Sluta rida?

Allt som har med ridning är tråkigt, jag säger det och menar det, det är tråkigt! Jag hatar att jag känner så, att jag inte vill rida längre, för allt, verkligen allt skiter sig. Jag kan inte rida, Amadeus kan jag inte rida. ALLT skiter sig i ridningen, jag vill inte rida längre, tycker de är tråkigt. Jag hoppas att de känns så för stunden. Dock är det roligt att rida olika hästar, men Amadeus känns det som vi har kommit till en vägg och kommer inte vidare.

Mamma ska ringa till Mirja, och så ska jag prova rida för henne. Om det inte funkar, lägger jag av ridnignen på Amadeus totalt. Eller ja, kanske.

Jag kommer inte sluta med hästar, och kommer aldrig sälja Amadeus, han är ju mitt liv.
Men för tillfället har jag ingen lust att rida, inte något. Kommer aldrig sluta med hästar, kanske bara ridningen?.
Men även att rida honom känns hemskt, för då tappar han muskler vilket inte är bra. Fast jag kan ju vara ute och klättra mycket med honom. Ska försöka hitta på knep och läsa mycket med att jobba hästen från marken.
För rida just nu kommer vi ingen vart och allt blir bara värre och värre.

Så därför har jag tänkt på att ut och springa med Amadeus bredvid. Så då gör det inget direkt att rida och galoppera även om Amadeus kommer få stå ett tag, för då har han iaf kondition och även jag. Fast ja, det beror lite på oxå x)

Så bloggen får ligga nere ett tag, då jag bara klagar typ ;)

Men förhoppningsvis så behöver Amadeus inte stå så länge innan jag ska iväg och träna för Mirja, eller ja, om jag får träna där och kommer dit ;) Eftersom han inte kommer vara helt igång satt så skrittar man endå bara till en början på varje lektion och såvidare :)

Nej nu lägger jag upp några vvisade bilder förut på min älskade sötnos♥






Shit vad jag älskar denna underbara varelse♥
Du betyder mest och kommer alltid göra min fina älskling♥

Även om vi är i en låång svacka så hoppas jag på att vi kommer över den och kommer vidare♥
Då blir ridningen roligare :D
Men jag är som mest lycklig av att få ta hand om dej, borstta dej, pussa din fina mule♥
Ridningen är bara ett plus i kanten♥


Alltid du och jag, tillsammans så kommer vi överleva all skit♥

Dag 13- mitt bästa hästminne

Det är ju helt klart när jag köpte min guldklimp. När han stod i transporten bak och var påväg hem :D!
Då var jag lycklig!

Bilder från första gången jag red honom efter vi köpt honom ;)


En rikigt lurvboll :D! Men sötast ändå!

Tömköra

Här om dagen efter jag ridit skulle jag prova på att tömköra lite snabbt! I grimma och två tyglar ihop satta :D! Asså de va så kul, han sökte direkt neråt och jobbade :D! Travde lite grann och han jobbade super där oxå! Nu kan jag lite halft se bättre när han jobbar för jag står på makren! Han är så himla kul att jobba med lixom. Till en början fatta han inte att vi skulle gå rakt utan snurra runt och backa typ ;). Så idag ska jag tömköra 30-40 min ungefär :). Visst jag kan inte rikigt, men det går ja att prova sig fram, han dör ju inte direkt! Sen så ev har jag en tränare jag som jag har tänkt att rida akademisk ridkonst för, hon är inte utbildad tränare men kan ändå ;). Så hon är även billig! Men har inte frågat än, men när vi åker dit med Amadeus igen så frågar vi ;). Det är Mirja som kollar igenom Amadeus ;). Men snart ska vi på återbesök igen, så tror han har lite låsning kvar i ryggen och i bogarna ;). Nej nu börjar jag skolan snart :)

dag 11- Första gången jag red i repgrimma/grimma

Jag har ridit med grimma några gånger.
Första gången kommer jag faktiskt inte ihåg x) Men han "lyder" grimma oxå ganska bra!

Dag 10- min första dressyr tävling

Min första lokala dressyr tävling var i Åmål. Inte den närmaste biten direkt.
Jag och Amadeus hade gått lite sämre, men direkt jag hoppade upp så var han så sjukt fin då. Han hade aldrig vart så fin då ;).
Red in på banan, ut kom jag jätte glad. Han hade dock fattat fel galopp, var LC:1. Hämta mitt resulat och fick se 65% kom 3a! På min och Amadeus allra första tävling!

Lagklassen gick ännu bättre. Hämta resulatat och såg hela 66% och kom 2a. Var lagklassen, LC;1 denna klass oxå ;)
Var så sjukt nöjd!


Detta var andra tävlingen, hade ingen bild från första ;). Eller inte på denna dator

Ramlat av

Idag skritta jag ut barbacka i 30 min ungefär. Kommer ju inte göra så mycket mer än att skritta x) . Iaf när vi var påväg hem, strax före vägen så blev Amadeus rädd för något och fattar galopp, aa ni vet hur man dras bakåt om någon häst sticker iväg i full galopp typ x). Då hade jag även händerna bakom ryggen, båda händerna tex ;). När Amadeus blev rädd så försökte jag få tag i tyglarna men de gick inte så värst bra x). Så han fortsatte i galopp medans jag ramla av, verkligen från hans bak. Skulle nog sett så sjukt kul om någon såg, så ramla på knä och upp fort som f*n och springa efter Amadeus som var påväg mot vägen. Han stoppa inte heller, dock blev jag inte rädd att han skulle krocka för hörde eller såg ingen bil, pust! Han stoppa mitt i vägen, och gick längs med och inte över. När kom fram till honom så kom det bilar som sakta in ;). Tur ibland har man, varje gång jag ramlat av iår är barbacka x) och i skritt, hahah! Hans mugg blir bara sämre och sämre typ, på ena bakbenet är det typ varigt m,m. Och han gillar inte när jag ska sätta salva på x) dock jävligt bra att de inte är lerigt i hagen för 5 öre :D!

Dag 8- hästar jag förlorat

Är väl Melizza som inte finns i världen längre. Min favorit häst tills den dagen dom var tvungen att ta bort henne.

Sen är det ju många ridskolehästar som har kommit och gått ;)

Det värsta av allt är jag har ingen bild på henne, bara minnen. Hon var brun, med svart man som var sönder kliad, en bläs i pannan tror jag.

