Dagens ridpass:)

Blev en skrittur, red t kyrkan och tillbaka;) så det var lungt, var lite hästar som var galna x) och hundar som skällde;) sen efter det så blev man ut med sofie en gå tur ;) hon gick även med olivia, jag hade doms hund bobbo med mig ;D var väldigt längesen jag höll i en hund typ och jag älskar ju hundar ;) blev en mysig tur med den bästa sofie då:) Måste nog ta det lite lungt med bloggandet just nu och en tid fram över! Har varken tid eller ork x) och jag måste verkligen lägga ner mig i engelskan! Som ni kanske inte vet så har jag riktiga problem med just eng har IG där och måste verkligen kämpa för att få ett G och höja med i dom andra ämnena! Måste ha minst 5 VG till ;o om jag ska komma in på det jag vill! Och då måste jag välja bort bloggen -.- måste ta skolan på allvar som jag inte gjort tidigare x)

Sitter i skolan

Sitter i skolan och har so, får säkert snart utskällning ;) glömde säga att vi hade dressyrmöte om lag, träningar, tävlingar å sånt:) vårat lag kmr äga iår ;D fy fan vad ja längtar! Bara lämna lyckan igen! Även om det inte går kanske så bra för mig och Amadeus så blir jag ändå glad. Jag blir inte sur om han går som ett kamel x) då sitter ja mest på häst ryggen och skrattar;) sen så tar vi igen den någon annan gång ist:) vi i laget kmr upp senare ikväll, då tar jag med även ridbilder på varje person;)

Dagens ridpass

Blev en lung skritt tur, eller de skulle väl bli de iaf;) Amadeus var ju lung, men krångla lite grann med sina egna små volter ;) sen så skulle Amadeus just äta lite gräs på ett visst ställe som var lite halft svårt att ta sig dit utan att försvinna i snön;) och vi försvann i snön, eller iaf Amadeus ena ben sen visste han att han skulle sjunka ner med andra så han fick lite problem där x) sen gick vi i en brant nerförs backe som var full i is och Amadeus börjar trava i full fast ner :-S och stoppa honom gick inte direkt x) sen när vi gick dit (jag rider och vänder just nu bara) så kom det massa hundar, dock vare bara en som kom ända fram x) då den smet från hundgården tror ja de va :) tur är ju Amadeus inte rädd för hundar:) sen finns det även några hästar runt den vägen, och herre jävlar va snygg häst! ;o så jävla ståtlig, ja den hade allt! Riktigt fin häst, blev helt såld! Orkar inte heller lägga upp några bilder som jag tog igår;) för ja bloggar från mobilen igen, och jag ska bara äta, sen duscha och vidare mot sängen och se på mina älskade harry potter filmer;)

Lösdrift

Jag skulle mer än gärna ha Amadeus på lösdrift! En  stooor hage med massa kullar (klätter grejer typ), massa träd ja allt som en häst behöver ;p En häst som går på lösdrift får starkare senor och blir inte halta lika fort! Det är mkt  bättre för hästen! Det är just det jag vill mest och skulle va jätte glad om Amadeus kom t lösdrift! ;p


Hur tkr ni?
Lösdrift eller uppstallning?

Sorry!

Jag orkade inte göra ett inlägg om går dagen ;P MEn vaar i stallet 11 timmar ungefär, lite längre ;P Kolla på alla dessa träningar och fick in ett ridpass oxå :D Blev bara skritt då så inget intressant om det! Dock var det ju skit mysigt att rida idag, var ju helt underbart fint väder ;P Så hade med kameran så blev en del bilder, runt 200 st x) Bilderna kmr senare idag då, men ni kan få ett smakprov x) Blev ju bara på Amadeus då, ego som ja  e ;P

Hiss!

Hissar detta ridtäcke;



*Är med reflexer än vad ett vanligt, man syns lite bättre ;p
*Snabbare att sätta på, än med att krångla med brösta x)
*Hyfsat bra passform, kan åka bakåt ibland! ;p

Hiss/Diss

Hissar och även dissar dessa benreflexer ;

Hissen går till
*Bra att ja över benskydd och sånt (dock använder jag ju inte ngt sånt)
*Dom syns sjukt bra!
*Reflexerna sitter kvar ett bra tag! (har haft mina över 1 år nu, och syns nästan lika bra, vissa reflexer blir utslitna)
*Kardborren sitter sjukt bra!

Dissen går till;
*Blir lite stora efter ett tag (blir utslitna i tyget typ)
*Åker ganska lätt av
*Lite stora för ponnyben (kanske för att de e för att ha över benskydd?)

Blir såå sur!

Fyfaaannnn!!! Vad jag blir irriteraad på blogg.se!!! JAg har gjort massa tidsinlägg med detta: 
Dag 1
- Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Och så kmr de inte upp?! Fatta va irriterande! Jag var noga och vet att jag verkligen la upp dom! Så nu skiter jag i den skit saken! Alla inlägg kmr upp förutom dom där inläggen ;o ååhh!!! ;@  HAde skrivit och gjort iordning av dem flesta, satt läänge och sen kmr dom inte upp! Aja, men dom kanske inte vill att jag ska göra sånna inlägg x)

Red idag ;p

Tog som sagt en lung skritt tuur (: VAr lääänge sen jag red ut med Sofie assså ;o Gick ju med Silje här om dagen (: Var gott att sitta på häst ryggen igen efter en veckas  vila ;p Sen kmr jag ju inte köra hårt, endast skritta ute, och inte ställa några krav ;p Sen kanske jag går någon dag till innan torsdagen (: Fy fan va jag längtar till torsdagen  nu då! Sen kan jag verkligen  börja träna och hoppas att Amadeus är lite mjukare :D Imrn får jag ingen sovmorgon ;o ;p Har morgon jour och kvällsjour (; Så blir att vara där runt 10-12 timmar kanske? ;p Men imrn blire lite tidsinställda så bloggen är inte helt död ;D

Underbara  tider detta<3 Saknar sommaren såå mkt! (dressyrlaget på bilden)

Skön skol dag

Har musik just nu;) slutar kvart i 3 tror ja ;o stallet där efter, och idag ska ja faktiskt rida;) ska rida med sofie och silje ;) har faktiskt inte ridit på en vecka x) aja;) har vart en riktig rolig skol dag idag;) skrattat som aldrig för typ;) så jävla skön fredag! Sen i musik salen luktar det som ett helvete-.- fy fan! Dock är ju inte läraren den fräschaste x)

Äntligen fått tid :-D

Har fått tid till hon som ska komma och titta på Amadeus:) hon kmr nästa torsdag x) så jag tror ja kmr börja rida, bara ta det lungt ;) sen har jag typ bara två månader att sätta igång Amadeus på ;o ganska lite så jag själv tror att den första tävlingen kmr nog inte gå så bra ;) men vad gör de? Bara jag och Amadeus är kul ihop så är jag nöjd;) det är ju därför jag tävlar för att de e kul, och om de går bra är det ju ett + i kanten:p jag längtar skit mkt för alla i vårat lag iår är skit duktiga! Så iår kmr de nog gå bättre för oss ;D om inte jag nu sumpar det då x)

Amadeus vilar idag

Amadeus fick vila idag;) eller de gör ja han typ varje dag nu då, så det var mer jag som fick vila:) men jag har så ont i fötterna och har svårt att gå normalt x) provet gick väl sådär idag :p stod och myste med Amadeus ett tag och borstade:) han var väldigt pussjuk idag, gullungen<3 nej nu ska jag duscha (när jag kommer hem, åker bil just nu) sen lägga mig :-D kanske se på harrypotter ;D imöra är det ju fredag, fy fan va gött! Så kan vara vaken ett tag ikväll så hinner nog se klart harrypotter;)

Dagen började ju bra...

