Dagens ridpass

Red på banan idag. Till en början var inte jag fokuserad, och red mest runt så han gjorde det han kände för ungefär. Sen blev det lite bättre efter jag sagt till mig själv ett antal gånger med att rida ordentligt, då funka det hyfsat bra iaf. Tänkte rida igenom la;1 men det funka inte så bra, eftersom jag började med att ställa honom väldigt mkt åt vänster, eller ja, försökte iaf. Han är verkligen jätte stel och sköt ut rumpan hela tiden, och då sa jag till honom och det gillade inte Amadeus utan började fatta miljoner galoppfattningar, han tog dock aldrig ett helt språng utan bara påbörjade med stora framsteg, kändes som om han skulle ställa sig ;). Men när jag väl fick honom att trava normalt så fick jag verkligen till med bakbenen, han blev mkt högre i nacken och bärde upp sig väldigt bra!! Sen har han även lärt sig att "dra huvudet ur hackamoren" och gjorde även det när det blev alldeles för jobbigt, varje gång han gjorde så hade han huvudet nästan huvudet i backen och sprang väldigt fort och för att kunna stoppa så var jag tvungen att styra in i stacketet, jag höll på att dö i skratt x) men mot slutet blev det väldigt irriterande då han gjorde det direkt jag tog i tyglarna.. Jag gav mig direkt Amadeus släppte efter i vänster sidan (; Amadeus var iaf väldigt fin, och sen har han blivit rolig att rida när han börjar säga till mig att han inte orkar och gör allt för att komma undan. Han är bara för söt min älskade påkör ;* Har äntligen lång helg :D, blir inte skola förens nästa tisdag! På torsdag är det KM och jag ska starta la, hihi får väl se hur de går ;)

Dagens ridpass

Idag orkade jag endast med att rida Amadeus. Vi red över 61;an och blev mkt galopp, han var ganska fin idag, men sket totalt när jag tog i vänster tygeln. Han Lixom bara hängde på, så nu blir det att strecha varje dag framöver och se om han blir bättre i vänster sidan. Ska även ta någon som ska kolla honom, så det inte är något fel ;) alltid bra att få hästarna kollade. Sen ska vi åka t Grums och titta om sadeln fortfarande ligger bra. Kan ju även säga att det blir väldigt dåligt med bilder nu, eftersom min iPad inte vill vara snäll och lägga upp bilder. (dock är det ju blogg.se som gjort så här)

God morgon

Nu ska vi snart gå t bussen. Tråkigt med skola, fast har bara skola 2 dagar denna vecka. Så längtar t 6/6 då bär vi av t Bellevue på dressyr tävling, la och lb. Nej, nu måste jag gå ;)

God kväll

Kollade på resultat listorna och Eda kom 4a ;D inte så dåligt!! Sen i lb:1 såg jag att jag kom sist x) men någon måste ju komma sist oxå, så finnsbändå inget att sura över, min ponny är bäst i alla lägen- i mina ögon<3 Nu ska jag sova, jag har även jätte ont ryggen och kan inte andas när jag vänder mig på något konstigt sätt ;s får väl se om jag kan gå imrn eller inte ;)

TÄvlings resultat

Tävlingen idag har inte gått något vidare. Han var jätte fin på framridningen och sånt, men dog inne på banan och var helt omöjlig med att driva runt. Det enda jag kan vara nöjd med här är framridningen, där var han underbar! I lb;0 var han jätte seg och lyssnade inte ett skit, med fick iaf 65%. I lb;1 Var bättre framme, men sket sig i galopparbetet och fattade fel 2 gånger för samma galopp och bytte en gång.. Jag är inte alls S nöjd med denna klass, det räckte till 59%. Dock är jag jätte nöjd med framridningen ;) Aja bara att ta nya tag innan Bellevue ;) Har även äntligen fått min iPad 2 och bloggar från den nu ;D skönt, då får datorn vila tills jag ska lägga in bilder (;

Morgons dagens starter

Första start gör jag kl 12:49 och andra 13:25, så hinner inte ställa av honom i transporten så han får helt enkelt stå ute. Startar sist i andra och det är underbart  skönt!

Bilder från gårdagens ridpass :



Åker strax

Åker snart t stallet, där blir det att mocka, göra mat, rida, putsa och  knoppa Amadeus :D Sen även beta med honom + plocka massa gräs så han har i boxen :D!

En bild sen igår:

Snygg han är min fina pålle :*

sofieocholivia.blogg.se (Sofie) har tagit kort :D Mer bilder kmr senare! :)
Hoppas det inte regnar imrn, för då får jag stora problem på banan, om det är stora vatten pölar.... ;)

Hemskt!

Inatt har vi haft inbrott i stallet ;o Liite smått läskigt, dock hade dom "bara" tagit upp kontoret och tagit grejer därifårn! (som jag vet då)
Som tur var hade dom inte fått/försökt att få upp sadelkammaren! Där hade dom funnit en hel del grejer att sälja!  

Vi har alarm i både sadelkammaren och kontoret, i kontoret hade togit bort låset och kastat det på golvet...

Kan inte ens fatta varför folk ska hålla på med sånt här... Det är liiite sjukt! Och varför ett stall? Tur att alla hästar var kvar iaf!

Ny design

Denna tkr jag blev mer sommarkänsla !
Jag kan ju inte fixa finare bilder så ni får överleva med det jag kan!

Dagens träning

Charnac:
Honom red jag ut med Sofie, han var som  vanligt! Mötte en stor lastbil som tog hela vägen så vi var tvungna att gå upp på ett jäle. Charnac blev liyr rädd, typ snurrade runt och ville springa iväg, när det är en häst man inte känner och är hög så blir man lite rädd även om det inte händer så mkt ;)

Amadeus:
Kan ju bara säga att han var hur underbart fin!
Började med att skritta fram ganska länge på långa tyglar. Efter sen började jag trava lite sakta, och till en   början var han lite stark och ville bara springa på  (även om det inte syndes så kändes det;)). Satte mig ganska fort, och allt flöt på bra. Gjorde massa öppna som satt väldigt bra! Gjorde även en hel del skänkelvikningar, dom satt oxå bra vissa gånger, vissa gånger sprang han bara på utan att flytta sig. Idag störde inte jag så mkt Amadeus takt tkr jag iaf! Jag har en tedens att förstöra Amadeus takt när jag sitter ner då jag gör min egen takt och Amadeus sin typ ;) Så idag tänkte jag även mkt på att han skulle ta med mig i hans takt och det funka faktiskt jätte bra!