Finns det så mycket att blogga om nu?

Nej de tycker jag faktiskt inte.'
I ridningen går allt, jämt allt åt helvete och jag blir bara mer och mer besviken på mig själv.
Ska inte rida på ett tag, han ska typ tömköras eller nått sånt. Orkar bara inte rida, det går så sjukt dåligt.
Klart jag kommer va i stallet, kanske bara skrittar ut. Han och jag borde vila lite. Han får kanske 1 vecka vila eller nått. Han kommer skrittas barbacka, tror jag iaf.
Eftersom allt skiter sig så ska jag inte lägga ner energin till att vara ledsen, utan lycklig av att vara i hans närhet! Eftersom Amadeus betyder allt för mig!
Han kan inte rida dressyr på utan han gapar som en galen... Något?... Så rida ut eller vila så tappar han ändå lika mycket muskler. Vilket jag hatar, men går inte att göra något åt. Han får inte sår i munnen längre, men jag har inte lust att rida när han gapar och vill inte jobba när jag rider ut. (har redan kollat munnen, och ska snart till återbesök till Mirja)
Jag har kämpat snart i 4-5 månader och nu ger jag upp. Rida lägger jag åt sidan ett tag skulle jag tro, och åker häst ett tag ist.
Jag vill att allt ska bli bra, men det bara skiter sig! Jag vill kunna rida, men det kan jag inte. Att se dej tappa mer och mer muskler känns hårt och jobbigt! Att tävla dig var som en dröm, att inte tävla dej är så sjukt hårt. Vi var ett, nu är vi två.
Att gosa med dej i boxen är en underbar känsla, så nu ska jag bara ta hand om dej, inte rida. Bara visa kärlek, den kärlek du behöver! Och du är en sån underbar ponny, en ponny många skulle dröma om, men för mig är drömmen sann! Att se dej komma i trav/galopp i hagen till mig, gör mig lycklig, att bara se dej på kort gör mig lycklig! Om du bara förstod, så älskar jag dej så otroligt mycket♥
Puss på världens bästa vän♥
Tar en blogg paus, kommer ändå inte ha något att skriva. Dock kommer det ett tidinställt per dag i 2 veckor ungefär, så bloggen kommer inte vara helt död iaf.
Ska börja med Akademsik ridkonst, inte vanlig dressyr. Akademisk använder man bara sätet, och inger händer och man börjar redan från skritt. Man kan skritta en hel lektion, även massa lektioner i skritt. BARA för att dom ska först bära sig i skritten. Sen traven och sist galoppen. Jag läste en del på google förut, och jag ska verkligen satsa på det nu när jag inte kan rida vanligt! Alla hästar kan! Så kommer ta ännu ett tag till innan träning, för först måste jag hitta en tränare. Vet dock en, men hon tror jag inte kommer till karlstad x).
Sista inlägget "live" på ett tag. Blir väl att börja igen när det går att rida som vanligt. Och då vet ni att de kommer ta några månader x). Eller börjar igen när jag rider mer vanligt. Tycker om att gå tillbaka på bloggen och läsa om hur jag ridit m,m. Även om det är bara ut, det är därför jag skriver onödiga inlägg när jag bara ridit ut. Men jag vill gå tillbaka och läsa ;).
Mugg har busen oxå, han tycker inte om när man ska ta på det. Han lyfter hoven och försöker komma "undan" typ.
Min bästa vän♥

Dag 7- åren på ridskola

Jag har ridit på ridskola väldigt länge, typ 6-7 år om inte mer x). Rider inte längre på ridskola då jag fick egen ponny.
Ridskola har vart en stor hälp inom hästridningen.
Ramlat ett x antal gånger, ridit hästar som gör aldrig något elak. Ja vad mer finns att säga? x)

Svenska

Sitter och har svenska nu, men vem orkar jobba? x) Läraren tror att vi jobbar, för vi ska skriva novell, som jag är redan klar med. Så passar på att blogga lite, när vi är klara med novellen skulle vi läsa noveller, vilket jag tycker är super tråkigt...

Jag red i morse, allt kändes skit idag oxå. Han kunde inte galoppera riktigt, utan skulle bryta av 24/7. Aja, bara att ta nya tag 24/7.

Kan ju berätta lite kort när jag red dressyr igår oxå.
Han sprang och gapade en hel del, hoppade av och kolla munnen, inget sår! NU tror jag mer att han är rädd för att få utan när jag råkar ta lite mer i tygeln.
Så nästa gång jag rider på "banan" ska jag bara skritta på långa tyglar barbacka och försöka jobba honom med sittsen. HAHAH vi får väl se hur de kommer gå x).
Det ska jag iaf träna på, så ska börja träna lite mer akedemisk ridkonst, för där rider man enbart med sätet.
Se när vi kommer ut på tävlingar igen.

Sen ska jag åka buss till karlstad och tåg hem till mamma :). Kommer va super mycket folk, men det får man ta :)

Dag 6, mitt värsta hästminne

Tror de va när jag och Sofie blev på hoppade av en hingst. Han stegrade å hållde på, så vi var tvungna att stänga in oss i ägarens trädgård x). Ingen var ju hemma så var tvungen att ringa mamma som kom och hjälpte oss.
Det är väl typ det som är värsta hästminne.

Dag 5- hästar jag mött under mitt liv

Jag har ju mött en del hästar, så kommer bara skriva lite kort om varje som har vart mina "älsklings hästar"

Var ju älskade Molly, en tinker världens snällste, gjorde aldrig något dumt! Henne saknar än idag, en häst med ett grymt hjärta<3
(har ingen bild på denna dator)

Jenny, en fjordning, var hur längesen som helst men hon var min favvo häst när jag gick på ridskolan. Kommer ihåg att hon var sjukt snäll.

Tuffing, ännu en fjordning som var en liten buse, men jag gillade honom grymt mycket :) Har även ett kort som här hos pappa ;). Även kort på mugg ;)

Sen kommer den som jag älskade mest av alla ridskole hästar- Melizza, en riktig suris. Hon var verkligen jätte sur i boxen/spiltan. Hon hade exem, hon var även super snäll att rida. Hon blev halt och var tvungen att gå bort på dom gröna ägarna. En häst som jag verkligen saknar, en häst med ett hjärta av guld! Gissa om jag saknar henne!

