Orka uppdatera ;o

Idag gick jag med mamma och Karin (; Fast dom red. Vi var ute ganska länge och jag fick min dagens motion, sprang en hel del, väldigt jobbigt var det ;o

 Imrn måste jag ut igen och springa, det var as skönt efter ;o Bara om jag vågar x)

 Amadeus blev svettig och jag med ;P Imrn kommer hovslagaren halv åtta t möran ;o

 Morgon pigg hovslagare? OOJA! Så ingen direkt sov morgon för mig förens nästa söndag ;o (är ju på ridläger, och då får man inte sova så länge). Imorgon ska vi också ner t Arvika och få friskhets intyg (; Liite sent, men bättre sent än aldrig ;) Så ska även rida imorgon på snart över 1,5 vecka! Så han har fått sin sommarvila! Dock var det ju inte planerat! Ska bli såå skönt att kunna rida och nu verkligen veta att han inte har ont!

Ska även blir skönt att träna på riktig sen vi åkte på sommarbete, när vi är på ridlägret ska bli såå skönt med att rida på banan! Trodde jag aldrig skulle sakna banan, men det gör jag ;o ! Dock dom första dagarna jag rider ska jag inte kräva så mkt, men efter litet tag ska  han inte få slappa längre! Då blir det träning! :D

Ja, inte så mkt uppdatering från min sida ;P Skriver imrn kväll och hur det gick i arvika och sånt ;P

Kom även på att jag kanske inte kan åka  iväg och tävla den 30/7 ;o Amadeus ska ju på ett återbesök typ 1,2 eller 3 dagar före ;o och kanske kommer jag  inte att få rida! Så jag tror jag inte kan tävla då ):! Lite surt när jag måste skjuta upp min debut i La 24/7 (: MEN jag ska göra det iår, jag måste! Eller ja, bara om det känns bra mellan mig och Amadeus (:




Puss på min sötnos<3

God morgon

Ser inte ut att bli lika fin dag som igår, det är ju skönt ;). Det var så otroligt varmt och man hade inte ork till något. Idag ska jag packa allt det sista, både till mig och hästen. Jag måste göra det idag för jag hinner inte imrn, då jag har fult upp hela dagen! Ganska tur, för då går dagen fort och det blir lördag snabbare :D uppdaterar mer ikväll ;).

Dagens promenad

Idag har jag som sagt vart mest ute! Har legat i solen väldigt länge oxå, oopppsii ;P Så jag har bränt mig lite på låren, där jag är som  vitast ;P Och pytte lite på armarna.´

 Vid kvart över 7 drog vi t stallet och jag gick, medans mamma och Helen red (: Dock gick vi olika vägar men skulle mötas efter halva ungefär ;P För där dom skulle rida var det mkt gräs, och jag verkligen hatar att gå i gräs, men sen kommer man ut på en grusväg och där skulle vi mötas (:

Jag sprang lite med honom, men efter en bake uppför (som jag sprang uppför ;o) så kom en j*vla hund och förstörde hela "promenad turen". En stor schäfer kom och var ju förstås "nyfiken" och kom fram, han hade ju förstås raggen uppe, visade tänder :o. Efter ett tag började han skälla rejält och hoppa mot oss och ha sig, som han ville bita Amadeus fast inte rikigt våga komma rikigt fram.... Ringde förstås mamma livrädd som jag var, hon kom ju vääldigt segt, kändes som det tog 100 år.
 När mamma väl kom så jagade hon bort hunden med Giggsemannen, eftersom hunden var såpass rädd.

Hunden var ju livrädd för hästar, för direkt Amadeus rörde sig så hoppade hunden längre bak. Amadeus var ju lugn, helt otroligt att han var så lugn så han rörde sig inte så värst mkt.. Så ja, hunden kunde ju komma fram och bita hur lätt som helst om den bara hade vågat...
Efter som jag gick vågade inte jag göra ett skit och Amadeus var mitt enda skydd! Visst den hunden kanske inte skulle bitit, men vem vågar ta risken att bli biten av stor, arg schäfer? Inte jag iaf, så vi stod så stilla som möjligt! Om jag hade haft ett ställe att hoppa upp på, som en sten inärheten eller liknande så skulle jag ha gjort det! Och jagat bort hund jävlen! Men när jag stod på marken vågade jag inte gå mot hunden ifall den skulle bita mig! Den såg inte så himla rolig ut.. ÅÅh vad jag hatar hund ägare som inte bryr sig ett skit, det värsta av allt var att ägarna var ute!!!!!!!
Ännu lite hemskare sak som hänt mig och Amadeus! Visst kanske inte så hemskt egentligen, men en schäfer eller någon annan hund som är mer kända som att vara aggressiva blir det lite hemskare, spec när den uppträdde som den gjorde!!!

Bara tur att han var såpass rädd för hästar, för hur hade det gått annars? Det skulle jag inte vilja veta!
Så nu vet jag vart jag inte ska gå något mer ensam! Om inte mamma kom där , så undrar hur fan jag skulle ha gjort annars!
 Amadeus brydde sig verkligen inte ett skit, det enda han tänkte på var flugorna :*


Du betyder så mycket för mig ♥

Tråkigt inlägg

Orkade inte dra upp datorn så får skriva lite snabbt med ipaden ;). Har inte vart i stallet än, är för varmt att gå dit och även för varmt för Amadeus att ut och gå. Åker dit senare ikväll, om 1 eller 2 timmar :) skööönt med sooooommmar lov! Har faktiskt vart ute nästan hela dagen, bara nu som jag sitter inne. Uppdaterar väl er mer ikväll ;)

Bilder











Sista Bilden är det jag som åker, och även de 3 bilder som kommer efter den första ;p Sen är det Anton och Emil på dom andra bilderna :)

Lite mer om Amadeus

Som sagt var vi ju nere i Edane och skulle kolla igenom honom! Han hade en hel del låsningar, 2 rejäla  i höftbenen, alltså en låsning i varje höft ;). Sen en låsning i ryggen, som var även därför han hade gått på tvären då han inte orkade stäcka ut och jobba med vänster sidan på ryggen. Sen en liten låsning i nacken och halsen, sen även 2 på frambenen.. Så ja han hade en del... Men nu är det fixat, och jag får inte rida på 3 dagar, så blir lite mer promenader ;)

