Dagens ridpass

Red inte med Sofie då hon hann inte, red ist i ridhuset just för han skulle röra sig mer än bara skritt (är stenhårt i marken).

Ibörjan var han stark, gapade för att jag ville bromsa, huvudet högt bland molen ;).
Sen efter ett tag så skärpte jag mig, red
lite bättre. Då gick han så fint :D! Lätt stöd i handen, han gick lite med för hög nacke ibland. Han gapade och stack ut tungan x antal ggr men mot slutet gav han sig - kanske fatta att de inte gör ont längre?

Gjorde superfina skänkelvikningar, inte så bra öppna men på god väg ;)

Vänster galoppen var super fin, inte alls fyrtaktig!
Höger galoppen var oxå super fin.
Han orkade dock inte galoppera länge utan att han bröt av, men fattas lite muskler så det kommer ;)


Ett fint, bra och Amadeus var mer än duktig på sista dagen på året! Inte helt fel ;).

Åker tåg till pappa nu, firar nyår där ;)!

Gott nytt år!

Ni får ha en bra sista dag på året :D!

Själv ska jag ta en sista underbar tur på Amadeus detta året, vilket blir med Sofie :D!

2012 är mitt mål att inte ramla av någon gång, får se hur de går x). Får nog inte hoppa lite högre eller rida barbacka så tror jag att jag klarar mig ;).

Iår har jag typ ramlar av 7 ggr, alla är när jag ridit barbacka :).

Nej nu ska jag åka till stallet och mysa lite in i det sista dagen på året ;).

Min kung!

Åkte till stallet vid typ 12, mockade och sånt.

Amadeus var seg idag, trodde jag. När jag skritta fram orkade han inte gå fort x). Kom in i ridhuset och han blev genast mycket piggare. Hoppade fram, kom fel varje gång... Sen hoppade jag banan vilket gick bra, men det var ju bara 50 cm så felfritt kom vi ju ;D! Sen dom 3 sista hindren börja tårarna rinna, eller det blev suddigt för ögonen just för det blåste (för jag galoppera) och var kallt x) så hade lite problem med synen där ;).

Imorgon rider jag ut med Sofie och åker hem till pappa och firar nyår ;).

Saknar gamla goda tider<3

Dagens planer

Åker snart till stallet, är där ett tag.
"hopptävling" idag då, taggad och klar x)!

Äntligen lite kyla igen, då fryser hagen förhoppningsvis och då blir hans ben inte leriga ;).

Nej nu ska jag åka :D

Dagens ridpass!

Red ut idag igen, helt sjukt vad fin han blivit igen<3
Bara för att åka till Mirja och hon fixar honom blir han helt annan häst. Han var super fin idag igen! Taggar tills nästa gång jag ska rida med bett.
Nu äntligen på väldigt, väldigt, väldigt länge så känner jag att vi kommer framåt!

Han har även blivit gladare och han blir sig själv mer igen= stor lycka!
Red lite skänkelvikningar och dom satt ganska bra, han har ju problem med dem och även öppna och sluta. Men han har tappat en hel del muskler, så tror jag att han tror att de gör ont med öppna/sluta/skänkelvikningar, eftersom kroppen funkar så.

Tog galopp i vänster- super fin, dock fyrtaktig i avsaktningen men det tar en stund innan han blir lika bärig som förut ;).
Höger tog jag inte, för hade inte tid till det och jag hade lite bråttom och vänster är viktigast nu!

Åkte till Karstad med bästa Nathalie! Köpte paket till tävlingen imorgon och en stor Helson flaska ;). Nu är hagen gäggig igen.. Så måste försöka vara där vid insläpp så jag kan tvätta muggen! Den började bli bra, men nu i leran blir det säkert sämre.. Som tur va att de ska blir kallt igen, så det fryser väl på!

Taggar hopptävling imrn då! :D

Nu 2012 ska jag och Amadeus satsa allt vi har!
Min fina kille i början av året!

Uppe med tuppen

Ska snart åka till stallet och Amadeus blir skodd! Rider ut idag igen, för Helén ska låna Amadeus senare till sina barn så dom får rida lite ;D! Heléns ena barn ska kanske ha Amadeus på hopptävligen imorgon, fast 20 cm! Då han kommer trava över ;).

Om jag inte sagt så ska jag oxå va med på hopptävlingen imorgon, jag ska hoppa 1 meter :o! Haha nej, 50 cm ska jag hoppa och INTE en meter ;)!

Nu ska vi åka till stallet! Sen blir det skynda sig hem, så jag hinner duscha innan jag drar till Karlstad!

Sitter i bilen!

Sitter i bilen och väntar på mamma. Hon är i stallet och mockar å grejar. Hon blev arg för något som jag inte riktigt vet varför :S och hon var inte tacksam för att jag skulle hjälpa henne så då får hon klara sig själv!

Dagens ridpass blev uteritt, äntligen :D! Han var inte så rädd som jag trodde han skulle va! Han försökte vända hem en gång och det var på ett ställe han alltid är rädd ;)!
Annars kändes han riktigt fin! Tog galopp uppför en lång och ganska brant backe, han orkade nästan hela ;).
Hans vänstra galopp var inte alls fyrtaktig idag, bara när vi skulle sakta av till trav :).

Påvägen hem så kom det några och sprang bakom oss, och de va farligt tyckte Amadeus ;).