Amadeus- en ponny som har varit ganska elak, eller elak och elak, han kastade av mig så himla ofta förr, hela tiden kändes de som ;). Jag gillade honom inte direkt och ville inte rida honom så mycket heller. Efter 3 år ungefär så lämna vi tillbaka honom i ca 8 månader, jag saknade honom mer och mer och fick kontakt med Amadeus ägare så köpte vi honom ;). Nu är han världens snällaste på jorden, han bockar typ aldrig! ¨

Har ju mött en del, men dessa är de som har/betyder mest.

Biologi

3h och 40 min biologi har vi nu ;). Har nu typ 20 min rast, håller på med något konstigt. Ska till bergvik nästa vecka och intervjua personer, om dom frågar vart fisken kommer ifrån/fiskad.

Iskallt ute, så beror på om jag rider i rishuset eller inte. Vill helst rida ute på traktor saken, är ensam då så kan konsentrera mig! Det är ett stort problem i min ridning att jag inte konsentrerar mig, då känner jag mig som att jag rider jätte fult och kan inte rida och då är det de enda jag tänker på typ. Värsta är på tävlingsplatsen, då går det typ inte att rida fram, då först konsentrerar jag mig på banan, vilket inte är bra. Jag tänker alldelse för mycket på hur andra ska tänka om mig! Bara en tränings sak!

Längtar av att få rida dressyr igen :D! Var ett tag sen nu, men ska rida så lite med bett som möjligt. Då blir det ju mycket mer ridning ute ;) Vilket Amadeus gillar säkert.

Nej nu ska jag gå iväg och ha rast :)


En riktigt fin bild, med en riktigt fin pålle<3

Planerna för idag

Igår skritta jag bara, med Caroline i stallet :). Red ut kanske 40 min och var tillbaka 20 i 9 ;). Dom hingstarna hon äger är så sjukt snälla, inte alls hingstiga och kan gå bredvid en brunstigt sto utan att bry sig typ! Så red ut med en hingst igår, första gången x). Nu försöker jag få tag i pappa, ska fråga om han har någon lust att komma till mig idag, tänkte att han skulle få ta kort när jag rider! Ska rida dressyr på min "egna" dressyrbana, jag är iaf helt själv och kan då konsentrera mig mycket bättre. Hatar verkligen när jag typ rider med andra som jag inte känner på banan, konsentrerar mig inte ett skit och då skitet sig allt! Så rider på rakt bett och utan nosgrimma, så får vi se hur han är idag att rida på bett. Hoppas bara pappa har lust att komma och ta kort. Nej nu ska jag gå ner och duscha, börjar om ca 20 min!

Dag 4- min första hopptävling

Tar den lokala.
Tror de va i kil meeting, så hoppade LD-LC ena dagen och LC derby andra dagen. Rev och stoppa i varje klass första dagen, eller i LD så red vi tror jag bara och i LC så stoppa han 1-2 gånger och rev 1-2 gånger tror ja de va :) LC-derby andra dagen så utgick jag, han var inte alls på hugget och stoppa, hoppa konstig m,m. Så ut gick efter typ 4de hindret.


Bild sen kil

Färjestad travet ;)

Nu ska jag snart dra ner till färjestad, ska typ mocka å sånt x) sen tror ja att vi kommer få köra :D! Jag var och släppte ut hästarna i morse, livrädd var jag för hade ju sett älgarna igår juuu ;). Sen så är det en hel familj, med pappa och mamma och 2 små barn x) och en mamma med kalvar har inte jag någon lust att möta, är ju totalt livrädd för älgar x). Mockade iaf på morgonen för att slippa göra de sen, tror vi kommer mocka en del, kanske 2 boxar, eller ja vet inte. Ska iaf rida ut på tjockisen igen ;) nej nu ska jag gå ner over och byta om ;)

Dagen ridpass

Idag red jag ut med Josefin och Kristin. Amadeus var väl som vanligt, lite mer pigg än vanligt. Efter vi gått från stallet så såg jag 2 söta älg kalvar på gärdet, Amadeus totalt livrädd x). Eller kände att hans hjärta slog hårdare och hårdare x). Vände honom och han gick lika fint ;) Han sprang inte, som han brukar göra när han är rädd.
Blev lite galopp på olika massa vägar typ.

Galopperade i stora vatten pöl, efter en sväng så börjar Amadeus bocka x). Så jävl kul och jag satt bara å skratta. Han bockade högre nu än vad han brukar och ett x antal gånger efter varann. HAn är liten filur och höjjer ryggen och ner med huvudet ;). Men det va såå sjukt kul ändå, han gjorde det många gånger oxå och  inte en gång bara. Det va så jäkla kul! Han brukar ju aldrig bocka så ;)
Hoppade en del i skogen oxå, skulle hoppa över en stor stock, men Amadeus tyckte de va jätte farligt och stoppa... Så hoppade ist från andra hållet  och det gick så fint så ;). Hoppade några gånger fast olika hinder då ;). Var så sjukt kul att rida och Amadeus var lite mer "vild" :D! Han var inte direkt den lugna som han brukar vara ;). Men roligt när han kan vara så oxå ibland och inte bara var snäll och göra typ det jag ber om ;).

Sen så är dööö kär i Lucy, Ebbas häst. Dom hade vart iväg med hästen, och Amadeus hör när dom kommer med transporten och blir ivrig och går runt i boxen, skulle ut m,m. När dom lastade ur så gnäggade han 2 gånger och skulle springa ut, var tex tvungen att stänga box dörren x). 4de gången jag hör honom gnägga iår ;) Han verkligen gillar henne, för så har han aldrig gjort mot någon annan häst :)

Nej nu ska jag gå  till matsalen för att äta mat. Efter jag ätit blir det snabbt sängen, ska läsa lite på svenska läxa. Har det imrn och kom på det nyss x)

Har jour imrn vilket betyder upp 6 -.- Sen bär det av till färjestad travet :) Så kommer mocka på morgonen.

Dag 3 - Min värsta avfallning.

Det var när jag och Josefin skulle ta lite galopptävling på ett gärde, Amadeus fick något fnatt och jag ramlar av och bryter armen ;)

Sen så har jag faktiskt en till: Var när jag var liten plutt typ, så red jag en fjordning som heter Teddy, han tyckte inte om spö och så hade vi en vikarie som gav mig ett spö, Teddy drar iväg och jag sitter lixom och vevar med detta spö, hade ju inte världens bästa balans. Han bockade jag ramlade av och där blev det svart. Svimmade och vaknade sittandes ;).