Kan säga att jag är såå otroligt nöjd över min underbara ponny<3



Puss på min söta pålle :*

Gårdagens ridpass

Charnac;
Honom red jag ut en liten tur! Han var väldigt pigg och trippade hela tiden ungefär. Tog lite galopp osm funkade bra! Finns inte så mkt mer att säga!

Amadeus;
Honom red jag ut kl 21:00 ungefär, red ut med Sofie och Lina. Amadeus var ganska fin idag, men ville gärna springa förbi Bob när han låg bakom. Finns inte så mkt mer att säga här heller!

Idag ska jag rida på banan, ska rida igenom programmen (om vädret tillåter). Ska rida Charnac ute idag igen, fast lite längre! Skönt med en häst man kan rida vart som helst utan att vända eller vägra gå så jag måste hoppa av!

Snart ska jag göra engelskan, och är sjukt nervös! Vet inte hur jag ska säga t läraren :s
Sen är det äntligen helg! Underbart skönt, på lördag blir det iaf att vara i stallet hela dagen för att förbereda mig inför tävling på söndag!

Dagens ridpass

Amadeus:
Honom red jag ut barbacka, var så j*vla arg! Så orkade inte med något, tur att Amadeus inte vände en enda gång! Helt otroligt!
Red inte runt brask utan på ett annat ställe som man måste rida över ett jätte stort jäle, om man inte vill gå på 61an.
Amadeus var så jävla roligt och gjorde mig verkligen på bättre humör! Skratta så jag gråt ett antal gånger! Sen ramla jag av, haha! Händer inte ofta, men idag hade jag så roligt att jag inte orkade hålla balansen. Galopperade på jälet och bröt av t trav, och då drar Amadeus ner mig över halsen (när han drar ner sitt huvud för att äta gräs) och jag landar på backen, fatta vad jag skratta! Andra gånger han gör så att jag ramlar över halsen, eftersom han verkligen bara måste äta gräs och tar chansen när jag inte är i balans och drar med mig ner! En galen + sjukt  rolig ridtur som gjorde så jag glömde allt! Såna ridturer förtjänar man ibland! Underbara ponny :*

Charnac:
Honom  red jag på banan, då jag inte hade någon väst och ville inte rida ut då!
Han var ganska jobbig till en början, men blev mkt bättre sen och gick nästan i stadig form hela tiden!
Jobbade bara på massa volter idag, eftersom jag ville gra honom mer eftergiven än han var i början. Galoppen funka även bra, men han var lite jobbig med att sakta ner, när han väl var i galopp så ville han inte heller bryta av. Är iaf riktigt nöjd med honom idag! Eftersom han gick väldigt bra mot slutet och gick i stadig form hela tiden :D Dock kunde jag inte sitta ner, för han har verkligen världens skumpigaste trav. Så om jag hade suttit ner hade jag bara haft balansen i händerna och stör honom då! Så blev enklast och bäst för Charnac att jag red lätt hela tiden och så kom han bättre upp med ryggen!

Imrn blir det ute ritt med båda.

Idag

Idag ska jag rida ut. Blir det vanliga som jag inte ridit på jätte länge faktiskt, ska ev träna lite dressyr på jälet och se hur han känns idag! Eftersom han hängde så sjukt mkt i handen igår, helt otroligt att jag inte har blåsor! För shit vad stark han var igår.
Men rudan jag ska rida kallas "runt brask" och där är det även ett jätte stort jäle som jag hade tänkt ha massa skoj! Fast det är alltid massa skoj när jag rider Amadeus, förutom när han krånglar med att vända 24/7!

Ska även rida Charnac, ska blir riktigt roligt faktiskt!
Nej nu måste jag gå, vi höres senare!

Idag

Idag ska jag rida ut. Blir det vanliga som jag inte ridit på jätte länge faktiskt, ska ev träna lite dressyr på jälet och se hur han känns idag! Eftersom han hängde så sjukt mkt i handen igår, helt otroligt att jag inte har blåsor! För shit vad stark han var igår.
Men rudan jag ska rida kallas "runt brask" och där är det även ett jätte stort jäle som jag hade tänkt ha massa skoj! Fast det är alltid massa skoj när jag rider Amadeus, förutom när han krånglar med att vända 24/7!

Ska även rida Charnac, ska blir riktigt roligt faktiskt!
Nej nu måste jag gå, vi höres senare!

FAN!

Nu har jag fått bekräftelsen att jag kmr inte få godkänt i eng! Fast om jag verkligen vill så kan jag få ;s MEN jag orkar inte med läraren. Så jag orkar inte så lägger ner skolan nu och skiter i allt! Börjar ändå bara bråka med varenda jävla lärare!
Mitt liv är verkligen i topp form -.- Jiho!


Dagens planer


Idag ska jag rida ut :D Ska även rida Charnac hade jag tänkt mig! Nej uppdaterar mer ikväll. Hejdå!

Dagens ridpass

Orkar inte skriva så mkt! Han var iaf sååå jävla underbart fin till en början! Efter galoppen och lite efter det så blev han såå jävla stark så han drog mehj ur sadeln 24/7 och han hade verkligen all sin vikt i mina händer! Så jag har så sjukt ont i mina händer nu! Men jag kunde inte sluta skratta, skratta för allt!  Höll på att dö på hästryggen! Gud vad roligt det var att rida idag :D Även om det inte gick så där jätte bra i slutet, men för bara tänka på början där han var så underbart fin :*

Idag var jag även jätte snabb :D Mockade 2 jobbiga boxar, gjorde iordning 4 höpåsar fyllde 2 vatten hinkar och gjorde iordning 4 matburkar på 40 min ;o Väldigt snabbt för att vara mig! Sån lång tid brukar jag annars lägga på Amadeus box nästan varje dag ! Tar ungefär en timme för mig att fixa åt Amadeus i vanliga fall! 