Hovslagaren kommer tidigt imorgon ca 08:00! Efter det så ska jag ev rida. Sen vi 12-13 så åker jag och Nathalie till Karlstad och shoppa lite! Fast jag har inga pengar x)! Åker mest med för att umgås med en riktig saknad vän<3

Bild på min gullunge idag:

Bjuder på 3 gamla bilder

Meningslöst inlägg

Uppdaterar för jag har så sjukt tråkigt x)! Har inte hälsat på Amadeus på 2 hela dagar och då blir jag så lätt uttråkad och gör allt för att få tiden att gå ;)

Väntar på att klockan ska närma sig 00:00 och då blir det, det älskade vampire diaries i några timmar! Är helt såld på den serien, jag är totalt kär i filmerna ;)! Skådespelarna är inte helt fel och kolla heller ;)
Tråkiga är att jag snart klart säsong 2 oxå, eller de känns som de har ca 13 timmar kvar av serien då men ;)! Sen när jag kollat klart blir de att börja om från början.
Längtar tills säsong 3 kommer ut oxå! Jag hoppas innerligt på att det blir även en säsong 4 ;)!


Dom är så snygga ;)

Ändrade planer

Mamma åker och hämtar hö idag, så hon skulle va vid grums kl 15;00, där vi hämtar hö alltså ;)

Så mamma kommer väl hit kl 17:00 eller nått, så mamma är där nu och mockar. Så Amadeus får helt enkelt vila idag igen :/

Ena kaninen ungen vi hade för 2 årsen ;)! Den var någon måndad gammal ;P

Kollat tv hela dagen typ x)

Har kollat på vampires diaries hela dagen och fortsätter om cirka några timmar x) ! Kollar hela natten igen, helt sjukt vad bra filmerna är!

Sofie var snäll och mockade åt Amadeus! Så Amadeus vilar idag! Imorgon ska vi hämta hö!

Amadeus ska jag försöka rida ut med, vill väcka lite minnen igen!

Dagens ridpass

Eftersom Sofie skulle hoppa så hängde jag på, för jag har vart sugen på att hoppa ett tag nu ;).

Amadeus var mycket pigg idag, tror han gillade det starkt med lite hoppning, det kändes på hela han att han var som en bebis igen, nästan iaf ;). Han blev riktigt fin emellan åt oxå.

hoppade någon linje, en bruten linje med oxer, travbommar och studs.

Han kom fel på nästan varje hinder, och gasade på själv x). HAHA, som en liten barnunge jag är, så när jag skulle hoppa studsen var Sofie tvungen att rida före x). Vågade inte annars, hatar, verkligen hatar studs. Känns som man ska gå omkull, det är tanken direkt som kommer upp i huvudet... Ändå så har vi varken gått omkull eller hoppat rakt i hinder..

så första gången stoppa han, då jag var töntigt rädd. Sen sänkte jag och då hoppade han med lite övertalan ;)

Hans vänstra galopp var inte alls så mycket fyrtaktig och han kunde hålla galoppen i hörnen och var allmänt duktig!

Han har äntligen fått tillbaka livgnistan igen, han är mycket gladare, även på G mot finare än förr. 2012 känns som ett rikigt bra år! Nu under vintern blir det att träna, träna och ännu mera träna!


Äntligen är vi tillbaka igen♥

(Förlåt för samma/liknade/gamla bilder men, min dator är lite smått cp och måste greja med alla bilder vilket jag inte rikigt orkar x). Så alla bilder jag tar är fortfarande på kameran x).
Eftersom Anton fick en ny dator så tänker jag sno och ladda över lite bilder ;)

Ännu mera julklappar :D

Åkte hem till pappa förut :D! Fanns en del paket under granen där oxå ;)!

Fick en hel del godis, vaddå rulla fram? x) Sen av bror fick jag en rosa vattenhink till min älskade häst :D! Sen ett par vinterhandskar.
Även lite annat smått och gått, men det bästa av allt  fick jag Iphone 4 :D! Dock inte S för pappa hade tydligen inte förstått att de fanns någon sån ;) Men lika glad är jag för de :D! Även ett (skräll) orange skall.

telefonen var ju såklart vit, då jag tycker svart är en tråkig färg.

Helt underbar jul och har fått allt jag önskat mig + en del till :D!

Bilder får ni någon annan gång x). Ska ta kort med ipaden så blir det lite enklare att se, skriver alltså från pappa dator.

Dagens ridpass kommer upp någon gång under kvällen oxå!

Mitt fina oranga skall, så nöjd♥



Blir inatt kolla vampire diaries hela natten känns de som, helt kär i filmerna♥ börjar väl vid elva, tolv och sitter till 2 eller 3 på natten x)

God morgon!

Har nyss ätit och snart blir det stallet :D! Hoppas verkligen på att all is är borta så jag kan rida ut, har inte gjort de på en vecka.... Skandal för att vara mig x).
Hoppas även marken är såpass mjuk så det går att galoppera och trava!

Är väl där några timmar, åker till pappa vid 3 ungefär.

Ser ut att vår ute nu, känns så på vädret oxå....

Blir att knarka vampire diaries natten lång!

:)

God jul!

Red en liten stund i ridhuset och han var finare idag :D! Red med bett! Trava lite grann och galoppera lite grann bara för han skulle få röra på sig!

