Sjuk!

Förlåt för dålig uppdatering, men har inte viljat/haft tid!
Igår red jag ut med Josefin, efter en liten uteritt så gick till trakorplan och körde lite dressyr , jag gjorde sluta, eftersom jag har fått i läxa att träna massor på de;). Han var stark, gick emot skänkel, men efter många om och men så fick han faktiskt till några någon meter!
Idag får Amadeus vila, för jag börjar på att bli förkyld och orkar verkligen inte rida.. Sen så förtjänar han en vilodag så det är ju lungt!
Ska snart till stallet och bara vara, ska låta Amadeus beta gräs någon timma sen åker jag hem igen! Blir att drick te till kvällsmaten...
Jag orkar inte med att bli  sjuk nu......
Kommer nog inte uppdatera så mycket, inte mer idag iaf. Är riktigt trött och ska lägga mig tidigt! RIKTIGT tidigt ;)!
image description
Några dagar kvar sen så drar vi på sommarlov och Amadeus åker om en vecka på sommarbete, ska bli så sjukt skönt!

Snabbt

Är rätt nöjd över Amadeus idag, dock såå sjukt seg! Men kämpade på bra!
Han bjöd även på lite bockningar :O! Han sa ifrån när vi gjorde sluta i vänstervarvet, de tyckte han va sååå jobbigt och vi kunde inte ens vara nära väggen för då körde han in mitt ben i väggen x).
Så tråkigt bara är att han har ingen egen motor och vill bara äta gräs, ta promenader, lunka i skogen!! Bättre med det är ju att jag kan endast rida med bett 1 gång per vecka.
Men 1,5 år kvar på tävlingssäsongen, sen kan han gå ut och lunka!
Iaf min nästa häst (om de blir någon nästa) ska ha mycket mer motor x)! Men kommer aldrig att sälja min plutt, inte ens ha medryttare el lämna på foder! Skulle aldrig klara av att se mitt hjärta åka iväg<3!
han betyder för mycket, och han är ingen tävlingshäst, då han kommer trivas lika mycket att bara gå i skogen och som att tränas! Han är inte en stjärna som kommer gå långt via en ny ryttare, han kan nog kunna gå la:p1 med liten annan ryttare som är duktigare än mig, men en ryttare som är duktig vill ju ha en bättre häst! Amadeus är bäst i mina ögon, han är stjärnan över alla och kommer alltid va<3 han blir även gammal nu, eller är snart hela 15 år! Så han får ta pension lite tidigare än alla andra hästar ;)). Han kommer såklart inte stå i hagen och skrota, utan få ta de lungt! Ska försöka att börja med tex trickträning å sånt ;))! Han kommer få gå barfota runt om, eller iaf bak!
He is the king<3

Var tänkt

Igår var de tänkt en lite lugn skrittur, men ist blev de lite dressyr på de x).
Varför jag red dressyr va för att han är såå stel i högervarv och bara hänger fast i tygeln m,m mot slutet blev det en stor förbättring och han var inte lika hängig. Vänster varvet helt tvärtom, mer mjuk, inte stark! Galoppen var kass, riktigt kass! Vet att de va mitt fel då jag red barbacka och åkte fram.
Var iaf nöjd med honom mot slutet!

Sen åkte jag hem t mamma, var ju morsdag så drog dit en snabbis!
Åkte tillbaka t stallet så han fick äta gräs i ca 40 min :)).

Fullt upp hela dagen!

europe song contest

Kollar jag på nu, än så länge har alla låtar sugit! Inget drag alls, nej bläääh!
Red ut på Amadeus barbacka igen, gick rätt bra bara att  han är rädd för allt, bryter av heeela tiden från galopp. Riktigt irriterande och sliter onödigt på benen.. Annars var han fin, hängig i handen, men så är det med hack ;). Jag vågar nu sitta till honom lite mer barbacka än tidigare, det är för jag inte sitter på ryggraden jag gjorde ett tag, hans rygg var hemskt! Han har aldrig varit så muskelfattig som i vintras. Men han är på god väg, så de e bra! Är så sjukt stor skillnad, även om de knappt syns på bild så känns de!

