Tjena Moss ;)

Var i stallet på morgonen för att slippa åka dit något mer idag! För att jag åker hem till mamma vid 16:00. Så hinner nog inte Sofie starta sin lb.... Jag som gärna ville kolla! Hoppas på fler tillfällen? ;)

Fixade alltså allt i morse. Så kommer inte kunna borsta eller se honom på 2,5 halv dag! Borsta är det jag måste bara göra! Ser jag honom lortig, så måste jag borsta av honom innan jag åker hem ;).

Så kommer nog inte uppdatera så mkt under dagarna då jag inte har någon pålle ;))

Bilderna på vår fin/fula katt Kurre ;))

Katastrof

Är det i stallet nu, alla bråkar hit och dit...

Hoppade ju Amadeus igår på lektion, han var jäääätte duktig! Skulle kom i trav och trav hoppa med en bom framför och vi skulle galoppera efter var de 2 galoppsprång så kom det ett till hinder. det har vi oxå stora problem med x).

Iaf är riktigt nöjd, dock blev han trött mot slutet, inte konstigt när han inte hoppat riktigt sen jullovet ;)) vi kom över hela 80 cm!!!! Helt sjukt, och jag var bara liiite nervös ;).
Amadeus ställde upp i alla lägena även om han hoppade själv och jag hjälpte honom inte det minsta, det är totalt fel men kan man inte lägga hästen rätt så kan man inte ;)). Plus att de va svåra och snäva svänger..

Idag så red jag ut en snabbis, red lite över allt med en del galopp och trav!
På slutet fick jag riktigt bråttom, när jag kom hem från ridturen kl 15:15, då sprang jag runt i stallet, borsta Amadeus, ge hästarna middags mat, fixa vatten i hagen, ca 15:45 åkte jag från stallet till Lillerud för att hämta min jacka + byta om. 15:47 åkte vi från Lillerud mot Hööks som stängde 16:00.
15:58 var vi på hööks, men vi hann :D! Vi skulle alltså köpa skor t Amadeus, eftersom jag åker dit på morgonen imrn och då är inte hööks öppet och jag åker hem från sön-tis och hovslagaren Kmr på tis.
Så Ebba tar hand om hovslagaren och Amadeus ;))
(hovslagaren har alltså inte skor med sig)

Sen köpte vi kraft t Amadeus då jag tycker han går hyfsat hårt för att få kraft :)) köpte något så han får mkt mera energi, då han är sååå seg och lat ;). Plus så hoppas jag att han får lite mer protonen i sig och bygger mer muskler i ryggen :))

Mera imrn

Är nöjd över Amadeus idag, ställer upp till tusen! Mindre nöjd med min ridning...

Hoppade 80 cm utan att jag blev nervös, fast jag kan inte hoppa så blev alltid fel x)

Mera imrn för nu ska jag soooova, Amadeus rider ja ut på. Söndag vilar han och jag åker ev och kollar när Sofie debuterar LB :D kommer dö själv lixom av att bara kolla höjden x)

Testade en ny flätvariant, dock höll den inte så länge !

Fredag!!!

Äntligen fredag!
Hade morgon jour i stallet idag, bytte hage för 2-3 veckor då Ebbas stora häst måste stå i sjukhage och Amadeus och Lucy står nära som sällskap (dock i stor hage). Varken Amadeus eller Lucy åt frukost hö't utan gick ner för att äta gräs ;).
Då blev det en som blev lite småsur ;))) (människa) för att vi tog en av sommarhagarna, men h*n har själv sina hästar i den allra största sommarhagen.... Inte lätt när de e svårt ;)

Amadeus ska gå hopplektion idag- jihooooo :D! Så om ca en timma så ska ja till stallet för att ge honom lunch (el de beror på om dom ätit upp morgonhö't)


Så jävla kass

Red på banan på hacket, något jag inte kommer göra ofta. Han var hängig, stark och allmänt seg. Fast ska inte klaga på honom då de e jag som red kasst!
Kändes bara oärligt, fick ingen bra känsla alls. Det tråkiga av allt är ju att jag vill träna mer än 2 ggr/vecka på banan, men kan inte. Kan aldrig mer rida genom honom innan tävling- får rida med bett minst 3-4 dagar före tävlingen.
Blir bara så himla ledsen när jag vet att att han kan mer, när jag lär mig rida dit honom, när jag lär mig rida snäppet bättre. Men kan inte, för munnen stoppar allt!

