Bilderna som visar mest kärlek♥

Mera bilder

 
Igår gick jag och tänkte hur jag skulle göra efter jag blivit 18, men som jag tänker på Amadeus och mig idag så vill jag inte dela mitt liv med någon annan häst medans Amadeus är vid liv. Jag har faktiskt hela livet på mig, med Amadeus har jag inte de utan vill bara njuta livet med honom, tävla- behöver jag inte egentligen, med livet  med Amadeus är såååå sjukt mycket viktigare och roligare! Bara jag vet att Amadeus är min så vet jag att han mår bra, blir inte misshandlad, och aldrig i livet kommer jag sälja eller hyra ut honom - Han är mitt liv♥ 
 

Snart mat

Idag har jag vart ute och hjälpt pappa med trädgården och typ rensat en rabatt. så nu sitter jag och gör typ inget, kollar lite bloggar å så.
 
Sen har jag fått reda på något så otroligt sjukt! Att de kommer en häst till i stallet där jag står på skolperioden, alltså så kommer det stå tydligen en D-ponny i en sjukt liten box- typ för en shettis... Sen kommer hästarna på vinter halvåret stå med stängd dörr så kommer bli skit varmt i stallet, så alla kommer väl få problem med luftvägar å skit... Amadeus bara i vintras hade lite problem med det, då tänkte jag inte på utan trodde de va lite normalt - han hosta alltså när vi börja trava fram typ 1-2 gånger vilket är tecken på dålig luft i stallet.. Så om inte tanten ger med sig med öppen dörr flyttar jag till ett annat stall, aldrig Lillerud men finns ju massa stallplatser runt Karlstad.
Vi ska dock först höra med en som har en lösdrift vid Lillerud ifall han kan tänkas låna ut den under höst/vinter/vår. Men om inte han vill, så kommer jag troligen flytta Amadeus.  Fann nu ett liten fint stall i Edsvalla, som inte är långt ifrån Lillerud- tankarna snurrar på ett nytt stall till hösten...
 
Söta lilla katta
 

Bilderna

Älskar sista bilden så otroligt mycket

Hos pappa

Sitter hos pappa och fixat 3 tidinställda inlägg under dagen med bilderna :)! Bror var faktiskt duktig på att ta kort, men när han väl tog ett kort så blev det typ 100 till. 
 
Iaf är hos pappa tills måndag, vilket blir att Amadeus vilar imrn och på söndag, men gött för honom :)! Jag kommer inte ha direkt något att skriva så kommer bli lite döinlägg. På måndag rids Amadeus ut, chillar en stund bara med grabben :)
 
Nu äntligen har han fått tillbaka musklerna han hade tappat i vintras

Dagens ridpass

Jag blev så sjukt sugen på ett dressyrpass när det gick så bra sist! Så vi körde på lite dressyr! 
 
Marken var torrare nu och jag vågade rida bättre!
 
I skritten har han lite svårt med att gå stadig, ändå tycker jag att de borde va det lättaste? I början så gjorde vi lite övergångar mellan skritt och trav, han var lite seg med att komma upp i den "riktiga" traven utan mer smög igång. Sen körde vi på lite skänkelvikning, lätta varvet gick det super bra när jag väl red fram honom, jag kunde ibland glömma bort och driva så gick lite seg ibland. Svåra varvet gick det lite sämre, men när han väl kommer igång så går han super! Dock blev han lite tjurig och typ bocka. Så gav mig direkt han gjorde en bra! Han släppte bettet en gång  i skänkelvikningen och fick ingen kontakt så då sakta ja av till skritt gav honom lång tygeln någon minut och sen så fortsatte vi och han släppte inte bettet mera för dagen.
 
 Gjorde någon sluta som satt bra för att vara han så sluta också där fort, eftersom jag inte har en perfekt "ridbana" så är det inte lika lätt att göra sånt utan väggar.. Vi rider alltså i en hage. 
 
Lite skritt paus.
 