Nej nu taggar jag söndag som bara den! Höres! :) 

Biologi

Har det som rubriken säger! Det är iaf sjukt tråkigt, men ser på en bra film. Fast jag har ju problem med att sitta still så känns som jag går i taket snart ;o Åker direkt t stallet och stressar ihjäl mig. Har prov idag i svenska, och jag har ju läst på fan... Eller inte. Har inte ens läst igenom provet en enda gång.

Hejsan

Blev klar väldigt snabbt i stallet idag ;o Ändå har jag ridit, mockat 3 boxar och kört tillbaka Amadeus t riskolan m,m på endast 4,5 timme ;o Liite smått sjukt, kändes som man inte vart på skolan för man hunnit med så mktr på så kort stund ;p

Red inte länge typ bara 20-30 min, endast skritt och pytte lite trav så han ömmande i traven och inte i skritten (han blev ju skodd). Så det blev lungt, och Amadeus vände inte en enda gång ;o Även om vi var på nytt ställe!

Imrn blir det sjukt  bråttom för mig, ska rida lektion 17;15, därefter mocka 2 boxar göra mat och sånt innan kl åtta då är det US möte ;D Ska iaf försöka med att hinna!

Så ingen uppdatering imrn ;D

Hittad en bild sen karlstads tävligen



Duktig min underbara pålle är <3 Han älskar att vara på prisutdelning!

Detta var i lc;1 och jag själv är inte alls nöjd med den klassen! Fast det räckte t 64%, kan bara inte fatta hur?! Men han är ju världens bästa  <3

Hinner uppdatera lite nu ;p

Hinner slänga in ett inlägg nu på morgonen. Idag åker Amadeus hem t Norra Mon :D Han blir skodd idag, äntligen!
Beror på om jag kan rida idag, det beror på om han ömmar från skoningen, dock  brukar han inte göra det men man vet aldrig! Isf rider jag i by (där han står nu) och har de mysigt! Fast vet inte vart jag ska rida, det va skit lerigt i skogen så får se om jag hittar något ställe att rida på (;

Dålig uppdatering i sikte

Denna vecka hinner jag verkligen inte sitta vid datorn, ska försöka att inte använda internet en enda gång denna vecka! Måste ha datorn när jag ska göra läxor hemma ;p (Som typ aldrig händer)
Sen har jag även 2 hästar att  ta hand om denna vecka! Charnac ska jag rida och sköta om i 8 dagar tror jag de va (: Rooligt! Så hoppas bara att vädret kan någon gång bli fint så jag kan ha Amadeus ute om nätterna och jag behöver endast mocka åt en häst, annars får jag riktigt bråttom ;p
Så det blir ingen uppdatering denna vecka! Dock efter helgens tävling kmr det ett inlägg om hur det har gått :D Tävlingen är alltså den 29 maj och jag ska starta LB;0 (lagklassen) och Lb;1 inviduellt (stav) :D


Dagens ridpass

Idag red jjag ju med mamma och Agneta! red ut i regnvädret, och klättrade :D Vilka backar asså ;o Jätte bränta och långa samtidigt så idag fick han verkligen klättra!  Skrittade mest på långa tyglar idag, men påvägen hem så skulle vi trava men Amadeus skulle bara galoppera, och bockade lite grann och galoppera på stället ja gjorde allt för att komma ikapp Britesse och Giggs ;p Så vi kunde inte trava så värst mkt eftersom Amadeus lekte Giggs och var på alla ställen samtidigt ungefär ;p Fy fan va rolig han är när gör så, älskar att rida när han busar :D

Flyttar tillbaka Amadeus på måndag, så han står inne inatt pga vädret. Visst han klarar sig med regn men han kan inte sova på torrt ställe ;p Sen ska vi t Norra mon och ha kvälljour där :)

Sen är det skola imrn igen, och jag har massa arbete som jag ligger efter i! Så får jobba lite med det eftersom vädret är så fult ute !

Anmäld

Nu är jag anmäld t bellevue. Ska starta Lb;1 och La;1 :D La;1 kör jag endast för att få den kretik jag måste träna på till nästa gång jag startar den klassen (: Jag startar inte för att de ska gå bra, jag startar  för att ha roligt och vill se vilken kretik jag får! Men det enda jag förväntar mig med är iaf att få över 40 % haha! ;p



HAHA sååå snygg bild ;o Vadå hängig i handen? ;p

Blev för mkt text

Blev för mkt text i förra inlägget så skriver lite mer här ist  ;p

imrn ska mamma, Agneta och jag ut och klättra i skogen :D Ska bli roligt att få klättra i riktiga backar! Är väl där vid ett skulle jag tro. Sen ska Amadeus stå kvar där tills på måndag kväll :D fatta vad härligt, få rida ut i mysig skog, som kmr väcka gamla minnen!
Så på måndag kväll är jag tillbax på norra mon igen :D Så nu står Amadeus på perfekt första betes gräs för hans del! Nej nu ska jag titta klart på en film och sedan blir det sängen för min del (:

Träningen idag

Jävel så fin han var idag!!

Red fram lite på vägen och han var väldigt stark och ville bara springa och springa! Men sen när jag kom in på banan så blev han mkt bättre.
Jobbade en del på volter i början, han var lite stretig i början men blev bättre! Han var riktigt fin i munnen idag :D Han hängde bara mot slutet, då blev han trött och seg!

Minskade och förstorade volterna i början, Amadeus är ju expert på att skjuta ut baken och gå dubbla spår så träna mkt på det och få med bakbenen under sig och han jobbade faktiskt jätte bra när jag red till honom så han gjorde det ;D Dock jobbar han ju inte tillräckligt men en bra bit påväg nu iaf!
Efter volterna gick jag ut på fyrkantspåret och gjorde massa snettigenom och typ skänkelvikningar mot staketet, funka lite halft bra!
Galoppen blev skit bra idag :D Han gjorde en del jätte fina galoppfattningar, och sen blev hela galopparbetet jätte bra! :D
Fast i vänstervarvet har han börjat fatta fel galopp, han orkar inte riktigt fatta vänster då det är jobbigt att galoppera och jobba samtidigt ;p fast i högervarv jobbade han rikigt bra i galoppen :D Gjorde några mellangalopper och skulle samla ihop men det orkade inte han riktigt utan bröt ofta av t trav och sen orkade inte jag heller hålla honom riktigt!
Jag är riktigt nöjd med Amadeus idag och han var sååå underbart fin att rida så är väldigt taggad t Hagfors/Uddeholm ridklubb! :D Ååh vad jag längtar tillbaka på hästryggen ! Han har blivit en annan ponny att rida efter Christina satt upp och red till honom, sen såg jag hur hon red och jag försöker göra det samma! (;