Dag 2 - Hur jag och min häst möttes.

Jag och min kära häst möttes så här;
Mamma satte ut annons på blocket om att vi ville ha foderhäst, vi fick ett mail och åkte till Uppsala och kollade på Amadeus :) Ridningen gick inte så bra fick inte fram honom i galopp ens x). Men han var lugn och sjukt snäll så jag lånade honom på foder i ungefär 3 år ;) Efter 8 månader så köpte vi tillbaka honom, och då var han min  ponny!

God morgon

Var i stallet sent igår, kom dit typ halv 8 åkte hem halv 9 eller nått sånt ;). Mockade och grejade, borstade av Amadeus som hade rullat sig i boxen. Jag ska idag rida ut, i detta underbara väder! Måndagar slutar vi ganska tidigt, 2 slutar vi. Men måndagar har mest lektioner, men korta då men. Har biologi prov andra timmen, känns bra när jag inte tränat något. Kom ju inte åt mina grejer i fredags, för dom hade låst huset vid 5 -.- med hänglås.. Så fick mina grejer på söndag... Aja då vet jag att jag ska ta ut alla mina saker, innan fem. Kommer ist låsa in dom i hygien hallen x) nej nu börjar jag om 13 min. Ska leka lite mer med ipaden ;).

Dagens ridpass

Jag red på rakt bett utan nosgrimma. Jag började jobba honom lite försiktigt, han kändes enormt fin och gapade inte en jävla gång :D! Fatta vad skönt!
Började trava och han tuggade lite mer, men som typ väldigt många hästar gör, så var inte så farligt ändå. Efter ett tag plockade jag upp honom lite extra och han var fortfarande lika fin i munnen :D! Han lyder rösten så sjukt bra, när jag sa (skratta inte) proo, så stoppa han! Provade att köra med helt långa tyglar och han lysnade perfekt på rösten + sitsen!

Amadeus var fin och gapade inte heller i traven, inte en gång :D! Ååh som jag var glaaaad :D :D :D
Provade lite skänkelvikningar, dock så drog han upp huvudet och sköt ut bogen så sprang på. Så dom har vi gjort bättre ;). Gav mig direkt han flytta sig perfekt.
Blev sen lite galopp fattningar, han sprang in en del, men han fick även till en hel del sjukt bra oxå! Vänster galoppen som var har haft så sjukt svårt med, satt så sjukt bra! Den var rund så jäkla bra samlad och allt! Gissa om jag blev glad!

Efter allt slit så hade några byggt upp lite hinder, så hoppade lite oxå x). Hoppade över en stock som var kanske 30 cm hög (?) och en tunna som kanske va 50 cm hög :D! Som inte alls var bred så tog ett tag för Amadeus att fatta att vi skulle över tunnan x). Men fick över honom 2 gånger och gav mig sen.

Dock gapar han när jag råkar ta lite för mycket i munnen när vi ska stoppa efter vi hade hoppat, alltså inte hårt utan bara lite grann. Han är såå sjukt känslig just nu för bett.

Men rakt bett passa oss bra, utan när han hade huvudet högt uppe x). Men rida dressyr på rakt = helt perfekt och ut/hoppning rider jag på hacket :D!

Nu kommer det bästa av allt, han fick inte jävla sår! :D:D:D:DD::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Jag är sååå sjukt glad just nu, vi kan kanske äntligen komma framåt igen! Inte bakåt som vi har gjort snart i 3-4 månder!




Äntligen, kanske ♥

Ledig

Har 40 min innan jag börjar, så kan skriva lite kort :)

Red på banan igår, på hacket. Kan direkt säga att allt gick käpprätt åt helvete, han var stark, hängde ENDAST i tyglarna gick som en apa med huvudet bland molnen stundtals.
Han var inte en dröm att rida på igår x). Sen så kom det massa folk på banan då gick det ännu sämre då gav jag mig. Ville inte vara mer besviken, för var redan tillräckligt besviken på mig själv!
Kan ju snart inte rida längre, behöver rida dressyr för tränare! Går inte annars. Kan snart lägga ner allt som har med träning att göra, för det går inte att träna... Jag kan inte rida, Amadeus går som en apa pga mig. Tappar muskler för jag slarvar, när jag rider ut så får han gå som han vill! Han lyder hacket bra, men när det gäller att jobba så kommer jag inte åt honom. Han behöver ett stöd i munnen, och inte i nacken eller nosen. Känner mig bara lite smått dålig.

Red ut på raktbett härom dagen, han gillade inte det för 5 öre. Tungan stack ut ett x antal gånger, han gapade värre än någonsin, kunde inte ta i tyglarna utan han skakade på huvudet. Ni vet, när en häst försöker kommer undan när någon drar lite för mycket i munnen. JAg kunde inte ta i munnen typ innan han skakade. Så rakt bett passade oss inte i smaken.

HAde morgon jour idag, så jag gick upp 06;00, åkte till stallet 10 min senare. Amadeus kom ut halv 7 ungefär, mockade och fyllde på massa spån. Var meningen att han skulle vila idag, men eftersom jag slutar 14 så rider jag iaf! Sen kommer Ebbas pappa med 600 kg hö som vi ska hjälpa till att lasta ur vid 16. Ska sova hos Sofie inatt oxå, ska med henne på tävling imrn :D:D:D! Sover på Lillerud, så åker hem till pappa på lördag efter jag ridit.
Så ska in till karlstad en snabbis för att handla lite mat ;).

NEj nu orkar jag inte skriva mer ;)


Älskling, om du bara kunde bli bra

...

Jag kommer uppdatera nör jag orkar x) just nu är det bara vanlig skola, Amadeus rids bara ut för tillfället. Ska priva rida på banan på fredag. Amadeus kommer få stå idag då jag ska hem till åmot på kalas ;). Så då får min sötis en vilodag! Var där i morse och släppte ut dom och mockade, så ska inte dit något mer idag! Börjar bli förkyld oxå, iiiiinte okey x). Uppdaterar er på fredag, kommer ändå bara skriva om samma vanliga!

Sorry

Orkade inte uppdatera er något igår ;)

Red ut igår med Emma och Josefin, som vanligt gick de bra!