Första dagen (idag alltså) så ska han bara skrittar, på onsdag får han skrittas och trava dock måste jag springa brevid ;) Sen på torsdag var det samma som onsdag, skritt och trav från marken.
På  fredag får jag äntligen rida honom :D! Dock bara lite lungt, inte något krävande. Får galoppera och sånt, men inte ställa för höga krav ännu :)

På lördag åker vi ju ner t sjöstjärnans ridläger (;D) och man brukar rida ett pass då, så jag ska bara ta det lite lungt och inte ha för höga krav. Om han stretar imot mkt så ska jag inte göra så han ska jobba, så det får bli ett litet slappt pass bara ! På söndag så kanske jag rider ett pass den dagen, då får jag även ta lite högre krav och sen på måndag var det nästan att köra på som vanligt (:

Vi ska även kolla igenom hans mun, han kan nämligen ha herpes ;o !! Hon Mirja (som behandlade Amadeus) tyckte det var täcken på herpes han hade i munnen, han hade röda små blåsor. Först så trodde hon att han var allergisk mot nickel, men eftersom inte jag har haft bett i munnen på väldigt länge och så har han även haft de där prickarna i munnen förut ):. Jag själv har inte reagerat på det, för jag trodde dem fick röda prickar när dom åt vassa saker som ; Granbarr och sånt. Men det kan visst vara herpes, så efter lägret ska vi kolla igenom hans mun!



Amadeus och Bob <3

Mer uppdatering imrn

Sitter i ridhuset och ska snart se på film. Amadeus hade del låsningar, så får inte rida på 3 dagar. Skriver mer imrn om Amadeus ;)

Nu är jag förmodligen på...

Mini-ridläger som vi  i US håller :D Ska bli riktigt kul att få hålla ett läger och tjäna in pengar på US kontot! (: Kommer ha med mig ipaden såååklart! Får se om jag orkar uppdatera er x)
Det var ju tänkt att Amadeus skulle vara med, men eftersom han ska kollas och sånt imrn så kan han inte det ;/ Kanske lika bra då de skulle va tvunga att rida på hacket. '
Eftersom bett funkar inte rikigt än ;/ provade igåt och han bara streta imot och gapade som bara den, bara jag tog lite i tyglarna så blev munnen vid öppen :/ Hoppas han blir bättre innan 30/7 för då ska vi ev iväg på tävling.

Men åker inte om han inte är fin och har stängd munnen! Aja eftersom dem skulle vara tvunga att rida med hacket var just att han stretar så mkt och han stoppar då inte direkt, så det skulle bara bli problem med att rida!



 Min älskade vän, varför gör du sådär? Om du bara kunde säga mig om du hade ont! Då hade allt var så mkt enklare! 
Du betyder för mycket för mig<3

Puss på världens bästa ponny :*

Hej på er

Idag vaknade jag vid 10 halv  elva ungefär (:
Idag är planerna att åka t Arvika med Amadeus, vi ska ju kolla igenom honom idag! Åker väl t stallet vid 5 kanske? Och före det ska jag in t åmot och handla ägg så jag kan baka, fast ooorkar inte just nu ;s Men baka ska jag!

Skriver senare hur det gick med Amadeus.


Du gör mig lycklig<3

Har inte berättat

Jag har ju inte berättat att jag och min kompis Sofie ska dra ner i sjöstjärnans ridläger! :D Såå sjukt kul! Har ju förstås med mig Amadeus, åker inte på  ett läger utan honom! Vi åker t lördagen redan och jag längtar så sjukt mkt!! Kommer dock ha med mig ipaden så bloggar varje kväll om dagen, tyvärr blir det inte några bilder :/ Kan ju inte ladda upp via ipaden... Men när jag är hemma  så visar jag er bilder ;D Sjöstjärnan har man hört talas om att det är ett underbart läger, och jag hoppas att få uppleva det bästa lägret med den bästa! :)



Kommer sakna er så sjukt mkt<3 (Jag är den med vitt) Tror det är första  bilden jag lägger upp på mig när jag inte är med Amadeus ;o
Josefin är den i mitten och jeanette är den t väster ;P

Efter 4 dagar

Så inser man hur internet beroende man är, när vi var borta i skillingmark så finns det endast norsknät (det svenska hade tagits av åskan tror vi) och det kostar ju några kr/min -.-

Så jag blev helt över lycklig av att det svenska kom tillbaka och man fick internet :D! Har även åkt ring bakom båt, roligt vare men åkte bara pytte liten stund ): Men lite bilder blev det!

Sen kommer det även bilder på stället och blommor ;D Kan bara säga att jag älskar min kamera!


Nu ska jag dra ner t stallet och mysa med min pålle! Bliderna kommer senare ikväll! (:


Snart

Snart åker vi äntligen hem! Vi ska bara städa ut det sista och sen drar vi hem! Hur skönt som helst. Direkt jag kmr hem så sticker jag t stallet och kramar om den bästa ;) ska försöka få med mamma, så jag slipper gå själv! Fast hon rider då giggs hon skulle aldrig orka gå ;) tihi. Hörs ikväll med massa bilder! ;D

Äntligen!

Äntligen har vi fått internet att funka! Kommer dock att bli rörigt då jag skriver från mobilen;) saknar Amadeus så sjukt mkt! Har inte sett han på 2 hela dagar ;o imrn, eller idag, så ska jag äntligen få träffa min goding<3 då blir det en lång promenad. Sen på måndag drar vi t arvika och kollar genom honom, en veckas vila på massa gräs = fått gräs mage och tappat lite muskler, iiinte bra! Hoppas bara inte han har jätte ont i ryggen så jag kan bara börja rida igång honom igen :-) då kanske inte han går ner i dikena, halv ställer sig, bockar. Då kan vi sätta gång träningen ordentligt igen! Ska börja sätta in bett, ska först rida med långa tyglar så han inte känner obehag, efter det så ska jag försöka träna lite på att ställa och sånt utan att han ska gapa. Sen när han väl har stängt munnen ordentligt (bara när jag tar i tyglarna så gapar han nu). Så längtar av att sitta på hans rygg igen! Höres senare idag då ;)

Sista inlägget

Nu är får ni ingen uppdatering förens torsdag, eller kanske söndag. Ska vara i skillingmark tills söndag och där finns det inget internet anslutning, på torsdag så ska jag hem en liten sväng, så får se om jag hinner uppdatera er lite grann ;) Ida jag gick jag en promenad med Amadeus på ca 1,5 timma. Han är bara för goo min söta pålle!! Nej nu måste jag stänga ner, höres på torsdag eller söndag ;) ni får ha en trevlig midsommar!!

