Misslyckad ridtur!

Jag red ut med Ebba, vi hann inte långt förens Ebbas andra häst (som får absolut inte springa!!!) kom galopperades efter oss!! Inte så kul, då hästen har en senskada.
Så blev att hoppa av och gå med hästarna hem, jag gick ju med Amadeus och Rosie (Ebbas ena häst som hon red), och typ både dansade med mig typ vid stallet.. Amadeus är räddare/töntigare än en 5årig, riktigt söt är han ;)

Snart jullov, längtar så sjukt mycket! Ska bli super skönt ;).

Blåser storm typ ute :o

Ganska glad att jag inte hade jour i stallet imorse ;). Hoppas bara det ger sig till imorgon! Då ska nämligen jag ha jour och åka till stallet tidigt, och de e super läskigt när de blåser ;)!

Sen har vi fått tid till Mirja, så vi ska åka ner den 11 dec och kolla igenom honom :D skönt att få en tid och det är inte så länge kvar, ca 1,5 vecka! Bästa är att de är på en söndag, så (tyvärr) slipper inte lite av skolan ;)!

Inte någon tid

Mamma har försökt ringa Mirja utan att hon svarat.. Så hon ska prova imrn igen. Så typiskt att just allt händer mig, fast kanske är värt de? ;)
Amadeus hade haft kul i hagen idag och tömmt ut vatten hinken och tydligen lekt med den i hagen då den var flyttat x antal meter, sen var även stolpen som hönätet hänger i, var inne i hagen och allt x)!

Red ut en barbacka tur i skritt, seg var han men var ändå inte så tittig! Sen så vägrade han inte gå förbi något han alltid vägrar gå förbi! Stolt ägare ;)

Sen har jag hittat några konstiga prickar på Amadeus :o! Det är 3 st och har typ färgen lila/blå/röd, sitter på ett konstigt ställe, typ där sadelgjorden ska sitta fast längre fram vid frambenet . Hoppas inte att de är något farligt och försvinner inom kort !
Kan även tillägga att Amadeus mugg/rasp är nästan helt borta! Bara lite kvar :D! Dock har jag slut på salva....

En av världens sötaste katt:

Min ponny var riktigt duktig idag!

Red aldrig idag, skönt för Amadeus rygg ;).
Ist tömkörde jag Amadeus, gick till Lillerud och var i ridhuset! Var helt själv i ridhuse, super skönt! Amadeus var lite ofokuserad till en början och sökte mot ut gången, efter ett litet tag så fokuserade han mer på mig och då gick han stadigt i form hela tiden typ! Prova att göra massa öppna, vilket funka super! Visst han gjorde inte en riktig öppna, utan var på god väg. Ibland satt även öppnan bra, fast bara några steg i taget! Idag jobbade han endast med sin egen vikt och jag hade inget stöd i handen så han bärde sig själv ;). Så ska fortsätta tömköra varannan lördag typ, för då kan ja va på Lillerud i ridhuset själv! Då det är så mycket folk på banan annars- då känner jag mig knäpp och blir ofokuserad x)
(ska tömköra 1-2 gånger vecka ändå, men inte på Lillerud, kanske någon gång då och då)

Min ponny var riktigt duktig idag! På måndag ringer äntligen mamma till Mirja !

Puss på min älskling :*

Dagens planer

Var uppe kl 6 och var och släppte ut hästarna. Sen åkte vi hem och jag har typ drogat vampire diaries på teven x)! Älskar de programet! Åker tillbaka till stallet runt 3 för att mocka å greja lite i stallet! Förmodligen rider jag lite eller går.

Ridit lilleruds häst

Red en liten plutt idag, jag trodde de skulle bli enkelt att sitta ner på! Men icke, här ska det va skumpigt, det värsta av allt är att jag är van Amadeus trav och kan därav inte sitta på en annan häst än just Amadeus ;). Har verkligen super svårt med att sitta ner på hästar som är skumpiga och därav kan inte jag rida längre för har all fokus på att sitta kvar i sadeln.