Galoppen blir bara bättre och bättre, idag kunde han samla sig riktigt bra och vi körde på ganska mycket förvänd, vi kom typ som en serpentinbåge men avbröt i "mitten" av andra båge. Han var sååååå duktig och jag bara sken av lycka! 
Sen i slutet så blev det lite (om man tänker att man är  på en bana) att galoppera rakt över ridbanan och bryta av till trav något steg för att byta till den andra galoppen, detta satt som en smäck! Dock väldigt svårt med i början att fatta vänster, men kom på att det lutar lite neråt när vi skulle fatta galopp så bytte håll så jag kom ist lite uppför och då satte han även vänster direkt! 
 
Idag var han lite mer jobbig i munnen (gapade lite mer), han var även sjukt lätt i handen vilket uppskattas alltid! 
 
Bilder från fotograferingen kommer imorgon :). Ska sitta nu och fixa dem lite :)
Smakprov: Tog fel hjälm vilket irriterar mig en del...

Fotografering

igår (eftersom kl är över 00) så blev det lite kaos, först så skulle Anton åka till stallet med fyrhjulingen, men jag hade såklart glömt nykeln i det nya huset så fick rida till det gamla huset (anton o mamma var där å städa). Så red dit med kameran, vilket var så otroligt jobbigt! Kunde ju inte ens hålla i mig med båda händerna... Väl hemma så fick vi till jättefin bakgrund, då det var en sjö bakom :)! Dock blev några av dem bästa jättemörka men ska försöka fixa dem ljusare. Ååh vissa bilder blev bara helt underbara och lyser av lycka<3 Jag bjuder på bilder till helgen då jag åker hem till pappa, och han har liiiiiite smått snabbare internet ;)! Ska försöka fixa ny header också !

Gårdagens träning

red dressyr barbacka, vilket gick strålande bra!!! I början så bara kände jag av hur han var för dagen, och han var lätt i handen och stadig i formen så då körde jag på skänkelvikning han gjorde som han brukar, lite jobbigt, öppen i formen. I det lite svårare hållet så gapade han en del och ökade på... Men efter många så klarade han dom bra där också! Sen prova vi på lite sluta, i lätta varvet funka det men i det svåra var det jobbigt. Efter några miljoner gånger så klara han lite i det svåra varvet! Han gör inte rätt, men på god väg när han väl gör der! Galoppen var riktigt fin och den har blivit mycket mer bärig och stark, körde lite förvänd, det funka jätte bra! Sen lite fattningar för han har blivit lite dålig på dom igen, så nu blir det träning med galoppfattningar. Överlag så är jag riktigt nöjd, han var lätt i munnen, kom upp med ryggen dock lite seg men tror de va pga underlaget och för att jag våga inte rida riktigt! Anton blev inte med igår.. Så skaa försöka få med Anton idag att ta lite kort, men då blir det porträttbilder :)

Amadeus planer

idag blir det ett dressyrpass på gärdet och förhoppningsvis så hänger Anton med och tar några kort! Vi har inte tränat dressyr på ca 3 veckor..... Lite väl länge och måste få till åtminstone 1-2 ggr /vecka.
Ska prova med dom svåra övningarna-sluta, men hoppas det går bra! Jag skriver kanske hur det gick ikväll annars så kommer de upp imrn :):)

Gårdagen

Eftersom inte allt flöt på så blev det lite dåligt med tid, så hann bara rida under dagen och plockade lite i huset. 
 
Vi släppte ihop Britesse och Giggs med Amadeus, Moster och lilla söta Gunde. Vilket gick strålande bra! Liite spring och skrik och ytters få sprakar, bara Britesse som är väldigt lätt i baken...
Amadeus bara stod där och hängde medans dom andra sprang, sen efter någon minut så ställde sig Moster och Gunde vid Amadeus och typ vilade medans Britesse och Giggs sprang runt. Amadeus sprang inte många meter utan stod mest still och försökte undvika hästarna, smart pålle jag har som inte "orkar" bry sig ;)
 
Sen när vi skulle ta in  dom så blev det ganska mycke kaos för Nisse (hund) kom och jagade hästarna och det kom värsta åskskuren så mitt temprament var inte på topp, som tur är Amadeus sååå himla snäll och bara står still   medans alla andra hästarna springer runt! Så jag och Amanda stod ute i regnet och blev totalt genomblöta x).. 
 