Imorgon blir de uteritt, på fredag blir de hoppning :D! Så om jag inte har uppdaterat, så har ni lite koll ;).

Måste även skriva att Amadeus mugg börjar bli bättre - dock är han ju svullen i benet fortfarande, men muggen börjar se bättre ut! :D
Vet att det inte kallas mugg utan rasp men enklare att säga mugg ;))

Gårdagens ridpass

När jag värmde upp var han jobbig, huvudet högt och sprang på. Måste va att jag inte kan rida när jag rider lätt.. Direkt jag sätter mig ner och jobbar så blir det mkt enklare ;).

Amadeus var i början jobbig, men slutade ganska fort när vi körde skritt övergångar.
Han var ganska framme, men tillslut var jag tvungen att ta fram spöt.
Vi gjorde lite skänkelvikningar som bara blir bättre och bättre!!!!! :D
Efter de som blev de galopp- han tar fattningarna jätte enkelt! Vi jobbade på en liten volt, just för att han ska trampa under sig mera och bära sig. Det tyckte han var jobbigt och bröt av mkt. Skulle även flytta i sidled ut på den stora volten vilket gick helt ok!

Skritt paus

Sen blev de vänster galopp, den lite svårare- han var ganska sleten redan och vi jobbade på liten volt - Amadeus bröt av ofta!! Men annars jobbade han på bra, han fattade inte fel galopp på hela passet :D. Även om han tyckte de va sjukt jobbigt!

Körde lite öppna och första gången för i år jag/Amadeus gör en så pass fin och lång öppna i de svåra varvet :D! Han körde upp huvuet då och då men inte alls så farligt! Dock tvärar han för mkt, även i det lättre varvet. Men efter lite jobb med det så gjorde han en öppna i båda varven med lagom tväring :)).

Han var väldigt fin i munnen och lätt. Mot slutet blev han mer trött och hängde mer men inget massa gapande å sånt :)))))))).
Är såå sjukt nöjd över min lilla plutt :D!

Nu måste jag gå, har nationellt prov i svenska ;)).

Amadeus mugg/rasp idag!

Det syns redan en förbättring! Det är liiite bättre, vilket gör mig glaaaad!!! :D

Dagens ridpass: helt otroligt vad duktig han är <3 fick goda ord, bara han går som han går på träning skulle vi plocka poäng. Men eftersom min gris är en riktigt latmask så dör han på banan. Mer om passet imrn för måste sova nu! Upp tidigt plus nationellt prov i svenska... Kommer nog gå bra?

Bild från raspen idag: syns en lite förbättring faktiskt :D! Blir bild från igår och idag, just så jag kan jämföra bilderna bredvid varann och så syns skillnaden bättre ;). (det syns vilken bild som är från idag, iaf det ben som är lite mer vinklat- han står i viloposition ;).

Tjenare ;))

Amadeus ben var bara lite svullet, eller egentligen ganska mkt.

Han fick en linda på sig igen, för att hålla de torrt och rent!
Från och med igår måste jag tvätta hans ben VARJE dag, även ha lindor när jag rider. Hoppas på att han kan gå utan i hagen iaf- eftersom våran hage är inte blöt eller geggig, kan gå i foppatofflor utan att bli blöt/geggig ;).
När de regnar får han såklart (eller måste) en linda på benet. Så sjukt jobbigt! Ska iaf bli gött när de e borta!

Så kommer hem ganska sent, så uppdaterar ikväll eller imorgon!! ;))

Amadeus rasp

Red ut en tur idag, Amadeus kändes sjukt fin i början men blev bara jobbigare ju längre jag red ;)).
Blev mkt trav och galopp och han blev näääästan svettig. När jag kom hem blev det att tvätta raspen med någon tvål och hibiscrub, efter jag gjort de så torka jag honom helt torr, klippte bort hår som var i vägen och där kom det fram massor av rasp, trodde aldrig att de va så illa.. ( bilder under texten, både före tvätt och efter- vet inte riktigt vilken ordning dom Kmr men det syns vilket när de är tvättat och inte tvättat)
Sen kleta jag på lite Zinkpasta!


Imorgon ska jag till stallet på morgonen för att kolla hur Amadeus ben ser ut, jag tror de kommer va rejält svullet-brukar bli de när jag grejat med raspen/muggen.
På eftermiddagen blir det träning kl 18:15 :D! Hoppas på en pigg Amadeus och han är sköter sig imrn!