Hon jag red på heter något konstigt, men är en skäck ! Riktigt jobbig att rida, böjer aldrig på nacken :o! Det längsta hon gick i form med mig var 1-2 volter, sen huvudet högt ;) Fast ja, jag kan ju inte rida så bra heller på andra än min egen ;) ( fast rider inte bra på min egen heller, men bättre)

På bussen

Sitter i bussen nu och är påväg hem t pappa :D !
Ska ju egentligen inte rida, men eftersom han inte reagerar när man trycker över ryggen så gör det nog inte ifall jag endast skrittar ut ;).
Iaf barbacka och nära på att ramla av x). Kom en travhäst bakom oss, vilket Amadeud var livrädd för! Fast denna gång satt jag och höll om med benen och hade kontakt med huvudet (red med grimma) så klara jag att sitta kvar när han kasta sig åt sidan å drog iväg i galopp x) ! Fick stopp på honom innan vägen som tur var ;).

Så var väl ute ca 30 min, just bara för han inte ska stå i hagen.
Åkte dit på lunchen och mockade och gav Amadeus mera hö! Då det var typ storm här och regnade så ist för ha på täcke fick han mer mat!

Under veckan nu som kommer ska jag ev åka in till Karlstad och köpa lite julklappar!

Jour hela helgen, tur att jag har en sån snäll pappa som hjälper mig och släpper ut och håller mig sällskap i stormen som kommer bli imorgon! Finns då inget värre att va i stallet i mörkret när de blåser storm, låter så kusligt ;)!


Rida idag

Idag blir det att rida någon av Lilleruds lektions hästar!
Men före där har vi entreprenörskap, tråkigt är de men. D
Amadeus får ju ut och gå eller bli tömkörd!

Åker hem till pappa idag, har dock jour hela helgen både hos kaniner och hästarna... Så upp kl 6 hela helgen!

Blåser idag riktigt ordentligt- mysigt! Jag älskar verkligen när de blåser, det är så mysigt på nått sätt x). Dock vill jag inte att de ska blåsa när jag är i stallet när de e mörkt, då blir de lite läskigt ;).
Ska försöka då hinna med 20 över 5 bussen, eftersom vi slutar halv 3 och åker direkt t stallet! Mockar gör jag på lunch rasten och ger Amadeus mer hö, eftersom the king står utan täcke :D !


Saknar sommaren så otroligt mkt!

Tömkörde idag

Idag tömkörde jag Amadeus, just för han ska gå och jag kom till stallet vid 6 !
Han är inte sig själv, han jobbar inte som vanligt. Mamma ska ringa och boka tid till måndag, så hoppas på en snabb tid!
Ska även köpa mineraler och vitaminer då Amadeus just för tillfälle går endast på hö!

Hönäts grejen funka inte som jag tänkt mig, då han åt på två dagar 2 och en halv bal! Lite för mycket nu när det är såpass varmt och han går lungt igen... Ska prova igen när de blir lite kallare ;)

Nu ska jag soooova!

Du är den jag endast behöver för att överleva all skit, min älskling - Brunnbys Amadeus, mitt liv<3

Sov hos pappa inatt

Jag åkte hem på hopp att någon kunde ta in hästarna, såklart kunde inte någon ta in dom, och jag var påväg hem t mamma ;). Var ju tänkt att jag skulle stanna över natten där, men var tvungen att åka tillbaka! Så släppte in hästarna runt halv 9, skönt för dom! Slippa stå länge inne.
Så ist sov jag hos pappa, så skönt att bara komma hem!

Idag ska jag på bonusmatten ikväll, så kommer typ inte t stallet förens 6 :s! Han ska tömköras idag, dock ska vi vara på tantens gård och gå runt lite och greja, se om han har någon lust att böja nacken ;).

Ska köra traktor nu om ca en halv timma, hatar de verkligen - skit tråkigt är de! Ska försöka visa upp allt idag, så är jag kanske ledig nästa gång ist!
Efter lunch ska vi till mariebergsskogen!

Saknar snön! Är så mörkt utan den ;)

Ingen ridning på ett tag igen....