Idag hade jag morgon jour, vilket betyder att jag skulle gå upp 6 och åka iväg till stallet :). Släppte ut alla hästar och mockade sedan ;)

Idag har vi haft APU dag, så var i köket. Lite tråkigt så, men fick sluta 2 timmar tidigare :D! Skööönt!

Nu ska jag bara vänta på Josefin som slutar 4a så ska vi äta och sen ska jag iväg till stallet ännu en gång :). Ska rida ut med Josefin.

Lite uppdatering

Har nu snart biologi.
Josefin sover i min säng för hon var trött x). Börjar om 8 min precis! Här på Lillerud är dom jätte noga med tiderna! Kö även på sekunderna här;o Tyyyp iaf 

Nej nu börjar mitt internet bli handikappat så dags att stänga av datorn!
Kan inte ladda upp bild, då tängs internetet ner..

Måndag

Skola idag då, har typ världens tråkigaste lektion, naturbruk! Det som gör det tråkigt är våran konstiga lärare :o. Haha! Sen har vi biologi, svenska lunch, gympa och sist englska! Fatta!? ENGELSKA! Usch hatar verkligen det ämnet. Ska väl försöka överleva den lektionen. Efter skolan ska jag rida med Josefin, vart vet jag inte. Om jag hinner ska jag försöka springa efter jag ridit :).

Bara för att

Dag 1 - En bild jag tycker om. (på min häst)

Dag 2 - Hur jag och min häst möttes.
Dag 3 - Min värsta avfallning.
Dag 4 - Min första hopptävling.
Dag 5 - Hästar jag mött under mitt liv.
Dag 6 - Mitt värsta hästminne.
Dag 7 - Åren på ridskolan.
Dag 8 - Hästar jag förlorat.
Dag 9 - En ridbild jag är nöjd med. (på vem som helst.)
Dag 10 - Min första dressyrtävling.
Dag 11 - Första gången jag red i grimma/halsring
Dag 12 - En failad bild.
Dag 13 - Mitt bästa hästminne.
Dag 14 - Min favoritbild på mig & min häst

Sitter och äter gooodis ;)

Äter godis och kollar på tv. Idag ska Amadeus få ut och gå för hand en timma ungefär. Ska gå på grusväg så han får gå på lite hårdare underlag. Tror han kommer ha mera träningsvärk idag, så då ska han bara få gå ut och slappa.

Om inte regnet ger sig så får han nog stå inne inatt, han har inte gjort de på 3 måndader ungefär. Inte ens en natt på 3 måndader. DE NI ;)
En häst av stål har jag, han behöver varken lindor, benskydd, flyghuva på sommarn, täcke (på vintern har han det för han står inne på nätterna, och för han har inte heller tillgång till mat dynet runt. Ska dock försöka ha så mycket utan täcke som möjligt!), bli rakad på vinter, eller skor runt om, bara fram.

Nej idag åker jag tillbaka till Lillerud :) Skolan börjar imrn igen, men jag trivs så sjukt bra!








Dagens ridpass

Blev ju att rida med Sofie :D!
Blev lite klättring, han fick kämpa lite idag igen :). Han kändes så sjukt seg och orkade inte lyfta benen rikigt, kanske träningsvärk?
Blev lite galopp, som vanligt så blir det slängridning ute och fattar inte bra galopp fattningar och inte heller avsaktningar, blir bara flumridning ute nu för tiden. Går ju inte att jobba rikigt ute med hackamore, då han blir oftast stark och lyssnar inte och sen är det ju hävstångseffekt.

Efter jag lämnat Sofie så red jag lite dressyr på "sandbanan" ett ställle där man övningskör med traktor. Lite för mjukt bara.
Han kändes sjukt fin, gjorde några skänkelvikningar som satt perfa! Fast inte för högerskänkel, som vi har problem med, dom 2 sista av skänkelvikningarna sattt även super för höger :D!
Sen blev det en massa galoppfattnignar! Han fattade några gånger fel, men som "straff" fick han jobba med förvänd galopp ist x). Jobbigare för honom än att fatta rätt i början.
Blev ju fatta galopp från skritt och trav, alla satt varje gång utan massa spring! Amadeus tyckte de var jobbigt med massa miljoner fattningar x). Han satte sig ner och sköt iväg sig typ i varje fattning! Nu hoppas jag ni tolkar mig rätt med att han satte sig ner, för han satte ju sig inte på marken x)

Avsaktningarna  gick mindre bra, då blev han bara stark och ville bara springa iväg! Dock försöker jag inte dra så mycket i tyglarna även om han bara hänger i dom. Försöker bromsa med sättet som är svårt, men han saktar av lite iaf.
Så är mer än njöd med min Sötnos Amadeus :D!

Dagens planer

Åker till stallet vid 2, borstar och fixar Amadeus. Rider väl ut vid 3, ska rida med Sofie idag!

Fint väder idag oxå, så kameran hänger med :D!
 


Bild på söta Sofie och Amadeus ;)
Jag döör lite vad söt Amadeus var som föl!

Mitt ♥

Om du bara kunde förstå hur mycket jag verkligen älskar dej♥
Om någon skulle förstå, skulle dem aldrig fatta♥


Jag Älskar Dej♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Dagens ridpass

Red ut och konditions träna, han var jätte piigg i början men mot slutet orkade han inte fatta galopp x). Så han fick slita idag :).
Efter jag travat av så hoppade jag av och försökte göra så han gjorde skänkelvikningar för mina signaler, men Amadeus fatta inte ett skit x).
Ist så hoppa jag av och det tog ett tag för honom attt fatta att han skulle gå framåt när jag stod vid sadeln. Jag "hjälpte" honom med skänkelvikningar som gick faktiskt bra! Han tvärade bra med både fram och bak :D
! Imrn ska jag typ försöka tömköra, inte rikigt med linor och gjord och hela köret. Bara så han får skritta och trava utan ryttare.

När pappa kom så fick han ta några bilder på mig och söta Amadeus.
Bjuder på några få bilder.








Fick en kommentar om att ta kort på mitt rum på Lillerud, ja det kan jag göra :)

Gårdagens ridpass


Eftersom jag kom hem ganska sent så orkade jag inte blogga ;).

Red först ut en liten sväng så han skulle få skritta fram. I ridhuset skritta jag säkert 10 min till, han kändes ganska fin, han var inte så motsträvig som han brukar.
Han gapade mindre idag oxå tyckte jag. När jag började trava så var han lite mer loj och var inte rikigt uppmärksam på mig. Visst han var ju  fin ;) Han saktade av några gånger, men då satte jag bara igång honom mjukt igen.

