Eftersom Amadeus börjar bli till åren

 
Amadeus är 15 år och det är inte gammalt, men känns gammalt eftersom jag haft honom sen han var 8år. 
Jag ska försöka vara nogare med att lägga in lite längre viloperioder, typ 2-3 veckor under vintern. På sommaren vågar jag inte låta honom vila länge utan han måste gå, helst varje dag ;). Min lilla tjockis :)! Jag tror att det räddar honom från att bli lönnfet är att han går ute 24/7 och inte står inne och inte får röra på sig, på bete går dom ju nästan hela tiden och han rör sig mer än på vintern :)! 
 
Bete är något jag tycker alla hästar ska få gå, elithäst eller inte så förtjänar hästen att vara häst, alltså fri tillgång på mat och ute hela dygnen. Dom gör så mycket för oss med får inte alls det dom egentligen vill ha för liv. Jag vet att de kan vara svårt men försöka går alltid. Jag vet att Amadeus inte har de liv han vill egentligen ha, för han vill stå ute 24/7 och jag kollar lite ibland efter lösdrift. Men sen så trivs jag så himla bra, och Amadeus har blivit gladare så jag  tror de vara bara någon period han var lite grinig och inte ville in osv :). Han vill ju inte dö (tror ja) bara för han står inne och inte får fri tillgång ;)... 

Bilder

Lite bilder sen jag red lite dressyr från lördag. Känslan var sådär, men snart så förmodligen kan jag träna igen :D!!!! Har inte tränat på 11 månader och Amadeus blir bara starkare och starkare i munnen, vilket blir när jag rider fel. Jag längtar så himla mycket till att träna, få komma tillbaka dit vi en gång var. Han flyttas till Eda nu till helgen (1juni), och kommer stå där tills 1sep :). Nu ska vi rida ut i grimma/hacket tills vi kan träna ngn gång :) 
 
 
 
Påvägen till stallet såg vi en död älg längs riksväg 61 på ett gärde och på andra sidan viltstaketet, klart var jag och mamma tvungna att gå dit och kolla och inspektera ;).
 
 

Sadelutprovning

Idag så var vi på färjestad och skulle kolla sadeln och ingen av sadlarna passade bra, passade så dåligt att hon kunde inte förstå hur dom skulle ha kunnat passat från början... Känns ju bra?! 
Alltså sadlarna var för svängda för Amadeus rygg då han är lite rakare och överbyggd. Vilket betyder att vi måste köpa en ny sadel och det kommer troligen bli en tekna dressyrsadel, jag provade att rida i den på Amadeus och den funkade super bra, väldigt bra knästöd och gör att att jag inte kan dra upp knäna vilket jag gärna gör. Jag hade ju inte tänkt rida så fick hoppa upp utan stigbyglar och ut hjälm på ett helt nytt ställe, kändes då bra att man har en lugn ponny och att jag känner honom till 110%. 
Vi ska försöka sälja dressyrsadeln och kanske hopp, det skulle gå och rida, bara inte varje dag. Hoppsadeln skulle jag kunna använda vid konditionsträning och ibland vid uteritter :). Färjestad rekomenderar jag, än så länge ;). 
Grums kommer jag iallafall aldrig mer åka till. 
 
Köpte en ännu en hjälmväska, vill ju inte att min nya hjälm som dessutom är lackad ska bli repig/lortig och ifall jag skulle tappa den så skyddar hjälmväskan en del. Blev en grå/orange schockemöhle hjälmväska, och tre par ridstrumpor, var ju 3ridstrumpor för 100kr då måste man passa på ;). Gav dock mamma ett par , förhoppningsvis passar dom henne.... 
 
Måste även bestämma oss imorgon om vi ska ta sadel eller ej, för om vi inte tar sadeln är det onödigt att tävla den 8juni.. Och jag vill ju tävla .. Fast vi har lite dåligt med pengar så får se hur de blir! Men jag är glad att jag har Amadeus, och skulle inte vilja ha en annan ponny! Som sagt, tävling är inte allt utan Amadeus är mitt allt! 
Ipad bild, vilket inte blir bra bilder... 
 
Vi lever, njuter av livet, rids ut typ 5 dagar och vilar 1 och går på banan 1 dag av 7dagar ;). Han har de rätt gött min lilla pålle. 
 
Praktiken är helt underbar, trivs som bara den. Har inte ridit en enda gång på 6veckor på deras hastar och de tycker jag är skönt då jag helst endast rider Amadeus x). Har lååånga dagar, åker hemifrån ca 07:00 och är hemma igen ca 21:30. Rider Amadeus och pysslar om honom, + att jag måste beta med honom 1h om dagen och att jag plockar ca 3-5kg gräs. Fast jag drar ner lite på borstningen, då Amadeus uppskattar hellre att beta gräs än att stå i boxen och bli borstad på :). Så är sjukt trött på tors-fredag men kämpar på så gott jag kan. Eftersom Amadeus är för tjock så får han inte vila, det är min stora motivation till att rida + att det är så skönt slappna av! :) (han vilar 1-2 ggr vecka men inte får inte vila mer!) 

Resultat + presenter

1maj var ju tävling och jag red på 64,8%! Sadeln passar inte vilket gjorde att Amadeus inte orkade bära upp sig och blev då framtung, vi kunde inte visa oss rättvisa menmen :). 
 
Idag red vi ett stärkade dressyrpass, Amadeus är ojämnt musklad och behöver träna lite mer i vänster så idag blev det mycket förvänd galopp, han var så duktig! Traven är alltid svårare, han blir stark, springer på m,m. Men är super nöjd! Sen efter så fick han beta lite gräs ca 1h :).
 
Igår fyllde jag år och jag fick:
* Bil (kollar fortfarande)
* 400kr 
*Headset
* 700kr på hööks (köpte nya ridskor och flygspray) 
* Ridhjälm 
Helt kär i ridhjälmen, så glad att jag fick den!!! :D uvex perfexxion classic 😍 perfekt till sommaren när JW hjämen blir för varm :)! 
 
RSS 2.0