Har nyss öppnat klart nästan alla julklappar! Jag fick john whitaker hjälmväska (röd), vampire diaries säsong 1 och 2 :D! Sen skärm skydd till ipad och mitt älskade ursnygga pannband! Sen så ska jag till pappa imorgon och få mera julklappar ;D

Så rider på morgonen i morgon och åker till pappa på eftermiddag, mysigt <3

Blir nog ingen uppdatering idag eller imorgon. Ni får ha det så bra :)

Dagens ridpass

Red först lite med bett, men han ville bara ha huvudet högt uppe. Då bytte jag till hacket, han blev som en annan ponny! Kunde släppa tyglarna så dom hängde och han gick fortfarande i stadig form :D!
Gjorde lite öppna, vilket gick super i vänster varv! I höger drog han upp huvudet, böjde halsen och smet in mot mitten. Aja, bara träna vidare !

Tog lite galopp, han var lite rundare nu i vänster galoppen. Sen efter han hade ökat själv, så ville jag bromsa upp honom och då fick han fyrtaktig eller bröt av = dåligt med muskler.

Höger gick lite bättre, men eftersom vi inte ridit på riktigt på 6 mån, så kan jag inte förvänta mig bättre resultat än idag ;D! Så är nöjd med plutten! Dock inte vänster öppnorna. Efteråt masserade jag Amadeus lite grann, grejade med tänderna x) och masserade vid öga;D

Sen så har vi nu städat hela huset! Skönt med lite rent, eftersom i våran familj är inte sådär jätte duktiga på att städa x)!

Nu ska jag värma choklad och doppa i skumtomtar! Sen blir det att plocka fram granen och under ska klapparna :D
Ska även kolla på Navy CIS ;)

Imorgon blir det först stallet, hem fixa ordning sig, stallet igen för att plocka in hästar och kl 18:00 ska vi va hos kusinerna ;D! Mysigt efter att inte träffat någon av dem sen sommarlovet <3

Lilla humle i förra årets gran ;)

Hemma

Är nu hemma från karlstad med massa julklappar ;D!
Sen så köpte mamma ännu en rosa höpåse, en gängtapp, typ hovkrats med en ände som man kunde skruva i brodd med.

Även ett par nya stallvantar, jätte mysiga och endast för 20 kr på rusta. Alltså igen kvalité, men bättre än dom jag har nu iaf.

Imorgon är det städning från tidig morgon till sen kväll (har dock en paus när jag åker till stallet;)) ! Allt är så mysigt nu innan jul.

Amadeus ska ju gå i ridhuset imorgon igen. Då blir det ett normalt dressyrpass, blir även lite galopp under lättsits.

Bild på ena vanten

Lat!?

Orkade inte åka bussen upp x)! Så mamma blir med och hjälper mig ist ;). Sen bär det av till Karlstad! Så Amadeus vilar idag, om jag inte kan ta en liten promenad medans mamma mockar.
Sen är det påbörjan av städning, och vi fortsätter sedan på fredagen!


06:40

Då ska jag upp och äta lite frukost, sen blir det iväg till stallet med bussen. Ska rida och mocka och sånt, ska nämligen till Karlstad, har inte köpt en enda julklapp än... Lite sent ute?!

Dock vet jag redan vad jag ska köpa, så går ju fint ändå ;)!

Så upp tidigt imrn, blir ju ridhuset imorgon igen.. Tråkigt men sant :o.
Då blir det ev första gången på 3 veckor jag galopperar på honom :D!

Så nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar med dagen imorgon!

Tömkörde min kossa idag!

Blev att jag tömkörde ändå, eftersom han ömmade lite grann i ryggen! Så tömkörde i grimma, vilket gick strålande!
Han tagit fram några koner som jag körde slalom emellan. Sen så provade jag att han skulle trava så sakta att jag kunde gå bakom, vilket han klarade galant! Fast han orkade inte så jätte länge, men tillräckligt länge för att göra mig nöjd ;)! Sen sprang jag efter han, bara så han skulle få trava lite fortare. Han blev väldigt lätt hög och kort i formen idag igen. Men han blev det när han travde så sakta, och fick upp ryggen.

Sen skulle jag prova att göra en ökad trav snett igenom- vilket Amadeus tyckte var så kul och fatta galopp och börja bocka å ha sig.. Såklart klarade jag inte hålla honom och tappade, men när han lugnat sig så kom han travandes i full fart mot mig :').

Sen så lekte vi lite i slutet, jag sprang runt med honom i ridhuset och körde lite slalom (han var alltså lös) och han följde mig så fint mellan konerna.

Byggade fram ett hinder, vilket jag hoppade mer än vad han gjorde. Han tyckte det var bättre att springa bredvid.. Han kunde dock hoppa när jag sprang bredvid så vi hoppa samtidigt över hindret. För söt är han ;)!
Sen innan jag tog in han för kvällen så tog vi en kvällspromenad :*

Världens finaste ponny<3

Stallet snart!

Ska åka till stallet nu, tar bussen upp ;D!
Tömkör nog i ridhuset idag, fast är även sugen på att rida ;). Nej, blir tömkörning för hans rygg.
Tänkte ju skritta ut en bit först, men den planen gick inte så vidare bra eftersom det har kommit ganska mycket snö. Då ser jag inte isen och det blir halkigare med snö på isen oxå... Han får nog vänta tills nästa vecka ändå.