Bilderna på raspen

Planer för idag

Idag har jag vart och släppt ut hästarna, Amadeus ben var ganska rejält svullen i morse... Så han fick en linda på sig idag igen, just för att de sna ute och han skulle inte bli blöt, och för att minska svullnaden. Igår vi inne på apotket och köpe saker som har hjälpt på andras hästars mugg/rasp, och om inte det blir bättre av det så blir det att tillkalla veterinär..
Sen blir det att spela lite spel, övningsköra, och äta gooooodis ;D!
image description

Tråkig och blöt dag

Dagen började med stalljour i mitt stall och även i Lilleruds stall-där mocka vi och släppte ut hästar.
Sen började det tråkiga med djurens biologi+ plus att vi har ett så sjukt stort prov nästa fredag..
Vid lunch så började det regna så drog snabbt t stallet för att sätta på min lilla gris ett täcke, en linda över muggen, och gav dom mat! Han var så söt när gav honom mat, för han förstörde Ebbas höpåse för att han va så glupsk s¨å blev lite arg och han fick inte äta det hö han ville ha (Ebba har ett godare hö, och Amadeus äter bara av det ute typ) för det fick Lucy och jag vaktade henne lite, just för att Amadeus inte skulle äta av de. Han blev så sjukt sur, han spring runt i cirklar, bockade å hade sig och öronen bakåt, inte mkt med de syndes att han inte gillade mig just då ;).
Sen när han fick sin mat så blev han nöjd och glader igen :) (observera att han hade mat i hagen, men ville inte äta av de, för det va inte av de goda)
Sen hade vi körning, inte trav utan körde med en sån stor vagn! Riktigt kul, men sjukt tråkigt med regn.. Efter vi kommit in så fick vi varm choklad för vi var blöta och frös ;)
Sen efter vi slutat så åkte jag till stallet igen, red ut en liten snabbis, hoppa upp barbacka i regnbyxor, vilket blev riktigt halt! Amadeus kändes iaf riktigt fin.
image description

ANMÄLD

Till årets första tävling! 12/5 efter 11 mån gör vi debut igen<3
Målet är: inte få kommentarer på Amadeus mun, han ska va framme utan att va springig utan ta längre kliv, inte fatta fel galopp, och få över 50%
Tror vi kommer klara att inte fatta fel galopp, resten ett kanske på ;) att va framme kan jag säga att de Kmr han inte va ;))

Dagens ridpass

Började med att jag både glömt ridbyxor och skor. Så red i mjukis och lånade ett par skor från Ebba x).

Till en början var både jag och han ur fokus- kan verkligen inte rida riktigt utan tränare. Så jobbigt.
Han var totalt som en sten i vänster mungipa, bliv lite irriterad då han inte brukar va sån (kan ha vart för han inte haft bett på ca 2 veckor?).
Tog lite galopp snabbt för att få upp honom.
Sen satte jag mig ner och började (försökte) rida, han var jobbig och tänkte på det Jenny säger "ist för att hålla, så lirka lite med bettet så det släpper"
Vilket funka efter ett tag. Då genast blev han mkt finare, fast stark= dåliga bakben. Försökte göra massa ökningar men direkt jag ville öka så fatta han galopp, galoppfattningarna var sjukt fina men passade inte just då ;).
Efter han släppt med att fatta galopp så fattade jag galopp och han var suuuuuper fin!!!!!!!!!!!!! För att öka behövde jag bara skänkla på, för att samla upp så satte jag mig djupare i sätet och han samla upp sig (:D) utan att jag tog i tyglen!
Gjorde en hyfsad öppna(för att vara första gången iår med ryttare i trav) i högra hållet (det svåra hållet) vilket gick över förväntan- han flyttade baken utan att köra upp huvudet och springa iväg !!!!!
Vänster gick som vanligt ganska bra :).

Någon gång i mitten av passet så blev han även lättare i munnen och var lättare att rida!

Nu fattas bara energi till honom så jag slipper rida med spö :)

Nästa tävling blir i trossnäs den 12/5, dock med VÄRLDENS snålaste dommare... Satsar på att få över 50%. Tänkte eftersom den dommaren påpekar ALLT så om inte han ser att Amadeus krånglar med munnen så borde ingen annan se heller ;). Så bara ett test för att se ifall han påpekar eller inte!

Måste även säga att jag var ute och sprang 4 km på 22 min! Nästa veckas slut satsar jag på 20 min, mitt mål är iaf att komma runt på 15 min ;). Ska försöka springa mer, mår bättre och blir lite piggare! Det blir även roligare om man har ett mål ;).