Sen åkte jag hem, var hemma ca 30 min åkte vidare till någon träaffär, sen bergvik. Så hann aldrig åka å kolla på tävlingen, vilket var riktigt tråkigt. Men hann inte.


Imrn blir de åka hem t mamma för de e ju morsdag, sen hoppas jag på att åka på hööks för att köpa flygspray och hästsalva! Amadeus får bli skrittad ut barbacka eller för hand, vet inte än.

Ska bli sååå skööönt med sommarlov om 2 -3 veckor! stall, bada, va med vänner! Bli mer underbart?!


Påväg

Nu är jag på väg t stallet för att ge hästarna mat! Amadeus får äta ca 30-40 min sen tar jag in honom och rider. Ut blir de såklart ;))!
Vid tio, halv elva åker jag hem. Då blir de att sola, åka å kolla på tävling bara en snabbis (Sofie hoppar) :)). Sen hem igen och sola igen, idag ska jag bli bruuun!

Får se om jag orkar uppdatera ikväll ;)

Bra uppdatering vare ja?

Har inte orkat uppdatera.
Amadeus igår fick gå ut med Ebba och hennes ponny Lucy, vi gick till sjön idag igen för att bada x). Dock kommer jag inte bada i det tjärnet nått mer, äckligt + dålig botten... Kanske doppa hovarna m Amadeus ;). Under sommarlovet ska vi bada massor!! Eller någon gång då och då ;). Så otroligt roligt!! 
Efter sommarlovet ska jag, Ebba och Hanna ut på långtur och rida till en riktig sjö, som man tydligen kunde galoppera någon meter på :D!

Idag red vi ut barbacka igen, känns som inte någon av sadlarna passar, just för han har fått mer muskler över ryggen. Så ska kolla med Jenny t mån vad hon tycker om sadeln. Vi red ut lite överallt, så mysigt + så sjukt varmt! Men blev han svettig då? Haha nej, utan bara där jag satt... Han blir svettigare av att bara stå i boxen ? ;)
Vi hoppade några hinder, super kul :D! Enda gången jag tycker de e helt okey att hoppa :)). Är ju emot hoppning på Amadeus, så rädd att han ska få senskada, vet att det händer sällan- men tanken finns alltid där. Och det sliter mer än att rida ut och dressyra! Så någon då och då, men inte mer.. Fjantig? Oja! MEn är livrädd att han ska få senskada, travar knappt i en bake som går liiite nerför, även om det handlar om 2 m x).

image description
<3

Helt underbart!

Dagens idag har bestått av att typ sola, eller iaf vart ute hela dagen! Bränd lite överallt ;))!
Efter en underbar dag på skolan drog ja till stallet och red ut barbacka igen x). Mysigt värre och de känns som han går bäst barbacka ? Dock vågar jag inte sitta lika djupt som med sadel, rädd att han ska få ont i ryggen av mina sittben.
Blev lite vildare tur idag då ALLT var farligt i Amadeus ögon! Så kunde knappt galoppera ut bröt av direkt, men kämpade på ändå ;))!
Vid ett tillfälle så var jag nära på att ramla av, ganska stolt att ja inte ramla av! Eftersom jag har världens kassaste balans! Han tvärvände för att vi gick förbi en bil med hundar i och precis när vi va bredvid så började den skälla... Fast Amadeus stoppa efter någon meter. Jag hoppa av och ledde honom förbi.
Sen bada vi idag första gången iår och de va inte kallt! Men vattnet är dock inte det renaste men går ju att bada då och då iaf. Så Amadeus simmade med mig på ryggen, jag hade skorna å allt i vattnet x)! Han fick såklart inte simma långt med mig och efter några "simtag" så fick han mark igen :)). Roligt var de och han är verkligen det bästa som hänt mig<3 Han gör mig verkligen på bättre humör och får mig att alltid skratta just för han är så himla gulligt knäpp vissa tillfällen! Dock har vi våra bråkstunder vi oxå ;)!
Ingen kan nog förstå hur mycket jag älskar denna grabb!!