Iaf så tog vi in Amadeus och Moster så dom fick torka och vila medans jag åkte hem och bytte om. 
Ridningen gick bra, var liiite piggare än vanligt vilket är KUL! 
 
Sen efter ridningen när vi släppte ihop hästarna igen så blev lite spring igen, men Amadeus är så söt och går iväg och betar för sig själv. Han ser ut som han tycker det är lite "barnsligt" och går därifrån och äter med sig själv. Dock så kom hela flocken efter honom, så han fick inte vara ensam så spec länge! 
Så himla skönt att veta att Amadeus inte bryr sig så värst mycket ifall de kommer nya hästar i hagen, då är det väldigt lätt att släppa ihop honom med andra hästar :):):
 
Onödigt mycket med text, men har lite smått tråkigt så skriver bara för att få tiden att rinna iväg lite! 
 
Eftersom det inte går att ladda över bilder så får ni vänta tills helgen för då tror jag att jag åker till pappa :):):):):)
 
Ååh vad jag älskar denna kille<3

Dagens planer

*Städa huset
*flytta Giggs till betet
*rida Amadeus
*fixa mitt rum och fixa massa annat.
Mer ikväll ! Och ev bilder på ihop släppet :):)

Tjena

jag har inte uppdaterat för att jag har i skillingmark och firat midsommar där! Jag hade då inte tillgång på internet.. Där fiskade vi och solade, jag fick faktiskt 2 gäddor! Sen så igår kväll så vricka jag foten så har så sjukt ont än idag och måste ha stödbandage! Annars var det riktigt roligt och längtar lite tillbaka, om jag bara kunde ta meeåd Amadeus så hade de vart helt perfekt! Amadeus vilade både tors och fre och jag red ut en snabbis ute i skogen.. nu inatt blir det även första natten i det nya huset! Ska försöka att ta några kort och visa! :):) Eftersom inte bloggappen funkar så kan ja tyvärr inte ladda upp någon bild...

Långritten

Jag och Amanda drog iväg på en långtur, dock orkade vi inte hela vägen utan vände efter ett tag. Vi red och badade med hästarna, vilket jag tror iaf Amadeus tyckte va skönt! Fast han tyckte de blev lite mycket där ibland, spec att vara i vattnet utan Moster, då ville han bara in på land. 
Moster fick jag faktiskt i vattnet, Eva-Lena som äger henne hade aldrig fått henne i vatten om jag fatta rätt. 
 
Amadeus blev faktiskt lite svettig idag, men det var för vi galopperade ganska sakta när de var uppförsbackar som var ganska branta och låånga så han fick kämpa på lite.
När vi klara med badandet så fick de bli lite fika, kladdkaka :)! Riktigt mysigt var det och underbart! 
Vi var ute sammanlagt ca 4 timmar, vilket var superkul! Även längsta "ritt" på Amadeus, då är det tillsammans med badandet. 
 
Efter vi kommit hem så blev lite vattenkrig vilket var sjukt kallt, men kul! Så vid 6 kom jag hem så drog vi iväg ett flyttlass till huset! ÅÅh älskar att vi har så otroligt mycket mark och massa uthus! 
 
Alltid önskat att ha bilder på när jag och Amadeus är i vattnet, och idag fick jag det:
 
Jag drar inte hårt i tyglarna som det ser ut som, utan att han typ ställde sig upp för att komma framåt.(övre bild)
utan jag håller i manen.
'
Och två bilder där vi satt och fika, tur att Amadeus är så snäll så han kunde gå lite halft lös<3
 
Kommer aldrig sluta älska dig min fina, fina kille<3 Du är helt enkelt underbart bra, finns ingen bättre<3

Långritt

Idag blir det en långritt med bad å fika! Mysigt! Kameran hänger såklart med när vi badar :)! 
 
Igår red jag hem, Amadeus fick hälsa på lilla kaninen och våra katter med dom blev typ livrädda. Han kändes fin igår oxå, spec galoppen där han går som bäst just nu! lungt och fint tempo hade vi. Red barbacka, då jag äntligen vågar sitta ordentligt så kan då rida bättre :)
 

Spanien

Spanien vann 1-0!! Klara för kvarts final nu! <3 där de möter Italien, som jag tror dom kan vinna över!