Neeeeeej

Kan inte anmäla mig nu då jag klassas som efter anmälan, såg idag att anmälningen gick ut idag kl 18:00. Hade ju varken fixat licens t Amadeus eller mig själv. Dock gick de bra för mig, men Amadeus licens krångla då det står att man inte ska betala på ridsportförbundet (ändrat 2012 att även ponny licens måste förnyas varje år, som tidigare varit gratis) och när jag trycker beställ så måste man betala 200 kr. Så kan inte anmäla mig till den tävlingen så måste antagligen vänta ända fram till 12/5 eller 20/5... Då har inte vi tävlat på över 11 mån....

Tagga skola

Första 3 timmarna har vi djurens biologi, så tråkigt........
Sen efter lunch har vi projekt arbete i ca 3 h och det är mkt roligare!

Amadeus får gå ut idag, ska försöka jobba honom mkt i klätterbacken i galopp och skritt (alltså den stora sandbacken).

På torsdag blir det banan, har inte tränat dressyr på två veckor igen.. Känns bra detta? x)

Måste bara säga att jag skämta med att starta LA:1, såklart är vi inte redo för de än. Men hoppas verkligen att vi kan komma ut mer och starta en la..

Lycka!

Amadeus vila idag igen, trodde nämligen att han vara nära febersträcket, han har alltså inte feber men onödigt att rida när det är såpass nära.
Men han har vart sig själv mesta av tiden, dock inte i boxen då han har stått med huvudet in i boxen och inte utanför som han brukar.
Så idag provade jag även Ebbas temp och den visade normalt! Min är ju lite gammal så... Han var inte heller svullen direkt, bara liiite vid raspen så han fick stå utan lindor inatt så jag får se om han är mkt svullen t morgonen.

Så imorgon blir det uteritt igen, på torsdag rider jag på banan!

Anledningen till att det är bara gammla bilder, så är det så att jag vill helst inte starta datorn för är rädd att den ska koka mina bilder ;)). Datorn blir ibland så varm att man bränner sig? x) så vill undvika det så mkt som möjligt!
Så först måste ladda över alla mina bilder på typ en hårddisk och sedan uppdatera datorn (vågar inte göra med alla bilder på datorn ifall de försvinner).

Promenad

Skolan var döööö tråkig, inte första timmen då vi håller på med ett projekt! Andra timmen (lägg märke till att vi hade endast 2 lektioner och gick 8:30-16:00) var såååååååååååå dryyyyyyg och man ville bara sluta. Hela 3 timmar var lektion och vi prata om blod typ? Sista timmen fick vi iaf gå ut för att kolla hur mkt olika djurslag åt.

Amadeus vilade idag, så gick en promenad på ca 35 min med Fanny och Mickan !
Amadeus har nästan feber, svullen i ett ben-känns riktigt bra?! Han har 37,7 vilket han inte brukar- han har inte feber, men nära!
Han står lindad inatt (dock bara på det svullna benet) så hoppas jag att han inte är så svullen han brukar vara på morgonen.
Han klarar gå normalt så ont har han ju inte.
Han är heller inte så jätte svullen, utan mest vid raspen och på natten blir det värre...

5/5 åker jag ev på första starten detta året, hoppas verkligen på det! Kör bara en klass då, ska starta LA:1. Anmäler mig förstås inte förens Amadeus ben blivit bättre!

Ridpasset

Om jag ens kan kalla det ridning? ;).
Iaf så red jag ut med Hanna, blev lite trav och ganska mkt galopp! Amadeus var som vanligt lite seg och var så sjukt tittig. Bröt av från galoppen då det var någon pinne som stack upp å så, annars okey ;).
Han är även riktigt stel ,tror de e för jag sällan böjer igenom honom. Så försökte böja igenom hon riktigt, i traven funka det inte så bra, men i skritten var det tydligen lite enklare. Hör och häpna- Amadeus började flytta sin bak någon millimeter när jag försökte göra en öppna i det svåra vrvet/hållet- vi har alltså inte klarat gjort en öppna i det varvet/hållet uppsuttet sen dec 2011 om inte längre bak än det?. Bara han flytta någon millimeter så kändes de bra, och han försökte inte ens dra iväg och inte heller dra upp huvudet!!!!! :D!
Ska försöka anmäla mig till tävlingen den 28/4, får se hur de blir med de. Annars satsar jag på 5/5 :))