Nu kan jag inte rida igen, han klarar knappt galoppera, galopperar gör han, men inte runt. Igår klara han knappt böja halsen åt vänster utan ville helst ha huvudet åt höger.. Han var inte ens rak i halsen när han fick långa tyglar, så jag tror han har en del låsningar i rygg och nacke/hals.
Så kommer inte rida förens vi vart och kollat honom, om ca 1-2 veckor kanske... Men ska tömköra, bara han får gå och inte bara stå i hagen. Visst kan jag rida, men om han ev skulle ha ont vill jag inte sitta på ryggen utan vara på marken ist! Så han ska ut och gå, tömköras.

Bara Amadeus blir bättre, så blir jag nöjd! Sen efter detta ska vi verkligen sätta igång, om inte nya hinder ställer till det! Så hoppas 2012 blir ett riktigt bra år!

Amadeus idag

Provade hoppsadeln, tyckte den låg hyfsat bra! Dock låg den ändå inte så bra när jag hoppa upp..

Konditions träna Amadeus idag typ, red väl ut 10 i åtta! Genomsvett blev han, vilket jag ville att han skulle bli! Då han blir så sällan svett, och då känns de inte som om han har kämpat x)! Dock är det sjukt bra att han inte svettas så ofta.

Imorgon ska jag rida ut på bett, vilket leder till en lugn tur med skritt och lite trav! Ska prova att rida på banan :o! Har bara vart på banan 2 gånger sen skolan började ;).
Nu ska jag sova, tagga eng första timmen... Jihooo -.-

Rida Giggs och Amadeus idag :D

Red ut med Cajs-Mari igår på Giggs! Vi red ut en liten stund och sen red vi på banan, på banan försökte jag få honom att gå sakta, då han gärna springer fort x). Det gick väl hyffsat bra!

Idag ska jag rida Giggs igen, med Agneta!
Jag åker till Lillerud därefter, mamma kör mig då jag ska ha massa sadlar med mig x) eller 2 st, ska titta om dom passar eller inte! Han har ju ändrat sig i ryggen igen... Jag är ingen expert, men ser om den ligger på manken, på framvalvet, eller mer på bakvalvet x).

Sen ska Amadeus ut och galoppera mycket! För kan tänka mig att han ätit en del hö under helgen !

Amadeus nya träningsschema ;)

Nu till söndagen, ska både jag och Amadeus träna bättre! Inte slappa som vi gjort, det har gjort så Amadeus har gått upp i vikt! Så ut och typ konditions träna ofta!

Såhär kommer Amadeus vecka se ut några veckor framöver, tills jag fått det resultat jag vill!

Måndag: Konditionsträna
Tisdag: Ut i skogen, gå på lite mer hårt underlag. Alla gångarter
Onsdag: Vila
Torsdag: Konditionsträna/klättra
Fredag: Träna dressyr/tömköra (skritt, lite trav)
Lördag: Ut i skogen och ha kul
Söndag: Träna dressyr (skritt, lite trav)


Nu ska jag verkligen försöka hålla detta, tömköra måste jag göra 1 gång/vecka! Detta kommer ju variera  lite per vecka, men ska försöka göra detta varje vecka! Veckan kommer inte alltid se ut såhär.


Min gulliga plutt<3

Rida Giggs

Idag ska jag rida ut på Giggs, ensam eller med någon vet jag inte rikigt än x)

Sen blir det bara att vara hemma och försöka fixa matten och engelskan.. Om jag orkar vill säga ;)

Snart december och inte sett snö än, lite små sjukt!

Känner mig duktig idag

För jag både hann tvätta mugg och rida lite dressyr på 1h och 15 min ;)
Först longera jag lite, men tyckte synd om Amadeus ben x). Så hoppade upp barbacka och red iväg till traktorplan och körde lite slarvig dressyr. Skulle mest galoppera bort hans fett stora uppblåsta mage :o! När jag hoppa upp var det som att sitta på en tunna.

Vänster galoppen-ett rent helvete, ingen takt, kan inte samla sig, bryter av, allmänt konstig = något som inte stämmer! Ska ringa Mirja igen och få honom kollad, och ev då måste säkert tillbaka flera gånger, då han har låsningar i ryggen och lite överallt, eller ja, jag är nästan 99,99% säker!

Då högergaloppen är tvärtemot, kan samla sig, bra takt m,m.