När jag bad om den lite högre fomen, asså shiiit va fin han blev ;o! Var hur jäkla enkel som helst i handen och jobbade faktiskt bra! Travade sakta  hela passet då han hittar sin takt bättre än om jag börjar fort med en gång. Han var så sjukt fin den stunden! Blev typ överlycklig! ;)
Provade lite travökningar som satt bra om han inte hade fattat galopp ;). Annars var jag hur nöjd som helst med även dom :) Provade lite skänkelvikningar som satt perfekt för vänsterskänkeln, men högerskänkeln så bara drog han upp huvudet och sprang på och blev stark. Galoppen blev inte så mycket jobb med, galoppera typ ett varv i höger, och typ ett halft varv i vänster. Höger var helt ok! Vänster mer på och sprang in i galoppen, dock ingen fyrtaktsgalopp :)!

Han kändes väldigt fin tills 2 hästar gick, då körde han upp huvudet, gapade m,m. GAv mig tills han slappnade av och gick med huvudet nere. Då kollade jag munnen, vad helvete han fått då?! Sår...
Han fick skrittas hem för hand som tog typ 15 min.
Väl hemma strecha jag honom, som jag alltid gör när jag ridit. Han fick lite godis och släppte ut honom med lite hö.


En gammal bild ;).

Tordags

Skriver lite snabbt bara ;)

*Matte
*Naturbruk
*Lunch
*Biologi
* Middag
*Brandövning
*Rida- träna mycket på vänster galoppen
*Hem, äta kvällsmat


Någon gång under dagen ska jag prata med Ulf om min kaninis ;)


HAHA liite småt pinsam bild, skule egentligen inte visat er bilden, men bra att ha uppe på bloggen iaf min dator går i sönder och alla bilder försvinner ;o!

Dagen idag

Började som vanligt med skola, hade ju matte första lektionen. Sen hade vi typ metorstid och sen lite svenska. På mentors tiden så  tog vi skolfoto på metorstiden och lite av svenska tiden ;). Hade typ svenska en halv timma. Hade även en halvtimmes rast och då passade jag på att städa mitt städområde ;) Som var en toalett..

Vi lunch skynda jag och åt mat och cyklade till stallet, skulle kolla om han frös. Det gjorde han inte, han är ju gjord av stål ;).
Så han fick slippa täcket, vilket är super då det sluta regna och solen tittade förbi några gånger ;).
Blöt som f*n blev jag ;)

Efter jag kommit från stallet igen så började biologin. Vilket sög! Var ute i skogen och kolla lite på träd typ, läraren var ju inte ens där! KUL? Man kunde inte heller gå hem då vi var tvungen att åka bil ;). Läraren skulle dock ta kort, men han var borta hela tiden vi var i skogen... Så där stod vi alla (inte alla i klassen typ 12 st) ute i skogen jätte blöta och visste inte vad vi skulle göra.

Så jag plockade lite kantareller och sen gick vi där vi kom då, och där var läraren som hade jämt kommit.

Lite dålig stil va? Man lämnar väl inte 'skolungdomarna" i skogen bara för att ta kort?. Isf skulle vi få åka med hem och fått slutat ;o. Aja!

Amadeus vilar som sagt va igen, på torsdag ska jag äntligen rida på bana :D!
Min lilla söta elg ;)

Gooo möran

Idag är det vanliga tråkiga lektioner igen. Även en låång biologi lektion, hoppas vi äär ute och det regnar inte. Har typ regnat hela natten, vaknde varje timme typ. Vid 4a så verkligen spöregnade.
Amadeus ska vila idag, på torsdag blir det äntligen att rida på banan igen! Hoppas bara att han inte springer och gapar. Fick även min  älskade  hjälm och mina reflexer av pappa igåår! Så nu kan även jag rida ut i mörkret som kommer fort! Så sjukt tåkigt med vinter...

Plockade lite kantareller igår oxå som jag ska äta när jag kommer hem till pappa ;).

 

 

Dagens ridpass

Idag red jag ut med Ebba. Vi red runt på alla olika slags vägar typ, blev typ lite klättring oxå. Blev lite galopp och Amadeus vänster är såå sjukt äcklig! Den är inte rund för 5 öre, utan har mer travar galopp. Skit obekväm. Höger skulle jag lätt kunna åka runt i ;). Haha finns typ inget mer att säga x) Iaf så får Amadeus vila, ska cykla till honom en snabbis till morgonen tror ja :) Eftersom jag släppte ut honom utan täcke och det är typ storm här :O! Blåsten klarar han ju, men om det spöregnar så kanske de inte är lika populärt att stå ute. Visst han är ju häst och ska klara detta egentligen ;). Men han kan även frysa, så därför åker jag en snabbis till morgonen och kollar om han fryser eller inte ;). Nej nu ska jag faktiskt lägga mig :o tiidigt ja vet, men ska upp en timme tidigare så ;). Skolfoto imrn oxå, jiho! Skulle ju ha klippt mig innan, men eftersom ja inte visste om det ( fick reda på det idag) så hann jag inte klippa mig ;). Aja får se ut som en pundare då :D!

Sköönt!

Vi fick sluta en typ en timma tidigare än vad vi skulle ha gjort! ;). Blir att äta mat kvart i 4 och sen åka direkt till stallet. Har redan cyklat 2 km idag och ska skulla ännu en gång 2 km :D. Var i stallet förut och hämta mina stövlar, så dagens motion har jag fått ;). Haah! Har en såån jävla träningsvärk sen igår på gympan! Kan knappt gå i trappor och gå gör skit ont x) På torsdag ska jag förmodligen ut och springa igen! Måste fan ta tag detta med träning nu! Sen så blir man nöjd när man ser resultat ;). Snart kommer jag rulla fram asså om jag inte tar tag i träningen :). Verkar vara fint väder och hoppas de håller i sig så man kan kanske ta med kameran :). Ska även köpa ett stort usb minne, på typ 30 gig. Har ju bilder för 16 gig nu på datorn. Inte konstigt att den är seeg!