Blev inga bilder, då mamma skulle rida efter mig, men kmr bilder på stall, när vi släppte ihop Amadeus och Giggs och sen bilder på bara Amadeus ;F
I stallet visas bara 2 boxar men det finns 3 :)



Bob får stå för sista bilden (: Han var så söt när han var dötrött i hagen förut ;p

God morgon

Mina planer idag är att först åka t stall, sen fixa Amadeus t träningen :D
Sen ska han kanske stå över en natt, hoppas det! För om han står över ska jag passa på att klättra! För dit jag ska åka finns det jätte fina branta backar :D

Ni ser stallet bakom Amadeus lite grann ;D Skit mysigt är det! Och bara 3 boxar som är skit stora ;)

Ett helvete

Dagen har vart rena rama helvete... ÅÅÅhh vad jag verkligen hatar *****! Hon skvallrar för minsta lilla till mentorn och ringer hem 24/7. Fatta vad jobbigt? Så min dag har vart ett helvete till en början innan man var i stallet!

Red ut i över 2 timmar ;o Jävel va gött de va! Underbart att få livsgnistan tillbaka dom timmar man va i stallet :) Red iaf över 61an och följde vägen tills dens slut :D Jätte fint var det där, jätte mysigt! Amadeus var väldigt tittig idag (som vanligt när jag rider ensam). Men han vände bara när jag var dum i huvudet....
Han ville inte heller jobba så mkt  utan blev bara framtung! Galoppera ganska mkt oxå. Sen har jag kommit på att Amadeus kan byta galopp jätte enkelt ;o bara att han gör det inte när man vill att han  ska göra det ;) HAHA!

Tränar 16;20 ungefär  imrn! Höres efter det :) Sen kmr det bilder från träningen oxå ;)

Gissa om

Vi missade bussen ;P HAHA! Hoppas inte mamma kör upp mig så jag kan åka t stallet ist och mysa med Amadeus ;p


God Morgon

Ska snart gå till bussen, om ungefär 3 min. HAHA! Liite snabbt men ;p

Idag blir det ju somsagt att rida ut, fast jag leb jävligt sugen på att träna på banan, dock kmr han gå två dagar i rad. Men det gör inte så mkt ;P
Jag måste verkligen ta tag i min träning och rida mer på banan än endast 2-3 dagar i veckan. Det går om man vill köra lite lägre klasser, men jag vill klättra och då måste jag träna mer... ;P hihi!

Seen är Amadeus sjukt smal ;o Hans revben syns, men han äter inte upp allt hö jag försöker ge honom, tror nämligen att han fått gräs smak och vill då inte äta hö utan äta gräs ;p Detta är vad jag tror ;p Överdrev att han var sjukt smal, men för smal enligt mig.

 

Man ser att han är för smal på denna bild. Han ska lite mer hull/muskler på rumpan och ryggen ;p Men för att skaffa muskler så måste han få mer fett för att kunna bygga.


Nej nu missar vi bussen ´;P

Hemma

Äntligen hemma från den jobbiga kursen :o Satt still i 2,5 timma ungefär! Fick en liiiten paus... Sjukt tråkigt var det.... Gjorde bort mig totalt bara ;p

Var i stallet endast 45 min ;o Har nog aldrig vart i stallet så lite. Hann inte ens borsta Amadeus ); Stackars ponni som måste va lortig. Dock hann jag faktiskt med att göra så Amadeus fick äta  liite grönt! Så hann träffa honom gjorde jag allt :) Imrn ska jag äntligen få rida ut :D
Ev rider jag över stora 61an och vidare, men får se hur vädret ser ut! Kanske en riktig låång tur? ;P Aja får se hur de blir. Nej nu ska jag läsa på lite engelska, ska redovisa en engelsk bok ;o Usch! ;s

Höres imrn kväll ;D


Rubrik?

Skritta ut med Rebecka idag i det underbara väder -.- Fast lite mysigt var det iaf! ;D Amadeus skötte sig kanon vad mer kan man säga x)

Gjorde läxorna i boxen, underbart mysig var det! Höra när Amadeus tuggar och läsa på läxa samtidigt underbar känsla! sen är han ju för go när han lägger mulen i boken och vill ha uppmärksamheten ! Såå underbar ponny jag har :* Världens bästa!

Jag älskar dej, min allra bästa vän<3


Sen fick jag ett eget hackamore idag :D Har lånat Sofies ett tag (Tusen tack för det!) :D Men nu har jag ett eget och kmr rida med bettlös mkt oftare :D då det blir skonsammare mot hästens mun!

God dag

Sitter och har syslöjd och det är sjukt tråkigt! Eller ja, hela skolan är tråkig... Slutar tidigt idag, åker direkt t stallet ;D idag blir det att rida ut :) hoppas på bättre väder idag och inte massa åska ;) idag blir det även massa plugg efter stallet! På torsdag får Amadeus stå, själv ska man på någon konstig bil körnings grej, så jag kan börja övnings köra :p

Träningen idag

Hade glömt busskortet i mammas bil, och hade heller inte något kort så kunde inte ta bussen upp t stallet! Dock så tog jag fram mammas dåliga cykel och drog iväg t stallet :D tog ungefär en timma! Fy fan vad mjölksyra jag fick i benen i uppförsbackarna ;o Och blodsmak å sånt skit fick jag x) Så imrn kmr jag inte kunna gå ;p

Sen när jag väl var i stallet så mockade och fixade jag (: Sen plockade jag in Amadeus och började pyssla om honom ! När jag hade sadlat och allt hör jag att det åskar ;o mitt hjärta tror jag slog varv ett antal gånger ;o
Men red gjorde jag iaf :D

Amadeus var iaf riktigt fin idag med, lite väl hängig i handen, så blev lite jobbigt att rida honom ett antal gånger.
Idag jobbade vi bara på volter och Amadeus kändes mjuk och allert (stav)! Liite smått seg var han idag, så fick inte rikigt tag i honom som jag skulle vilja! Sen började det även hagla och åsk vädret var över oss och fy fan var det small :o Blev jämt liivrädd så när åskan väl började så blev inte jag så fokuserad längre på ridning.