Snart

Åker jag jag till Lillerud för att lämna grejer sen sticker jag direkt t stallet och rider ut med Hanna!
Idag har jag inte gjort så mkt, hjälpt pappa med att såga ved, spelat lite spel, kollat bloggar, sett på tv ;). Intressant liv  ;)
Snart blir det att äta lite mat, sen efter de åker vi till Lillerud. Inte taggad det minsta med att skolan ska börja... Bara runt åtta veckor kvar till sommarlov<3 och då har vi även lite lediga dagar.
Har glömt att berätta att vi kommer flytta hemma hos mamma, så vi kommer flytta ännu längre bort från Åmot... Mellan Arvika och Åmotfors då ;). Så när jag har fått sommarlov så förhoppningsvis så har vi flyttat, eller iaf snart klara med flytten :)).
Tagga sommarlov nu :DDDDDDD!!!!!
sommar<3

Tömkörde

Blev tömkörning för Amadeus. Till en början var han lite jobbig och gick dit han kände för, han gillade stakt att dra sig mot det gröna gräset.
Efter litet tag så slappna han av och sökte sig neråt så sjukt bra!! Han jobbade i lång och låg form, vilket inte händer så ofta att han klarar av (han har lite lättare att gå lite högre). Han hade allmänt svårare att böja igenom åt höger och föll in på en liten volt och om jag stöttade med yttertygeln och då blev huvudet ytterstäld. Efter några åttvolter så kom han igenom även i höger och böjde sig och av var i låg form, men hängade tyglar nästan :D! Så är riktigt nöjd med honom idag, och är riktigt nöjd av att han kunde böja igenom sig i höger :D!!!

Min dag

Vi åkte t stallet ganska tidigt, släppte ut Giggs och Britesse, Amadeus fick stå i sjukhagen sålänge vi mocka å greja just för att han inte skulle va lerig på sina ben.
När vi va klara med allt så ser jag på långt håll att Amadeus bakben är sjukt svullet igen, nu börjar den roliga historen om rapsen igen.. HATAR'T.
Lastade och åkte iväg mot Lillerud, släppte Amadeus i hagen och det första han gjorde var att rulla sig riktigt noga, och sen börja springa som en tok, bocka å skoja x). Direkt jag tog fram kameran sluta han och när jag tog ner den så fortsatte han..
När jag skulle fånga honom så kom han till mig med det syndes att han ville iväg igen så släppte honom, och han for iväg. Han lekte med mig, det syndes så sjukt mkt, direkt jag hoppa mot honom så skoja han iväg i galopp. Efter vi lekt klart så ropade jag in honom och han kom travandes :*. Så  det var inte så att han inte ville bli fångad utan leka lite. Tror han gjorde så pga att han stått i sjukt leriga hagar och det har inte gått att trava ens.
Sen efter jag tömkört honom (kommer i ett inlägg senare) så  gjorde jag så han fick  äta gräs, vilket han älskade!!!! Sen kom Ebba och vi släppte ihop Lucy och Amadeus, dom nosade inte ens på varann utan båda gick olika vägar och börja äta gräs. Finns faktiskt mkt grönt gräs i den hagen för den här tiden :D! Så dom gick och åt gräs ist för att äta hö som låg i hagen ;).

Snart smäller de

Skolan börjar snart igen, allvaret m nationella prov börjar. Känns så bra?..
Jag trivs skit bra på Lillerud, men har ändå ångest med att åka dit, fast när jag väl är där mår jag så sjukt bra! Tur att jag har Amadeus med mig, skulle fan inte klarat de utan honom<3
Jag hatar att lämna honom på helger, att bara vara där på morgonen, (om jag ska göra ngt annat efter skolan, dock är detta endast på skoldagar). Att inte borsta honom är nog det värsta, jag MÅSTE borsta honom VARJE dag.( blir ju problem på vissa helger) Får så dåligt samvete annars x). Kalla mig tönt, jag bryr mig inte ;) jag är som jag är när jag inte blev som jag skulle ;).



Tjjjjjjaaaaaas

Idag blir det att ta bussen upp till stallet, mocka å greja där. Sen kommer mamma och vi rider ut.Sen hem, packa å grejer för imrn då lämnar jag åmot och drar hem till pappa. Ååh vill inte att skolan ska börja igen... Men inte länge kvar tills sommarlov, Amadeus ute dygnet runt och äter massa gräs och har många kompisar i hagen!