Sveriges finaste kille<3

Red ut barbacka ganska sent blev de. Va i stallet runt 18:40, red ut vid sju och var tillbaka vid åtta!
Amadeus var såååå fin idag, längesen han gick såpass bra med hacket!
Då kommer förstås mina funderingar, passar sadeln?

Var ett tag sen jag mig riktigt nöjd och de va ja idag, han har ju gått bättre! Men var en så sjukt mysig tur, han skötte sig och allt var toppen!
Mötte även en älg, jag började typ skaka?! Haha hjärtattack fick ja iaf! Som tur va så sprang den iväg !

Imrn blir de ut igen, och resten av veckan. Ska börja beta honom för hand vid lite kraftigare gräs så han vänjer sig. Dock får han ha munkorg dom första dagarna på bete ;).

Nej nu ska sooova, upp tidigt för att åka t stallet och ge hästarna mat! Står ju ute nu, så sjukt skönt! Amadeus kändes precis som vanligt!

Gårdagens ridpass

Red på banan, tränade aldrig utan gör de nästa mån!
Iaf allt gick dåligt, jag var mkt hårdare i handen, dock inte överdrivit men ändå.. Han var stark, jag red kast aa allt gick åt skogen........

På kvällen var jag och Sofie så hurtiga och sprang 6 km! Vi ska träna hela veckan! Roligare med en kompis ist för att träna ensam!

Inatt stod även hästarna ute för första gången på länge! Och kommer stå ute om nätterna tills sep-okt någon gång! Fast tar in dom på nätterna om de regnar å så :)) (dock inte på sommarlovet)! Mysigt för pållarna de<3

Nej nu ska jag dra t stallet för att ge dom lunch, tar me kameran å ta lite kort!
Får se om jag bjuder på kort ikväll, om jag orkar starta datorn ;)) !

Livet leker med bästa vännen❤

Gårdagens ridpass

Igår red jag ut i ca 1,5 h. Red väldigt långt bort, var även sjukt mysig ridtur! En stund där visste jag inte hur jag skulle ta mig hem! Blev en del galopp, även lite klättring m,m. Verkligen jätte mysig tur!!! Ni såg ju bilderna igår, riktigt underbart! Amadeus var såklart jätterädd på vissa ställen men han gick, och på ett ställe så var det ett gammalt hus med massa skrot utanför och jag tänkte "aldrig att han går förbi där utan lite bråk" men han var rädd men gick på utan problem<3 Duktig ponni!
Dit kommer jag rider någon gång till innan jag flyttar hem Amadeus :)).

Idag kommer han få vila, han har inte vilat på hela vecka så idag blir det bara massa pyssel med honom!

image description
Var ju ganska mysig väg, med massa små tallar och lite stig!

Typ vilse?!

Anmäld till en andra tävling!!! :D!

6/6 är det tävling igen för mig och Amadeus, är även lokal ponnydressyr hemma men känns som om det inte kommer bli någon ponny tävling pga för få starter så anmälde jag mig till bellevue! Samma datum som förra året jag bestämde att sluta tävla. Ett helt jävla år har gått!! Hoppas att det går bättre då än vad det gjorde sist - fick 53 %.

Iaf konditions träna Amadeus idag och han blev riktigt svettig! Mysigt för honon :))

Nej nu ska jag sooova upp tidigt för att släppa ut hästar :)))

Tjena

Snart åker jag till stallet, är några timmar och slappar loss med den bästa<3
Konditions träning står på Amadeus schema!
Sen ska jag och Ebba mocka ur hagen m,m!

Snart flyttar Amadeus hem, och jag får inte se honom på måååååånga dagar!!! Han flyttar 1 juni och kommer inte tillbaka förens i augusti. Men jag slutar dock skolan den 13de juni, men är ledig lite då och då så får se honom lite! Men kommer bli tomt efter skoldagarna!

Lite kort om dagen

Var i stallet från ca 09:00 till 15:15 :))
Ridningen blev i grimma, red lite överallt! Körde allmänt flum!