Han kändes annars ganska fin, han blev även lite svett :o! Fast det är ju 10+ grader ute och Amadeus har världens päls ;)

Hönätet funkar perfekt, fast han äter upp nästan allt, men det tar en stund innan dom lär sig att maten inte kommer ta slut, så då kommer han inte äta hela tiden heller, utan ta pauser och inte ha så bråttom med ätandet!
Fast under den tiden kommer han se ut som en tunna, så på måndag ut och galoppera mycket! Sen tisdag typ mycket galopp, onsdag vila , torsdag mycket trav, fredag - söndag tömkör jag :D ! Var verkligen lärorikt idag när vi tömkörde, så ska tömköra mycket mer nu :D! Desutom är det super kul!

Världens godaste godis har kommit tillbaka igen (det kommer bara under nov-feb eller nått) och doppa det godiset i choklad slår allt! (bild neranför)

Hönät

Ska typ sova snart! Ska till stallet tidigt och släppa ut hästarna! Sen fixa allt, såsom mockning, vatten och hö ;)! Amadeus har ju äntligen fått sitt hönät, och kommer nu ha tillgång på mat 24/7. Det gillar Amadeus starkt ;) vill min pålles bästa, så slipper man ha dåligt samvete av att dom inte får mat flera gånger under dagen!
Åker hem till mamma imrn :D! Sköönt att komma hem igen, Ebba tar hand om Amadeus under lördagen! Så Amadeus har gått ganska slappt denna vecka! Men veckan som kommer ska vi köra igång riktigt igen! Eller ja, förhoppningsvis ;)


Hoppas bara att inte Amadeus orkat äta upp allt hö, det var typ en hel bal :o Dock får han inte i sig så mycket åt gången! Känner även på mig att boxen kommer inte vara rolig att mocka åt i framtiden :o ;)

Skola

Snart skola igen -.-! Sista normala dagen iaf!
Igår red jag ur barbacka i typ 20 min, både för jag var lat och tiden drog iväg när man hade kul i stallet ;D! Amadeus vilar idag då jag ska åka hem till mamma!

Nu, efter veckan så ska vi, jag och Amadeus, sätta igång på riktigt! Inte vara en mes som inte kan rida ut i mörker, vi ska bli bäst igen! Ska sätta igång honom riktigt, låg form en bra period, heela tiden! Snart dags att börja rida på banan igen!
2 gånger i veckan blir det att rida på bett, tömköra någon gång i veckan och sen rida på hacket! + en vilodag! Tömkör gör jag för att Amadeus ska jobba med ryggen utan att behöva ha mig på ryggen ;).

Stallet idag

Idag är vi i stallet hela dagen, rooligt! Fast idag ska jag inte rida, utan ska greja runt stallet typ ;).

Igår red jag ut själv vid halv 2, så ljust hela turen ;). Amadeus var stundtals lite piggare och stundtals tröttare x). Red lite i skogen, knappt någon stig? Vi kom iaf fram på vägen igen, och där fanns de lite hinder, så hoppade lite grann! Det märks att Amadeus hoppar av när vill att han ska hoppa av ungefär, dock suger jag på att lägga rätt på hinder så vi kom alltid för långt, så Amadeus fick hoppa låångt!
Sen var han ganska rädd, men han tex galoppera förbi rinnade vatten och i vanliga fall skulle han bryta av till slängtrav. Han var rädd, och tog typ i allt han hade förbi där. Skulle jag ridit barbacka hade jag lätt ramlat av för han hoppade lite tvärsöver vägen å sånt ;)-

Imorgon får jag äntligen mitt efterlängtade hönät, skönt att veta att Amadeus inte kommer vara hungrig längre!

Hur jag sätter upp det, vet jag inte rikigt än x)

Orkade inte rida x)

Så jag tömkörde lite ist, vilket är super kul! Han var väldigt fin, ändå så tömkörde jag i grimma x). Försökte hitta på ett knep hur man gjorde öppna, men de funka inte så bra... Gjorde ist 8or och sånt. Travade lite grann oxå, han gick även där ganska stadigt i form, dock inte när jag bryter av ;).