Och dessa hagel bitar var verkligen inte små ;o gjorde ont att få dom på kroppen! Sen skulle jag hämta in Olivia och Bob som sprang runt och var lite stressade av haglet. Sprang som faen för att hämta in dom, dock ville inte dom springa lika fort som jag ville x) Så dom tyckte det var skönt att komma in utan dessa hårda grejer dom fick i ansiktet ;p

Nu kmr min uppdatering suga tills efter torsdagen, har prov t torsdagen och har inte läst på så mkt! Så då vet ni hur mitt liv kmr se ut imrn! Dock ska jag rida, ev med rebecca, men hon brukar ofta hoppa av x)


Våran katt är ju liite smått för söt när hon springer ;o

Ledig idag

Skööönt med lite ledigt :D Tar bussen t stallet vid 12.

Igår fick vi reda på vårat nationella prov  i matte, alltså  alla poäng samlagt :o Och jag som suger i skolan fick 17 poäng och för att få godkänt måste man ha minst 22 :o Líiite surt så, har bara det muntliga kvar så får väl 1 till 2 poäng mer där ;p Ja så nu har jag även problem med matten ;O Jag bli jävligt sur om jag klarar engelskan och inte matten -.-


idag blir det att träna för Susen, ska även prova att rida med det nya bettet :D Såret var helt borta igår!

Sen är det träning för Christina Sandström på lördag :D
Då ska jag åka iväg t by, där mamma har sin pålle :D Där ska även Amadeus stå på bete, sen ska han stå hemma hos oss :D Så jag kan se honom utanför mitt fönster :D:D  Sen ska han stå även på ett annat ställe med cykel väg :D Så denna sommar kommer bli mer än perfekt, dock kmr jag inte kunna träna så mkt :P Men det går att träna ute oxå ;D

Onödigt

Onödigt inlägg med har inget annat att komma med ;D

Idag på skolan hade min klass orientering, jag och Nathalite gick ihop, eftersom vi inte ville gå vilse ensama x) Det var 5 kontroller och klara 4, fann aldrig 2an, det var för vi blev tipsade av det var en bro inärheten, men det var ett stup, så därför fann vi aldrig 2an. Vi letade över en  halv timma med 2an  men gav upp tillslut för vi ville med den tidiga bussen!
När vi var klara med att hitta alla kontroller, så skynda vi oss som f*n till bussen, bara kasta på oss kläder och sprang iväg t buss stationen. Vi hade kämpat och slitit i över en timma med orientering och sen kämpa vi oss ner med tunga gympa säckar på ryggen, men vad gör buss fan när vi är precis framme!? Jo, den åker iväg... Det roliga var att jag sprang brevid bussen, men den som körde var antaglien elak eller såg mig inte och stoppa då inte -.-  ÅÅh va sura vi blev! Bara liiite smått oflyt ;)

Kände mig lite knäpp x') Man brukar ju springa efter bussar i filmer, så kände mig lite som en filmstjärna ;D HAHA!

Sen när jag kom till stallet låg min sötnos ner :* Dock ville han vara ifred, men det tillåt jag inte ;P Så han blev lite sur där! Det är även den enda gången Amadeus är sur på folk, det är när han måste ha sin skönhetssömn ;D



Dagens ridpass

Sitter nu på ridskolan :) ganska skönt när man lånar stallet internet! Iaf, dagens ridpass gick ner t kortlanda, och det helt otroliga var att han vände bara en gång! ;o helt sjukt! Idag blev även hel del jobb, han var riktigt fin när jag red till honom ;) men om jag åkte så sket det sig :p han var iaf väldigt fin! Galoppen var han fin t en början sen efter ett tag blev det mer att han hängde i tyglarna! Sen uppförsbaken så fick han rejsa på så fort han ville ;) dock orkade han ju inte hela baken ;) Nu väntars det jobb med so i 2 timmar ungefär, sen kmr mamma och hämtar mig! :)

Dagens ridpass

Idag red på banan, hoppade lite studs och lite galopp bommar :D Det funka faktiskt riktigt bra, även om jag var lite nervös när vi skulle hoppa studsen så jag var tvungen att påminna mig själv med att andas x)
Ibörjan var han riktigt fin, men körde nosen in mot bogen stundstal :) Sen galoppen var han även oxå väldigt fin, men lite seg! 
Jag är iaf jätte nöjd med ridpasset :D Dock måste jag lära mig att inte rida dressyr när det är hoppning :o Spec inte jobba honom framför hinder då han blir väldigt lätt framtung x) Så skärpning från min sida där ;P
Kan snart rida med bett, såret är läkt med vågar inte ta in ett bett i munnen än!



Min underbara snygging! <3

Vecko planering

Måndag: Rider ut :)
Tisdag: Något konstig på skola, så man kan vara ledig om man lämnar in pengar för att förbättra andra skolor :) Såklart är jag hemma och "jobbar" fast drar nog t stallet ;) Tränar för Susen :F
Onsdag; Rider ut en liten tur :D
Torsdag: Rider på banan, träna massa galopp, spec förvänd galopp  och längningar!
Fredag; Rider ut (:
Lördag: Rider ut (;
Söndag: Rider ut ;F

Dock blir det väl någon träning under helgen, som jag inte kommit ihåg eller liknande (:

Snart

snart blir det hemfärd :) Åker från  pappa om ungefär 30-40 min, tåget går 11;47 och jag är i åmot vid ett då :D

Sen måste jag lägga ner datorn ett tag, ska försöka ha den nere i över en vecka, för jag ligger så himla efter i skolan. Jag har 4 inlämningar som skulle in för ganska längesen, sen har jag prov t torsdagen så måste plugga så jag inte får IG -.- Dock skulle jag inte bli förvånad om jag får det ;p Så uppdatering kmr suga ett tag framöver. 