Först så för sov jag mig i 20 min x) vakna när telefonen ringde, gick in på facebook och där somna ja x) trött som en... Sen glömde jag läxböckerna hemma, och har litet prov på de ;s sen hade jag ju glömt bort att jag har eng läxa tills idag, om vi skulle typ ha en liten redovisning. Och hinner inte träna på eng då ja har eng första lektionen. Aja det spörs väl;) pappa kmr även idag så då blire stallet sent x) Amadeus tror jag nog får stå idag då jag har jätte ont i fötterna ;o kan inte gå vanligt, så går som en stel sak :p

Ointressant

Måste bara skriva ett helt ointressant inlägg, men måste bara komma ihåg själv en grej ;p


Dag 8 - Min hästs vardags outfit (31/1)
Dag 11 - En bild på stallet (3/2)
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst (5/2)
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra (6/2)
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort! (7/2)

Nej nu ska jag gå och duscha! ;p sen träna på lite geografi, har prov i de imrn ;o och har som vanligt inte tränat så mkt x) Fastna vid datorn och tiden bara flyger iväg då -.- Aja ;p

Dagen:)

Idag blev det att gå ganska länge:) men gick så länge som ja skulle typ 1 timma och 30 min ;D gött att få röra på sig lite oxå:) vi tog även lite mat rast här och där, el Amadeus gjorde de iaf, skit ponny;) vi gick ju som tur ute i ljuset idag så därför våga jag gå lite längre och mer uppe i skogen, så blev ju en riktig mysig tur:) sen när vi var nästan framme tillbaka i stallet så hörde Amadeus någon som stängde en bil dörr och då blev e fart på honom, tur att man har väldigt långt grimskaft så han drog iaf inte iväg mig då hade jag nog åkt i backen;) hans ena bakben gled kanske 2 meter när han försökte stoppa x) ska titta imrn så det inte blev något, typ om han skulle vrika sig, inte för ja tror de då men, för han ska ha ganska tåliga senor då han går alltid utan lindor/benskydd:) gött iaf att ha frisurf på mobilen så jag kan blogga när jag typ väntar på mamma i stallet eller när jag är påväg hem så man slipper sätta sig vid datorn för att blogga, det sparar ju även en massa tid å sånt:)

Tråkigt:p

Gott och sluta skolan tidigt idag:) hinner då mer tid i istallet och kmr hem lite tidigare:p ska försöka vara klar var sju, men sånt vet man aldrig:p jag kan lixom inte sätta en tid att ja ska just vara klar då, för jag brukar aldrig bli de:) eftersom det tar ungefär 10 min att åka t stallet så då brukar ja skicka t mamma när jag e nästan klar:p fast oftast måste hon vänta på mig iaf x)

(;

Glömde min väska i stallet och där i ligger även mitt smink x) Så får gå utan idag, men de går lika bra ;p Ska försöka gå med Amadeus ganska länge, eftersom jag kmr t stallet vid 3 så då snabba mig på med mocknigen ;p Ska iaf försöka gå 1,5 h ungefär ;p Har även ett litet problem ;o vi ska ha in pengarna t våra skoltröjor just idag (!) och om man inte har med sig så tror ja man blir struken -.- Och eftersom jag e så glömsk har jag glömt att säga de t mamma så hon kunde lägga ner pengarna ;p Så jag själv måste ut och ta ut pengarna på en affär, men  det roliga e att jag har egentligen inte tid ;o ! Men isf får jag lite skolk, eller lite försening ;p

Nu blire snart att gå ut i det iskalla ;o fy fan!!!!!! Det ska nu vara SOMMAR och värme, läängtar sååå mkt t med att gå i kortarmad och inte behöva frysa ihjäl x)

Mobilblogg

Åkte t stallet ju efter skolan och var på ett möte om dressyr träningarna:) det blev så nu att jag rider varje tisdag kl 17;15:) får ganska bråttom har ja bara en timme på mig ;o Haha! Sen blev ja lite osäker på om ja ville ut och gå eller bara stå och mysa med Amadeus. Men det blev iaf att ja tog en tur ut på ungefär 30 min:) sen blev Amadeus rädd för en bil och sprang runt mig och typ alla ben flög runt x) inte riktigt så illa då men;) riktig mysig tur blev det trots allt:) eftersom jag har just nu fri surf på min mobil så kmr ja blogga ganska mkt från mobilen och titta på vissa bloggar, bara dom ja kmr ihåg vad dom heter:)

Skolan

Sitter och bloggar från mobilen:p har just nu biologi sen har man gympa ;D åker t stallet även idag efter skolan, idag äre även ngt möte med träningarna. Sen är det jour möte kl 20, så blir inte direkt tidigt man kmr hem:) ska plugga som fan eftersom ja har teknik prov imrn och har inte tränat ett skit och det är sista chansen att få höjt betyg ;)

Kör igen :s alla inlägg kmr ju inte upp :o

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Tar dock bort dom två första ;p orkar just inte skriva om dom ;p

Dagen (;

Skolan var mer än tråkig!! ;p Drog t stallet direkt efter skolan, var där vi 3 ungefär (:Mockad oc fixade sen plockade jag in Amadeus, efter ja var ungefär klar kom Anna och fråga mig om jag ville rida puff och de ville ja såklart x) Så Amadeus fick stå i sin box lite tag ;p Rida puff gick väl rätt okej, gillar verkligen inte hans sadel då det känns hela tiden att man trillar framåt, känns som sadel e oxå de ;p sen hade ja inga ridskor direkt och mjukis byxer ;P Men ska iaf aldrig mer rida i dom skorna  ja hade x) Foten fastna i stigbygel hela tiden och det förstörde även min ridning :s Sen efter ja ridit blev det att gå en runda med Amadeus (: Idag hade jag sällskap av Silje :D

Mamma ringde hon men värme kameran, och just att de ska hända oss så hade den ju gått i sönder och var på lagning -.- FAN!! men då blire att ta dit en massör iaf!

(:

När jag åkte tåget hem så var en som inte kom från sverige och prata engelska, och då kom han och fråga just mig (!) hörde först inte ett ord han sa, och allt blev bara pinsamt ;p Sen så fråga han typ om ja prata engelska docj sa han det på eng oxå, då sa jag ju nej, och han gick å fråga någon annan x) Efter ett tag kom han tillbaka, men då fattade jag bättre och han fråga efter en mobil laddare då han inte hade någon ström kvar x) Usch  de va faktiskt gaanska äckligt då han titta på mig ganska länge innan han kom och fråga :S fyfan! Aja!

Drog t stallet direkt, fixade och plockade in Amadeus (: Borstade och fixade så drog vi ut i kolmörkret, lite läskigt vare men de gick (; Vi gick t kyrkan och tillbaka. Det tog ungefär 50 min :D Riktigt bra motion jag får :D Mamma ska ringa t hon med värme kameran imorgon och hoppas hon kan komma så fort som möjligt, för jag har inte ridit på över 4 dagar :o haha!
Nu ska man se på ponnyakuten och sen duscha plugga lite kanske? sen sängen ;p

Träning på G ;p

Mitt nyårs löfte var ju attt träna mkt, har dock inte börjat x) men jag vet precis vad jag ska göra, men först måste all snö bort från vägen så man kan cykla ;p Då kanske ni kan gissa vad jag ska göra? x) Jo jag ska börja cykla t stallet och tillbaka :D Blir mkt träning de! Där jag ska cykla är det grusväg och massa uppförsbackar och nedförs backar ;p Så blir inte bara att cykla på platt, och så¨slipper man alla bilar ;p det är nästan 2 mil t stallet inte riktig så långt, tar ev en timma, så sammanlagt blire ju 2 timmars cykling och en hel del tid i stallet :D Så då kmr jjag verkligen att få röra på mig! Dock vet ja inte hur jag ska orka med skolan, men det sägs ju att ju bättre kondis man har ju smartare blir man x) ngt liknande vare iaf (;

Vecko planering

Måndag; Skolan då -.- Sen dra t stallet direkt och gå en liten runda med Amadeus, kanske 1 timma?
Tisdag; Amadeus får gå en runda igen x) Så ingen susen träning för mig inte ):
Onsdag; Teknik prov -.- Amadeus får gå en runda.
Torsdag: tar själv en promenad men Amadeus  (gör jag ju hela veckan medx))
Fredag: Stallet tar en runda ingen x) Fredagsmyys!
Lördag: Blir väl stallet heela dagen, Amadeus går en runda igen x)
Söndag: Samma som ovan



Amadeus kanske inte kmr gå varje dag, om hon med värmekamera kmr och tittar någon dag, som jag hoppas!!!  Hoppas bara att han inte har något som e på gång bara -.-

Förlåt!

Eftersom inte blogg.se funka igår så kunde ja inte uppdatera :s Men jag gjorde ändå inget spec, brodera lite grann, satt ve datorn och teven x) Idag åker man hem t Amadeus :D Blir att gå med honom idag oxå. 

Dag

Dålig uppdatering- ja vet! Men jag har inte haft ork idag, har vart dö trött och somnar säkert nu snart x)  Somna nästan på bussen t stallet och de ska ja lova er att de gör ja typ aldrig x) Klarar inte sova på buss el liknande direkt x)

Skolan var dryg el iaf slapp :D Drog t stallet direkt efter och mockade å fixade. Hämta in Amadeus och borsta om honom och myste lite innan vi gick ut i mörkret själva. Jag gick brevid honom idag ist för på honom x) Mamma ska efter helgen ringa efter någon som kommer och har värma kamera med sig typ och ser om Amadeus har ont på något ställe (: Så han får lite vila nu, men ja ska ut och gå med honom iaf!
Var egentligen Christina träning på söndag men ställde in den ): Jag vill verkligen träna, men är osäker på om Amadeus har ont, tror att han har de tyvärr :/ Då han har blivit sjukt jobbig att rida och ger inte efter en sekund i nacken :s Hoppas hon men värmekamera kan komma så fort som möjligt!