Jag gick först en bit på vägen utan lampa i mörkret, men Amadeus hade ingen lust att gå först, så vände efter ett tag. Då gick vi på tantens typ gräsmatta, utanför ena hagen. Där lyste. Även lampan upp lite halft bra, så man såg iaf lite grann vart man gick å så :D!
Nu sitter jag på mitt rum och väntar på Josefin, vi ska äta mat och kolla tv skulle ja trooooo!

Bergvik

Pappa är inne på bergvik medans jag sitter i bilen :).
Sen bär det av till Lillerud och lämna ifrån mig sakerna och vidare mot stallet! Blir att rida ut i mörker själv- nu idag med sadel ;)
Så hoppas månen vill komma fram och lysa åt mig!

Skola imorgon igen, snart vinterlov! Taggar redan ;)! Ska bli skönt att komma hem igen, fast ett problem jag vet inte riktigt vart jag ska ha Amadeus!

Kan även tilltala att Amadeus rasp/mugg är snart borta :D räknar med att hålla på i ca 2 veckor till, sen hoppas jag det är borta föralltid ;D!

Dagens ridpass

Idag red jag ut på bett igen (oopps)! Men nu får han vila från bett ett tag till.. Typ till torsdag nästa vecka eller nått, om han ens ska ha bett nästa vecka.

Red iaf ut barbacka, skulle typ skritta och trava lite grann x). Så red vi neranför den "stora" sandvägen och ovanför så kommer det en häst som flåsar ganska mycket eller ibte flåsar direkt men typ. Amadeus stannar och vänder sig om, hör ljudet komma närmare och vips så kastar han sig så jävla fort åt sidan och jag ramlar av x)! Amadeus bakhov var inte alls långt ifrån att trampa mig på huvudet x). Såg en vit strumpa framför ögonen som for iväg fort x).

Upp på "stora" sandvägen igen och hälsade lite snabbt på hästen som kom och drog iväg hemmåt.. Tur kände jag den som kom , så Sanna (hon som red) fick springa efter Amadeus och fånga honom. Jag sprang ju efter som en tok med massa kläder. Som tur var är inte Amadeus en tävlings häst så han drog inte järnet när Sanna kom bredvid. Efter typ 1000000 meter så fick hon tag på honom, för då hade Amadeus stannat själv typ!

Vadå konstig ponny som bara stannar? x). Sen gick allt bra och han kändes fin i munnen :D! Hade följe med Sanna då oxå, trevligt, trevligt!

Sitter i hygien hallen och städat åt kaninen och ska nu dra vidare mot stallet för insläpp ;D

Sitter hos kaninen

Sitter ute hos kaninen, då jag orkade inte vara kvar i stallet själv medans Amadeus stod i hagen och jag var klar med allt!

Idag har vi haft entreprenörskap, först var det en i klassen som redovisa om slakt i typ USA med hästar... Usch hemskt de kan va :o! När hon skulle visa film var jag tvungen att gå ut för alltid tänker jag på Amadeus! Alltid ser jag honom framför mig sårad, ledsen, sårig som dom hästarna var! Jag vet inte varför, men jag kan inte hindra känslan av att se han stå där och aldrig vara i min närhet längre, aldrig få mer se honom. Usch, därför ska han ALDRIG säljas! Så jag vet att han får det bra hela sitt liv!

Efter de så red jag en häst som heter Vaya, riktig trevlig häst! Lite tung i handen annars ok! Inte så skumpig heller x)

Sen red jag min söta kossa, på bett vilket inte så bra x). Han skulle gå fort och jobba samtidigt och det klara inte Amadeus av riktigt. Så tog en pinne men han reagera inte så kassta iväg den och ska då inte rida med spö på länge! Tar bara en pinne när han vill vända hem, men får inte x). Då är det helt omöjligt att vända honom tillbaka!

Sen nästa fredag så ska jag äntligen tömköra, vilket jag längtat efter sjukt länge! Vill få hjälp, tips och veta hur man gör när jag sedan ska tömköra Amadeus! För tömkörning är riktigt kul!

Nej nu kom pappa och måste gå från min söta kanin ;).

Nästa år

Idag så gick jag bara med honom igen med Ebba! Han är inte sig själv riktigt och går saktare än vanligt.. Ska prova och rida honom imrn med Ebba och se hur han är då.