Lite uppdate

Har tråkigt nu ska för att spendera några minuter så kan jag skriva ett inlägg! 

Idag red jag ut med Amanda i ca 1 h och 40 min, sista galoppen fick jag äntligen till honom, han har vart lite jobbig och vägrat galoppera sakta utan vill köra på sitt race med huvudet högt. Men idag så klarade han de faktiskt! 
Vi red även förbi jätte söta kor som sprang och busade bredvid oss, riktigt gulligt! 

Amadeus trivs som fisken i vattnet där han står nu! STOOOR hage med kompisar (kommer dock 2 eller 4a till) och massa, massa gräs som han blir tjocker av! 

Då vet ni mina *host* tusen läsarna... Önska kunde man va? ;)

Finns inget direkt sommar väder, så går inte heller att ta kort, vill dra med mig brorsan så han får ta lite kort på mig och Amadeus! Direkt det blir fint väder så ska jag dra och bada med Amadeus, även dra med mig bror t stallet! 

Ska försöka ta nyra bilder så jag kan byta design, för jag har haft samma nu snart i ett år... 

Nu blir det kolla fotboll, såklart hejar jag på Spanien, så jävla bäst är dom!!!! 

Sveriges finaste kille<3

Blogg paus

Tar nu idag och några dagar fram över lite blogg paus, dels för att vi flyttar så måste hjälpa till en hel del då vi har bara 2 veckor på oss att tömma ett hus och en lägenhet och då ska det även städas! Så vi har väldigt lite tid..
Amadeus går som vanligt, imrn om jag pallar upp så ska jag gå en promenad och sedan på eftermiddagen ut och rida.
Amadeus börjar även på att bli lite tjocker om magen, men inte konstigt på det betet han går på ;).

Så kommer inte uppdatera på ett tag, för har inte ork eller tid.. Amadeus kommer bara gå ut nu någon vecka, sen så får vi se om jag pallar att åka till Norra Mon för att ta en träningspass där :).

Amadeus hälsar: GRÄS är gott! ;).

Betes släpp

Nu står han på bete, fast dock med bara en häst, för shettisen har haft typ fångkänning så får stå inne, men tror att han skulle komma ut imrn, fast med munnkorg!
Amadeus och Moster står och äter ihop nu, blev inget spring eller direkt nosande, vilket känns bra!
Hagen är på ca 7 hektar med gräs som är nästan lika högt som Amadeus :)!
Om någon timme ska jag dra till stallet för att rida, blir att rida ut med Amanda.
Jag kommer cykla eller springa dit, och kommer försöka några dagar att gå en promenad på morgonen och rider på eftermiddagen. Så han kommer bort från gräset några timmar om dagen.. Sen så får han bli lite extra ompysslad ;). Och jag får ngt att göra under dagarna :). Så nu hoppas vi på att slippa ströfodra dem till hösten :)! Trivs så himla bra där han står och Amadeus trivs så sjukt bra! ÅÅh älskar stället!
Lite bilder:

Gårdagen + bilder

När jag kom till hagen så kom Amadeus gåendes till mig, då blev jag glad! Han kom för att butta på mig lite grann och hälsa, underbarare kille får man leta efter? Så vi stod där och myste lite innan jag tog in honom för att borsta bort all lera han hade på kroppen, så borstade ca 1 timme innan jag red ut.
Amadeus bara: MAMMA? :D:D
Red ut samma väg som i söndags, fast veck av för att försöka rida till sjön. Efter jag kommit en bit så ligger det en liten orange älgkalv i gräset ca 10 meter bort. Rädd som jag är så försökte jag vända hem i galopp men Amadeus fatta inget utan tog något trav steg och saktade av. Såg inte älgkon men visste att den var där på något ställe nära kalven, men vi blev iaf inte jagade. Resten av ridturen var lite förstörd då jag endast satt och kollade efter älg i skogen...
Efter ridturen så kylde jag ena benet i ca 15 min, sen linda benet så det fick värme. Han var alltså svullen i benet innan jag red ut, men vi tror han fått en lite spark för han har även ett litet sår,men eftersom han inte ömmade, eller haltade så red jag ändå. Så efter jag kylde benet så gick svullnaden ner. Sen satte jag på lite salva för att skydda såret.
Sen tog jag en del bilder som jag tänkte bjuda på:
Så såg han ut innan jag red.
Så såg han ut efter :):)
Nu snart ska vi åka och släppa ihop han med två andra, Giggs och Britesse kommer lite senare till betet. Jag vill att Amadeus ska gå på ett bra bete! Fast är liiite nervös...
Han ska stå där några timmar så åker jag dit senare ikväll och rider på honom.