Är hemma hos pappa nu (; Får se om ja orkar kasta in ett inlägg (;

Bloggar från mobilen;)

Sitter på skolan och har lektion, jag jobbar på så bra så;) eller inte! Läraren går bara igenom skrivregler så kan sitta med mobilen uppe utan att han bryr sig, vilken duktig lärare x) längtar redan t stallet, vill rida!:p ska se om dom har hela ridhuset så ja kan rida lite där, annars blire en vanlig skritt tur ute ensam:)

:D

Hinner kasta in ett inlägg nu (; Väntar på att få åka t skolan snart då. Idag är det ganska många borta, så blir ganska lungt. Pappa kmr  även idag så kmr hem sent från stallet idag då (: Så får se om jag orkar och hinner. Nej nu måste ja dra.

Kort inlägg

Red ut med Sofie och Silje idag (: Blev bara skritt då denna j*vla vägen är täckt av bara is -.- Och herrjävlar va kallt de va ute! Hade dock inga termobyxer, men ist hade ja Amadeuses fleece täcke x) Men frös som bara den! Förstår inte hur Sofie och Silje överlevde den turen x) Dom hade ju bara ridbyxer (långkalsonger oxå) ;p Amadeus var seeeg idag, han ville verkligen inte gå längs fram, fegisen ;P Aja när  ja kom hem blev ja mer än glad då ja har väntat jätte länge på min hjälm och kavaj :D Så nu äntligen har ja fått det! Hjälmen passa perfekt, sen kavajen var lite stor, men passa i armarna x) Så inget att göra åt (:

Nej nu måste ja göra läxorna, har 15 ord, 15 meningar ja ska skriva och sen skriva ett slut på en annan saga typ ;p och de e på engelska så ja kmr ha lite problem ;p

Dag 2 – Min första häst

Amadeus var som sagt min första häst! (: Bättre häst går inte att få tag på :D Han gör alltid mig dag ljus! Vi båda har lärt varanda så sjukt mkt! Var ju och  tittade på en del ponnisar men Amadeus var den ja kände mig säkrast på (; Även om han inte va de i början när ja hade honom på foder x) Men han är ändå väldigt snäll ;p Han kastar inte av mig längre, bara om han gör några glädje skutt när jag inte e med riktigt ;P Köpte honom den 28 mars 2009, shit va tiden går ;o har ju snart haft honom  2 hela två år :o Fast om man räknar med när ja hade honom på foder har ja haft honom i ungefär 5 år x) Men då träna vi aldrig och Amadeus hade inga muskler på ryggen, då ni, då var han OMUSKLAD ;p

Ridpass

Red i ridhuset idag, gick verkligen inte bra! Han gick som sagt bara med huvudet högt uppe i ridhus taket ungefär :s Men ska inte roda ngt mer innan han ska bli masserad! Ska bara ut och gå med honom, bra för mig, dåligt för Amadeus (tappar ju ännu mera muskler, men ändå bra så han kanske blir bättre? ) Åkte från stallet vid halv 10 (: Ganska länge var ja där så nu har ja en hel del att göra ;o kmr bli sängen vid midnatt för mig idag x)

Dagens ridpass...

... Gick inte alls bra, visst han kanske sökte sig neråt, men inte tillräckligt han hade inte huvudet uppe i luften så mkt. Så ja kan inte mer än säga att jag är faktiskt lite halft nöjd med passet ;p Galoppen funka skit bra! Men eftersom Amadeus inte ger eftergift så gör ja inte de heller :S och då blir bara problem! Men jag själv tror att han har ont på något ställe, el inte direkt ont men väldigt spänd och sånt :s Så därför tror ja han inte vill direkt sammarbeta. Ska ju få dit någon som kollar snart hoppas ja! För jag kmr nu bara rida ut tills någon kmr och gör något, inte kräva något alls. Kanppt rida kanske? Bara vara ute och gå! Känner mig ju såå tävlings sugen nu -.- Går verkligen inte bra för mig och Amadeus längre ): Kmr skäma ut mig totalt på tävlingarn, eftersom många vet att vi var bra, men inte längre! Aja det spelar ingen roll för mig,kan jag sluta tävla om ja vill ja kan sluta träna men aldrig någonsin att jag skulle ens tänka tanken med att sälja honom för det, om han nu inte skulle vilja träna bara vara en riktigt skogsmulle (; Så gör det mig ingenting, är egentligen ingen direkt tävlings människa :) Eller jag är en ganska stor förlorare, jag tkr verkligen inte om när den andra går bättre än mig :s Men jag visar det inte, jag är glad på utsidan när jag bara har lust att dra direkt därifån (: Dock beror det lite på den personen oxå, om den verkligen förtjänt en plac el bättre % så blir ja ju skit glad (bara såna som ja känner dock, resten gör de ju inget om det går skita dåligt)

Dag 1 - Presentera dig och din häst

Börjar med mig själv då (: Jag är född 1995 05 08 (: Jag har världens dåligaste betyg i skolan och kmr förmodligen inte in på lillerud :s Jag är även jätte skol trött och läser typ aldrig på läxer hemma, så då vet ni ungefär hur de går  på proven oxå x) Iaf sen har jag typ ridit hela mitt liv! Lite om mig ;p

Sen fick jag Amadeus efter tjat på mamma efter många år, jag hyrde ju honom först i ungefär 3 år, och lämnade tillbaka honom, då jag skulle börja 7an och mamma trodde inte ja skulle ha tid. Sen efter 8 månader så köpte vi honom (: Han hade bara hoppat 70 cm bana, och nu hoppar 90 cm,  sen var han inte något utbildad i dressyr så jag  har själv utbildat honom t LB :D Ska även statsa på LA iår! Han var inte den lättaste i början och ville inget (som nu) när jag väl hade bestämt mig att börja träna (: Men sen efter några månaders kämp så gjorde jag honom lätt i nacken, han böjde nacken när jag bara tog lite i tyglarna  (: Amadeus har verkligen ingen respekt för mig och typ bara traskar över mig när jag e på tävlingsplatserna å sånt. Men han brukar ofta komma till mig när jag ropar på honom i hagen (: Men är ändå den sötaste och ser alltid så oskyldig ut så honom kan man bara inte bli arg på (bara om ja rider då x)).

Naloks

Sitter på skolan och har geografi, men ska söka efter Afrika och hålla på lite som jag inte fattar riktigt med men x) Längtar tills ikväll dåå blire dressyrträning :D:D Jiho va roligt! Kmr säkert gå skit, men de för ja stå ut med (: Vill även rida barbacka, fast ja vet itne om ja får ? ;p Ska fråga iaf (;

Vad är Naloks? Den som kmr på det först får en länk (;

Väntar...

Sitter och väntar på att brorsan ska bli klar så vi kan dra t bussen o sen vidare t skolan (; Då passa ja på att skriva ett inlägg. Idag börjar ja skolan 08;45, men jag får ändå ingen sovmorgon -.- Kmr inte t skolan annars x) Drar t stallet efter skolan direkt igen, idag blire träning för Susen :D Undra om man får rida barbacka? För det skulle ja gärna vilja ;p

Dagen

Skolan vaar lika rolig som vanligt x) Sen så åkte man t stallet tidigt idag, var där vid halv 4 x) Men buss fanskapet var lite försenat ;p Red med Silje idag och man kunde bara skritta ute -.- Allt var glasglint och gick inte att föra något än att skritta, bilförarna var värre än vanligt ;o var endast 3 av 15 (kanske) som sakta in alla andra bara gasa förbi -.-  Sen så såg en att Amadeus krångla och hållde på att gå ut i mitten å allt, men sakta han av för de?! Nej! Han sakta inte ens nar Amadeus flytta ut rumpan ganska mkt!! ÅÅh va ja blev såå irreterad på sånt -.- Efter vi ridit ut så gick ja in i ridhuset kanske 5 min för och känna på  honom lite, och vad kan ja säga mer än att han gick med huvudet rakt uppe i luften! ;p Men ska höra med en som masserar så han kan få lite massage (: Eftersom de behöver han! Kan vara en andledning till varför han går så med huvudet :s

Tidsinställt

Nu förmodligen sitter ja på en tråkig lektion ;p Blir ju att åka t stallet direkt efter skolan, man slutar tidigt idag så man kmr t stallet vid 3 :D Måste även säga att ja har klippt mig själv ;o fast inte så mkt då, klippte bara bort det slitna och försökte få lite jämt iaf ;p Hihi jag tar stora risker när de gäller att klippa mitt eget hår ;p

Före;


Och efter;


Var tvungen att ta bort ansiktet ;p Men ni ser lite skillnad iaf ;P

Veckans planering (:

Måndag; Skola, Rida ut med Silje (:
Tisadag; Susen träning
Onsdag; Rida ut
Torsdag; Banan, köra dressyr, träna på öppna och slutna! Om ja nu får plats i  ridhuset (:
Fredag; Rida ut sen drar man t pappa :D
Lördag; Sooova läänge hade ja tänkt mig, Amadeus vilar
Söndag; Ev banan el rida ut (:

Hel dag i stallet

Har vart i stallet hela dagen :D 10;00-19;00 ungefär :D Var ju Lena kurs och det var riktigt roligt och intressant! Man fick jobba på att gå fram, backa,  flytta fram del och bakdel(: Gick bra med att flytta bak delen men hade problem med alla dessa andra x) Men måste mest träna på att han ska stoppa när ja stoppar :D Så det blev ingen ridning idag (: Så blir att rida med Silje imrn.
nu blire att kolla på ponnyakuten på datorn och äta varma smörgåsar (:

Amadeus gått upp lite i kilon ;D

Måste även tillägga att Amadeus har gått upp i vikt :D Han är inte lika smal som han var och hans päls har fått tillbaka glansen :D Men bara att han tappat en del muskler! Men det bästa e att han gått upp lite i kilon, kände revbenen ganska tydligt ;/ Men dom syndes inte ;s känner revbenen ganska mkt nu oxå, men inte lika mkt, han iaf inte för smal nu (: Man ska kunna känna revbenen annars e dom för tjocka! Men dom ska inte synas el kännas jätte väl (:

komiskt grej

Nu sitter man på Lena kurs om allt går som det ska ;p alltså så man har kört ner i ett dike el något på vägen t stallet (: bara för att de ska bli lite längre inlägg så kan ja passa på att berätta om en lite komiskt grej ;p Det hände igår när jag var ute och red, det kom en bil och susade för bi mig och Amadeus ;@ Blir bara såå förbanad när bilförare inte kan sakta in lite grann! Men eftersom det var på snö väg så tänkte jag "hoppas hoppas bara att han fastnar, el kör ner i diket"  När han kom t en korsning så var han ju tvungen att bromsa eftersom han skulle in dit och samtidigt kom det en annan bil så han varju tvungen att "väjja" undan lite extra, då kör han fast, men inte ner i diket då (: Men jävlar va ja skratta! men det tråkiga med allt ihop var att han satt fast en liten stund, kom upp ¨på egen hjälp å allt, men först kunde han inte köra iväg ;D Jag  är lite elak av mig och jag hoppas verkligen att folk kör ner i diken å ibland dör (inte bil förare), folk som inte förtjänar av att leva i denna värld (: Och en viss person skulle ja lätt kunna mörda! Om det inte va olaglit x) Asså det är verkligen en person som jag hatar mer än allt på denna jord, och jag menar de verkligen! Nej nu får ja ge mig ;P

Stallet det bästa stället som finns!

Jag vill rida hela tiden 24/7 vill bara vara i stallet dygnet runt må bra varje dag, varje minut! Det är det stället som jag är som lyckligast en dag utan att vara i stallet en dag är såå sjukt tråkigt! Där kan jag släppa ut mina känslor och bara må bra! Då jag är en person som inte gillar att prata om mina egna problem, jag vill helst hålla det inom mig! Jag är inte den personen som går och säger att jag skriver med den å den. Jag försöker hålla alllt hemligt ;/ Dock vet ja inte varför? Bara är så ;s När jag mår som sämst då gillar jag att skriva ner mina känslor, bara för att skriva av mig! Det är det ända sättet må lite bättre, och att Amadeus står och stöttar en! Men när jag är i stallet så tänker jag på andra tankar! Mina vänner stöttar mig, men jag gillar ändå inte att prata om mig själv lixom så brukar aldrig prata ut (: Men det är sånn jag är och den som vill vara vänn med mig får stå ut med det ;D

Beställt 2 filmer :D

Beställt hem 2 filmer ;D Såklart är det ju Harry Potter, både halvblods prinsen och sen så "boka" jag dödsrelikerna (: Ååh va jag älskar Harry Potter filmerna! Dom e såå sjukt bra!

Ridningen

Åkte t stallet vid ett, plockade in honom och tog en snabb borstning ); Men sen red jag ut och Amadeus var väl sitt vanliga, kunde inte skritta i början på korta tyglar, vill inte gå fram  bara vända å hålla på (dock bara på 2 ställen) så idag fick jag hoppa av och då passa jag även på att ta lite kort med min mobil, han var bara för söt idag ;p Men lägger inte upp bilderna då jag inte orkar fixa med det (; Han gick som vanligt med huvudet upp i himlen och vägrar  sig söka lite neråt ;s Ibland gjorde han dock de ;p Sen mötte vi en traktor men Amadeus brydde  sig inte direkt ;D Men var ju även inte på "den" vägen som  trakorn kom på typ var kanske 10 m bort ;p Sen såg vi en älg idag ;D sjukt läängesen man såg de, men älgen var väldigt långt bort och så låg den ner ;p Trava ganska mkt och var ute i en timma ungefär ;o tiden bara rann iväg ;p

Imrn ska jag på Lena kurs som börjar 10, sen blire att rida men Sofie och Silje :D Ska nog rida barbacka och se om han går bättre då, för förra gången ja träna barbacka så jobbade han sjukt bra :D Ska även galoppera imrn, förmodligen iaf ;p

;D

Igår fick  jag 151 sidvisningar  och har hållt runt 80 st varje dag;o :D Men ändå har jag typ 10 unika bevakare ;P

Morgon jour idag (;

har nyss kommit hem från stallet, hade morgon jouren idag (: Amadeus blev fin om hovarna idag oxå, hovslagaren kom vid 8  ;o så vi fick åka upp tidigare så han  fick äta lite mat iaf ;)  Han hann ju inte äta upp allt så han fick gå in o boxen efter han blivit skodd och äta upp sin mat så han kom ut lite sent idag x) Mockade har jag gjort iaf och så åker jag upp och rider lite senare runt ett kanske ;P blir nog att trava lite lätt bara idag, bara känna hur han känns å så ;p 2 hela dagar sen jag red honom, läänge de för mig ;P Sen hade 2 av ridskole hästarna smitit så jag fick fånga in dom och släppte in dom i hagen och lika fort var dom ute igen x) Dom hade sprängt hagen så dom kunde bara lyfta lite lätt på benen så var dom ute igen ;p Tur att inte alla i hagen smet ut ;p då hade det vart hästar överallt typ x)

Skogsmulle/dressyrryttare?

Ååh vad jag vill rida! Jag vill känna känslan när hästen jobbar under en, en häst som är eftergiven! Sånn som Amadeus var förr ;/ Asså vad har jag gjort? ;o jag har backat sååå otroligt så de finns inte ord för de ); Känns som ja inte kan rida längre bara sumpar allt. Vill ut  och tävla med är inte ett dugg sugen längre, det är för Amadeus och jag har backat! Jag har ridit ut totalt för mkt om jag ska satsa på dressyr. Jag vill flytta från Norra Mon, men ändå inte, jag vill kunna ha ridhus i närheten så jag verkligen kan träna, men nu vi har backat så vill jag inget mer än att rida ut i skogen och där jag står finns det ingen skog el många vägar! Jag vill ha Amadeus ute på lösdrift, att han ska få vara riktig häst och bara njuta av, komma ut i skogen varje dag och må gott! Fatta vilket underbart liv? Men jag vill oxå rida, inte bara åka! Jag trivs när hästen jobbar, men jag trivs inte på banan ;/ Jag är en skogsmulle men även en tävlingsryttare i dressyr. Jag vill göra båda såå mkt men kan bara välja ett, och det får bli såklart dressyren, men om det inte går bra för oss och det blir bara sämre och sämre så blir Amadeus och jag två skogsmullar ;D Men tror att Amadeus har även ont på något ställe för han har inte vart borta från banan så länge typ 3-4 veckor och då tkr ja inte att man ska tappa såå mkt  muskler som just Amadeus har gjort ;s Han vill inte längre sänka huvudet så han måste ha en låsning el något liknande. Så vi ska kolla upp det så fort som möjligt!