 

Jag älskar dej<3

Pizza

Snart ska vi äta pizza ;D Liite smått för smal ;o haha! Efter det finns det en efterätt som är paj, blåbärs paj! Min favorit paj! :D

Imrn blir att åka hem, tar tidiga tåget och åker direkt t stallet därefter! Då blir det att träna på banan med Sofie, blir att träna markarbete. När jag tränar ensam med bommar så blir jag väldigt slarvig, och tar bommarna endast 2-6 gånger på ett helt pass x) och om dom ligger för lång ifrån varandra så skiter jag i att ändra och ist skiter jag även i bommarna för är för lat att hopppa av hästen och ändra x)


Amadeus som snögubbe ;D Stackars pojke ;p

Ååh

Jag är såå tävlings sugen, men jag måste vänta hela 2 veckor!! Men det blir bra det oxå, för då är det div 3 final! Vi alla hoppas ju att få en placering, och få med en sån stor rosett! Men man ska inte hoppas för mkt. Datumet för detta är 29/5, och jag ska starta Lb:0 (lagklassen, och hatar det programmet) och Lb:1!

När jag ändå är igång kan jag säga vilka tävlingar som jag vill/ska på.
Iaf då är det ju den 29/5 - Lb;0-Lb:1
2/6 KM- Lb;1 La;1
5/6 Kil (vet ej klasset, men hoppas på Lb;1 La;1)
19/6 färjestad - Lb:0 Lb;2


Det är tävlingarna jag planerat in än så länge, dock kmr det såklart bli mer, men det var dom som hade de närmaste dagarna! :)

färdig handlat! :D

Köpte ett par gråa ridbyxer, anika gel, bett (gold medal), 2 par ridstrumpor, röd/vit randig grimma ;D 
Har även betällt 1 blåa par ridbyxor och en grå grimma från ridsportonline.se
Nu ska jag beställa ett hackamore från börjes, finns ett där som är precis som på hööks, men för endast 169 kr, hundra kr billigare ;D

God Morgon

Jag har nyss duschat, ska sitta lite vid datorn och sen drar jag och pappa t hööks :D Har 1000 kr där, så dem handlar jag upp idag (;

Uppdaterar sen vad jag köpte ;D


Dagens ridpass

Idag blev det att konditions träning med Sofie och Bob! Amadeus var rikigt fin även idag :* ^Ååh vad jag älskar att rida honom nu, bara väntar tills nästa gång jag sitter på häst ryggen! Så otroligt lätt att rida igenom riktigt fin! Och nacken har blivit lite högre upp, och även det gillar jag stort!
Aja, galoppen jobbade jag honom hela tiden, annars hade han dragit förbi Bob i full fart x) Han var fin hela galopparbetet och drog inte upp huvudet och drog iväg :D:D Kan någon ens förstå hur fin han blivit sen Christina red honom :o !
När vi vände och tog galopp hemmåt, så ville han ta lite galopp när jag skulle trava så då blev han lite för överhetsad och for upp i luften :D:D Dock inte högt, bara lite ;) Sen när vi skulle verkligen skulle galoppera så bockade han oxå lite grann :D:D ÅÅh vad roligt det var, han var verkligen "pigg" :D När vi börjar galoppera så tar han lixom världens sats typ och tar verkligen i med benen och får jätte stort galopp språng :D Det gillar jag nu, längtar redan till söndagen!

Då blir det att träna på banan, ska träna med Sofie med lite bommar och sånt :D Längtar redan! :D ÅÅh kan inte heller sluta vara glad av hur bra det känns nu! :D

Sitter hemma hos pappa nu, så Amadeus står imrn! ;)

Jag får min Ipad 2 mellan 24-27 maj :o Läänge kvar!

Tråkigt nyhet

Tycker jag iaf x)
Blir ingen tävling på lördagen, hans sår kmr inte hinna läka klart! Fan!!! Fan!!! Jag som ville så gärna åka iväg,  debutera la, han går nu bättre som aldrig förr! Red på banan igår, och när jag rider rätt bär han sig mer! Jag måste verkligen driva hela tiden för att han inte ska tappa bakbenen. När jag slappnar av liite så tappar han allt på någon hundradel ;p
Amadeus var iaf sååå underbart fin att rida! :* Mot slutet körde jag igenom la, och allt satt som en smäck, han var lite seg bara men inte så farligt att han var lite seg ;) Förvända galoppen funka jätte bra, och även skänkelvikningarna! Lite smått surt att inte få tävla när han är så fin just nu! (:
Har iaf planerat in att starta min första la på  KM (dock kör inte jag klubbtävlingar som tävlingar, mest programridning) den 2a juni :D sen hade jag även tänkt att åka t kil 5/6, men det beror på om dom har La eller inte x)
Nej nu måste jag gå!

God Morgon

Idag är mina planer att gå på skolan först x) Sen åker jag direkt t stallet och rider Amadeus på banan, rider honom på hackamore, får se hur de går, men igår gick de väldigt bra även om jag red på det ;) Blir nog en liten blogg paus tills helgen, borde lägga ner mig liiite i skolan. Om jag nu tävlar t lördagen så gör jag första start 12;08 något sånt och La startar jag 14;30 något sånt iaf ;) Hör iaf av mig om det blir något ;D

Höres

Dagens ridpass

Idag red  jag ut med Sofie och Lina :D Red t vändplan och tillbaka, I traven var han nästan lika fin som igår :* En extra puss på det ;)
Han var verkligen underbar och sökte sig neråt direkt vi började trava :D Imrn ska jag rida på banan, hade jag tänkt mig! Tänkte se hur han är och så :) Rider på hacket nu, eftersom han har ännu fått ett sår i munnen, så kanske inte kan vara med på tävlingen t helgen ): Dock är det bara utligt (stav) och kanske läker innan lördagen (: Men om det inte har gjort det så är jag inte dum i huvudet och åker iaf!

Ni får en bild sen träningen igår:

Träningen idag

Idag var vi iväg t Arvika och red, jag red fram och sedan hoppade Christina upp :D Jävlar va fint han gick :o Helt sjukt otroligt att han ska gå så, sen bakbenen var väldigt högt över marken så han lyfte dom verkligen :o Han som alltid brukar släpa efter sig i gruset x) Och vilken nacke ;o Ååh blev helt dökär när jag stod där, underbart fin :* Efter hon ridit klart hoppade jag upp, och fy fan vilken ponny ;o Kändes inte som att sitta på Amadeus, han var såå jävla fin och bärde upp sig skit bra, skillnad vad han brukar! ÅÅh kunde rida hur länge som helst, för fan va undebart fin hhan var!!!!!!!!!