Lite uppdatering

Har nyss kommit hem och ska åka tillbaka inom några timmar, medans dom timmarna kmr jag vara i stallet och mysa med Amadeus. Han ska ut och gå i ca en timma. Bra motion för mig som äter såå otroligt mkt godis, det är akämit mkt gods jag äter. När jag är hemma igen kmr jag rulla fram ;). Den som ska kolla på Amadeus kmr måndag, så det blir endast promenader ett tag framöver ;) nej nu ska jag dra t stallet, höres ögon gång framöver.

Förlåt för lite uppdatering

Men jag har haft fullt upp. Fiskade idag och jag fick min allra första gädda :) Sen släppte vi ihop hästar igen, vi har alltså flyttat Amadeus, Brittesse och Giggs till det ställe där dom ska stå nu hela sommarn! Allt var lungt och det blev inte så många sprakar utan massa spring ist ;D Sen var det två super söta shettlands ponnier, ena var hela 30 år ;o, och den andra var 19 år! Super söta! Bilder kmr senare! Amadeus får vila idag utan att gå en promenad, han sprang ju i hagen mkt så han fick sin motion idag iaf ;p

Imrn och en tid framöver blir det inte mkt uppdatering, för jag ska iväg  t sommarstugan och vara där resten av veckan! orkar inte heller göra tidsinställde ;p Är inte sådär super sugen på att blogga ;p Men jag gör så gott jag kan. Amadeus får vila/promenader tills någon vart och kollat på honom!

Dagens planer

* Ska ut och fiska men bror och kusin ;D
*Pyssla om min pålle, samt ut och gå i minst en timma!
*Städa mitt rum- ser förjävligt ut!
* Se på tv, datorn, sova ;p


Rubrik?

Igår red jag i hoppsadeln som inte funkade alls, passar gör den men Amadeus gick endast på tvären... Han kunde gå rakt om jag böjde åt vänster men direkt jag skulle försöka böja åt höger försvann vi nere i dikena. Hoppade av tog av sadeln och gick hem. Jag tror/vet att han har ont i ryggen eller något liknade, eftersom hopp sadeln ligger annorlunda så tror jag att den låg där han har ont så därför hade ingen lust att böja åt höger. När jag kom hem klämde jag på ryggen och han ömmade på höger sida och inget på vänster, på vänster kunde jag trycka ganska rejält och han visade ingen reaktion. Så nu blir det em del promenader för våran del, tills det kommer någon och kollar. Mamma ringer på måndag och bokar tid :D hoppas att hon har tid fort, helst samma vecka.

Sticker coh rider

Jag sticker ner och rider iaf, känner mig liiite bättre. Så Amadeus får inte vila idag, som är ganska bra för den delen! :D

Idag ska jag äntligen få rida i min älskade hoppsadel :D Jag har saknat den rejält! Har inte ridit i den på 6 månader, hur sköönt som helst att rida i den igen! Nej nu ska jag dra ner over :D



Bra start på sommarlovet!?

Nejj! Jag har blivit förkyld, ingen av sadlarna passade, fult väder. Hoppas att vädret vänder snart! Jag själv orkar inget, är trött i huvudet och orkar inte tänka klart. Sadlarna passade inte, som jag förstod , ena ska på om stoppning och andra har vi fått padd att lägga under, det är ju inte så hemskt ändå ;) köpte ett schabrak från jacson, marin blått, ett par lädertyglar och gelpadden ;) bilder kommer senare ;) får se om jag orkar rida, som det känns nu kmr jag inte orka rida. Så jag bara borstar av honom och släpper ut honom i hagen igen.

Dagens ridpass

Idag så hoppade vi :D Jag byggde hinder i skogen/vägen och hoppade. En del blev faktiskt ganska höga, och Amadeus tyckte  de va skit kul! Dock satt jag barbacka och  hade inte världens balans men ramla av gjorde jag inte. Direkt  jag bad honom att jobba åtminstone lite under sig så gick han på tvären... Liite jobbigt så.

Imorgon ska vi åka till Grums, äntligen! Ska köpa ett par läder tyglar och sen får vi se vad jag köper mer ;D ska vara där kl 12, så åker väl runt halv elva-elva.



Gillar bilden!

Äntligen sommarlov!

Känns lite overkligt att aldrig mer att få se vissa person. Men hur skönt som helst, bara om det inte hade regnat! Det har regnat hela tiden och jag måste ner och rida -.- Inget fel med att riida, utan att stå ute och borsta, för där jag har Amadeus finns inget stall så måste stå ute. Nästan ingen idé  att borsta noga, bara tar där det kan skava. Men att rida i regnet är hur  mysigt som helst! ;D

Fick 160 poäng som slut skit x) Känner mig sååååå duktig -.- Fick iaf godkänt i engelska, och har aldrig haft det! Fast fick IG i musik.... HAHA!

Nej, nu må jag dra ner och ta hand om min söta pålle som står ute i hagen och blir bara smalare och smalare ;o Eller nej utan tvärt om x)

Imorgon är det slut!

Imorgon är det slut för alltid med högstadiet, hur skönt som helst! Såklart kommer man sakna alla, men denna sommar har jag bestämmt mig att vara med social och inte bara hänga i stallet, vara med kompisarna mer och sånt :D Får fixa mopeden så jag kan ta mig in t Åmot själv, utan att mamma ska behöva skjutsa mig hela tiden!



Inga ord kan förklara hur mycket jag älskar dej<3

Dagens ridpass

Idag gick allt åt helvete, det var sjukt varmt = sleten ryttare. Jag provade att gå förbi en sten, men det vägrade han såklart. Orkade inte bråka, var redan hur sur som helst så ville inte att de skulle bli värre, så vände och red en annan väg. Jag satte honom i jobb men han gick bara på tvären och jag blev sur och ja allt gick åt skogen. Tog några galopp fattningar, helt oseriösa men han går bättre i galoppen än traven just nu, galoppen orkade jag inte hålla så blev mest slängtrav. Sen när vi vände hoppade jag av och ledde honom resten, jag tyckte bara såå synd om honom. Jag var inte arg på honom, utan mig själv. Sen somna han lite halft i mitt knä :'* Uur mysig ponny har jag.