Ååh vad har jag gjort! Jag vet inte hur jag ska göra med Amadeus jag vill så himla mkt som jag aldrig kmr uppnå! Men bara för vi inte klättrar i klasserna el bara kmr gå sämre och sämre så ger jag upp och satsar på att bli en riktig skogsmulle ;p Jag vill inte heller bli någon som matchar hela tiden, jag vill inte matcha jag vill se ut som en freak, men  vad gör de? Bara jag är hos Amadeus så kan vilka som försöka göra mig ledsen, men de kmr aldrig gå! Jag sätter på mig och hästen det som e bäst, Amadeus bryr sig inte hur han ser ut heller ;p så bara för att göra sig snygg för alla andra, sånn är jag bara inte! Visst det är sjukt snyggt, men jag vill inte vara snygg, jag vill vara bäst, inte klä på hästen en massa lindor som kan leda mot rena rama motsatsen, jag vill inte klippa honom, inte klippa hovskägg inget ska bort på Amadeus! Han är sjukt söt när han ser ut som ett troll ;P

Ååh va jag vill vara båda, men det går inte ;/

Dagen

Skolan var jobbig ;P hade fysik och just nu hatar ja de x) Sen hade vi svenska efter lunch och hatar även den läraren x) Han är så konstig, han stitter och pratar med eleverna typ och svär mkt xD Eftersom Kerstin den riktigt läraren är sjuk och kmr nog va det läänge! ;@ ååh sånt gillar ja inte, bästa läraren ever! Aja drog t stallet direkt ida var där vid 4 (: Red bob idag ist för Amadeus ;p Lite roligt att rida på andra hästar oxå, lär sig mer å  sånt, dock kan jag bara rida en häst och det är ju Amadeus ;P Red först Bob och sen mockade jag (: Amadeus fick även vila idag, då jag är lite osäker när det gäller vacc grejen ;p Så Amadeus får ta en lungnare skritt tur imrn ist! Har även morgon jour imrn-.- Jobbigt! jag som ville sova ut;p Gott att sitta ner nu när jag inte suttit ner på 4 timmar ;p bara går runt och fixar i stallet (:Såklart tog jag och borstade läänge på Amadeus och fick en rejäl puss ;p såå söt!  

Fick även reda på att min lilla pålle hade vart på rymmen, dock har vi ju stängda dörrar så han kmr inte ut till hösilage, pust! Så han hade ist "städat" i stallet ;p han hade rivit ner massa benskydd som ligger i en påse, haft ner täcken, öppnat en rycktlåda som innehöll massa godis som  Amadeus år upp rubbet och lämnade bara en kvar x) Det var Olivias godis som Amadeus åt upp framför hennes ögon, vilken elaking ;p Sen hade han tuggat på typ allt, inte så konstigt om man heter just Brunnbys Amadeus ;p Vilken busponni jag har, men han är en ponny för att vara en ponny ;D

Ser nu på let´s dance och ska snart äta x) Blir alltid sent hemma hos mig när jag är i stallet så sent ;p ska äta bakpotatis och kött, intressant- jag vet ;D haha!

Bjuder på en bild på världens sötaste;

Inget stall idag ;@

Idag blev det inte stallet ;@ åååh va jag blev sur på mamma när hon hade åkte t stallet tidigare :@ !!! Så nu måste jag sitta hem och tråka sönder, men kan även göra lite läxor som jag har typ aldrig tid till annars ;P Men skulle ändå inte rida, men vill dit och borsta om honom och pyssla lite med honom! Aja! Blir stallet direkt efter skolan imrn, och kmr vara där  hela kvällen så inte Amadeus behöver komma in så tidigt ;p

Skolan

Sitter på skolan och ska göra någon uppsats om min relation till naturen! Jag vet hur ja ska göra så¨det blir som det blir ;p Pappa kmr oxå idag, så blir att åka t stallet sent, men det gör inte så mkt då Amadeus blir vacc idag ;D

Förlåt för dåligt uppdatering!

Skolan var ganska rolig idag x) man sluta ju även tidigt idag så åkte t stallet direkt efter skolan typ;) red men sofie idag och vi red ner mot kortlanda och så blev de lite galopp å sånt;) Amadeus var ganska seg, hade även pelham på honom idag så vågade inte ta i tyglarna:) iimöra blir Amadeus vacc och får inte bli riden hårt på ungefär 3 dagar:) så får bli att rida ut och sen måste ja verkligen ta tag i dressyren! Han har ju tappat en hel del ryggmuskeler :p blir nog lika dålig uppdatering imöra! Vet inte heller va ja ska skriva om;) Jag orkar inte längre! Jag vet inte vad ja ska göra! :'(

Ny Design ;D

Denna nya design e gjord av Rickard :D Sjukt snällt gjort! Gillar den skarpt iaf! :D

Första skoldagen 2011

Skolan var faktiskt rolig idag ;p Hade ju saknat vännerna sååå otroligt mkt! Drog nästan direkt t stallet idag efter skolan! jag mockade och fixade och ´tog in Amadeus, jag kände mig såå sjukt stressad men vet inte varför ;o och när ja blir stressad så blir ja inte på de bästa humöret typ -.- Så ridningen gick rent å helvete, red ju i ridhuset, och i början ville han inget, sen gick ja in och gjorde en åttvolt! Han blir på något vis mkt bättre och det blev han även, han sänkte huvudet iaf ;D Men jobbade inte riktigt och bara hängde i tyglarna och var allmänt jobbig att rida ;s satt och prata hela tiden typ x) Men iaf det gick hur jävla dåligt som hällst och eftersom jag ger upp och blir såå sur direkt så red ja ut en tur ist ;p Mkt mysigare fast ilskan satt i ett tag ;p Men Amadeus får mig alltid på bättre humör (:  Galoppera en del ute och trava sedan   av honom och hoppa av och skritta med honom hem! (: Så jag gick med honom kanske 25-30 min ;D Så även jag fick lite motion idag ;D Mysigt värre vare åå gå med honom!

Mysig tur idag ;D

Vaknade två idag (; åt frukost och drog senare direkt t stallet för att rida (: Tog in Amadeus innan jag mockade så jag kunde rida när de va ljust ute ;P Red med Ida och Katarina :D Sjukt rolig ridtur, Galoppera typ hela tiden ;P Amadeus blev ju som sagt va lite mer "busig" när det blir med andra större hästar och han inte hänger med ;P Han blev iaf sjukt pigg och ville bara trava ;p Sen när vi galoppera så tog han  bettet och drog, bushäst! Då kom "tävlings" instinkten ;D Red en liten bit i skogen oxå, riktigt  mysigt asså! (: Idag vare en sån riktig rolig ridtur och det gick typ inte att sluta skratta (; eftersom de va ljust när jag red idag så såg jag det Amadeus hade luktat på igår och det var blod som han hade luktat på ;o Var typ massa fast inte på ett och samma ställe, var som om något gått och tappat massa blod medans ;s På ett ställe såg de ut som det hade blivit på kört då det var massa blod där ;s men det vaar lixom blod före det stället och efter, så kanske hade inte orkat flytta de el liknande ;p
Uuh va äckligt  de va ;s usch! Inte konstigt att Amadeus inte ville gå där igår ;s "blodspåret" gick in på en gård med ladugård ;s

Imrn äre skola igen, och när skolan börjar dra igång på riktigt så kmr ja nog ha lite blogguppehåll då jag måste verkligen lägga ner mig i skolan för å komma in på den skolan ja vill! Och eftersom jag har problem i engelska så måste ja lägga ner mig ännu mera så bara att sluta att sitta vid datorn och lägga mer tid på skolan ;s vill de verkligen inte, men om jag ska in på lillerud så måste ja jobba nu, som bara den!! (:

HJÄLP!?

är det någon där ute som kan hjälpa mig med min design? ;p Tkr den jag har nu e såå ful, och skäms att folk ska in och titta ;s Det ser inte alls bra ut! Och jag kan som sagt va inget när det gäller att koda å sånt ;s ;p såå skulle bli mer än glad om någon kunde hjälpa mig!

Dagen igen x)

Var hemma hos mamma vid fem ungefär (:Sen vare bara in, byta om och sen dra t stallet ;D Där träffa man den efterlängtade Sofie! Amadeuses box såg ut som rena åsknedslaget, var bara tvungen att skriva de ;p Varmt e de ute oxå, gott! Var längesen man red i bara ridbyxer ute på tur (; Amadeus gick på utan att vända en ända gång, där han brukar vända då ;p Men sen så börja det läskiga då, han var rädd för plogkanten, alla "bollar" som låg på vägen, sen ville han inte gå fram på ett ställe och lekte då hund och luktade på backen, blåste upp sig ett antal gånger och var allmänt feg, fast jag vet ju inte om hade gått ett främmade djur som inte Amadeus kände ingen lukten på ;P Han försökte vända hem i galopp en gång men hann stoppa honom (: Sen efter ett litet tag så kom vi vidare ;P Var ute ganska länge, dock vare för Amadeus var lite rädd av sig ju ;p Sen skulle Amadeus upp i snökanterna det plogbilen hade gjort, och då brukar de vara diken och helt plösligt försvinner man x) Amadeus hann bara med att gå in ett steg innan han lyssna på att han inte ska gå där, skithäst ;D