Just nu väntar jag på ett spel på datorn ska laddas klart, vilket går såå segt....

Ni får en bild på vår fina katt Humle ;).

Länk

http://www.youtube.com/watch?v=3Fe3-kCwzxg&feature=youtu.be
Här är filmen från tävlingen, tyvärr vet ja inte hur man laddar upp via bloggen längre ;).
Måste även säga att de va inte meningen att mitt hår skulle se ut så, men de va ingen som sa till mig förens jag såg det i spegeln på banan...
Han gick inte sitt bästa den dagen, eller de va jag som red som en kratta. Lite väl låg i formen och seg, men vi kom runt.

Uteritten

Blev att ta en barbacka tur för att schabraket till hoppsadeln var fortfarande blött.
Amadeus kändes onormalt fin idag, han brukar ju gå som kratta när jag rider barbacka och spec med hacket! Men inte idag!
Han höjde ryggen, vilket är braaa för det händer sällan att han gör de när jag rider barbacka.
Blev lite galopp, han var seg i traven och då blir även fattningen dålig och ingen energi. Men är chockad ändå av att han ens galopperar :).
Är nöjd med killen idag, skönt att få rensa tankarna med den som betyder allt<3

Texten till förra inlägget x)

Blev ju ingen text med bilden?

Aja, här kommer den:
Red ut på min lilla gris, han kändes ganska fin, lite seg och sjukt fjantig. Fanns fina galoppvägar så blev en del galopp i regnet ;).
Amadeus som rids ut så ofta är ju ändå så sjukt fjantig. Han är rädd för lixom stenar i diken, löv som blåser iväg, typ allt.
Efter ridturen så var ställde jag in Amadeus så han fick torka och gav honom lite mat. Tog in Giggs och Britesse så dom oxå fick lite mat inne (hagen dom stod i var endast en stor lerpöl, så tänkte att de kunde äta lite inne oxå).
Så passade på att ta en liten tur på vildingen Giggs, barbacka och hackemore. Han var så snäll såå .
Giggs har inte alls skumpig trav, han måste ha något slag av tölt. För ibland så är han skumpig x).

Sen på kvällen blev de party med dom bästa<3

Dagen igår!

Dålig uppdatering på G ;)

Amadeus har lite träningsvärk i ryggen, då han reagerar när man drar fingrarna över den. Så vi trotsade regnet och tog en promenad på ca 30 min. Så mysigt att gå med en pålle som gillar't.
Eftersom Amadeus har en såpass känslig rygg när de gäller att bli blöt, så fann jag ett ländtäcke och satte över ryggen :)). På rumpan var han ju fri, men där kommer inte regnet ner till huden ändå pga sitt egna lilla skyddlager ;)). (typ fett?)

Sen hem igen så tog jag ett försök till att knoppa, blev ganska nöjd. Men innan jag kollar riktigt noga så förstås skaka han ur dom....

Imorgon blir det ingen uppdatering och inte heller på torsdag.

Älskar vädret

Vilket underbart väder det är idag, så sjukt tråkigt. Amadeus vilar ev idag, får se om jag ev skrittar ut en tur. 
Sen blir det bara att slappa vid datorn, om jag inte trotsar regnet. 
  
Smälter ganska bra in i bilden ;)

Dagens ridpass

Blev att trotsa snö blandat med regn och rida på banan. Världens sämsta banan, super mjuk. En gång aldrig mer.
Hoppade där det gick, lite av banan var helt okey!
Uppvärmningen var han fin , lite seg men jag själv vågade inte driva riktigt pga underlaget. Efter ca 10 min trav så tog jag lite galopp, där var han äver superfin och tog fattningarna ganska bra!
Sen kom studsen, lite seg in (var oxå pga underlaget), lite väl långt mellanrum.
Efter första gången hoppade jag av, ändrade avstånden.
Kom igen, lite seg, men avstånden passade iaf ;). Första gången jag inte va rädd för att hoppa studs ;D!
Amadeus blev lite trött, så gav mig ganska snabbt, och för att underlaget sög!!
Imorgon blir det uteritt, och uteritter blir det nog hela veckan om jag inte åker upp till Norra Mon och rider där ;).