Iaf nästa år ska jag och Amadeus på utställning! Eller han ska på utställning x)
Det är en tävling som connemarasällskapet håller och alla åldrar kan vara med! Fast i olika grupper så det blir mer jämnlikhet! Det är även dressyr och hoppning med. Det kommer nog vara sommarens bästa! :D

Sen om allt går som planerat ska vi försöka oss upp på la-nivå och ev tävla lite regionalt bara för skojj lixom :).

Sista vanliga skoldagen

Ska snart dra på lektion- engelska.... Efter det matte och biologi tror ja :)
Amadeus vilar idag, då jag åker till pappa :D

Jag longera Amadeus igår innan jag tömkörde och såg då inget men våga inte rida ändå x) så på torsdag ska jag longera igen och se, om han inte visar något ska jag prova att rida och se hur han känns :)
Han gick iaf framåt utan att vända, det brukar vi ha lite problem! Dock var han så sjukt seg, så vet inte om det är något som spökar inne i Amadeus! För igår gick han så sjukt sakta och reagera inte så starkt som han brukar på spö.. Jag får av vakta och se.

Nej nu ska jag gå på lektion :o

Amadeus igår

Red aldrig med bett, då jag fick bråttom och hade inget pannband t tränset på satt x)
Kände att han inte tog ut riktigt steget, trodde att han var öm pga gruset. När vi kom på asfalten reagera han mer, han brukar gå som vanligt annars :/
Sen i traven efter ett litet tag så gunga han mycket med huvudet!
Vet inte riktig om han är halt eller inte.. Så jag ska tömköra med Sofie och Josefin, fast dom ska rida ;).
Sen när vi kommer tillbaka till Lillerud, så ska jag longera på asfalten eller banan så ser jag bättre än igår när de var kolmörkt.

Amadeud var även lite svullen inatt på benet! Så lindor när jag tömkör idag oxå x)
Nu ska jag gå ner t stallet, ska vara där hela dagen ;D

Gympa

Nu har vi gympa snart! Vi har typ något tråkigt.. Slutar 20 i tre idag, då drar jag direkt t stallet och grejar!
Jag rider iaf ut med Josefin. Ska prova rida med bett, är så sjukt taggad till att börja träna igen! Nej nu drar jag ner mot gympa sal! ;D

Snart

Snart drar helvetet igång igen då.. Känns alltid lika tragiskt ;). Tänk 6 plågsamma veckor kvar, tror jag överlever iaf! Skoltrött som faen är jag, men får gå ändå ;). Tur att Lillerud är ändå ganska slapp skola, vi har typ 2 vanliga skoldagar varje vecka till jul ungefär ;). Så det går ändå! 2 av dagarna är vi ute i stallet och grejar och 1 dag ute och kör traktor och grejar med olika djur!

Rider ut med Josefin idag, tror jag iaf :)

Amadeus lindad och klar

Amadeus har även inatt ett jodopax omslag! Dock går han utan imorgon ;D! Skönt för senorna de och Amadeus.
Rider med lindor bak tills det värsta har försvunnit, eller allt! Blir Amadeus rasp bättre får han faktiskt leva med lite lindor ett tag, vilket jag hatar! Men har ingen lust att greja med det när vinterna kommer å sånt x)! Om han inte är bättre så måste jag de då men.

Imrn rider jag ut, med vem vet jag inte? ;).
Rider själv- bett
Rider med någon- hacket

Nej nu ska jag gå och ta en skön dusch :D

Påväg t Lillerud

Nu är både jag,häst och kanin påväg till Lillerud!

Skolan drar igång igen, tråååkigt! Desutom engelska första timmen :/ får plåga mig igenom 6 veckor skola och sen få vinterlov :D längtar redan x)


Amadeus fick ju ha jodopax omslag inatt och hans ben var bara lite svullet :D! Så han fick ha en linda ute idag igen, bara för att inte lort i raspen. Sen när vi flyttar tillbaka Amadeus nu så ska han få ha jodopax omslag på natten och vara utan på dagen (då hagen inte är lerig eller blöt). Även då måste ja säkert ha lindor för tillfälligt när jag rider för att inte få massa grus i raspen! Dock kommer jag tvätta de varje dag, men aja får se hur de blir.