Åker hem t mamma idag :D:D

Idag blire hemfärd från pappa ;D Vaknade halv 2 idag (: inte så bra när skolan börjar snart ;s Har ju prov nån gång och jag har ju läst på så mkt -.- inte ett dugg ´;p aja får väl fråga om jag ta det en annan gång men ganska snart ändå för inget roligt att ha ett prov efter sig hela tiden (: Åker från pappa vid 4 och är hemma vid mamma vid 5 då ungefär (: och så blir det stallet direkt efter det! (: Och nu ska ja äntilgen inte mocka åt bob och olivia ;D GÖTT iaf! (: Jobbigt som fan hare vvart med att ha "3" hästar ;p ännu mera ont i ryggen har ja oxå fått nu ;s så bara de e gött å bara mocka åt en (: hihi! Blir att rida ut en liten tur i mörkret själv ;p sen på måndag ska ja upp tidigt t stallet då lärarna har studie dag och vi behöver inte gå på skolan (: Tror att de va så iaf ;p  Så jag ska rida när de e ljust för en gångs skull ;p känns som jag bara ridit i mörker på lovet ;p

Kommer miljoner bilder från olika tillfällen (;

Bland annat från Gran Canaria, hemma lite grann, kanin, och vinter bilder på Amadeus (:

Börjar med Gran Canaria;



Bilderna ovan e från utsikten när man typ kommit ut från huset där vi bodde ;P kmr även bild på huset där vi bodde;

Bilder när vi var ute och åkte på något ställe;






Lite bilder på Kaninen min då ;D

En vinter bild, jag blev nöjd med;


Sen hundra bilder på Amadeus då ; lite när jag inte rider och när ja rider;










Lite bilder som jag togit hemma;

Katten kurre;


Humle i granen, de tyckte hon va roligt-.- ;

 
Mamman och sonen (kurre); lika el vad? ;D

Nej nu får det räcka med bilder ;p
får inte lägga upp alla nya, då har ja inte några andra bilder att lägga upp ;P hihi!

Har även hittat kamera sladden! Den var som tur va hemma hos  pappa! ;D

Dagen

Sitter hemma hos pappa och gör inte något spec ;P Vi har bara vart nere på ica och köpt lite mat (: Och vi gick ner i detta snö väder  ;o inte direkt lätt att gå! Men då har man iaf fått lite frisk luft idag. Sov t 10 i ett idag, skulle egentligen gå upp elva, men orka ja? nej! x)

Box

När jag mockar så brukar jag inte vända på spånet, tar bort kiss, sen tar jag bara det övre det som e löst lixom! Detta gör även att mockningen går lite snabbare och även lite enklare. Enklare på det viset att hästen kan inte röra om allt spån då det undrelagret e hårt! Så bara det lösa kan hästen "gömma" bajset med. Så tkr de e ganska lätt! Det funkar på Amadeus, kanske inte funkar på alla ;P Gör även detta för att han inte ska få liggsår även om jag har mkt med spån så skrapar han ända till betongen och rullar sig sen och då går han ju igenom och vill inte att han ska skrapa sig ;P Så därför "sparar" jag så det blir hårt och han kan inte direkt gå igenom (: 

Sen hur jag lägger ut spånet, jag lägger det platt förutom vid ingången typ ;p Jag lägger spånet platt för inte hästen ska fastna, om man tar bort på kanterna och lägger det mer i mitten så blir det en liten uppförsbacke och hästen kan fastna och inte ta sig upp, och en häst som ligger med ryggen neråt kan faktiskt blir allvarligt skadad och inte bli ridhäst igen ;s Detta händer inte alla, men jag skulle inte våga ta risken!
Detta hände mammas häst, den fastna i boxen ;s Men klara sig utan skador (tror ja)!

Hur gör ni med spånet? Har ni mkt/lite, platt/ tar bort fån kanterna? (:

Stressig dag i stallet ;o

Var vid stallet kvart i 5, och jag skulle va klar kvart över 6 ;o Så det blev sjukt stressigt och mamma kunde inte hjälpa mig med att mocka å fixa å sånt hon skulle t Arvika och lämna tillbaka kärran (: Jag skulle hinna med att mocka 3 boxar (inte direkt lätt mockade var boxarna inte heller ;s)  fixa hö och kraft, sen 3 vatten hinkar plocka in 4 hästar ;o såå sjukt bråttom! Hann inte ens borsta av Amadeus ;s Så Amadeus fick stå idag och jag får skämmas att ja inte borstade honom! Dock hann jag faktiskt säga hejdå, fast t sånt finns det all tid i världen det e ett måste ;P Skulle med en buss som gick 5 i 7, och så skulle jag ju hem och hämta grejer och byta om VÄLDIGT snabbt! Men som tur var hann jag ju med, med god marginal!

Ska prova lägga mig tidigt så jag kommer upp t möran ;P fast jag tror aldrig att kommer kunna somna eftersom jag sov t 3 ungefär  x)

Dagen

Idag vaknade man vid 3 (; Åker t stallet sent och Amadeus får ta en lung skritt tur eftersom han gick ganska hårt igår, sp han har förmodligen lite träningsverk och då är det bra att dom får röra på sig lite (: Åker inte t stallet före sex ;s så blir riktigt sent! Hopppas bara mamma hjälper mig med att mocka ;p Sen så åker man t pappa efter det x) Så Amadeus kmr få stå på lördagen och kmr kommer ha tråkigt i karlstad ;D Så blir nog uppdatering när jag kommit fram t karlstad (:

Tiden med Amadeus = underbar!

Eftersom jag har tråkigt och inte har något att göra och vill inte direkt lägga mig, så kan jag skriva lite om mig och Amadeus, hur vi fann varandra och tiden jag hade honom på foder och sen när jag väl köpte honom! (: Ni som vill läsa läser! Bara varnar er kommer mkt text;

Jag och mamma tittade runt på lite foderhästar men fann ingen direkt bra ;P sen la vi upp en annons med att jag söker en foderponny! Tinna som ägde Amadeus förr kontaktade oss, och vi bestämde att åka att provrida! Jag blev helt förälskad i denna ponny! När vi var ändå på väg så åkte vi inom ett ställe i örebro (tror ja de va) och prov red en arab ponny, den kände jag mig inte direkt trygg på för den var lite för pigg och tittig! Så jag funderade ända vägen hem, men jag visste redan vilken jag ville ha, det var ju förstås Amadeus! Så nån gång i september 2006 åkte vi och hämtade honom! Han var inte direkt igångsätt och hade igen kondition så jag fick bara skritta någon vecka och sen börja trava lite lätt! Sen efter några veckor var det dags att prova att galoppera för första gången på honom, glömer det aldrig, jag var bakom mamma som red en annan häst! Vi skulle galoppera uppförs en liten lätt backe och Amadeus tyckte de va kul och galopperade på. Men mer och mer började jag inte gilla honom, gillade gjorde jag förstås, jag red å sånt nästan varje dag men när jag inte red så var jag inte ens i stallet ;s och jag behövde typ aldrig mocka för det gjorde mamma/pappa! Sen blev ridningen mindre rolig då Amadeus kasta av mig typ hela tiden (om han bara kunde göra de nu ist;P) Jag kmr väl ihåg första gången jag skulle vara med på läger och Amadeus drog in mot mitten och började bocka, dock satt jag kvar! Sen minns jag mkt väl när jag galopperade och skulle ta kapplöpnings tävling på en åker, och Amadeus började bocka som  en galning (tyckte jag då) jag flög förstås av som en vante och bröt armen så blev ju inte ridning på 6 veckor! Kmr väl ihåg dom flesta avramlingarna och dom värsta bockningarna jag klarat sitta kvar på! Jag tränade aldrig dressyr el liknande bara var och red ut och inte krävde något bara att ha skulle gå framåt! Så han hade inga muskler el något så han såg ut lite som ett rikigt troll (; Efter ungefär 3 år lämnade vi tillbaka honoom ): jag var inte med när vi lämna tillbaka honom för jag orkade inte gå upp ;s och så ville jag inte åka bil så länge!