Sen brukar Amadeus få gå lös på tantens gräsmatta, men idag gick han lite väl långt bort och jag skulle hämta honom. När jag kom så sprang han förstås iväg, jag fick lite halft panik då jag inte hade någon kraft och ville inte heller hämta, för han sprang nämligen på lilleruds nysådda gärde!!!!!! Låååångt bort försvann han oxå, jag ut på gärdet för att försöka ta honom (vet att man inte har någon chans , men man får inget annat i tankarna ändå). Men efter han sprunigt ca 100 meter så vänder han och springer till mig. Var som han ville vara lite olydig men kom på att de va inte kul och kom tillbaka... Busponny<3

Nästa gång mera koll!

Dagens ridpass

Red på banan idag. Början var han som vanligt, sprang på, huvudet högt m,m. Fast det är ju mitt fel då jag inte kan rida när jag rider lätt på Amadeus, men på lektions hästarna är det lättast att rida lätt ;).

Satte mig ganska fort, efter något varv hoppa jag av och fixa ena stigbygeln. När jag hoppa upp igen så hade jag typ ont överallt ? Inte haft den känslan förut, kändes som kramp i hela benen men var inte kramp. Hade iaf JÄTTE svårt med att rida Amadeus på ett bra sätt, utan gjorde det bästa av situationen. Seg var han oxå så det blev inte bättre x).

Iaf så tränade jag inte på något spec utan bara körde runt hit och dit, tränade en del galoppbyten med trav imellan, men gick inte så bra då jag hade ont och kunde då inte sitta till honom riktigt och blev ist lite starkare i handen.
Kände att jag fick till honom riktigt bra stundtals men orkar själv inte hålla honom så hela tiden utan bara korta stunder x)... Träna mig själv kanske?

Hoppas på träning på måndag för Jenny!

Nu är det iaf så sjukt skönt med lite långledigt! Tiden kommer tillbringas i stallet ofc ;).
Vid fint väder så solar man i stallet medans Amadeus går och äter gräs, kan inte bli bättre!

image description
Världens bästa kompis, tur att jag alltid haft dig vid min sida<3

Slutat

Har slutat för idag, slutade ca 11;00 typ. Så var i stallet en snabbis förut för att ta av Amadeus täcket så gav dom lite mat :))
Så nu ligger jag i sängen och ska försöka rava mig  upp för att åka till stallet. Ska kanske jobba med lite läxor innan? ;)
Håller på att ladda över dom sista bilderna till hårddisken sen kastar jag bort alla bilder och laddar på med nya! :))! Hade ungefär 70 gb minne med bara bilder, och typ  bara bilder på Amadeus ;).. Sånt gillar vi! Så nu blir kameran mer med och ni får lite nyare bilder :))
Igår red jag aldrig ut med Martina för hon va väldigt seg så skulle inte hinna så red ut med Ebba ist! Trava en del och även galoppera, Amadeus var seeeeeeeeg men annars fin!
Idag ska jag försöka rida ut med Martina!
Imorgon ska jag gå på banan, tränar sällan dressyr mer än 1 gång/vecka x)! Lite tråkigt... Ska försöka övertala mamma med att åka till något annat djursjukhus, för vill verkligen veta vad som spökar... Och VARFÖR han får sår för inget typ?!
image description

Snart

Idag så har jag haft nationellt muntligt prov i matte, gick skit.
Sen jobbar vi ute resten av dagen..
Amadeus får ut och rida ihop med Martina i regnet och blåsten ;). Blåser storm här!
Här är klippet från tävlingen, tyvärr blir det bara länken eftersom jag inte fattar än ;)
Syns i efter första halten att han inte gärna går framåt, även när han slår sig fri i galoppen (kom dock en humla) och slår sig fri efter skritten ;)).
Ser faktiskt lite bättre ut än vad det kändes, för känslan var skit ;))
http://www.youtube.com/watch?v=BHGy-tdNLEg&feature=youtu.be

Tjeeena!