Dåligt med uppdatering, ja veet ;)

Jag har varken haft lust eller tid med att blogga ;). Jag och Josefin åkte in till Karlstad igår och hon köpte lite grejer, jag köpte bara mat ;). Haha! Amadeus fick vila, men åkte dit och tog in honom och borstade och han fick äta lite hö :). Idag har vi haft APU dag, vi har än så länge bara klippt gräs, och vi har kvar att sitta i en buss läänge... Trååkigt! Ska åka och kolla på jordbruket typ. Amadeus sötnosen ska få komma ut idag igen, eller han har fått gått ute i 3 veckor snart! På torsdag kan jag äntligen sätta igång honom med dressyren :D! Såå jäkla skönt! Eller jag har ju kunnat de i en vecka, men ska bara försöka rida med bett 1 gång/vecka typ. Till en början iaf, bättre det än inget iaf! Rider ut med jossa skulle ja tro x) kanske någon till? ;)

4 km

Nu ska vi snart ut och springa 4 km! Uuh va jobbigt x) men skönt när man väl är klar, bara att de typ spöregnar så blir juuu såå kuul att spriiinga! :s. Ska försöka springa så mycket jag orkar, typ 100 meter eller nåt sånt ;). Haha!

Gårdagens ridpass


Vaknade halv 9 och var pigg, så fick gå upp ist ;) Eftersom jag lååång tid på mig så kan jag passa på att skriva om gårdagens ridpass. Även om ni inte vill läsa :).

JAg och Josefin red ut lite halft i mörkret, eftersom jag är så duktig så har jag glömt bort reflexerna hemma. Så jag red ju ut utan relfexer.. Tur var det inte så mörkt när jga red över vägen första gången.
Vi red väldigt långt och det blev bara mörkare och mörkare x). Blev lite trav och galopp, eftersom vinna är så mycket snabbare i traven så fick  vi till världens finaste längnig ;). Sen tappade han balansen och kom upp i galopp, vi red över ännu en asfaltväg och försökte hitta en till sandväg, men ist så visste vi inte vart vi va x). Där vi var var såå sjukt fint, och en perfekt klätterbacke. Vi red iaf nedåt och kom ut på asfaltvägen igen och då kände jag igen mig.
Fy fan va mörkt de va nu, såg typ ingeet. Men eftersom vi kände till underlaget så blev det en del trav och galopp hem ;).
Blåste som tusan och var väldigt mysigt att rida ut! Var ju inte ens kallt!

Var hemma typ 21:15, och jag pysslade om honom och släppte ut honom med en del hö. Även om han ska gå ner i vikt så vill jag ju inte svälta honom ner lixom x). Han var ju jätte hungrig, det syndes på hela han att han ville ha mat tp ;). Så ska fortsätta ge mat inne i boxen, då har han inget direkt sug efter gräs när vi rider!


Idag så ska jag in till Karlstad med Josefin, jag kommer inte köpa något.
Om vi kommer hyfsat tidigt hem tror jag att jag rider, annars får han stå idag igen ;). PÅ onsdag ska han oxå få stå då jag åker hem t pappa och käkar mat :).

 

Skippar

Skippar ridningen till möran skulle ja tro, orkar verkligen inte gå upp 6 utan sover ist t 9 :D! Sooov morgon gillas starkt! Dagens ridpass kommer upp imrn, orkar inte skriva så mycket på ipaden och har säkert tid imrn iaf ;). Då får alltså Amadeus vila imrn och på Onsdag, skönt för honom de skulle ja tro. Såklart åker jag dit och pysslar om honom men inte rider ;). Godnatt alla söta där ute :*!

Påväg

Till lillerud nu :). Har nyss vart inne och handlat lite mat som jag ska äta imrn och idag som kvällsmat :). Eftersom klockan ringer 06:00 och jag rider före skolan igen, börjar 10, men efter skolan så ska jag och jossa in till Karlstad. Alltså måste jag äta egen frukost på morgonen imrn. Sen så är det såå sjukt underbart att rida på morgonen innan skolan! Uppdaterar väl er ikväll eller imrn! Slapp vecka blir de iaf :D!

Amadeus vecka 36

Måndag: Rida ut, lite mer dressyrinriktat, massa avbrott och fattningar. Rider då ensam.
Tisdag: Rider ut, lite mer "vilt" kanske alltså inte så seriöst. Fast han ska inte få bli lång och springa in i galoppen. Fina galoppfattningar här ;)
Onsdag: Konditionsträna på travbanan.
Torsdag: Dags att träna första gången på banan ;). Ska bli kul och se hur han är :D!
Fredag: Rider ut och skrittar och travar lite lugnt.
Lördag: Rider ut, ska försöka hitta lite mer grusväg. Så han slipper gå på sand hela tiden.
Söndag: Rider ut, med? ;)
Detta kommer ju såklart att ändra sig, men ett litet titt på ungefär hur Amadeus vecka ser ut ;).
Gammal bild på Natte och sötnosen Amadeus!

Klockan ringer

07;45 till morgonen, ska vara på norra mon 9 och innan dess ska jag och mamma släppa ut Giggs och Britesse ;). Ska bli kul och komma iväg på tävling igen, även om inte jag tävlar :). Saknar att vara ute på banorna. Men kommer inte tävla mer iår, vilket känns tråkigt men kommer (förhoppningsvis) tillbaka nästa år. Vad gör man inte för sin älskade vän? ;). Jag som skulle debutera la, men det får vi vänta med till nästa år, och hoppas bara att vi kommer vidare i utbildningen och Amadeus mun blir bättre så jag slipper skämas som ryttare ;). Hatar verkligen när hästar gapar, är ju ett tecken på obehag. Blää på de. Imrn blir det äntligen att rida min wunderbara pånnii.

Är det inte så?

Att om man inte har häst, så är liivet så tåkigt? ;)
Iaf för mig, en dag utan häst så går jag i taket. Minuterna blir till timmar och man får så långtråkigt.
Ändå är jag "hästledig" 2 gånger per måndad ungefär. Det kan ju såklart bli fler "hästlediga" dagar. Ändå så tycker jag det blir sjukt tråkigt att inte vara i stallet.
En dag utan att vara i stallet så måste jag äta hela tiden, jag kan äta jätte mycket ooch jag bara ökar i vikt typ. Så blir väl typ överviktig tillslut ;). Men ändå klara jag inte sluta äta ;/.
Dock rör jag mig även ganska mycket när jag är i stallet, som tur är.
Idag har jag haft lite smått tråkigt, vädret suger ju jämt oxå. Då blir det så mycket roligare ;). Hälsade på sötaste kaninen förut, och han var inte så sälskaps sjuk som vanligt. Han brukar alltid komma fram och vill bli klappad, undra vad mamma har gjort med honom? ;) Inte klappat honom på 2 veckor kanske? ;). Stackars kanin. Såklart ger hon honom mat och vatte varje dag. Men det går ju på typ 1 min.
Så om jag får ta med honom till Lillerud skulle nog han trivas mycket mer, då kommer jag vara där mera å sånt. :D!
Eftersom jag hörde aldrig med den som håller det. Men så ska  prata till veckan. :D! Hoppas bara att jag kan ta med honom ;)
Kanin buren som isf ska med ;). Fast får skippa det röda huset, för man måste typ ha en traktor som kör in det i transporten ;). Väger inte liite mycket heller x).