Sommarlov !!!!!

Äntligen fått sommarlov! Så sjukt gott och de firar jag med att åka till stallet och pussa och gosa med min goding<3

Igår körde vi paintboll, vilket var sååå sjukt kul! Vi spelade 4a matcher, vi förlorade bara första å vann resten! Så vi var typ klara för "semifinal" men vi drog oss ur för alla var trött å ville hem x) klockan var runt 22:40! Jag blev faktiskt träffad bara en gång, så min jacka blev inte kletig av färg!
Vi vann över jord-3an och något annat killgäng, då var hela laget stolta :D! Killarna var såklart dåliga förlorare ;).!
Var så otroligt kul och vill bara göra om de!

Just nu sitter jag på tåget på väg hem till mamma, blir att rida ut en sväng på Amadeus som börjar tydligen bli lite rund om magen... Vill inte ens veta hur han kommer se ut på fredagen... För han åker ju på det riktiga sommarbetet imrn och där är de riktigt bra med färskt grönt gräs . Får nog köra dit honom ganska sent , så han inte står på det kraftiga allt för länge...

Lite bilder från igår :

Dåligt med uppdatering

Jag har inget att blogga om!
Igår på lektionerna var det bara betygsamtal och sen fick vi sluta!

Ebba och jag gick och kollade med lösdriften, men han öppnade inte . Så nu skulle Ebbas mamma ringa så hoppas innerligt att han vill låna ut de! Gött för Amadeus att gå ute dygnet runt med fri tillgång på mat!

På ons slutar vi, jag åker hem till käraste Amadeus , borstar å sånt! Han ska nog få vila, så har han haft sina vilodagar denna sommar! Ställer aldrig ner honom på direkt sommarbete, för han kommer bli för tjock! Efter där han står nu är det ganska lite gräs så där gör det inget om han går och äter utan att bli riden.

På torsdag flyttar vi honom till det riktiga betet!!! Mycket gräs och kompisar med riktigt stora hagar! Kort kommer såklart!

Dagens ridpass

Red ut barbacka, på fin gräs väg!
Galopperade på en gärde med högt gräs, så jävla kul även om de va en liten bit.
Sen var han pigg och spänd, så fick ju ett bra steg ;). Han får ett bättre steg när han blir spänd typ ;).
Riktigt kul var de att rida!

Sen blev de kalas, sen åkte jag hem till pappa för att åka t Lillerud t möran :)).

Bild från ridturen :

Finaste killen

Hoppade lite lätt igår, tyvärr så var mamma lat och orkade inte ta kort, fast hon skyller på att hon hade massa att göra ;).
Iaf så hade jag glömt hacket hemma så tog Giggs träns (dom har samma storlek på bett och träns), han känds fin på uppvärmningen och hade för första gången på år och dar egen bjudning ;D! Sen hoppade  vi lite grann, bara ett enkelhinder, eftersom de stod redan framme. Vi hoppade faktiskt ca 90 cm utan riva :D! Eller att jag fega ur, dock kom vi fel någon gång, men även jag kunde lägga rätt honom några gånger! Dock hoppade vi de ca 5 gånger, efter han inte hoppat på jätte länge och jag var jätte sugen på att klara de :).
Idag blir de vanlig barbacka ridning, själv då mamma häst Giggs är halt... Får se vart jag rider. I skogen blir det granaterat, tar kanske klättervägen eller en längre tur så vi kommer till en sjö. Jag får se helt enkelt på vädret.
Min fina, fina kille!
Rosetten passade perfekt till pannbandet ;).
Han börjar även bli lite fin i kroppen äntligen, ryggraden sticker inte upp, jag skämtar inte om att ryggraden i vintras stack upp 1 cm ... Halsen såg hemskt ut, hela Amadeus var ett benrangel. Nu blir jag alltid lika glad när jag kollar ryggen och ser att han fått muskler! Rumpan är heller inte lika brant och syns att den fått muskler. Nu kommer jag inte ställa ner honom som jag gjorde i ca 3 mån om inte mer. Började ju rida honom ordentliget iår.
Killen som betyder mest<3