Var ute och gick överallt typ med Amadeus, blev även lite klättring.
Gick ner t vattnet så han fick doppa sina hovar :). Dock måste jag vara först ut i vattnet innan han kan gå i, sötnöten<3
Jag stod alltså på en sten ca 30 cm ut eller nått!

Hoppade även över en bänk?. Första gångerna fatta han inte men efter 3dje gången så hoppa han över ;). Tex med långt grimskaft!
Bild på något slags bänk, eller iaf före detta bänk ;)

Det viktigaste!

Domaren igår skrev inget om Amadeus mun!!!! Vilket är såå otroligt bra!

Resultat

Framridning: Lite smått seg, men inget direkt att vara missnöjd över. Kändes helt okey faktiskt! Lite hängigare men inget gapande :D! Red mest på volt för att få honom framme, men hade förstås glömt spö´t hemma...
Banan: Efter första halten så blev han såååå himla seg, om jag inte hade drivit så hade han garanterat saktat av till skritt. Jag blev riktigt arg så skänklade på så han nästan kom upp i galopp, men domaren skrev inget ?. Han blev inte bättre och jag kunde inte vila benen 1 sek utan att han skulle sakta av.
Så vid galoppfattning tänkte att han fattar säkert fel bara för att va jävlig, men icke- han fattade rätt (:DDDD)! På filmen syns de knappt att jag fattar galopp så de e bra!
Han klarade förstås inte att öka, varken i galopp eller trav-ngt jag måste jobba på! Sen efter skritten slog han sig fri och blev öppen så fick en 5a där.
Även i sista galoppökningen så kom det en humla och flög vid Amadeus huvud så han skakade så fick en 5a där oxå!
Kom ut från banan, var så arg har nog aldrig vart så arg efter en ritt. Riktigt missnöjd var jag. Jag visade såklart inte min ilska på Amadeus utan jag klappade honom mycket för de, kramade honom och pussade ;). Jag blir aldrig arg efter en ritt att de går ut över hästen, skulle aldrig bara ge en klapp efter sista halten, utan alltid många! Jag är lika "glad" som om det hade gått riktigt bra! Amadeus måste alltid veta att han är bäst ;).
Ropade ut i högtalarna : Kom upp i ledning på 66,21 %. Först blev jag chockad och riktigt glad!
Jag blev så lycklig av att första tävlingen gick så dåligt (känslan) bra (%) ändå :D! Tror även att det är person bästa i den ritten med %!
Då tänker jag hur bra kommer de inte då gå om när jag är riktigt nöjd? (vet att jag inte ska tänka så). Han var även högre i formen än på klubbtävlingen vilket är bra! :))
Film från tävling kommer. Medans får ni lite bilder på framridningen:
Ååh vad fin han är min lille plutt<3 Ögongodis! Är stor skillnad på honom sen jag började träna för Jenny! Han är mycket högre i formen än vad han har varit! Världens finaste kille!

Finaste killen<3

Så himla missnöjd på ritten! Men räckte till en första plast på 66,21 %!
Mer när jag kommer hem!

Tagga tävling

Startar 14:01! Längtar så mkt på å se hur Amadeus är + om domaren skriver något om munnen!

Dålig uppdatering, tors red ja ut med Sofie!

Idag red ja på banan- aldrig mer med hack! Så himla dåligt gick de, får inte alls det stödet, han blir lång, blir i otakt m,m. Hacket ska jag endast ha på uteritt eller hoppning! Stycket passet och går vidare!

Världens bästa ponny <3

Ledig

Är ledig från skolan idag, såå skönt! Men de va för jag skulle med min kompis Jeanette till hennes skola då hon skulle klippa mig! Hon går alltså frisör och testade första gången på riktigt människa ;).
Jag är nöjd, och Jeanette var riktigt duktig!

Nu sitter ja hos pappa och om ca 40 min går bussen härifrån till karlstad och därifrån går sedan bussen vidare till Lillerud!

Amadeus vilar idag, så åker dit en snabbis, mockar å fixar allt + borstar såklart! För sen ska jag sitta ute och kolla på en häst en timma, sen kolla en annan häst i en timma. Blir alltså 2 timmar... Ska kolla dens beteénde!