Min underbara ponny<3

Dagen igår

Började ju med att åka till koppom och åt sjukt god mat!!! sen drog vi vidare till lögarberga, och vissa söp och vissa var duktiga och drack vanlig dricka! Kvällen igår var skit rolig, kommer ju såklart sakna alla sjukt mkt, vissa kommer man aldrig mer träffa. Är ledig idag då och imrn är det avslutning, skönt att inte åka till koppom något mer! hoppas bara att mina dåliga betyg räcker till med att komma in på lillerud!

Åker iväg

Snart åker jag iväg t koppom igen och ska ha avslutnings fest. Vi ska äta trerätters middag och ha de mysigt, sen efter det åker vi till lögarberga och firar där oxå ;). Så idag får Amadeus stå och tjocka sig i hagen och det gillas inte alls!!! Men som tur är att det inte är så mkt gräs kvar i hagen. Så ingen uppdatering för mig ikväll!

Dagens ripass

Red ut väldigt länge, i 2 timmar var vi ute.
Det började med att vi skulle över ett dike (på ett jäle och det är neranför 61an) och Amadeus vägrade hoppa över och jag hade ingen lust att hoppa av. Amadeus vände lite sakta och jag for i backen, tur att ingen bil kom!!!! Första gången i år  jag ramlade av utan att vara förbered, men schabraken snurra runt när han vände och jag hade då ingen chans att sitta kvar, så det blev att leda honom över diket iaf.

Amadeus kändes fin idag, fast gick väldigt mkt på tvären i travarbetet. Blev lite galopp uppför en skit brant backe och skita lång var den med gräs underlag! Skit fin ridväg var det där ;o Sånna drömvägar! Dock var minus för alla stenar så man kunde endast skritta. Gick inte att jobba honom så mkt som jag skulle vilja då han går på tvären och då försvinner vi nere i dika. Galoppen gick hyfsat bra idag.
Vägarna jag red på var hur mysiga som helst men det tar lång tid att komma dit! Påvägen hem så jag en vit älg och en vit älg kalv, såg bara kalven först och uppfattade aldrig att de kunde vara en mamma på något ställe så dog inte förens jag såg mamman x) Men som tur var det en vit älg och ingen brun, för bruna ser mer läskiga ut och om det hade vart en brun hade jag stuckit iväg direkt. Men eftersom det var en vit så stannade jag och kollade tills dem sprang iväg själva! Kalven var hur söööt som helst!



Puss på dej<3


Underbar bild<3


Brittesse och Giggs!

Fan

Är ju sånt mini-derby på norra mon, men jag kan inte vara med ;( Är ju avslutnings fest för 9an och det får man ju inte missa. Ååh jag som ville så gärna vara med, men kan inte, men väljer ju en sista träff med 9an en sista gång för livet. Många kommer man tappa kontakten med och vissa har man igenom livet. Man får nya vänner på gymnasieskolan och det är ju tur. Men jag kommer sakna alla mina vänner från alla skolåren!

Drar ner och rider nu :D

Nu drar jag ner och ska rida. Hoppas bara vädret håller i sig och inte börjar regna! Ser iaf ut som om det blir finare ;o ser blå himmel iaf! Nej nu må jag dra ner over :D

Gårdagens ridpass

Igår red jag typ i en timma, red barbacka så mamma fick följa mig en bit ;)
Eftersom jag måste oftast hoppa av på ett ställe för Amadeus inte vågar gå.

Försökte köra lite dressyr men han gick på tvären hela tiden eller hoppade upp i luften och fortsatte med galopp. Ska rida barbacka ända tills lördagen, men jag har iaf 5 schabrak jag sitter på så han kmr inte få ont i ryggen pga det. Är ju en lång och väldigt barnt backe på ett ställe och tog den backen i väldigt samlad galopp 2 gånger, Amadeus måste verkligen ta i för att komma upp, och för att stärka bakbenen ännu mer så gjorde jag massa ökningar och ihop samlingar och han bröt bara av en gång :D Han fick verkligen ta i med bakkärran ;P

Mamma fick komma och möta mig efter en bit x) Vågade inte rida själv, Amadeus hade skrämt upp mig ganska rejält ;p Eftersom jag är totalt livrädd för älgar och jag skulle nog dö om vi mötte en som skulle jaga oss x)

JAg tänker ju alltid det värsta, möter vi en älg som vill jaga oss, hur gör vi då? Är några branta backar nerför och sen innan hemmet finns det en bomm. och hur skulle vi då göra om vi blev jagade? Jag skulle nog dött av rädsla ;p Aja var tänkt med Susen träning i kväll, men får väl bli lite extra jobb här hemma ist! Men åker inte t Susen för jag inte vill rida med sadel, tror nämligen att den inte passar.




ÅÅh vad jag älskar denna ponny<3

Uppdaterar mer imrn

Har vart i stallet i över 5 timmar :O trodde jag aldrig att jag skulle vara eftersom det enda man kan göra är att borsta och rida. Det går Lixom inte att städa eller så. Giggs blir bättre i såret, han är bara lite svullen vid såret, fast ömmar mer. Förut trodde vi att han hade fått kolik, han låg ner länge, tex när jag och mamma kom. Sen la han sig platt ner på marken, fast han ställde sig upp när Cajs-Marie kom. Så han började äta och så. Det är ju inte ovanligt att en häst ligger ner men hade hade legat ner 3 gånger den dagen som vi hade sett då och det är inte vanligt när det gäller Giggs ;) han är iaf nu ompysslad och vi ska ner och titta till honom snart igen. Våra hästar kan inte "häst regeln", det ska/brukar alltid vara en häst som står och vaktar, men våra sover alla samtidigt x) alla ligger ner i hagen samtidigt och sover, Loire gulligt. Ett täcken på att dom tagits ihop och det är ju alltid bra!!!!