Blev en liten hubertus

Jag och Amanda byggde hinder på vägen och hoppade över med hästarna! Riktigt kul var de, fast Amadeus har jätte dålig galopp t hinder, han blir ofta framtung och får inte upp benen så river han. Jag drev och tog upp huvudet men han har inte hoppgaloppen ;).
Idag, var han jätte fin i galoppen och kunde galoppera sakta och samlad! Dock just idag skulle han inte det. Sen dressyryttaren jag är vill jag alltid jobba honom på tygel framför hinder men det ska jag egentligen inte göra. Tur att ja inte är hoppryttare!

Efter vi ridit klart så tvättade jag Amadeus ben (som var svullet inatt oxå :/). När jag torkade hans ben (måste göra de då mugg ska inte vara blött, så varje dag torkar jag det med handdukar tills det är torrt) så ligger jag typ på marken vid hoven för att se bättre, då gör min älskade häst något mysigt och skiter och ja, jag får de i håret x). Så jävla fail, tur hann jag flytta mig innan jag fick mer x).
Sen kleta jag in raspen med linsalva och börja linda x) så idag och några dagar till får min häst vara en tönt med lindor i hagen och boxen. Hatar de, men Amadeus rasp måste bara bli bättre så han får inte vara häst på ett tag, eller tills de typ blivit bättre utan måste ha lindor- vilket jag hatar.
Aja det är bara en period!
Dock får han vara fri när jag rider ;)

Riktig kung är han annars, min sötnos!

Gårdagen

Red Amadeus ut på bett, vilket gick inte bra x). Vände hem och hållde på, så bytte till hacket ganska fort för att kunna vända honom tillbaka :) han kändes fin i munnen annars!
Resten av turen gick bra!

På morgonen där var han svullen i benet ganska rejält och bara i ett ben denna gång.. Gick ner lite efter jag ridit, men han var fortfarande svullen... Han var alltså svullen hela dagen igår. Så inatt blir de jodopaxomslag och även lindor (!!!!!!) ute i hagen för att inte få upp lera på raspen! Hagen är inte lerig så han åker ner inte i geggan över hoven, men han springer ner och då sprutar de på benen!
Han kommer inte se klok ut ben lindor bak, helt klart de fulaste som finns- benskydd eller linder i hagen!

Sen på kvällen åkte jag på bio med underbara vänner! Såg paranormal aktivity 3(stav), man skvatt ganska mycket men ibland kom det lite för mycket så börja ja skratta istället x).

Saknart så mycket, helt sjukt!:
Saknar alla år i koppom, vännerna!

Go morgon

Idag blir de att rida ut, med bett och se hur de funkar ;D!
Åker dit vid elva-tolv eller nått, så har jag tid att greja i stallet! Åker hem med mamma och följer med henne t stallet, bara för jag är så snäll (aa).
Sen efter de må jag åka tillbaka och tvätta hans rasp noga!
Nu ska jag upp och äta kolla lite tv och dra sen t stallet där min älskade vän står;

Äntligen

Idag så kom mitt bett, eller Amadeus bett. Ska rida med det imorgon lite lätt :D!
Var ju hos Sofie igår tills idag, super kul! :D! Sov då hos henne och mamma hämta mig runt 17, sen åkte jag direkt t stallet och mockade alla boxar (hade tråkigt och de var läskigt att bara sitta, vågade inte hämta vatten heller).
Tvättade benen kollade extra noga på hans mugg, själva muggen blir bättre och bättre! Sen har han även rasp, då det är på sena, så raspen har blivit mycket sämre och det är nu igen skit mycket :/ och snart slut på linsalva. Som tur är de ganska högt upp och kommer inte ner i leran! Så sjukt jobbigt och töligt med mugg/rasp... Han mugg är iaf snart borta och då är de bara raspen kvar, vilket kommer ta ca 2-3 veckor att få bort om allt går som de ska! Eftersom han hade så sjukt mycket.

Amadeus ben var även lite svullet efter jag tvättat de.
Ska prova att ha jodopax omslag och se om de blir bättre! Får hålla koll på svullnaden nu oxå.