Nu ska jag dra mig upp mot bussen...

Bild från idag:

Vaddå tränings sugen!?

Kollade på fina ponnysar för Susen förut, såg riktigt fint ut för alla ;)! Saknar själv att träna nu, att rida, få Amadeus att jobba! Att känna sig bra för engångs skull! Men för Amadeus kommer det ta ett tag innan vi är på den nivå vi var ;)!

Vi har nu en intensiv träning framför oss innan tävlingarna drar igång igen.
Men vi tar oss sakta framåt igen, vilket är skönt!

Imorgon om vi rider så ska jag galoppera första gången på 3 veckor! Eftersom han inte ens blev andfådd idag i ridhuset så dör han inte heller av lite galopp ! Så får jag känna på vänster galoppen :D

Andra dagen i ridhus...

Red på hacket idag och barbacka. Han kändes ganska fin men blev fort kort och hög i formen= inte bra! Försökte fåner honom vilket inte var det lättaste.

Drog fram några bommar och trava över, tex upphöjda bommar ;)! Idag travade jag nästan hela passet, gjorde lite öppna. Han har mycket svårare för öppna för vänster än höger.

Imorgon ska jag ev tömköra x)! Ska försöka göra de i grimma. Vill helst nu rida med bett ist med tömkörning ;)!

Hovslagaren kommer inte förens nästa vecka... Ska försöka skritta ut på åkern (typ åker, ni vet nog vad jag menar?) och sedan gå in i ridhuset. Sen även prova att skritta ut, för han har ju brodd fram och halkar inte så mycket bak, typ inget. Aja, får se vad jag gör med plutt ;)!

Nu har han äntligen fått kompis i hagen :D! Han kommer bli glad inombords ;)!

1 timma

Om ca en timma åker jag till stallet, och är där några x antal timmar. Jag är tvungen att åka tidigt för att kunna rida i ridhuset, det är träningar senare på kvällen :).

Hoppas hovslagerna kan komma snart!

Amadeus ska ju gå i ridhuset, och blir samma som igår, försöka göra öppna, slutna och skänkelvikningar. Även ganska mycket trav idag. Rider nog barbacka idag oxå.

Duktiga pålle

Red i ridhuset eftersom han är ej broddad bak.. Och det är bara is på vägarna där ungefär x). Mamma fick inte tag i hovslagaren idag, så hon ska fortsätta imorgon igen.

Han var duktig för att inte gått rikigt på 3 veckor. Han gick nästan stadig form , men i halter och öppna/slutna och skänkelvikningar så drog han upp huvudet, latis ;).

Red med 2 delat bett och det funka riktigt bra, han tuggade bara lite, inte något gap :D dock gapa han när jag bromsa och han ville inte sakta av x). Så inget sår heller :D!
Han var annars helt fin, trava lite grann bara, där drog han huvudet upp i luften och drog iväg ... Så försökte göra så han trava sakta, vilket gick hyfsat bra!

Han gapade inte här heller, bara när han försökte dra tyglarna ur handen!

Äntligen är vi på gång igen, gissa som jag har saknat!

Imorgon blir det banan igen... Tråkigt, men hellre de än att han sträcker sig eller nått. Dock rider jag på hacket imorgon, ska försöka göra ett tips som
Mirja tipsade mig om;)!

God morgon

Ligger fortfarande i sängen. Snart ska jag dra mig upp för att sedan dra till stallet! Där ska jag mocka och greja, rida ut eller ridhuset, ridhuset är för de är typ blankis på vägarna och Amadeus har bara 2 brodd i varje sko och barfota bak! Mamma ska ringa hovslagaren idag så får vi väl se när han hade tänkt komma ;)

Äntligen tillbaka

Nu står Amadeus nu på Norra Mon, glasglint var det där vi skulle lasta ur och Amadeus inga brodd.. Men han överlevde och halkade bara en gång.

Till besöket:
Amadeus hade en hel del låsningar. Det satt lite över allt på honom i rygg, rumpa, knä, bog, nacke och något ställe till. Men nu är han fixad och klar :D Vi fick lite tips, jag ska massera honom vid typ ögat nästan varje dag, sen ska jag även göra något med hans tänder. Hans bett är nämligen lite snett, och det var något som hade hänt med huvudet, därav kan han gå snett med sitt huvud,  typ han hade slogit i huvudet i något. Lite svårt att förklara!

Mirja är super, hon ger mig tips, hon visar hur jag ska göra för att minska risken med mer låsningar. Helt klart bäst med hästhantering! Så aldrig någon annan än just Mirja ska kolla Amadeus! och dyr är hon inte heller!

Iaf så måste jag göra många öppna, slutna och skänkelvikningar.. Från rygg och marken ska det göras.
Det bästa av allt att jag efter ca 6 mån kan äntligen sätta igång igen, rida på banan! Träna, galoppera, bara ha skojj :D!

Sen när vi skulle åka hem kollade jag på honom och han hade höjt sig i ryggen, han har vart lite påväg mot svankryggig men idag var det borta! Så nu jäklar blir det att skritta ut i morn eller ridhuset, kan vara väldigt halkit att rida ut nu. Iaf skritt och lite trav. Öppna och sluta SKA göras!