Sen efter ungefär 5-6 månader så gjorde jag något med min mobil så jag var tvungen att ta en gammal, så då fann jag Tinnas nr och skickade hur Amadeus och hon mådde(: Då skrev hon att Amadeus var tillsalu, jag blev ju förstås ledsen! Sen så skrev ja detta t mamma och hon frågade mig om det kändes som om jag ville ha tillbaka Amadeus, och svarade förstås ja! Sen fick vi lite bättre kontakt med Tinna och så köpte vi honom! den 28 mars 2009 åkte vi till uppsala och hämtade honom! Han fick åka läänge i transporten  och var jätte hårig (han stod ute på lösdrift) Han hade inte blivit så mkt riden så jag var tvungen att sätta igång honom lite försiktigt (: Det dröjde kanske runt 1-2 månader, innan jag började galoppera (: Sen ville jag satsa på hoppning, men jag kände att dressyr var mer hans grej så började träna det ist! Och det gick väl inte direkt jätte bra det heller, men denna gång gav jag inte upp, jag slutade inte träna! Någon gång i juli så blev han halt när vi skulle löshoppa honom och han fick stå 3-4 månader! Dom månaderna har nog vart det tråkigaste i hästväg! Jag kunde ju inte rida ;P sen runt november december så fick jag börja sätta igång honom väldigt försiktig, skritta 15 min i två veckor, sen att trava lite smått några gånger per tur. Sen vid julafton fick jag börja galoppera! och efter nyår fick jag börja hoppa och även börja jobba på lite böjda spår (: Den 18 april var min och Amadeuses första lokala tävling i Åmål, så jag hade ändå inte satt igång han så länge! Våran första tävling gick mer än bra, kom 2 och 3 ;D  klasserna var LC;1- LC;1!
Vi har även tävlat hoppnig 3 gånger med sämre resultat (; fast jag har vart såå nöjd över honom på hopptävlingarna så! (:
När jag köpte honom hade han hoppat 70 bana så jag har "utbildat" honom upp t 90 bana! Det även med dressyr har jag "utbildat" honom upp till LB och satsar på LA 2011 (: Amadeus var svår att rida, men jag har gjort honom lätt så han går ner på tygel väldigt lätt, men tappar bakbenen!

När någon frågar hur länge jag haft honom så brukar jag säga 4 år, men hade honom på foder först! Och "hoppar" över dom månaderna jag hade lämnat tillbaka honom! Jag var häst lös i ungefär 8 månader sen så Amadeus min! ;D
Amadeus har lärt mig sjukt mkt, jag har fått så otroligt bättre balans, än vad jag hade innan! Han var den häst som verkligen lärde mig rida, och jag hjälpte även honom med utveckligen (: Men Amadeus har blivit såå sjukt mkt snällare och och bockar aldrig typ, och jag ramlar inte av lika mkt ;D
Denna ponny har togit mitt hjärta med storm, och ingen kmr ta över den största platsen i mitt hjärta! Förr bara betydde han, nu betyder han allt, ett liv utan Amadeus skulle jag bara inte ha klarat av! Jaag älskar denna ponny mer än någon skulle kunna förstå<3

Bjuder då på bilder när jag red honom efter jag köpt honom dock har jag ändrats lite, som tur va!






Slänger även upp lite nutids bilder, det har hänt något iaf (: Dock e han ju inte lika hårig, men det syns att han fått mer muskler (yy




Bjuder på en suddig bild på mig och Amadeus, han står så snällt tills kortet verkligen blir taget x) han vill ha pussar, bara dom inte e me på bild (:


Ååh verkligen det bästa som hänt mig<3

Nej nu ska jag nog dra mig mot sängen klockan börjar bli lite mkt (03;48) och så ska man vända tillbaka dygnet oxå  -.-

Lädergrimma!

Jag gillar inte direkt spiltor, jag skulle nog aldrig sätta in Amadeus i en spilta ;s Sen om står i  spilta tkr jag man ska ha läder rem runt halsen el lädergrimma! Så grimman utlöser snabbre och inte får brännskador! Nu när jag ska t gbg ska jag köpa ny lädergrimma som det står Amadeus på, och den läder grimma jag har nu ska jag nog ha som "skräp" grimma och när man leder honom ut och in från hagen står fast bunden på stall gången m,m! För jag vill ju inte att Amadeus ska bli skadad för pga grimman!

Jag tkr det ser såå fult ut att sätta in hästen i en spilta och sen ha nylon (el va de heter) grimma! Gillar det inte direkt! Det e ju samma ska som i transporten, fast att transporten rör på sig och e har mindre utrymme! Om man kör utan lädergrimma så kan man väl inte vara direkt rädd om hästen huvud? ;s

Detta e min åsikt om inlägget!

Hur tkr ni? (:

Dagens ridpass

Vaknade vid halv 3  idag och då blev det att äta frukost sen dra t stallet direkt ;D Träningen gick bra, fast ibörjan streta han emot och ville inte samarbeta, men när jag väl sätte igång så blev han mkt mjukare och mer följsam (; Vi började med att jobba på en stor åttvolt och ställe mkt, han hade lite problem i höger varv och drog upp huvudet sen i vänster jobbade han på bättre och gick på tygel (:
Vi träna även mkt galoppfattningar och det funka jättebra! Vi träna på att fatta galopp och sen fort ner i skritt/halt och det gick bara bättre och bättre (: Han jobbade bra med bakbenen i galoppen och fick mkt rundare galopp (: Väldigt sällan någon säger att Amadeus har med sig bakbenen så jag blev mer än nöjd när hon sa det ;D Han blev lite svettig, helt otroligt att han inte svettades mer ;o men Amadeus verkar inte vara den som svettas lätt (: Men sen skritta ja av i 25 min ungefär så även jag fick lite motion (: Det behövs ju! Gick ju brevid så han skulle slippa ha mig på ryggen!

Idag har jag åte upp mina godis nappar, fick 2 kg nappar i julklapp och nu e dom slut ;o haha! fatta va mkt godis ja äter! Men nu ska de bli slut på det! (:

Detta med lindor å skydd

Tänkte skriva lite hur jag tänker och tycker om skydd och lindor (:

Lindor och skydd tycker jag själv e lite onödigt då jag själv inte behöver det! Men tycker ändå om hästen trampar sig lite då och då e väl ändå inte så farligt ;o Amadeus trampar sig oxå, men det går inte att göra något åt, även vi människor trampar på oss själva, händer ju även att vi ramlar x) En häst e en häst och jag tycker inte att man ska överdriva med dessa skydd! Jag kmr använda lindor bara om någon ska ta kort och det ska bli lite extra fint (; Fast kmr ta av dom direkt efter då (; gillar inte skydd! Ju mer man använder skydd destu mer chans blire att hästen blir halt el vrikar sig lättare, då dom blir vana med att alltid ha stöd vid benen! Amadeus blev halt inom hoppningen en gång och jag e livrädd att de ska komma tillbaka, men använder jag skydd för de? nej! Amadeus har klarat sitt liv utan skydd! Dom som säger att, ja jag vill bara skydda hästens ben, men skyddar ni benen verkligen? Dom blir vana av att ha stöd och sen inte? Då blire att dom vrikar fortare och då kmr haltan! Detta är den ända anledningen ja inte använder skydd, jag äger inte ens ett par skydd! Äger ett par lindor, om han nu skulle bli halt så äre bra att ha! Vissa hästar som inte riktigt har koll på benen tkr ja kan ha skydd, det menar jag med hästar som e överallt på samma gång typ ;p Jag är såklart jätte rädd om benen! Men om e sådär jätte rädd tkr ja man kan lika gärna rida utan, det skyddar senan bättre, inte bättre på det viset, senan blir starkare och tål mer utmaning än med en sena som blir lindad el har skydd på sig! Kan hålla med om kotskydd el liknande spec nu på vintern när dom har brodd å sånt (; Jag använder inte ens något sånt! Amadeus har trampat sig några gånger denna vintern(:

Jag är jätte rädd om benen, och det är just därför jag inte använder skydd!

Pakethoppningen ;D

Kom hem från stallet ganska tidigt (: Vid 8 var ja hemma! Var i stallet vid 3 ungefär och hämtade in Amadeus sen gå ner t ridhuset för å se om dom behöve hjälp, men allt var redan klart så man skulle bara vänta på att man fick gå den (; Sen gick ja upp och borstade Amadeus, blev ingen snabb borstning, hann rycka å sånt (; På framridningen ville han inget, el jo, bara gå med huvudet högt och sänka ryggen en aning -.- Sen efter ett blev han lite bättre, han sänkte huvudet fast han gick inte rätt (; Aja de e ju bara hoppning så x) Och så tror ja han blir lite irriterad på nosgrimman ;s eftersom jag bara rider ut nu så rider ja inte med nosgrimma, så Amadeus går mkt bättre utan, så ska nog ha utan nosgrimma imrn på träningen. För när jag väl har haft nosgrimma ett tag så blir han väl van och bryr sig inte! Men när jag börjar använda det igen efter ett låångt uppehåll så blir han spänd typ och går med huvudet högt  ;s vet inte vad de kan vara? spänner den inte hårt och inte heller för löst! Måste väl snart börja använda det lite mer så han blir lixom van när tävlingarna börjar får på dressyr tävlingar måste man ha nosgrimma på hästen!