Äntligen

Ska vi åka t Grums och titta på sadlarna, både hopp och dressyr ska med och kollas! Sen ska en som heter Mirja komma och kolla igenom honom. Då får han hålla på så och jag kan veta att han inte har ont på något ställe. Grums åker vi nu till lördagen så inte så länge kvar att vänta iaf! Ska köpa lite grejer när jag är där, det som jag vill köpa mest nu är ; läder tyglar, ett till träns, ett till bett det är et jag behöver mest nu, ell bett behöver jag ju inte mest för har redan 3 andra men aldrig fel med att variera med massa bett. När vi ändå pratar om bett så kan jag säga att Amadeus munn ser riktig fin ut ;D. Dock ska ändå vänta med att sätta in ett bett till 7/7 :p eller något sånt iaf. Idag blir det att rida barbacka.

Hejsan

Sitter ute i skogen och har sån skogsdag där vi i nian har gjort några stationer. Det är tråkigt och jag och Nathalie sitter endast stilla ;) hahah!! Blir ridning dag igen, som vanligt asså. Ska titta efter en annan väg och köra lite hårdare, eller ja, försöka om han inte går på sidan 24/7 direkt jag ställer lite för mkt krav och han orkar inte. Höres ikväll.

Dagens ridpass

Red över vägen och började med att hoppa av för Amadues inte ville hoppa över ett dike. Idag kändes han lite vrång, och ville inte jobba så bra utan var rädd för ALLT och tappade fokusen direkt! Han var rädd för alla slags sten, träd ja allt! Hittade en riktig skogsväg in i skogen, och det blev lite klättring ;) var jätte brant och massa stenar så han fick lufta lite extra på benet. Vände efter en stund och fortsatte på den vägen jag var på först, körde lite dressyr men det gick inte så bra då han gick mest på sidan när han väl gick rätt och idag var han mkt svårare att få honom rak igen. Sista hystat branta backe blev det riktigt samlad galopp så han hade jobbat lite extra hårt idag ;) eftersom han var lit vrång så fick han det som straff ;D

Dagens ridpass

Red en jätte mysig väg, ibland trodde jag att jag skulle gå vilse! Men jag kom att fram på en jätte mysig väg ovh blev lite trav. Jag vågade inte jobba honom lika mkt som igår. Då han kändes inte som vanligt att rida, han var väldigt ojämn i takten, trodde han var halt så hoppade av och sprang med honom ett antal gånger för att titta om han haltade/ömmade, men det gjorde han inte.

Så hoppade upp och han kändes inte helt hundra. Vet inte vad som är felet, men har har vart lite konstig den sista tiden. Han har inte vart sig själv rikigt, vet hur jag ska förklara, men jag känner honom och han är inte som vanligt. Hoppas inte det håller i sig alltför länge. Kan vara för att inte sadeln passar, han har kanske ont på något ställe eller är i en sånn period. Vi ska iaf få honom igenom kollad och måste snart t grums för att titta sadeln!

Bara om mamma vill vara lite snäll ringa t grums och beställa tid! Sen kommer det snart någon som ska även kolla honom! Imrn ska jag iväg och kolla på tävling och vara Sofies hästskötare :D Så ska vara vid Bellevue vid 8 på morgonen, så får väl gå upp vid 20 över 7 eller något! Så blir ju ingen mer uppdatering efter jag ridit på Söndag.

Giggs börjar även bli lite bättre, men måste äta medecin. Han kunde även fått blodförgiftning, men verka som han inte fick det! Tur det! Lilla Giggsemannen! Han är så halt att han inte kan trava, lite synd om honom när Britesse och Amadeus springer ner och han försöker hänga med-fast i skritt och det går inte så bra!



Hinner tyvärr inte lägga upp mer bilder då pappa måste ha datorn...................

God morgon

Idag är dagens planer att först se på gladiatorena och sen åka direkt t Åmotfors och ska på kalas där, min kusin Emil fyller år :D sen vet jag inte Om jag hinner rida, tror inte att jag gör de! Sen åker vi hem igen och hittar på något och sen på söndag blir det ju att åka och kolla på tävling. Blir dålig uppdatering idag då!

Stackars Giggs

Giggs mammas häst hade ju ett riktigt kött sår. Vi var nere i morse (halv 5) och kollade honom och tog febern. Han hade lite feber 38,7. Mamma ringde Verdi ören så dom fick komma och kolla. Han hade ett 5 cm djupt sår ;o!! Sjukt! Svullen hela benet ända upp till benets slut! Så inatt ska vi linda hela benet, från hoven och upp till magen. Han har. Verkligen jätte halt, det är så synd om honom, när Amadeus och Brittesse sticker iväg ner i hagen så går Giggs sakta efter! Han försökte trava förut, men det gjorde väl lite för ont så han stoppade ist. Stackarn! Nu har han dock ingen feber. Sen blir det att åka t norra mon och ha avslutnings brännboll där ;D där efter åker jag t Karlstad och stannar tills söndagen. På lördag så ska vi se på något, sånna starka män/kvinnor. Vet inte vad det heter. På söndag åker jag och kollar på tävling, i Bellevue. Det är ju div 3 lagets final. Höres!

Dagens ridpass

Red ut själv idag då mamma inte skulle rida x) guuuud va fin han var, helt sjukt, han har nog inte haft en dån motor som han hade idag! Och han var mjuk och VÄLDIGT eftergiven i nacken. Han var väldigt fin men ville bara galoppera idag så jobbade mkt med traven idag och han är så fin och jobbar verkligen upp sig när han väl går rakt, för idag i traven gick han ner i diken, gick intr rakt alltså. Ååh det gillade jag inte då det såg ut som ena benet skulle brytas, var skit äckligt. Han sket om jag drev, piskade (absolut inte hårt!!!!), och styrde honom åt det hål vi skulle. Jag var tvungen att sakta av t skritt och räta ut honom och sen börja trava igen. Han fortsatte så ett bra tag, men när jag trava och inte drev honom så kunde han gå rakt, men direkt jag la på skänkeln så började han igen... Men mot slutet kunde han faktiskt trava rakt och jobbade på riktigt bra den sekunden innan jag slutade. Galoppen idag var såååååååå underbar!!!!! Han jobbade på som fan, vi galopperade uppför en väldigt brant backe och i väldigt samlad galopp, jag kände verkligen hur hela han fick ta i för att komma upp. Ååh undebart! Sen kan ju jag säga att han halv ställde sig 2 gånger och hoppade upp i luften ett antal gånger, bara för han inte orka trava och jobba samtidigt! Joooobbigt tyckte han. Ååh min pålle var duktig idag, min sötnos!