Bilder kmr någon gång ;D Orkar inte fixa med kameran ;P

Dagens planer

* Gå upp, åka t skolan
*Första lektion är biologi,  gympa-lunch-so-so och språkval sen så slutar vi ;D
*Åker direkt t stallet
*Fixar iordning allt
*Borstar och fixar Amadeus
*Lastar och åker iväg t Arvika för träning kl 19;00
*Tränar
*Lastar, åker hem t stallet
*Lastar ur, går ut i hagen med honom
*Ger hästarna maten
*Säger Godnatt x)
* Åker hem
*Äter mat
*Duschar
*Lägger mig :)


Så här ser min dag ut i punkter ;D Blir iingen uppdatering ikväll, men lovar att jag gör det imrn :)

Hej

Kan säga att det inte blir något direkt långt inlägg från mina sida så jag har såååååå otroligt ont i magen och känns som om alla inälvor drars ut sakta x)

Blev att rida t ett ställe som man kan klättra lite, alltså den väg man rider över vägen ;P Amadeus var väldigt "pigg" ordet pigg är inte rätta ordet men... Det roliga var jag att förväntade mig att få en rikigt slötjockis, eftersom dom stod ute inatt och gör även de inatt, men Amadeus var iaf inte trött ;P Nej, nu ska jag duscha och sen lägga mej. Beror på hur jag mår imrn, om jag orkar gå på skolan eller inte. Om jag har så ont som nu, kan jag ändå inte fokusera utan bara sitter och dör ungefär x)
Blir träning iaf, längtar redan! 



Är inte våra katter liiite för underbart goa? ;p

Dagen

Idag har jag ätit massa tårta, eller nej,  bara lite faktiskt :D Men har en hel tårta kvar! :D Kommer rulla fram jag snart!
Åkte direkt t stallet och fixade! Amadeus står ute inatt, och det gillar jag skarpt!! :D Slipper ju mocka! Red inte idag, han fick vila då han hade mig ganska mkt på ryggen igår, så då fick han slippa det! Släppte honom lite i paddocken så han fick springa lite, dock sprang han inte om inte jag heller sprang! ;D Kom inte gjorde han t mig oxå!

På måndag blir det att rida ut med Sofie :D Sen på tisdag drar jag ner på Christina Sandström träning :D Kl 19 ska jag träna, så kmr hem mitt i sena natten!
På onsdag blir det att rida ut igen, på torsdag rider jag på banan, fredag ute på en tur! Lördag - Tävling :D:D Debuterar La;1 ;o Så sjukt nervös :o Men längtar, förväntar mig bara att jag får över 40% x) Sen kan det gå hur dåligt som helst! :D

Fick även en Ipad 2  (får nästa vecka) av pappa idag :D och presentkort på hööks av mamma ;) LIte pengar och sånt som jag redan köpt upp för x) köpte liten del av ridstövlarna och ett par ridbyxer och en grimma :D

God Morgon

Idag ska jag och mamma städa en massa i huset x) behövs verkligen! åker t stallet kanske vid 6 el liknade, han ska gå en tur idag bara. Ni får ha en bra dag, för det ska jag!

Resultat

Åkte t stallet vid 10;30  och tog in honom nästan direkt. Började borsta och sånt, sen började jag knoppa och Amadeus är ju liite för söt när han försöker lägga sitt huvud på min rygg, som en kram x) Fast han egentligen vill störa mig med att fläta x)

Sen drog vi iväg och åkte in till hööks för att kolla nya ridstövlar, mina andra är ju trasiga. Så det blev ett par med dressyrmodell :) Blev även hårnät, silikon snoddar och nummerlapp :)

Nu t tävlingen då:

LC:1- På framridningen blev det helt kaos, inget funkade... Så blev det även inne på banan, jag kunde verkligen inte rida (hade nya stövlar på mig, och rid aldrig med nya stövlar på tävling!!). Kan inte ens fatta att vi fick ihop 64% för fyfan va dåligt det gick... :) Satt mest och skrattade då men x)
 blev 4a här, och fick med en fin rödrosett med hem :D

LB;0- Här hade jag mina gamla stövlar, och vilken skillnad det blev att rida ;o Han blev sjukt mkt finare, och var jätte lätt i handen stundtals! Fick in en riktig fin känsla!
På banan  dog han lite, och blev ganska hängig i handen. Men han jobbade på bra, och jag var hur nöjd som helst! :D Sen fick vi ju en del missar, han stod inte still i halten, han fatta fel galopp, men bytte väldigt snabbt (bröt ju av t trav) och sen i sista galoppen bytte han bakbenen óch jag var tvungen att bryta av och göra om x) Så blev lite dåligt poäng där (: 4a i båda galopperna x) fick iaf ihop 64% och var sjukt nöjd! Blev då delad
2a :D :D första gången i Lb;0 jag blir placerad!

Riktigt nöjd över dagen, och denna helg blir nog den bästa på väldigt länge :D En tävling som gick väldigt bra, och imrn fyller jag år, kan det bli bättre? :)

Mamma filma inte och tog inga kort x) Så finns inget att visa :)

Du betyder mest<3


God Morgon

Snart blir det stallet, ska putsa sadeln först, sen mocka och göra iordning, sen putsar jag träns och stövlar (som är trasiga!!!!) sen plockar jag in Amadeus och borstar nog och flätar och knoppar och fixar honom :D Sen drar vi iväg på tävling! Startar nu visst 16;59 och andra 18;52 ;p lite skönt att tävlingen är såpass sent på dagen :D

Ska ta med kamera, mamma ska filma ;p

Filmen

Nu kmr videon från tävlingen 25/4 . Lc;1, och på halten när jag vänder upp får jag en 9a på :D Lite stolt så ;P Hihi Amadeus är alltid bäst i mina ögon :*