Jag hoppade bara 70 cm och kände redan då när ja hoppa banan att Amadeus har ingen lust, han hoppa antigen för långt el för kort ;s Det beror ju även på ryttaren när hästen gör så, men jag försökte verkligen hjälpa honom med att komma rätt (jag e inte så duktigt med att beräkna avstånd heller så!) men de gick inte x) Var iaf fel fria och fick ett paket ;D fick shampoo och balsam från gloss (;

försov mig? x)

Skulle egentligen  åka t stallet vid 12, och skulle då gå upp elva ;P men de orka ja fan inte, orkade inte lyfta benen så dom kom på golvet. så tänkte att jag skulle sova en halv timma, sen när ja vakna var klockan 12, oopsh x) men som tur gå en buss vid två så ja borde hinna med att bygga fram och bussen åker ner i dike el liknande ;s Och då blire att snabborsta Amadeus så ja hinner rida fram tillräckligt och så får ja ta och borsta längre sen (: Blir nog sent idag innan ja kmr hem (: Har ju att  mocka åt Olivia och Bob och det tar lite läängrte tiden än med bara en häst (yy

Veckans blogg

Jag är med och tävlar om att bli veckans blogg his http://mysweetpony.blogg.se/

Var med du oxå! ;D
 

utetur

Jag var i stallet vid 7 tiden mockade åt Amadeus och Bob och halva Olivias sen kom mamma och mockade resten medans jag skulle göra iordning Amadeus så att ja kunde rida (: Amadeus var sitt vanliga , gick typ dit han ville å sånt x) busponny ;p Amadeus var inte så arbetsvillig men idag orakade ja inte heller riktigt jobba honom, så han fick gå lite som han ville x) var även kolsvart ute och såg endast det snön lyste upp och de var ju bara vitt överallt så hade lite svårt med att se, och så snöade det så man fick ju i ögonen (:  Har ju dressyrat 3 dagar i rad så ;P imrn blire ju paketshoppning ;D jiho! ska hoppa 70 x) så blir även då att jag kör lite dressyr (; 


Nu blire att kolla på the deep (:

Rubrik?

Vaknade vid två idag igen ;p pappa kmr idag och då blire stallet sent idag igen, men de gör inget ;D bara roligt att vara i stallet sent på kvällen, mysigt ställe asså! (; Snöar för fullt ute och har säkert gjort hela dagen! Då blire ännu roligare att rida!

Bilder sen Gran Canaria



bilder från när vi var uppe i bergen och körde;


Såg även en jätte fin solnedgång;



och en bild från flygplanet hem ;/ fan va tråkigt de va att åka hem!! Vill dit igen!!


ååh va jag saknar det stället! Blir bara lycklig av att tänka tillbaka!

Hiss

Måste bara hissa den blogg; dressyrmupparna.se! det är mkt uppdatering, och är allmänt rolig att läsa! Man får tips och får följa doms ridning och framgångar ;D Denna blogg e sveriges största hästblogg!
Denna blogg tittar ja på först när ja går in på datorn och oftas när jag kollat klart alla andra bloggar (15 st ungefär) så kollar ja doms igen och då har de kommit upp ett nytt inlägg, oftast iaf ;p

Ridpass i ridhuset ;D

Red barbacka i ridhuset, orkade inte hämta sadel ;) Och så var det kolsvart ute och ville inte krångla med Amadeus, och ja orkade inte sätta på massa reflexer x)
Jag gjorde inte så mkt på dagens ridpass, gjorde lite öppna och skänkelvikningar, skänkelvikningarna gick inte så bra, Amadeus sköt ut bogen och ville bara springa på. Men annars var han sjukt duktig, han jobbade riktigt med ryggen, men hade inte bakbenen med sig.  Vi var två i ridhuset och när hon hade gått ut och jag var ensam, så fick Amadeus något arbets kick och jobbade på som fan höjde nacken ett steg till och gick skit fint! Vilken känsla! Han gick sååå underbart bra idag! Han  hade verkligen bakbenen under sej, för första gången så kändes det verkligen att han jobbade riktigt! Galoppen gick minst lika bra, fast var lite mer hängig i tyglarna och hade inte bakbenen under sig, men jag satt ju inte direkt så stabilt barbacka, så kunde inte direkt hjälpa honom (; Taggar träningen t torsdagen iaf, rider halv 5 ;D
På onsdagen blir det en heldag i stallet, först lena träning (lydnads träning) vid 10, sen vänta ända t 3 och då äre julklapps hoppning ;D Ska hoppa 70, ville inte ta 80 jag själv e lite "rädd" för höjden ;p Gillar inte att hoppa högt ;P Och ändå har jag hoppat 90, fast då e jag rädd/nervös x) 
 
Bjuder på lite bilder sen kil meeting ;D Men ska inte tävla hoppning mer, så klaga inte ;)



FYFAN;@

Fick nyss reda på att mamma har bytt bort sin bil ;@ Fan va sur ja blev då! Volvon e så mkt finare mkt goare att sitta i, och så bytte mamma bort den! Ååh!!!! Den bil mamma bytte till e såååååå ful!!!!!!!

Ska nog prova lite frihetsdressyr ;D

Vaknade runt 20 i tre ;p Blir att rida i mörkret så de spörs väl om vi kmr någon vart x) Vet inte heller om jag ska rida, bara träna lite frihetsdressyr i rudhuset ;P Har en tidning oom lite sånt ;p så måste bara få tillfälle och se så ingen ska rida i ridhuset el något liknande ;P

Amadeus var hur jävla fin som hellst!

Vaknade runt ett idag, åt mat å gjorde mig iordning att åka t stallet (; Var typ irriterad hela tiden, från jag vaknat tills efter jag ridit ;p blev sur för minsta lilla typ! och Amadeus hjälpe inte direkt t med att göra mig på bättre humör när han bara drar iväg ooch jag kunde inte stoppa honom, pga underlaget! Busponnii<3 Så jag idag red jag lite barbacka på åkern och mamma tog kort ;D Amadeus kändes inte direkt mjuk å sånt när jag red, men ibland släppte han efter, och galoppen var hur underbar som hellst! Den var såå sjukt fin, han var verkligen tvungen att arbeta med bakkärran och lyfta upp sig, underbart! Sen efter de blev traven såå mkt bättre och jag gick ut på vägen och trava, (då hade mamma gått hem så kunde inte bli bra kort när han verkligen jobbade på såå fint) ooh herrejävlar vilken känsla de va! Han har inte vart såå fin på jätte länge! jag kunde rida med sy tråd nästan! Uuh va duktig han va idag! Ååh vad jag älskar denna ponny<3

Amadeus och Giggs ligger och sover i hagen (;


Bilderna kmr nog någon gång ;p hittar inte kamera sladden, tror jag har glömt den i Gran Canaria ;s Det var där jag såg den sist (; Men ska höra med pappa om han vet något (;

Varför fira hästen på nyår? ;p

Många firar hästen när det blir nyår, då blir den ett år äldre! Fast sånt trams kör inte jag på, jag firar den dagen Amadeus fyller på! Det e den dagen som Amadeus blir ett år äldre ;D Och det roliga e, Amadeus e ett aprilskämt, han föddes på 1 april ;D Det var den dagen en hjälte föddes, en riktig stjärna! Som gör allt för sin ryttare ställer upp t 110 % Han gör mig den lyckligaste i världen! Han kan jag bara stå och titta på, bara se hur fruktansvärt söt han e!
  Bjuder på en väldigt gammal bild, han var i gångsättning där trodde vi, han var även halt där och var halt efter ett låångt tag ;s men gjorde inget mer än att bara skritta!

Dagens ridpass

Började med att skritta fram i 10 min ungefär. Sen i traven ville han bara springa och springa, så jag fick göra måånga halter och övergångar så han skulle bli mer uppmärksam, fast  funka inte så bra! Blev mer eftergiven i nacken och jobbade själv utan att jag bad om det! Men när jag väl bad om det då ville han verkligen inte! Men jag var lika lung och följsam för det! Det brukar ja inte va om han e på det viset!! Så det blev mest på en volt och försöka göra honom eftergiven i nacken, dock så funka det inte så bra! Han gick skit fint vissa stunder bara, mitt fel allt! Jag har verkligen tappat detta med dressyren Amadeus har tappar musklerna och vi måste börja om från noll ingen -.- Tog även lite galopp och den e lite bättre ;p

Ska bli gott att träna dressyr för en riktig dressyr tränare t torsdagen ;D längtar redan nu!!

Mitt nyår var tråkigt x)

Mitt nyår var inte alls roligt, satt hemma och mamma hade gått och lagt sig (; Hade även morgon jouren i stallet!

Åkte dit och gav alla hästar mat ooch släppte ut dom, sen åkte jag hem vid halv 11, gick och la mig och sov ända till halv 2 ;p Då drog man direkt t stallet och red (; Dagens ridpass kmr i ett annat inlägg ;D Var ju fint väder att ta kort i, men då var ju Amadeus  inte så social och bara åt, var pytte lite hö strån kvar så fick inte så bra kort (; Tog då lite kort i ridhuset men de blev inte så fina ;p

RSS 2.0