Nu är jag och min stjärna på rätt väg igen♥

Önkelista

1Iphone 4s

Eller htc sensetion (stav)

3

4

(dock en hästalmanacka)
5

Bild lånad från kyro.blogg.se som även säljer massa fina saker till ett väldigt billigt pris, kolla in :D!
(ska dock bara ha pannbandet, är helt dö kär i färgen och 2delat :D! Och det bästa av allt att jag kommer få det, Amadeus kommer bli urläcker :*)

Sen är det något mer som jag inte kommer på just nu x)

Hemma igen

Amadeus var aldrig ute och gick idag, utan jag myste med honom i boxen ist :D!

Mamma kommer och hämtar mig vid halv 12 imorgon. Då blir det att åka till stallet, där ska vi mocka och greja. Sen ska vi även till Lillerud och hämta kanin och även städa dens bur. Sen åker vi till Edane, och sen vidare till Norra Mon :D! ska bli kul med gamla dar !

Karlstad

Har jämt kommit in efter har vart i karlstad, kollade synen och var felfri ;) Så inga glasögon för mig :D!
Sen gick vi och köpte ett par skor till mig, mina är ju lite smått slitna och fula x).

Sen åkte vi till Jula och Elgiganten mega store. Där var vi bara inne och kollade lite grann! Är helt såld på iphone 4s, som står högst upp på min önskelista.

om ca 3 timmar åker jag tillbaka till stallet, så nu ska jag kolla lite film :D - Jag saknar dig, heter filmen jag ska kolla ;).

I stallet ska Amadeus ut och gå, har inte ridit honom på 1 vecka nu. Så han har fått sin vintervila nu, då han skrittas ut nu på i ca 3 veckor. Okey, han har vilat i ca 6 mån, inte bara stått utan vart borta från banan i ca 6 mån.
Ska packa lite och sen har jag kvälls jour och ska ta in alla hästar. Imorgon åker jag ganska tidigt till stallet, då vi åker från stallet ca 13:40, för vi ska in till Mirja innan vi åker till Norra Mon. Amadeus ska stå i en liten box, skillnad med den han har nu vill säga ;). På torsdag får Amadeus sällskap i hagen, så kommer nämligen Sofies häst Olivia och dom två ska stå tillsammans, det kommer Amadeus gilla :D!


Här allmänt flum ;)



Här gjorde vi vår egna dressyr kadrilj på Norra Mon 2010 !

och här från första gången dom träffades i samma hagen♥

seg uppdatering!

Har äntligen fått lov, så sjukt gött!

Amadeus har vilat typ hela veckan, han har skrittas för hand.

Idag så tömkörde jag och Amadeus var jätte duktig ;*
När vi gick till Lillerud måste vi ju förbi dessa farliga grisarna (som är inomhus nu), jag var tvungen att muta honom med godis för att han skulle gå föbi, han totalt vägra annars- cool hest va? ;s

Imorgon så åker jag och ska kolla synen, för att få börja övningsköra. Amadeus vilar/skrittas för hand imorgon oxå.

Sen på söndag så drar både jag, Amadeus och lille kaninen hem till mamma :D! Amadeus ska stå på Norra Mon, älskar att stå där ;) Man är typ aldrig ensam där :D! Sen kommer han ut hyfsat tidigt och in hyfsat sent!
Sen kl 15:00 ska vi till Mirja, så jag kan äntligen sätta igång honom riktigt! Så hoppas inte på något mer motstånd som vi har haft hela detta år känns det som.  

Han får ju tyvärr stå ensam här oxå... Om det inte är någon som får hö ute fm och em. Amadeus tycker de e lite tråkigt att stå ensam och inte kunna vara sur på någon eller leka ;) Men min lille tönt måste tyvärr äta hö pga haft fång..

Blött och blåsigt

Här på Lillerud blåser det alltid storm när det väl blåser :o! Det är ju för dom stora fälten, men jobbigt ändå ;). Tar typ 100 år till stallet för vinden stoppar en ;).
Iaf så red jag ut, eller gick med Ebba när hon gick med sina hästar, så var väl ute typ 20 min i spöregn.
Kungen stog som vanligt utan täcke idag ;D! Fast han fick mycket mat istället. Han har såpass mycket fett i pälsen så inte regnet kommer ner till huden!

Snart jullov- så jäkla skönt! Amadeus kommer stå på sitt gamla ställe, på ridskolan! Då vet jag att han kommer ut tidigt och kommer in hyfsat sent! Sen har jag tillgång till ridhus! Eftersom jag ska börja sätta igång honom igen (efter helgen) så är det bra med ett ridhus, tycker nämligen inte om att va på Lillerud i Lillerud ridhus, så sjukt mycket folk.
Även bra med ridhus så jag kan tömköra ;D då blir det garanterat tömkörning 2 ggr/vecka :D

Sen ska Josefin sova här inne i mitt rum inatt ;). Blir att kolla film säkert ;).

Ont i magen

Ligger nu i sängen och kollar Harry Potter!
Var på första lektion och sen halva andra, sen gick jag hem pga av att jag hade så sjukt ont i magen.. Så jag gick hem och sov ;)
Mådde bättre vid lunch och drog till stallet , så där mockade jag och grejade.
Amadeus står idag igen, just för jag har så sjukt ont i magen igen och orkar inte cykla till stallet. Så ska kolla film tills maten öppnar!
Saknar min plutt redan , känner mig taskig av att inte åka dit och borsta honom :'( Han överlever nog utan mig en dag ;)

Harry potter

Ska nu slå på filmen Harry Potter :D!