Dagens ridpass

Tränade på banan idag, och skulle viljat rida ut. Det gick verkligen inte bra, eller Amadeus var sjukt fin ;o men jag blir bara sååå besviken på mig själv när jag rider som en kråka... Han kan inte göra skänkelvikningar för höger skänkel, men gör jätte fina för vänster. Aja, mina ridstövlar gick ju förstås sönder!!!!! :@ så det blev ju inte bättre för det.. Men sen hoppa mamma upp och red honom  lite grann, och hon fixa att göra lite av en skänkelvinkning för höger skänkel :o för mig bara springer han ifrån och drar upp huvudet och skiter i mig ungefär ;p

Imrn är det ju tävling ;D Det blir karlstads ridklubb, och tävlar Lc;1 och  Lb;0
Blir en  lång dag imrn, ska försöka vara i stallet vid 11, åker från stallet vid 14, sen år framme vid 15;30, lastar ur 16;00, borstar och fixar Amadeus, hoppar upp vid 16;15 (troligen) och rider första start vid 17;14 någon gång :) Sen blir att ta av honom grejerna och ev sätta in honom i transporten, annars bara tar vi bara av sadeln!
Rider fram igen vid 18:20-18;30, och startar vid 19;04 och startar först ;o hatar att starta först, då dommaren brukar vara som strängas och bli lite snällare mot slutet ;p

Höres efter tävlingen :D

Lektion

Har lektion nu, slapp lektion-läxhjälp typ x) Jag jobbar lite kemi ;p TRÅKIGT!
Idag ska Amadeus gå på banan så han får trimmas innan tävlingen :) Ska försöka träna mkt galopp och skänkelvikningar ! Höres ikväll någon gång, tror jag ;D
Ska snart lägga upp filmerna från tävlingen oxå, gör det kanske ikväll eller imrn :)

Amadeus vila idag

Amadeus fick vila idag, och fick äta massa gräs ist :D Det gillade han stort! Var väl ute i 1,5 och åt gräs x) Kunde lätt stå där i 3-4 timmar utan att tråka, tiden går bara lite för fort ;P

Imrn ska jag faktiskt ta på mig lite längre sporrar och titta om jag kan rida med det och hur Amadeus är (: JAg gör det endast för att hans skänkelvikningar suger verkligen och då förstärker jag skänkel lite extra och hoppas att han lyder bättre ;D Men tar av dom om det inte funkar! Ska börja träna på program snart oxå, jag är ju så smart och glömmer bort att träna, så när vi åkte t björkliden så läste jag på programmet när vi åkte dit x)

Äntligen

Äntligen har startlistor kommit ut, första start rider 17:04 och andra start 19:07 än så länge :D Skönt att det inte är på morgonen, så det kmr iinte att bli så sent på fredag kväll så jag kan putsa samma dag! Det är LB:0 ett program och jag hatar det :o Jobbigt med att längningar på långsidan, och även galoppen, galoppen måste man ju samla upp ganska mkt på när man går igenom hörnen :P 

 

Hejsan

På schemat idag står konditions träning med Sofie, blir roligt det!

Har något konstigt med en konstig lärare :O sv/eng :P

Träningen idag

Det började med att Amadeus sprang med sitt huvud  högt uppe x) Sen var han så i början av galoppen, eller han gjorde så hela galopp arbetet ;P 
Sen efter lite galopp så blev han mkt finare , bärde sig lite bättre och jag hade nästan inget i handen :D Bara lite då och då. Gjorde lite förvänd öppna eller något liknande xO Han var skit fin i ena varvet och  i andra bara streta han imot,  höjde huvudet  högt upp och körde in i sarjen (stav??) med huvudet. Blev lite jobbigt där, men ena varvet har vi mkt stora problem med!

Jag är sjukt över nöjd med passet idag :D Sen har Amadeus börjat lära sig med att ställa alla ben brevid varandra i en halt :D

Imrn blir det konditionsträning med Sofie :D

Bild sen ridlägret ;P

Fote: Sara Persson  bild sen lägret :)

Tjena moss

Blev lite "sjuk" sista timmen och drog t stallet ist! Mkt bättre då jag blir klar mkt tidigare i stallet och kan då fixa läxor ;) har räknat med att bli klar halv 7-7. Blir en kort dag i stallet vilket känns lite hemsk x) stallet är mitt andra hem ;) jag verkligen älskar att vara i stallet, finns inte någon bättre plats! Det är även sjukt kallt ;o så idag tog jag vinterjackan på mig, hatar att frysa. Bättre med för varmt än för kallt;)

Hejsan

Sitter på skolan och gör inte ett skit ;P
Idag blir det Susen tränig, längtar redan att få träna ett dressyrpass!:)



Jag vill oxå tillägga att jag älskar Nathalie Stomberg! :)


 

.

Idag blir det träning för Susen :D 
Sen har det SNÖAT här hemma :o liite sjukt asså :S
NEj, nu måste jag gå, höres ikväll om dagens pass!

Dagen idag

Skolan var dötråkig ;o Engelsk läraren fick jag  damp på ett antal gånger !!! FAN VAD JAG HATAR HENNE!!!!
Glad blev jag när jag kom t stallet och jag gick direkt och krama om Amadeus!

Idag red jag själv, red t ett ställe som man går över 61;an ! Amadeus var sjukt "rädd" och jag var tvungen att hoppa av ett antal gånger.. Skit ponny ;p
Sen när vi var i skogen kom en gubbe med en hund, och Amadeus blev totalt livrädd och sprang längre in i skogen, jag kunde inte se något då jag fick massa grenar i ansiktet x) Han stoppa ju som tur var efter några meter ;D
Efter  jag ridit tog jag med honom ut på jälet så han fick äta gräs i 1,5 timme! Vad gör man inte för den man älskar mest? :)



Det är otroligt att det man kan älska dej så mycket som jag gör<3 Du är min värld, får tillbaka min livsglädje :* Du betyder så mycket mer än vad folk kan tro, du är helt enkelt bäst i mina ögon och kommer alltid vara!
Att ha en ponny som dej är som att leva i en dröm.

Go möran

Idag ska jag ååka hem, drar direkt till stallet ungefär. Idag har jag bestämt mig att rida på banan, ska träna mkt över gångar hade jag tänkt mig, och många skänkelvikningar. Våra skänkelvikningar är inte så jätte bra, och jag måste då träna lite till la;1 ;D
RSS 2.0