Ååh inte länge kvar till tävling :D!!!! Måste tyvärr rida på banan på tors med hacket.. Så jag har lite koll hur han är! :)

Gårdagen var underbar!

Igår red ut med Martina, jag red barbacka. Vilket jag ångrade då Amadeus trava sååå sjukt snabbt för att hänga med Martinas häst!

Sen kom pappa, mamma och Anton till stallet :D! Så där satt vi och "fira" på tantens gräsmatta och Amadeus gick och betade runt! Underbart!

Jag fick :
700 kr på bergvik
1 kg godis x)
Hårddisk på 500 gb (ska tömma datorn med bilder)
Hörlurar
Hihi och en låtsas hund, just för jag tjatar om hund hela tiden ;)))

Träningen

Jag är ganska nöjd! Kan ha ridit lite bättre, men men ;).

Framridningen var lång, då det var försenat på ca 20-30 min... Så Amadeus blev lite trötter där.

Själva träningen:
Började med skritten-det svåraste? Han har SVÅRT med att gå på tygel långa stunder! Spec när han haft lång tygel och jaf kortar upp.

Traven idag var han ganska slö, han kan bättre! Men han var väldigt lätt i handen, vilket alltid är bra! Gjorde lite skänkelvikningar, funka bra i ena varvet och i det lite svårare varvet gapa han, streta emot, skadade huvudet.... Men efter några gånger så gav han sig där med!

Galoppen var mer rund, men han var lite tröttare och blev lite stark i handen. Gjorde lite öppna med lite tväring, i det svåra varvet så blev han lång, smet undan, tappa balansen mot slutet. Men han flyttade iaf lite grann!!! :D!
Lättare varvet, mkt enklare, mkt stadigare men sköt ut bogen när jag la volt. Nöjd där iaf!

Sen tog vi genomkörare på programet, lite seeeg så bara och va tvungen att lägga på spöt flera gånger.
Gjorde missar i ökningarna, vilket det alltid blir för oss! I trav ökningen blev det mest spring, i ökade skritten så takta han mkt och i galoppen så bröt han av när jag skulle samla upp honom och tog inte i riktigt.

En grej Amadeus nästan alltid gör är att fatta fel galopp på banan, nästan aldrig annars...

Betyg 5/10. Han kunde ha varit piggare, men red fram nästan i 1 timma, dock skritta jag mest, men ändå.!
Jag kunde ha ridit betydligt mkt bättre.
Han var lite mer stretig i munnen idag, men det var oftast när han tyckte de va jobbigt- annars stilla mun! Jenny tyckte ifall han gick som han gick på träningen Idag så låg vi på ca 66-68 % :D! Så hoppas han är piiiiigg på tävligen- ska göda honom med kraft ;).



Såg att dem stränga dommaren inte ska dömma, ååååh vad jag blir glaaaad !!! :D! Finns alltså en chans på över 60 %
Sen startar inte min klass förens 11:45 vilket inte blir tidigt och Amadeus kan gå ut i hagen före + äta sin frukost lugnt!


Tagga träning

Med en pålle som stannar 24/7 till ridhuset... Men fin är han för de<3

Måste kolla en grej

Den översta bilden är den tiden han var ett benrangel, kolla ryggraden bara :O

Understa bilden är från idag, hoppas man ser skillnad på ryggen.. Det är därför jag lägger upp på bloggen då jag har bilderna bredvid varann.

Galoppfattningar

Tränade vi på idag, 5 steg galopp några steg trav och fattade galopp igen. Bytte galopp hela tiden så jag visste att han lydde mig. Han fattade fel någon en staka gång bara :D! Han kändes inte direkt fin, utan mer stark och hängig... Men är lätt att de blir så med hack.
Nöjd med fattningarna är jag, och han hade en ganska bra galopp idag!