:D :D

Är jävligt glad!! För jag får ev godkänt nu i engelska!!! Beror på om min cepiga lärare nu vill godkänna mig! För, för min rektor sa att det blir godkänt och ska säga t min riktiga engelsk lärare att rektorn tkr jag ska bli godkänd! Så jag är glad, men får inte vara för glad, för tänkt om det står ig i betyget då går min värld sönder... Så jag är nästan 99% säker på att jag får godkänt, fast ja man vet aldrig! Idag red jag ut med mamma och Agneta och Amadeus var pigg och glad! Det blev lite galopp, och Amadeus kändes fin. På väg hem så fick Agneta galopper/trava själv för oss, eftersom Giggs haltade och har ev feber! Han har fått ett riktigt kött sår på benet så det är därför han haltar, han har en infektion. Iaf när Brittesse (hästen) försvann så blev Amadeus lilte galen, gick inte rakt utan på sidan, typ stark skänkelvikningarna utan att går fram Lixom. En gång tog han världens sats så jag vet inte riktigt om bockade eller tog bara ett väldigt stort språng så jag hängde inte med x) sen vill jag hälsa Sofie att du har vart ett riktigt stort stöd för mig! Om jag inte hade dej som vän skulle jag aldrig fixat engelskan, jag skulle gett upp men du peppa upp mig! Ååh du ska bara veta vad jag är glad att ha dej som kompis!! <3 du är alltså världens underbaraste person jag känner.

Ihopsläppet





I slutet stog dom och bara åt gräs och i vissa stunder fick dom lite ryck och galopperade runt hagen x)
Vi har även en sjö nära, men badstrand, men vet inte om dom skulle gilla om hästar var där x)

Slutat

Idag slutade vi vid 10;45 och var hemma vid 12 :D Skönt!


Ska snart ner och rida, blir att rida i grimma och får se hur de kmr gå x) eftersom jag glömde tränset i mammas bil och jag stoppar inte in ett bett i munnen och om jag väntar tills mamma kmr har han stått och ätit gräs i 24 timmar och det är inte så bra! Hoppas dom gått/sprungit en del inatt ;P och sovit lite grann ;p



Världens underbaraste ponny<3

Skönt

Idag slutar vi 12, hur skönt är intr det? Blir att ta rida Amadeus då. Sen passade inte hans munkorg så han stått ute utan hela nattten. Men tror inte att det gör så mkt :p mamma ska in och köpa en större idag :D

Sista chansen nu

Har en enda chans att bli godkänd utan att gå sommar skola! Vi frågade oom vi fick filma in mig och så hon fick titta själv! Jag var tvungen att vara hemma och inte på skolan, hemma utan lärare gick allt mkt bättre, även om det inte kmr gå så bra så har jag iaf gjorde allt jag kunnat för att få godkänt! Så om jag inte får godkänt av detta så måste jag gå sommar skola.... Amadeus har flyttat och trivs jätte bra, och allt han bryr sig om är just gräsets, han skiter i hästarna brevid och tänker på sig själv ;). Men när han väl vill hälsa så blir han öite hingst liknande, så snygg blir han då x) sprang gjorde dom en del, och både Giggs och Britesse följer honom som en svans medans han går sin egen lilla värld. Imrn blir det att rida ut, jiho lite skönt med skogsvägar och inte bara grus. Och t Sofie ; jag kan inte kommentera din blogg ;o det är lite smått irriterande då jag har viljat kommenterat en del, men går inte? :s

Livet suger

Gjorde ju engelskan idag och fan va dåligt det gick -.- jag pratade mer än vad jag brukar men hjälptes ändå inte till något godkänt här inte... Ååh vad glad jag blev då! Så nu har jag ist ångest till varför jag gjorde det, jag skämde ut mig totalt och vill nu bara försvinna från skolhelvete! Så här blir det sommarskola för min del, jiho vad roligt!!!!!!!!!!!! Ååh vad jag hatar allt med livet att göra nu, ååh vad jag älsker't. Jag förstår inte varför jag ska vara så himla värdelös på allt, allt skiter sig!! Ååh om inte jag kmr in på lillerud så vet jag inte vad jag ska göra....... Livet kmr suga hårt!!! Ska sluta med att klaga. Idag flyttar vi Amadeus på bete, hur skönt som helst! Spec när han står 40 meter från huset ungefär! Vet inte om han ska få stå idag eller vila, jag blev riktigt sugen på att ta en ridtur ut, så jag kan rensa tankarna, är så jävla besviken på mig själv varför jag gjorde skit engelskan, om jag inte hade gjort hade det inte vart så illa, men jag skämde ut mig så in i helvete!

Dagens ridpass

Red för Susen idag, och han var riktigt fin! Vi red mest på fyrkanten och gjorde några öppnor och gjorde en del volter. I öppnorna hade han egen energi och jobbade på bra, dock gör han inte rätt eftersom han skjuter ut baken. Han stönade bara lite i vänster varvet idag :D han hoppade/bockade inte idag, men gick ist på tvären och ville inte gå rakt. I högervarvet är han mkt bättre och går som jag vill ungefär. Han var iaf riktigt fin idag och jag är super nöjd!!! Bara om han kunde gå så på tävling oxå ;) Imrn har jag bestämt mig att fixa engelskan, blev mer taggad när Sofie drog iväg. För bara tanken att vara utan henne i stallet känns hemskt, sen att jag inte kmr träffa henne så ofta jag gjort! Så imrn ska jag fan våga, ska skita i vad läraren tycker och bara köra på för nu MÅSTE jag in på lillerud!!

Slapp dag

Idag har vi inte haft en enda riktig lektion :D Underbart skönt! Idag ska jag rida för Susen, även om han var på tävling igår, men han dör inte så. Amadeus flyttar inte idag heller.. Så på onsdag hoppas jag vi flyttar honom!