Gooooood Mooooorgon

Vaddå suger på rubriker? ;). Idag ska jag inte göra så mycket mer än att slappa typ, ska hjälpa mamma med att flytta Giggs! Lite häst idag iaf :p. Imrn blire ju att vara fuktionär (stav) hela dagen på Norra Mon. Shiit oxå glömde ju kameran på Lillerud, så inga kort här inte.

Hemma

Är nu äntligen hemma! Skööönt med sovmorgon en dag iaf. På söndag ska jag vara Funktionär (stav?) på ponnytävlingen :). Alltid kul med ponnyhoppning då det oftast är någon häst som stoppar eller ryttaren ramlar av m,m. Haha! Sen är ju eda ponnysarna överlägset bäst, med hästlängder asså! Imrn ska jag hjälpa mamma med att flytta Giggs till sitt vanliga ställe igen. Snart hoppas jag mamma kommer hem, är vrååål hungrig.

Dagen ridpass

Idag red jag ut själv :). Var väl i stallet halv 7 eller något sånt. Plockade in Amadeus och bordstade blötfisen :). HIhi det hade ju regnat inatt och när
kom så hade dom vitt på kroppen, som det nu blir på morgonen i gräset ;). Men vet ni vad?! Dom hade överleft ;o! Men våra hästar är ju hästar och ingen
prydnad!

Här på Lillerud skulle dom väl dött eftersom hästarna här på Lillerud fryser visst väldigt lätt och har typ täcken även om det inte regnar!
HAHAHA hästar är ju hästar för fan, ingen prydnad!
Tyvärr är det ju typ alla på lillerud som tror att de e prydnads hästar och inga hästar, suck!

Tillbaka till ridandet:
Blev ju att konditionsträna, när Amadeus kom in i andra andningen så fick han ju mycket bättre kondition :)! Men galoppera i ca 3 min och 1 min vila, han var först väldigt tittig och rädd för typ  allt och spänd som en oxe .
Kunde inte slappna av en sekund. Sen när han fått galoppera av sig så blev han ju lite bättre och slappnade av fortare :).

Red med bett idag just bara för att kolla, och han fick inget jävla  sår :D! Kanske blir bra ändå! Ska bara vänta med att rida på banan tills nästa vecka.

I slutet av passet så gjorde skulle jag prova att få honom att gå ner i form, inget mer än det. Han strävde inte emot lika mycket och gapade inte heller :D!
Dock tuggade han lite, men inte så farligt! Nu ska han få bettlöst varenda gång jag rider ut och bett på banan! Dock blir det ju inte lika mycket träning på banan ett tag framöver för vill inte slita för mycket på tänderna. Ska försöka träna en gång i veckan, inte mer än en gång i veckan med bett iaf :).

Nej nu ska jag städa mitt rum, för det inte  jämt det renaste ;o!

 

Uppe med tuppen typ ;)

Idag kunde jag egentligen sovit 09;15, men har man häst som ska ridas och skötas om så får man inte alltid som man vill ;). Nu snart ska jag dra ner t stallet och rida å sånt ;). Efter jag kommit hem ska jag skynda mig med att duscha och sen ha någon lektion :o Vet inte rikigt vad vi har så får kolla upp det ;). Nej nu ska jag gå ner over ;)

Något?

Idag red jag ut med Ebba! Blev mest skritt och lite trav och galopp.  Finns inte så mycket mer att säga ? ;)

Imrn börjar jag 10 så blir att rida före innan skolan börjar, vilket betyder att jag måste gå upp 6 och åka direkt t stallet ungefär ;). Har med frukost
som jag äter i stallet. Eftersom frukosten här öppnar inte förens 7, då är de typ lite för sent att åka. Vill ju inte stressa med ridningen och stallet ;).
Blir iaf att konditionsträna Amadeus så han får upp sin kondition, den har han tappat under sommaren eftersom han typ stod hela sommarn känns de som ;).

Sen efter skolan åker jag hem t mamma :D!

 

Bild för hagfors, näst sista tävlingen iår </3 kanske för alltid? Ingen som vet..

Gårdagen med Amadeus


Igår var vi ju på ATG och kollade munnen, där han får sår kunde hon inte förstå just varför.. Eftersom han hade inga märken av sår. DOm brukar
ju få ärr och sånt. Sen så fann hon bara typ gomtryck, att tänderna har slitet ner mycket, så jag ska rida väldigt mycket bettlöst och sällan med bett,
sen så fann hon även en del vassa kanter som hon raspade bort :)!
 
Tur att jag klara mig med att rida ut i skogen 5-6 dagar i veckan ;). Så nu blir det ju lite mindre dressyrträningar... Sen ska jag variera bett väldigt
mycket för gomtrycket så det inte trycker på samma ställen hela tiden. Så jag ska köpa två bett till, ett jätte smalt bridong (stav?), sånt man har när man
rider med två bett, alltså det smala bettet när man rider med kandar ;). Sen även ett rakt.
Lite tråkigt bara att dom inte fann just varför han får sår i munnen...

 Bettet jag hade med tyckte dom iaf passa bra :D! Sen att jag var typ väldigt noggrann med hans mun typ x). Eftersom han hade inte inte direkt gamla sår
eller liknade i munnen :D! Dock var det ju minus med att det hade slitet mycket på tänderna så han får typ gomtryck... Som tur är så växer hans tänder
fortfarande så det kan bli helt bra om ett år ungefär.

Om det inte blir bättre med munnen så måste vi åka in igen och kolla. Då måste jag ha ridit med bett typ dagen för eller samma dag, så dom ser såret och
då kanske jag kan få en förklaring.

 
..♥

RSS 2.0