Tömkörde Amadeus lite lätt idag på tantens gräsmatta, han var super fin! Träna mest att gå på volt och halter ;).

Amadeus var en riktig grinpelle, han var sååå sur, tror han var hungrig, då brukar han bli så sur! Han blir sur på allt då, jag får inte borsta honom, han ska knuffas och sen vill han bara vara jävlig, sparka med frambenet. Dock fick inte stackaren mat ändå, eftersom han är inte den smalaste, och eftersom som han går så lite så kommer ju inte magen direkt bort -.-!

Sen blev han nöjd när han fick kvällsmat och blev gladare ;). Jag brukar dock ge honom lite mat när han är på det humöret, med idag blev det inte så ;).
Imorgon skrittar jag typ ut, som vanligt. Bara en vecka kvar nu i skritt sen hoppas jag på att börja galoppera och motionera honom lite mer ;).
Har inte galopperat på 3 veckor ungefär :o.

Breaking dawn

Sett på Breaking dawn nu, riktig bra men dålig kvalité.
Var och släppte ut hästarna i morse, gött för dom ;).
Amadeus har tagit sönder pinnen som hönätet hänger på, så han får inte äta ur hönät på ett tag x)

Åker till stallet vid 15;15, men ska släppa av Anton vid tågstation och sen vidare mot stallet! Amadeus ska jag leka lite med i hagen, mysigt!

Världens bästa ponny, och snyggaste :*

Bilder

Nu har jag omkring 7000 bilder på ipaden. Så nu blir det ett mer olika bilder, dock går det inte att radera, så har några j*vligt pinsamma bilder som inte går att radera. Är egentligen så pinsamma att jag inte vill visa det för någon ;) tur att dom ligger på ipaden, det är ju inte lika många som kollar bilder på en sån än en mobil!

Sitter hos pappa nu, och taggar uppstigning 06:15. Har jour i stallet ;). Träffar min pojke tidigt :D

Ridit avkomma efter Briar

Såklart är det Brittesse ;D ¨
Hon var riktigt pigg och villa takta hela tiden, och direkt jag kortade tyglarna började hon trava. Red med Maria och mamma. VI red en mysig gräsväg, och Brittesse var riktigt taggad, när vi galoppera sp typ hoppade hon hela tiden innan hon fick en ren och fin galopp. Hon kunde iaf samla sig så sjukt mycket. Red ju med en ponny som var oxå jätte samlad och Brittesse kunde galoppera efter där ;). Kom även ett bocksprång mitt i allt, hon var nog lite lycklig för att komma ut och galoppera i snön.
Det är någon häst jag verkligen vill ha, helt underbar är den hästen.
Sen håller vi på att ladda över bilder till min ipad, så det blir lite mer olika bilder ist för samma hela tiden. Det har väl hållit på i 3 h ungefär nu.
Åker väl till pappa om 2-3 timmar. Får ju vara hos mamma i 3 veckor sen, vilken mamma gris jag är ;)
På söndag, ska Amadeus ut och gå. Ska träna lite från marken. Tror jag ska göra det hela veckan, fast oftast så blir det mörkt. Vi får se hur vi gör.
Saknar sommaren så sjukt mycket, 2012 blir ännu bättre- då ska vi förmodligen ut och tävla också!
Min bästa vän♥

Hemfärd idag

Jag måste åka hem till pappa idag, vilket är lite synd då jag inte vart hos mamma på 3 v.
Men eftersom ingen kunde ta söndag jouren så är jag tyvärr tvungen till att åka.
Men på vinterlovet blir det att vara hos mamma i 3 veckor, så sköönt!

Ebba mockar åt mig idag så jag slipper åka så jätte tidigt.

En vecka kvar sen drar vi hem igen, både jag och Amadeus :D
Vi har ändrat tid för Mirja, så vi åker v 50 helgen ist för imorgon. Han överlever nog med skritt en vecka till ;)

Påväg hem

Åkte tidigt idag, så tog tåget 10 i fyra ungefär! Amadeus vilar alltså 3 dagar i rad. Men han dör nog inte ;)
Tänkte rida idag, men det var glasglint på vägen och Amadeus har ju inga skor bak.. Så vågade inte rida ut idag, gick med honom på en gräsväg nära stallet i 10 min.
Drog mig med cyklen idag igen, så jäkla glint, jag försökte svänga upp i mitten av vägen (där är det grus) så vek sig cykeln och jag ramla x)

På tåget träffade jag min kompis Nathalie :D ! Det är en person jag saknar !

Nu sitter jag i bilen påväg hem, blev heller aldrig någon julklapps handling ;). Men ska åka in till veckan med Josefin och Jeanette ;D

Nathalie och jag, när vi cykla 1 mil tror ja, så tog vi en paus vid en sjö och hoppade vi i med kläderna på ;). Vädret var heller inte det varmaste !

Hööks

Var på hööks igår och köpte 16 st brodd, en rosa höpåse (äntligen med lite roligare färg, dock fanns det bara en kvar), och en halvjulklapp.
Efter vi kommit hem drog jag direkt till stallet, släppte in Amadeus, borstade och myste med honom. Sen drog jag till Lillerud igen.