Bilder

Här är några bilder från träningen för Jenny. Ursäkta min hemska sits i galoppen. Bildernas kvalité är inte den bästa heller, lite suddiga å så ;).. Men han börjar bli finare nu igen, lite mer halsmuskler, mer rumpmuskler, nu fattas bara MYCKET mer ryggmuskler. Allt fattas ju mkt, men bättre än i vintras- då såg halsen hemsk ut, noll muskler (såg ut som en typisk travarhals). Hela Amadeus såg totalt hemsk ut!
Avslutar en bild på mig och min riktigt fina kille
Min allra bästa vän

Idag händer

Idag ska jag försöka ta mig upp på banan och hoppa studs, allt de jag hatar ;).
Just för att stärka Amadeus rygg, dock hoppas jag att få åka dit snart, när de inte regnar, så banan slipper va en stor pöl ;).
Sen på kvällen någon gång så blir det att ut och springa ;)). Var ute och sprang igår oxå, ganska stolt ;).

Ska försöka va i stallet lääänge, är så tråkigt att bara att va hemma...

Amadeus är så sjukt glad att äntligen få kompisar i hagen igen, det syns på hela han att han trivs med kompisar i hagen! Bara igår efter vi ridit så gick Giggs och Britesse ut och Amadeus gnägga efter dom x).
När vi kommer tillbaka så släpper vi ihop Amadeus och Ebbas häst Rosie :D!

Ridit en pigg plutt

Red ut med Mamma och Cajs-Marie.
Red ut ca 1,5 h.
Där vi red var det jättefina galoppvägar, och Amadeus var såå pigg och stark, så himla rolig att rida då, fast ibland kan det bli för mkt när jag måste hålla i honom hela tiden och direkt jag släpper tar han chansen och sticker fort iväg x). Tur att han har hacket, bästa som finns (dock inte vid dressyr, då hästen går oärligt i form).

Dagen idag

Var på lillerud någon timme bara, var såå sjukt kallt så orkade inte sitta där längre ;).

Mycket fina ekipage var där, blir lite avis ;).
Såg på Brave Heart som jag viljat sett så himla länge, eftersom hästen kommer från typ lååångt härifrån (tävlar för täby) så passade super när Victoria (ryttaren) och Brave Heart (hästen) åkte till Lillerud! Som jag trodde var Braven såå sjukt snygg och Victoria red underbart bra!

Sen blev det hem och rida min egna lilla ponnyplutt :)). Stackaren hade gått om kull, eller halkat och ramlat på rumpan (han var lerig bara ett större område)
Amadeus var fjantig men hyfast framme :))). Imorgon blir det att rida ut vid 10, mocka å sånt.

Dagens planer

Idag blir det att åka till Lillerud för att kolla nationella tävlingar-ponny!
Ska bli såå kul att se så duktiga ekipage :D!
Åker hemmifrån ca 9:00 och åker hem någon gång vid 15:00.
Om vi kommer hem sent så vilar Amadeus, annars blir det en uteritt i skogarna här ;)

Duktig kille!

Km idag då :D- supernöjd!

Framridningen blev stressad först= så sjukt dålig ridning från mig.. Jag kunde inte fokusera på ridningen utan Amadeus sprang på, huvudet högt uppe.. Ingen direkt bra känsla.
Efter jag + mamma hade sagt till mig så blev det lite bättre och Amadeus blev bättre.
Jag får inte alls samma känsla som när jag tränar/rider själv som när jag tävlar.
Efter hand så blev han bättre och bättre, fick till en ganska bra känsla.
Han var inte så illa i munnen heller :))))!!! Ist för att trampa under sig så blev han springig, så framme var han, men inte på det sättet jag ville att han skulle va ;).

Inne på banan blev han som vanligt lite seg, lite springig ist för att trampa under sig mera.
Pinsammaste blev ju efter inridning så skulle han bajsa, och ville inte fram i trav x).... Kunde inte låta bli att skratta ;).
Ganska bra känsla överlag, blev en del missar. För jag VET att han kan bättre än vad han visa idag, han kan gå mkt bättre..
Mamma hämta pappret och fick en chock när jag såg resultatet, hela 68 % nästan 69 % :D!!
Vann klassen med ca 10 % ner till 2an!
Jag är så himla nöjd, och ska vara med på en lokal tävling någon gång framöver :D! Köper först bara en dagslicens, för att inte kasta bort 500 kr och jag kanske kan bara starta 1-2 gånger.

Inga bilder utan en film som jag kanske lägger ut idag/imrn :).