Amadeus fick vila idag, vilket passa super bra. Han har ju gått hårdare än vanligt denna vecka ;).

Snart

Nu snart ska jag dra iväg t Sofie på party ;D mamma är dock så jävla seg och är fortfarande i stallet! Så jag sitter nu bara och väntar ;D

Dagens ridpass

Var så sjukt irriterad på allt, tog cyklen kämpade så jävla hårt uppför alla branta backar! Fick blodsmak i munnen x) arg var jag enda t stalldörren tog kärran och började mocka! Bästa "botemedlet" till att lugna ner sig ;).
Tog in Amadeus borstade och satte på honom saker och red iväg! Han var totalt bäst idag, han vände bara hem en gång då han inte ville gå över en bro med vatten som rann! Dock behövde jag inte hoppa av utan han gick över sakta men säkert! Han var även så sjukt fin, kunde typ rida med hängade tyglar och han jobbade ändå! Blev typ bara skritt och lite trav!
En uppskattad tur efter ett helvete till morgon!


Bild på världens sötaste shettis

Go möran

Sitter och kollar på tv, ska typ snart åka t stallet. Amanda var snäll och tog ut Amadeus åt mig!
Senare ikväll åker man t Sofie ;D

Amadeus ska få ta de lugnt idag.
Sen blir de ingen hubertus ritt t helgen, jag som längtat så mycket!!!!! Aja, vi ska t norra mon någon dag denna vecka för att rida på (kanske) banan och tvätta svanes och sånt :)

Känner mig så taggad till att börja ev träna igen! Komma ut nästa år igen, hela vintern ska vi träna så vi är redo t tävlings säsongen 2012 ! Eller om allt funkar igen!

Min söta kossa igår:

Dagens ridpass

Sitter nu hos Amanda och hon gör mat åt mig och henne ;).
Amadeus hade iaf träningsvärk idag, han orkade inte sträcka ut benen riktigt som vanligt och var lite småseg av sig ;)
Vi red en runda i skogen var ute ca 1 h och 15 min. Vi red över 61an och vi hade hennes hund med oss (lös) så vi var tvunga att hoppa av å ha oss x)
Hem till mig och hämta ett par tyglar så vi kunde rida samtidigt när vi hade Nisse (hunden) i koppel ;).
Galopperade en del och sista galoppen fick även Amandeus fart och vi tog tävling med hunden, vilket gjorde att vi kom lika t mål ;). Men lite dressyr blev de att.

Imrn ska vi (jag) endast trava så han får ta de lite lungt och i låg form hela turen. Nej nu ska vi äta ;) hej så länge!

Bild förut när vi släppte ut hästarna i hagen + min sötnos:

Hubertus

Till lördagen är det den årliga hubertus ritten, så jävla kul är det! Amadeus blir då lite mer vildare än vanligt ;).
Längtar, men ändå inte för då är det snart skola igen... Vilket jag inte gillar!
Amadeus ska få gå ganska lugnt idag, eller får se sen hur han är ;). Kanske inte så vilt utan lite mer dressyr inriktat.

Sen på lördag ska jag ju t norra mon och då ska jag passa på att tvätta Amadeus svans, då det inte går att borsta den, även om jag har 2 l pälsglans i. Tvätta kroppen ska jag inte göra, då han behöver fettet där för att hålla värmen t vintern!
Längtar så mycket t vintern, galoppera i snön, ta massa fina kort sen blir det även mysigare att gå t stallet, blir inte så mörkt då snön lyser upp! Amadeus utan täcke i kylan - underbart kallas de!
Min häst kommer vara lycklig utan äckliga täcken, asså det är helt sjukt hur mycket jag hatar täcken egentligen!
Min kung har inte haft täcke på sig en enda gång sen i maj eller tidigare! rKanske 10 min men sen tänker jag efter hästar är ju hästar och har ju päls, varför då förstöra pälsen med täcken?
Så denna vintern, nu när han har även fri tillgång t mat denna vintern ska han ha fodrat regntäcke vid snö och kanske vintertäcke vid 15-20 minus ute! Min pålle kommer va lycklig!

RSS 2.0