Imrn blir det träning igen, sista gången på banan innan tävlingen. Nervös!!!?
Hoppas så innerligt att Amadeus har sin mun stängd på banan och är pigg!
Imorgon höjer jag kraften till 0,75 kg, så han blir pigg till tävlingen. Sen sänker jag ner till 1/4 eller nått, vill inte att han ska få kraftmage...

uteritt blir

Idag ska Amadeus få bli riden ute, så ovanligt att vi rider ut?!

Ni kan få veckans schema, just för att ha något att skriva ;)

Måndag: Träning 18:15 för Jenny
Tisdag: Uteritt/promenad- Jag fyller 17 år ;)))
Onsdag: Ledig från skolan, ska klippa mig. Uteritt med Amadeus- konditionsträna
Torsdag: Uteritt- klättra
Fredag: Uteritt, dressyr inriktat- Putsa, fläta, tvätta med!
Lördag: Årets första tävling, och första starten på över 11 mån! bara Amadeus mun är stängd är jag nöjd!
Söndag: Vila/promenad

image description
Detta var näst sista starten jag gjorde. Var inte direkt nöjd med någon start förra året..

Gjort idag

Var i stallet förut och gick ut med en seg Amadeus med Hanna som sällskap på Lucy! Ute ca 45 min, och bokstavligt talat drog jag Amadeus efter mig x)! En c-ponny går fortare än min d-ponny...

Sen åkte jag till Ikea och åt mat, sen bergvik och köpte glass ;)) + 3 klädesplagg på 180 kr sammanlagt! Billigt och bra :D!

Nu sitter jag och ser på tv och har tråk, ska snart åka till stallet, eller om ca 1 timma!

2 av mina favorit bilder

Älskar dessa två bilder så otroligt mkt, bara känslan av att jag har en så otroligt bra kompis är obeskrivlig<3 kan aldrig sluta le när jag kollar dessa bilder ! Finna många fler bilder som betyder otroligt mycket, men två av dem är dessa två<3!



Konditions tränat!

Konditions träna Amadeus idag, han blev riktigt svettig! Men har fått bättre kondition sen sist vi träna. Var även sjukt mjuk, vilket jag HATAR (!!!!) men finns inte något annat ställe som går plant utan några nerförsbackar så jag slipper bryta av, så där kan man bara ligga och rulla på!

Höjde kraften till 0,5 kg idag, hoppas han är pigg tills träningen :)

Har jour hela helgen, så tiden kommer tillbringas i stallet och jag ska försöka jobba lite med engelskan!
Amadeus ska ut på en promenad på ca en timma imrn, tror han kommer ha lite träningsvärk.

Måste även säga att Amadeus mugg/rasp är nästan borta!!!! Fast de kommer på andra ställen och att de börjat komma på andra benet igen... Tror jag aldrig blir kvitt muggen, om de inte försvinner under sommaren. Då måste hans ben vara otroligt känsliga för sand!!
Kortet är taget för någon dag sen, helt sjukt att det blivit så bra på så kort stund!

Älskade vädret!

Veckan har vart underbar med massa sol, fast nu på kvällen börja de regna...
Amadeus har vart lite svettig när jag tagit in honom pga värmen..

Idag så red jag ut med Martina, när hon körde sin häst! Amadeus kolla knappt på vagnen! Eftersom han travhäst så hängde Amadeus så mkt efter x) så fick trava typ hela tiden.
Sista biten red jag själva så tog lite mer galopp för att Amadeus ska röra på sig mera, det är sååå otroligt mjukt överallt! Vilket jag har fobi för, hatar att rida på för mjukt underlag! Så rädd för att Amadeus ska få senskador, eller något liknade! Jag travar nästan aldrig i nerförsbackar, hoppar nästan aldrig, rider aldrig med lindor om jag inte måste, just för det sliter mer på senorna/lederna, och ordet slitage på benen hatar jag! Så undviker allt sånt, otroligt att jag ens rider ;))! Vet ju att det är sällan det händer att en häst får senskador, om man kollar på hur många som tex hoppar ;).

Vill verkligen inte att Amadeus ska få senskada, då vet ja inte riktigt vad jag hade gjort...