Dagens ridpass + lite annat

Red barbacka till lilla banan, aldrig mer rida barbacka och gå på banan.. Sket i att rida utan hoppade av (som jag ångrar). Försökte göra öppna från marken i trav, då kom min irritation ut. Blev så sjukt arg.... Han gick bara över mig, sket i vad jag gjorde. Tror nämligen att han har en låsning och kan inte göra sig lösgjord. För i det lättare varvet funkar de ju bra..

Sen så kom mamma med transporten= Amadeus helt annan häst. Smet ut ur boxen, nästan ända ner till E18. Så sjukt långt-tur att de e viltstaket annars hade jag vart liiiivrädd.
Blev så j*vla förbannad..

Taggad till tävling imrn? Neeej! Har inte ridit ett dressyrprogram sen juni? Så kommer bli spännade. Mina mål är - stängd mun och inte va så sjukt seg. Sen % skiter jag i totalt, vi ska bara dit för att se om dommaren reagerar och skriver något om Amadeus mun. Har inte alls höga förväntningar.

Dagen igår

Igr åkte vi in på hööks, där köpte jag arnika gel, gummisnoddar till stigbygeln och hovpensel ;). (Amadeus hovar är sjukt torra, så ska typ smörja med vatten och sen rapsolja).

Sen åkte jag, Josefin och Sanna in till Karlstad för att se på bio, blev hunger games- sjukt bra var den!
Vi var i karlstad ca 18;30 och bion började 20:40, så mkt dötid hade vi och satt typ på Mc hela tiden ;).

Sen missade vi såklart sista bussen hem.. Så pappa var sjukt snäll och ställde upp och körde oss tillbaka till Lillerud runt tolv inatt ;).

Amadeus vilade igår, egentligen skulle han behövt att gå en promenad, men hann inte de.
Idag blir det uteritt, alla gångarter.

Sen ska jag städa hela mitt rum idag, så jag slipper göra de imrn, för 13:20 imorgon får vi lov och jag åker hem med Amadeus!!! Taggar även KM på fredag!!! Så ska försöka rida på banan imorgon (tyvärr med hacket).

Dåligt

Med uppdatering nu, men orkar bara när jag har tid ;).
Gårdagens träning kan sammanfattas-så sjuuukt nööööjd!
Jenny sa att hon såg en riktigt stor skillnad sen sist, att han bärde upp sig mer, högre i formen m,m.
Gjorde lite skänkelvikningar, dom satt ganska bra, i det lättare varver så flyttar han för fort, och i det svåra så flyttar han någon cm, men bättre de än inget? :D han körde upp huvudet(svåra varvet) i början, men sen funka även de!
Galoppen tyckte han var lite jobbig och tog inte galoppfattningarna så fina som han egentligen kan, i galoppen tyckte hon att han såg så fin ut och vi prova på lite skänkelvikning där oxå, sjukt jobbigt för Amadeus, men han gjorde de ändå sjukt bra för att va första riktigt gången (har ju gjort lite själv å så men inte för tränare). Bröt av då och då, men det gjorde inget.
Körde någon gång i varje galopp och gav oss där för han var såpass duktig :). Sen blev det förvänd i 3 serpentinbågar, det klarade han inte rikigt bra som han brukar, men det var i slutet av lektion så han hade jobbat hårt på lektionen :).
Sen travade jag och var sjukt nöjd!
Taggar rikigt på tävlingen nu, fast Amadeus kommer nog va sååååååå seg på banan, om jag känner honom rätt ;).

Nej nu ska jag dra till skolstallet och va där hela dagen :).

En lektion idag

Idag har jag en lektion, börjar skolan 11:45, kunde stannat hos pappa men..
Sen åker vi på någon UF mässa, vette fan va de e? ;).
Sen efter de så har jag nationell redovisning... Se hur de går..

Igår red jag ut på en glad Amadeus, på det "konstiga" tränset. Lyssnade bra för stopp iaf ;).
Red ut lite överallt och det var mkt flumridning ;). Hoppade över en stock som Amadeus tyckte va kuuul!

Idag blir det träning igen, 18:15. Hoppas på lika fin känsla, om inte bättre :).

GRATTIS!

Idag fyller min lilla pojke hela 14 år, hade morgon jour och gjorde en "tårta" till honom som han fick på morgonen, det gillade han ;).
Den bestod av 2 runda knäckebröd, 3 rivna morötter, 1 rivet äpple och blandade med sirap :). Sen på eftermiddagen får han extra morötter å sånt ;). Även om han inte fattar, så är det lite kul :).

Här är bilden på tårtan:

RSS 2.0