Nu ska vi ha entreprenörskap, faktiskt okey!
Sen rida. Sen så ska jag ta bussen som går halv 3 och åker hem. Dock måste jag vänta i karlstad typ en timma,
eller vet faktiskt inte hur länge, men iaf så tänkte jag köpa ännu en julklapp.
Sen är det kvar till mamma, pappa och brorsan :)

God morgon på er

Gick upp 05:50 och drog vidare till stalllet ;)! Idag får Amadeus vila då jag + kompisar åker in till hööks! Jag ska dock bara köpa brodd till min lilla plutt :*
Har lånat 4 st av Ebba, så kunde rida ut igår iaf!
Först så stod Amadeus längst in i boxen och huvudet typ i spånet :s. Sjukt direkt tänkte jag, tog febern 41 grader hade han :o! Eller ne skojja bara ;), han hade 37,5 grader, så feber hade han inte, snorig var han heller inte, så red en lugn skrittur, efter ridturen blev han mycket piggare och tex smet ut ur boxen och ut x)! Han märkte väl att jag var lite sur, och ville inte bli infångad x) fast gick tillslut och då lydde han mig fiiint igen!

En tråkig nyhet, det ska typ bli snöstorm till helgen, och mamma har då ingen lust att köra transport, vilket kan leda till att vi måste skritta ännu en vecka... Så vi kanske inte åker ner till Mirja till söndagen. Så nu har vi skrittat 2 veckor ungefär.

Snart engelska!

Igår red jag med Josefin i mörkret, det typ snöregna och då blev de iiiskallt ;)!

Idag ska jag rida ut med Ebba, endast skritt såklart! Skrittat nu 2 veckor, bara för det är onödigt att slita på hans ben i onödan, nu tänker jag på galoppen, eftersom han där inte orkar göra en fin avsaktning. Trav vill jag inte göra iaf han har ont!

Sen var jag och släppte ut hästarna i morse och tänkte inte på att det var halt, så kom fort i en sväng och vips så försvann framdäcket åt ett annat håll och drar mig i och åker på isen ca 1 m x). Tog ca 10 min att ta mig till stallet idag x)

Imorgon måste jag in till Karlstad, så Amadeus får typ vila. Måste köpa brodd, går inte att rida annars. Is överallt...

På fredag åker jag hem till mamma.
Lördag, är bara hemma hos mamma och gosar med katterna ;) haha!

Sen på söndag åker vi ner med Amadeus, och sen får ja va kvar på lillerud, fast åker nog hem till pappa ;)

Äta

Ska gå till matsalen om ca 9 min! Ska kasta immig maten, då jag måste sitta själv... Om jag inte hittar någon i klasssen som ska oxå äta!

Var nyss i stallet och mockade å sånt! Åkte till Lillerud igen för att äta och byta kläder ;)!

Det har äntligen kommit snöööööö!

Vi hade någon grej på gympan så vi var ute och gick, just när det snöa! Ur mysigt! Gick 4 km.

Nu ska jag gå och äta lite, eller matsalen öppnas inte förens om 10 min men ;)

Hemma

Var hemma en natt till- skönt! Eftersom vi har sovmorgon till 10 :D!
Dock går min buss om 12 min ungefär in till Karlstad och 09:01 går bussen vidare mot Lillerud!

Då står biologi som första timmen, sen svenska och gympa och slutar efter de ;)!

Ändrade planer

Mammas bil krånga och hade inget ljus, så kunde inte komma.

Amadeus lekte jag lite med i hagen, eller vi träna oxå då ;).
Jag började med att backa honom när jag gick emot honom, vilket fungera super! Sen stoppa jag, Amadeus stoppa bredvid, backade honom och gick fram igen, stoppade igen och så höll vi på ett tag tills han fattade direkt!

Jag försökte lära honom ett trick, att han skulle lyfta benet när jag peta på hans knä. Det gick inte så bra, han lyfte benet några få gånger ;). Då fick han myyycket beröm!

Sen sluta vi och började om med det vi gjorde i början! Först hade jag grimskaftet runt halsen, tog av sedan grimman när jag visste att han lydde mig!
Vi jobbade med att han skulle gå efter, stanna och komma till mig- allt detta gick helt underbart bra!
Sen blev han så lycklig och drog några varv i hagen (var alltså i en av hagarna), sen när han lugnat sig kom han travades mot mig :') !
Sen busade vi lite grann!
Det syndes på hela han, han var riktigt på hugget!
Han var lycklig, jag var lycklig! Det kallar man underbar känsla!

Ååh helt sjukt vad denna ponny kan, han är så go när han inte fattar och lägger huvudet på ryggen/axeln på mig! Så gör han även när han tycker jag är dryg när jag flätar honom i pannan ;)!
Jag kan inte säga mer än att jag älskar denna ponny!

Hämta hö

Idag har jag sett på Avatar hela morgonen, älskar den filmen!

Sitter nu och kollar på MTV, väntar på att maten ska bli klar. Det blir det om ca 30-40 min, efter jag ätit kommer mamma och hämtar mig här så ska vi iväg och hämta hö igen!

