :) egentligen orkade jag inte det men jag hade inget att göra så :)

GRATTIS EDA TILL VINSTEN FÖR DIV 2 :D

Två dagar

förlåt för ingen uppdatering men har lixom inte orkat, kommit hem sent från stallet sen har man ju läxor att läsa xd så lixom inte hunnit ;) vill oxå lägga mej något i tid eftersom jag är nog världens morgon trötta person ;)

I torsdags så red jag på bana, först så ville han inte in på banan sen så villle han bara ut och det blev inte bättre när lektions hästarna kom ut från ridhuset xD sprang ut från banan en gång (körde inte så seriöst, så han fick hålla på lite som han vill lixom) men han kändes SJUKT fin visst han var otroligt pigg och ville inte fatta galopp från trav, bara från skritt men sen gick det även i trav ;) sen gjorde jag lite skänkelvikningar och öppnor och slutor och det gick hyfsat bra! han var väldigt hägig i handen till en början men blev bättre emot slutet MEN han lägger hövve på sne och det är INTE bra!!!!! 
 
Idag (Fredag) så red jag med Sofie en tur till klätterbaken ;P lite roligare denna gång då vi gick lite mer om kring och klättra upp och ner flera gånger och jag valde svåra vägar när sofie filma in med mobilen x) snäll jag är ;P hha!
sen hade vi trav tävling i uppförsbaken och JAG OCH AMADEUS VANN för första gången, men Sofie och Olivia blev dock uteslutna för som galoppera men även om dom inte hade gjort så hade jag vunnit ändå ;) haha! Amadeus var sjukt pigg idag oxå! GÖTT!! :D

sen imöra (lördag) ska jag på marten en liten stund sen blire att åka till stallet att rida daisy och Amadeus ;) Daisy rider jag med Sofie eftersom Daisy får bara skritta och Sofie ska skritta eftersom hon ska på tävling på söndag :)
Amadeus och jag får ta en ensam tur med älgarna vi x) LYCKA TILL NU EDA!! final för laget och dom ligger delad etta!! :D Lycka till Sofie :D
juste jag ska sova hos Sofie från lördag till söndag då jag ska med henne på tävlingen :D
RSS 2.0