Ingen häst- inget att skriva om

Tjena!
Igår var det slapp skoldag, gjorde typ inget?
Sen så drog jag till stallet för att städa ut ur boxen, tvätta väggarna och ta bort spindelnät ;).

Idag så åker jag hem till käraste Amadeus, ska se hur banan är så kanske jag kan dra fram något hinder och hoppa :). Ska försöka få med mamma så hon kan ta lite kort :).
På ons slutar vi skolan och går på sommarlov! Ska bli sjukt skönt, då vi flyttar, häst, bada, vänner! Tagga sommar 2012!

Resultat

Han var riktigt seg från start, var faktiskt lite bråkig? Han skulle inte fram utan gick på dubbla spår i volterna, gick inte fram för 5 öre! Så lite arg blev jag och fick fart på honom, inte mycket, men liiiite. Dock så försökte han bocka, men eftersom han suger (är snäll) på att bocka så fixar han de inte. Sen var jag lite ofokuserad pga många folk i ridhuset, hatar att rida när de många- livrädd för att krocka.

Inne på banan dog han lite extra mkt, efter första halten var jag nästan säker på att han skulle sakta av till skritt. Red fel gjorde jag oxå, trodde de va serpentin direkt efter halten, men är ju att vända över banan. Så -2 poäng där.
Seg så drev ihjäl mig på banan typ. Lägningarna blev kassa, som vanligt fick 6a i traven där. Sen galoppen tog han fattningarna bra, ena galopplägningen så bröt han av för tidigt så fick 6a där oxå annars 7 och 8 genom hela programet!
Hade hoppas på över 60% och så kom protokollet och stod 70,7%! helt sjukt vad han är bra egentligen när han är sååå seg, men tar många poäng för han är väldigt stadig i formen och har en jämt flyt!
Kom då tvåa med 4 poäng från ettan, och om jag inte hade ridit fel så hade vi fått något på 71% :D! Och hade bara varit 2 poäng från ettan ;)). Tyvärr ingen film eller bilder då det regnade hela tiden... Men tur var det inga pölar på banan!

Nu står Amadeus i hagen med Giggs och Britesse, sprang några få steg sen åt alla gräs.
Han ska tyvärr stå inne nu några nätter, sen den 14 juni så drar han på det riktiga sommarbetet!

2a!

2 a med 70,7 %! Person bästa i klassen !
Mer när ja kommer hem :))

Just nu!

Sitter jag vilar medans Amadeus går och äter gräs på tantens gräsmatta :)
Har städat och plockar ihop de allt som ska med hem, vilket är allt förutom reflex och någon grimma, onödigt att ta med när ja Kmr tillbaka t hösten :). Det enda som fattas är att städa ur boxen, där ska jag tvätta bort allt lort m,m. Men de gör ja när på tors :))



Startar sent imorgon vilket är super bra! Startar 15:00! Så sovmorgon, ta det lugnt på morgonen å så! Knoppar och tvättar Amadeus ben imorgon :))

Gårdagens träning

Vi började med att få honom lite mer kort och mer på bakbenen men inte de lättaste på hack. (red med de för vi tävlar på ons).
Sen tog vi lite sluta i galopp, vilket inte gick alls, flyttade baken någon millimeter kanske. Så otroligt stark va han och jag fick ta i allt vad jag hade (skämt, men stark va han).
Sen gjorde vi sluta i traven först åt det lätta varvet vilket gick bra för att va Amadeus, i de svåra så funka de inte...
Vi försökte längs medellinjen men där stod han bara bockandes eller galopperade väldigt sakta.
Vi gick in på volt och där försökte vi flytta baken innåt, i de svåra varvet, hör och häpna - han flyttade faktiskt!! Inte bara en gång utan gång på gång på gång utan bråk från hans sida!