Jag leder honom nästan alltid nu för tiden för hand dom 10 min innan jag är i stallet efter ridturen- lite mer slitage på ryggen- inte mkt men liiiiite liiite. Onödigt när han ändå ska bara skritta! Dock har jag blivit fjantig när jag börja på Lillerud (?), måste va för Ebbas häst fick senskada.

Leder honom ALLTID för hand när skrittar till/från ridhuset/banan. Bättre för mig och Amadeus rygg x)!


Ska träna för Jenny till måndagen oxå! Hoppas hon ser lite mer skillnad än sist, när han börjat fått kraft! 8 dagar kvar så gör jag tävlings debut på över 11 mån! Har gått över ett år nu sen Amadeus mun börja krångla, och det fortsätter (?!!!!!).

Nej nu ska jag sleeeepa :))

Dressyrpasset!

Uppvärmningen = skit som alltid, fokuserar på allt och inget typ! Huvudet högt och sprang på.

Satte mig ner ganska snabbt då allt släpper och han sänker huvudet! Han kändes riktigt fin, hade honom låg och rund i början. Plockade upp honom lite då och då eftersom han kom upp själv med nacken!

Ställde lite mer krav och försökte med öppna vilket gick bra, han tvärar för mkt, men vet inte heller när de blir rätt? Har ingen spegel att kolla i ute ;). Han kändes bra i båda varven, men som sagt tvärar för mkt ;).
Körde lite längningar, han längde SUPER fint! Sträckte ut frambenen och klev på med stora steg! Ååh vad duktig han är<3! händer inte ofta vi får till sånna längningar, men idag kom det flera stycken! :D!!!! Visste inte ens att han kunde för någon månad sen ;)

Galoppen var han fin, fattade fel då och då. Körde pytte lite förvänd och han bytte fram en gång (mitt fel), men annars klara han det ganska balanserat!
Körde någon längning här oxå, han samlar upp sig riktigt bra och jag behöver knappt ta i tygeln :D!

Han kändes piggare än vanligt och orkade med hela passet även om det var så varmt! Vet inte om jag inbillar mig, annars så har kraften redan börjar hjälpa :D!
Han var även väldigt lätt i handen, hög i nacken och underbar att rida<3

Det som fattas nu är energi på tävlingsbanan, och att han klara länga fint!

Blev aldrig banan

Red aldrig på banan då Amadeus var totalt slö av värmen! Hans ögon var trötta, syndes på hela han att han tyckte de va varmt! Han stod även längst in i boxen med huvudet i hörnet-var kallast där! Tog såklart febern, men ingen feber inte!

Så tog en timmes ridtur ut i skogen med mkt trav och galopp, vilket Amadeus uppskattade! Han kändes förövrigt riktigt fin! Lite kort i steget, men kan ha varit för hovslagaren var här igår :)).

Efter turen tvätta jag hans mugg som ser riktigt fint! Någon vecka till så tror ja de ska va borta! Men fel har jag haft förut ;). Sen fick han gå ut på tantens gräsmatta och äta gräs vilket han gillade STORT!! (tanten har så otroligt stor gräsmatta så hästarna får stå och äta ner bara de inte blir geggigt- vilket aldrig händer där)

Om Amadeus är piggare imrn så satsar jag och rida dressyr då!

Ska försöka någon dag ladda över bilderna jag tog på snyggisen idag, så det blir lite nyare ;))!

Tillbax t Lillerud...

Igår gjorde jag inte så mkt, var hemma nästan hela dagen. Vid 7 åkte jag och några vänner t Arvika, men blev inte så lyckat x)!

Idag ska jag försöka få pappa att ta kort när jag rider! Ska försöka rida dressyr på banan, men han gillar inte va i stallet så länge x)!

Snart är det tävling för mig och Amadeus, om ca 2 veckor, är så taggad och hoppas innerligt att kraften hjälper honom att bli mkt piggare! Bara han är framme och har stängd mun tror ja att de kommer gå ganska bra :)

Vi hörs senare, eller kanske! Får se om jag orkar ;))

RSS 2.0