Hörs senare
 

Åskar

Herregud vad det äskar, det kommer och går ungefär. Det är åskat nästan hela dagen här, det har kommit ocH gått ;) det roliga är att i Karlstad var de jätte fint och solen lyste och var skit varmt! det äskar nu oxå, men eftersom jag har iPad så kan jag sitta vi internet iaf. Stallet har jag packat ihop nästan allt, det finns lite kvar som plockas med när vi flyttar honom. Kommer kännas jätte konstigt att förmodligen ( eller ja, kanske) inte komma tillbaka dit på många månader. Känns verkligen sorgligt, det är hur mysigt som helst och jag vill helst int flytta honom från stallet där han står i nu. Men vem vet, jag kanske kmr tillbaka dit iaf, kanske inte kmr in på den skolan jag vill. Dock kommer det vara sjukt mkt tråkigare att åka dit eftersom Sofie försvinner därifrån ;( så jag måste fixa engelskan vill inte vara ensam i stallet och ha tråkigt!! Nej, får bara hoppas att jag fixar engelskan annars flyttar jag t Karlstad och har Amadeus nära lillerud ;) haha!! Nej nu verkar det komma ännu ett fint åskväder -.-

Tävlings resultat

På framridningen var han väldigt fin, men sprang och gapade en hel del.. På banan gapade han sig igenom programmet och allt gick rent sagt skit. Vi fattade fel och Amadeus ville inte in på volten och han fortsatte på spåret. Till slut fick jag honom på volten iaf med fick två 2or på galoppen där. Sen hade vi ju även världens strängaste/snålaste dommare och jag fick 53%, visst han gapade sig igenom och fattade fel 2 gånger men man ska ändå inte få så lågt, sen var det en som fick 39% och så lågt ska man verkligen inte få även om hästen går uppe med huvudet, man ska iaf inte få så lågt på lokal tävling. Amadeus hade fått sår i munnen (även om jag var mjuk i handen) och jag vägrade sätta in bettet i munnen en gång till så jag fick stryka mig från LAn, om jag skulle startat skulle jag vara glad att få över 20%. Sen hade jag inte hjärtat till att göra så att han fick ont igen... Så nu blir det verkligen vila från bett och endast rida med hacket!!! Ååh känner mig som en hemsk ägare. Men nu fan ska han iaf få vila munnen ett bra tag!! Aja, aldrig mer tävla om det är Anders som dömmer.

Vadå regn??

Har nyss kört igenom Arvika, och Shit var det regnade. Såg knappt vägen, och såg en kraftig blixt x) hoppas det inte kmr mot Karlstad! Hoppas det blir finare väder så det inte regnarni karlstad, för om det gör de så blir det inte roligt att ta sig igenom banan!!!! Och hoppas dom inte ställer in tävlingen pga åska och massa regn!! Detta blir iaf sista tävlingen på väldigt länge, nästa är nog i torsby 30/7 så ett bra tag kvar! Tror det var Torsby iaf.

Åker snart t stallet

Idag åker jag iväg på tävling, ska som sagt debutera LA:1! Men det är ganska skönt att starta bland som senare klasserna för då får man sovmorgon!! Det enda jag inte gillar är att det är en sträng/snål dommare i båda klasserna x) tycker det är bättre att få lite för mycket än lite för lite. Aja hoppas bara att jag kommer runt utan att han ska dö inne på banan. Åker ju t stallet nu snart ska bara gå upp och göra iordning mig. Så uppdateringen får ni senare i kväll ;)

Dagen idag

Vet att jag använder samma rubriker varje gång, men har dålig fantasi. Åkte t stallet vid 10 och hjälpte till med att städa skötarRummet som blev riktigt fint! Allt blir roligare med trevligt sälskap. Red ut idag och det var som vanligt, hoppas han skärper sig tills imrn nu bara x) betade gräs sen och plockade 10 kg gräs, dock fick han inte allt då jag var rädd att hans mage skulle bli stor som en ballong, som det var när vi åkte t Hagfors. Mockade hagen gjorde jag med bra vänner, 3 fyrbenta och 1 tvåbent ;) tihi! Jag gillar faktiskt att mocka :o tkr det är mysigt. Tävlingen imrn startar jag inte förens 15;49 så jag behövde inte knoppa honom idag på kvällen då han ändå kmr rulla sig imrn och förstöra flätorna :) aja får iaf sovmorgon, och hur skönt är inte det? Hade tänkt att åka från stallet vid ett, sen har det blivit ändrade planer, Amadeus flyttar inte imrn pga att det var totalt för mkt gräs :o så vi ska köpa mun korg så han kan åka dit på tisdag eller onsdag:) jag vågar inte släppa honom på så mkt gräs 24/7 utan att vara inne om nätterna eftersom han haft fång.. Aja höres imrn!!

God morgon

Ligger fortfarande i sängen, jag ska egentligen skynda för jag har försovit mig lite grann x) skulle va i stallet 10 för att hjälpa med att städa skötarrummet. Eftersom jag är den som stöckar ner mest. Imrn flyttar vi Amadeus på bete, hur skönt som helst och sen står han så jag ser honom bara jag kollar ut igenom fönstret-undebart! Dock vill inte mamma flytta än för deras hästar har inte ätit så mkt av gräset, men det gör inget tror jag. Aja det får vi se imrn om vi har släppt honom eller inte.

Dagens ridpass

Red lite lätt på baler och tränade lite dressyr. Han kändes fin, men väldigt stönig i munnen... Kan inte fatta varför hanhar börjat gjort så, han har ju ändå inget sår längre :s dock tror jag att han gör så när det blir jobbigt och han inte orkar. Han var ju väldigt fin om han inte sprang och gapade och var jobbig i munnen... Han jobbade friskt på, men hoppade/bockade 2 gånger när det väl blev lite för jobbigt. Han är så rolig att han säger ifrån när det blir jobbigt. Fick med på film båda gångerna och han typ ställer sig lite halft och hoppar framåt x) så gör han endast när jag sätter till honom och inte annars så kan inte vara att han får ont där. Känner mig som en hemsk ägare som rider med bett, spec när han är så konstig. Men han ska få ha bett en gång till denna månad och inget mer. Och det är redan på måndag och sen efter tävlingen ska jag rida ut/träna med hacket! Så Amadeus mun verkligen får vila, han ska gå utan bett i över en månad! Sen får vi se hur han är. Mamma hade även köpt ett remont som jag provade idag och han funkade bättre på det än på det vanliga. Så ska tävla med remont t måndagen och se hur han blir med det :)

Nyss kommit hem

Var ju i Karlstad förut, blev att klippa mig och köpa skor+klänning! Som jag ärjätte nöjd med! Klänningen var ju förstås ljus orange, riktigt snyggt ;) sen ett par vanliga vita skor. Åker hem 17;55 och är i åmot 18:56 eller något sånt. Är vid stallet halv åtta och ska mocka och fixa, om inte mamma är snäll och gör det medans jag rider ;) för rida ska jag!! Blir att köra lite dressyr på jälet bara för att känna igenom honom. Ev mamma blir med och tar kort, om hon nu har lust att gå så långt den latmasken ;) blir att träna massa massa galoppfattningar, spec för vänster. Han börjar ju nu med att fatta fel hela tiden x) aja, höres ikväll!