Sen skrittpaus
Sen red vi lite serpentiner för att få honom mer böjd, efter som på hack är det sjukt svårt att få dom böjda i halsen så där fick jag endast jobba med benen. Han blev även lång och tappa bakbenen, men kom upp sig ganska bra efter ett tag.

Är faktiskt riktigt nöjd för att ha ridit ett hårt dressyr pass på ett bett jag hatar så innerligt mycket! Hatar alltså att rida dressyr på de!
Dock kunde han va lite lättare i handen, men blir lätt att dom hänger sig fast.


Nu taggar vi tävling imorgon :D!!! Hoppas på kyla så Amadeus kan va lite piggare än vanligt :D!

tjenare

Var så kul att ryckta Amadeus med vilja igen :D! Så borstade ca 30 min innan jag gick ut och red, hade följe av Ebba ett tag men vi delade på oss senare. Amadeus var idag väldigt pigg för att vara han, han hade faktiskt egen motor och var framme!  Försökte göra en sluta men de funkar bara inte... Får se hur de går på träningen imrn!
Tränar sent imrn så blir alltså ingen uppdatering imrn, räknar med att va hemma från stallet typ halv tio eller nått ;)
Var så kul att ryckta Amadeus med vilja igen :D! Så borstade ca 30 min innan jag gick ut och red. Jag hade följe av Ebba ett tag men vi delade på oss senare.
Amadeus var idag väldigt pigg för att vara han, han hade faktiskt egen motor och var framme!  Försökte göra en sluta men de funkar bara inte... Får se hur de går på träningen imrn! Känns lite tråkigt att de va näst sista gången ja rider ut i skogen, men kommer ju tillbaks om 2,5 månader! Dock längtar jag inte så värst mycket!
Tränar sent imrn så blir alltså ingen uppdatering imrn, räknar med att va hemma från stallet typ halv tio eller nått ;).

Ny tag

Nu äntligen är ja 99% frisk! Hostar bara lite :)
Ska bli kul att dra till stallet med lite kraft, för att borsta honom det lilla extra m,m :D!
Blir att rida ut en tur, får om vädret tillåter så rider vi lååång tur, för blir sista gången jag kan rida riktigt långt innan sommarlovet!
För på mån är de träning, tis hoppas ja på att rida ut med Martina (därav kan ja inte rida långt) och på ons är de tävling och Amadeus åker direkt hem till åmot! :))

Sen under veckan ja inte har häst så blir de att ändå vara i stallet för då ska jag städa ut stallet, så ja kommer ha något att göra under dagarna :))

Piggare nu

Under tors och fre har jag vart helt slut typ, typ bara viljat sova ;).
Men nu är jag piggare igen, inte helt 100 men nästan! Har alltså inte orkat rida ordentligt eller borstat honom ordentligen :o! Känner mig taskig men händer sällan så han dör inte ;)).

Igår red ja ut, han var totalt jävlig och ville inget, jag skulle bara göra en sluta, men funka inte... Jag blev riktigt arg, han blev spänd och fatta inte ett piss. Han flög upp i luften m,m. Mitt temprament när ja är sjukt är inte på topp och blir arg för minsta lilla. Bra för Amadeus att ja inte är där idag, så jag hinner bli lite friskare och sen så han kan göra sina småfel utan att jag blir super irriterad på honom ;)).

Tror han har låsning så ska kolla upp honom ngn gång i juni, eller vet att han har låsning! Han brukar inte bocka å ha sig om det inte är något fel! Så låsning på något ställe har han.

Som sagt så vilar han idag, för ja är hos mamma!

På tävlingen den 6/6 på Bellevue kommer gå ganska dåligt.. Han är seg, han har inte bjudning för 5 öre.. Men han är alltid min stjärna<3
Men en grej e bra att ja startar näst sist i klassen :D!!!
Sen så drar Amadeus hem på lite sommarvila, eller han åker först hem till by, sen någon vecka efter se så drar han till sommarhagen med massa andra kompisar- då får han nästan vara häst igen !

Förra årets ihopsläppt!(bild) Tror iår att de blir någon mindre häst, men mer bete till dom andra isf ;).

RSS 2.0