Amadeus vet jag inte vad jag ska göra med, träna lite lynad, så  han får tänka ;). För han tänker inte så värst mycket ;)

Sen en vecka idag, så åker jag och Amadeus ner till Edane och han blir äntligen genom kollad! Så hoppas på efter att vi kan sätta igång igen, helt sinnessjukt att han har typ vilat sen i Augusti, och inte vart igång med träning sen i juni typ. Han har inte direkt vilat, men han har mest slappat, typ bara skrittat travat! Vi har galopperat oxå, men inte så värst mycket direkt. Så vi har vart back nu i ca 6-7 mån.

Ska bli skönt, att jag har hittat ett bett som går bra i Amadeus mun utan att han får sår! Så bara han blir fixad nu, så sätter vi fart på träningen igen! Underbart!


Stressad till max!

hade ca 3,5 timma att mocka, rida och greja!

Hade egentligen inte tänkt att rida, men sen kom jag på att jag glömde stallhyran på Lillerud, så blev att rida dit och tillbaka ;)

Han var rädd för typ allt, spec vid grisarna! Då blev det fart på honom, han totalt vägra gå förbi utan vände i full trav x antal gånger, trippade när vi hade vänt, helt omvriden i huvudet. Fick hoppa av, han gick sakt, förbi och nosade i luften m,m ;) Han var räddare idag än vad han brukar.
Kom till Lillerud till slut och det blåste ju storm så reflextäcket flög av åh shit vad problem jag hade x)

Tillslut vid hygienhallen (där vi har stallkläder m,m) så fick någon hålla i honom medans jag sprang in och hämta pengar.

Sen förbi grisarna igen, total vägra = jag blev irriterad. Pannkaka av allt, han var totalt livrädd. Det blev inte bättre när han fick syn på ena grisen heller x) Hela han skaka, jag satt då av, försökte lugna honom- vilket gick hyfsat bra! Han snurra runt mig när vi gick förbi, å vi hade lite problem! Sen efter vi kommit förbi faran hoppade jag upp igen och han gick på som vanligt. Pluset på detta var ju att det snö/regnade typ och blåste storm ;)
Då tyckte jag faktiskt rikigt synd om Amadeus ;) Har aldrig sett han så sjukt rädd förut!

Sen grejade jag med hans mugg, som börjar lite värre igen ;/! Sen fick ca 30 min på att mocka, fixa hö, fixa vatten, cykla tillbaka till Lillerud och byta om ;) sen gick bussen!

Även min coola vän, kan bli skräckslagen ;)

Dagens planer

Ska snart åka till stallet, pappa kör mig ;D Eller om ca 2 timmar drar jag iväg till stallet.
Blåser riktigt ordentligt ute idag igen ;/ Tråkigt väder. Stod på internet att de skulle bli regn och lite snö, så Amadeus fick täcke på sig i morse... Dock tar jag av det när jag kommer till stallet sen, har lite dåligt samvete av att han måste ha täcke. Tycker så synd om hästar som har täcke x). Han överlever nog 2 timmar till ;)

Idag som vanligt skrittar vi ut, ridhuset är bokat idag så kan inte tömköra. Fast kan egentligen vara ute, men det blåser så sjukt mycket. Så ridet ut ist, känns bättre ;)





Saknar sommaren så otroligt mycket<3 Även om Amadeus vilade väldigt mycket, så trivdes han med sina hagkompisar, området att röra sig på, att stå ute om nätterna och dagarna! Han älskade livet, helt klart! Jag trivdes super bra, älskade att kolla på hästarna i hagen! Sen sällskapet, ska vi inte prata om hur trevligt det var :)!

Ridvägarna var milslånga, miljoner olika ridvägar, kunde galoppera så länge. Ååh kan inte vänta mig nästa år hur bra det kommer bli! Hoppas bara på att vi kan komma ut och tävla lite mer :D!
På sommarbetet hade Amadeus allt, verkligen allt! Fick vara riktig häst, stooor flock. Han levde livet ;)

Äntligen hemma igen!

Så skönt med helg, helt sjukt underbart! Har ingen jour denna helg = sova lääänge, slappa hemma, och stallet! Underbart kallas det ;).

1 vecka kvar med endast skritt, sen åker vi och kollar honom, oftast ska han vila/skrittas och travas för hand i ca 1 vecka efter vi vart där ;)

Red ut med Ebba idag, gick bättre än förra gången ;)!

Red ut igår

Skräll att jag rider ut eller? ;)
Red ut med Josefin i mörkret, i ca 2 timmar var jag borta!

Hönätet funkar inte direkt bra, igen fastna han med hoven (skräll) och drog sönder de typ x) fast tur är inte han en häst som får panik om det inte gör ont! Annars hade jag aldrig vågat ha nätet så lågt ner som jag har de ;)!

Ska nu gå och äta mat, sen efter de blir det att åka till färjestad, köra häst
Idag då!

Tagit ut hästarna !

Vaknade 05:55 och satte mig på cykeln och drog iväg till stallet, kvart över 6 var Amadeus ute i hagen å hade de gött ;).
Han är ju lite smått söt, har ju slogit ner 2 stolpar och hänger hönäten där i mellan, så för att de inte ska gunga så hänger han huvudet på andra sidan och äter x)! Ibland är han för klok, sen har nu Amadeus igen blivit irriterad och haft ner pinnen ;). Haha!

Nu står de matte på schemat första timmen och sen världens tråkigste ämne (tex värre än eng!!!!!!) köra traktor, så jävla tråkigt!

Till helgen får Amadeus ännu mera hö :D

RSS 2.0