Hej på er

Idag sov jag länge, var faktiskt väldigt längesen jag sov så länge. Åker hem vid sex och är i åmot vid 7, blir stallet direkt efter det och rida ut :D. Idag ska jag ligga ute i solen och njuta tills vi åker in t Karlstad, blir så att jag klipper mig iaf och kollar på avslutnings kläder. Göres någon gång sent i natt.

Har sjukt ont i magen

Nu ligger jag i sängen har sjukt ont i magen så orkar inte vara vaken mkt längre x) Idag har jag faktiskt bränt nig, på nagen och benen. Händer sällan att jag bränner mig. Nej nu ska jag försöka sova, god natt ;)

Nu

Nu ska jag kila ner och sola utligare en timma :)

KM






Snygg ponni!

Tävlings bilderna i hagfors





Bilden ovan släpper han ut tungan -.- usch och fy på det...



God dag

Hur underbart är inte vädret idag, så resten av dagen ska jag bara ligga ute i solen och jobba på brånnan :) Blev inget klippning eller att köpa avslutnings klänning, eftersom pappa var dum.... Eller, det var mitt fel på ett vis. Så jag får se ut som hej-kom-och-hjälp-mig på avslutning. Tack så mkt för det!! Aja senare ska jag titta på film :)

Dagens planer

Först gå upp och äta mat Bara vara Lixom Hjälpa pappa med måla. Ev åka in t Karlstad, ev klippa och kolla på avslutnings kläder ;) Åker hem Slappar resten av dagen med film och massa godis!! Bilderna kmr även upp idag, ska lova er det!!

Dagens resultat

På framridningen var han jätte jobbig i munnen och sprang och gapade hela tiden.. Ändå har han inget sår... Så gör väl säkert så bara för han är ponny x) för han hade inte något sår efter heller. Aha, på banan blev det helt kaos och det funkade inte mellan mig och Amadeus. Dommaren var verkligen jätte snål och jag fick 58% dock trodde jag att jag skulle få sämre. Han fattade iaf inte fel galopp :D denna klass var lb;1 och jag vann :D så jag är nu KM mästare i dressyr x) fick även det täcke jag ville ha ;) alltid roligt med något sånt. Framridningen till LA;1 var han mkt bättre i munnen, han jobbade på ganska bra dock var det förfärligt varmt och han blev sleten och även jag blev sleten. Han dog inne på banan, och var hur seg som helst! Blev massa miljoner missar, fattade fel galopp i varje galopp arbete förutom ett x) sen blev det för många steg i ryggningen och var jätte seg i skänkelvikningarna och saktade av till skritt en gång. Så innan Bellevue ska jag börja ge honom havre, betfor och kraft och sen ska han få stå inne och vila på nätterna :) Här var det en annan dommare, så fick 62% :O lite otroligt eftersom jag gjorde massa missar och Amadeus vägrade att gå framåt x) så fram till Bellevue hoppas jag att han blir mkt piggare. Är även hos pappa nu, så bilder får ni imrn. Om jag ens vågar visa dom, han gapar så otroligt. Kan även tillsäga att jag var intr hård i handen!!!!!! Även om det kanske ser ut så bara för han gapar.... Sen har han iaf trivs med bettet, eftersom förut gapade han väldigt sällan med samma bet :) aja, efter Bellevue ska han få vila sin munn nästan över en månad. Ska bara rida ut, träna oxå såklart men allt med hackamore.

Senare

Senare idag kmr resultaten upp, orkar inte nu då jag åker bil och blir bil sjuk så ni får titta in senare ikväll ;)

God morgon

Sitter i bilen nu, ska iväg och ha morgon jour ;) startar inte förens ett ungefär så jag har god tid på mig ;) mamma tar kort och ni får bilderna ikväll oxå även från tävlingen ;)

Dagen idag då

Först åkte jag med bussen t stallet, sen slapp jag mocka idag då det hade vart vatten läcka och dom hade tömmt min box lite halft. Dock måste jag köra in mer spån då Amadeus ska stå inne resten av veckan då han måste vila upp sig till tävlingen. Aha, jag och Sofie red ut i den stekande värmen. Vi red ganska långt bortt och skulle till vattnet, men när vi kom så kunde vi inte gå i för det var för mkt vatten typ + massa stenar. Amadeus var iaf jävligt vrång med att fatta vänster galopp och krångla jätte mkt och hoppa väldigt mkt upp i luften. Han är lite smått dum så :) så imrn får vi intr faila på banan för då går allt åt skogen och jag måste bara vinna... ;) eller ja, måste, måste jag ju inte men hade inte vart fel och vunnit ett täcke och även bli KM mästare ;) Så imrn ska jag endast fokusera på att han ska fatta vänster galopp på banan utan att börja krångla... Nej nu ska jag vänta på att maten blir klar, det blir tacos. Sen imrn blir det även debut i la;1. Där hoppas jag att vi kmr runt utan massa fel i galoppen ;) annars är han ju hur fin som helst ;* Hörs imrn efter tävlingen, uppdaterar er direkt efter skulle jag tro :)

Vill inte

Att den dommarn som ska dämma på tävlingen ska dömma, han är sååå snål och snåla dommare vill man inte rida för x) Aja känner mig lite halft taggad, beror på hur det kmr kännas imrn, då är det KM.

God morgon

Ligger fortfarande i sängen, med ena katten på magen. Är ju ledig från skolan och det är sjukt skönt!! På schemat idag ska jag gå upp, äta mat, åka till stallet (ev cykla), mocka och fixa och sist ska jag rida och sen ska jag bara slappa i stallet ;)
RSS 2.0