Sadeldoktorn

Idag blir det att åka till Grums för att kolla sadeln, som jag vet till 110% att den inte passar. Men ska bli riktigt skönt att få rida med sadel igen. Även in till Hööks för att köpa nya ridskor till mig :DDDD! Som jag kommer ha i det stall jag står i nu, nu har jag bara haft vanliga skor vilket inte är så bra  :)).
 
Igår red vi ut och Amadeus blev svettig, de har han inte blivit sen vi flytta hit ;). Körde måååånga galoppfattningar, hel tiden tog 3-5 galoppsprång - bröt av - fatta den andra galoppen och så fortsatte jag ända tills de va dags för att trava av ;). 
 
Denna vecka som kommer, kommer jag att praktisera på Eda x). Vi var liiiiite sena så fick bli det snabbaste vi visste ;). Dock måste jag pendla några dagar, vilket är lite jobbigt - skulle bli för dyrt med att stoppa om sadel, betala full stallhyra där jag står nu + betala stallhyra på Norra Mon och dessutom krångligare med all mat å sånt ;). Så Amadeus kommer få stå kvar i Skåre :) (karlstad)
 
som sagt, lägger in lite inlägg när jag själv har tid/lust :), 
 
'

Dagens planer

I söndags red jag dressyr, vilket gick bättre än vad det gjort på sista tiden :)!
Igår red jag ut, i mörkret så fick ta allt i reflexväg typ... Varför ja kom ut sent var att jag var tvungen att cykla till stallet , ca 6 km :).
 
Idag så ska jag rida på banan igen, fast i repträns, för att ja vill kunna rida en häst i form utan massa bett å sånt, dock går det inte att ställa direkt så höga krav.
Vi har fått tid hos sadeldoktorn i grums på lördag vilket är perfekt! Har ridit barbacka nu ca 3 veckor pga inte sadeln passar som den ska. Amadeus går inte i form med den så då är det ett tecken på obehag, jag har typ ridit barbacka hela sommarn pga det, men nu fick vi äntligen ut fingern ur rava och beställde en tid.
 
Snart är det la:1 debut, känner mig taggad. Eller 3 helger kvar. Troligen sista tävlingen för i år.
 
Sen har jag lite andra planer jag inte kan säga, för vet inte om det blir av. Men i så fall kommer det stärka mig som ryttare och jag kommer lära mig sjukt mycket. Om jag nu väljer att göra så..
 
Det med Giggs blir inte av iaf, då jag vill mer ha Amadeus hos mig<3.
 
 

Amadeus älskar mat

❤ Fina killen som var riktigt fin idag på dressyren❤
Eftersom han var så duktig och att han gått ner några kilon så fick han extra mycket mat inatt ❤. Älskar att ge honom mycket mat , då han älskar det så sjukt mycket❤. Dock får han knappt någon frukost ute , el 2-3 kilo , för han ska gå ner ännu mera i vikt + att det finns gräs att gå och tugga på, han får alltså ut sitt tuggbehov ;). Han får ändå ca 8 kilo / dag. Till vintern blir det 12 kg/ dag, för denna vintern ska han inte va ett benrangel som förra vintern...

Lite av veckan

Amadeus är ganska tung i handen när ja rider dressyr, dock har ja ridit barbacka då inte sadel passar och hoppas vi kan åka inom Grums någon gång för att kolla..
Känner mig taggad till tävlingen, dock är det många som inte ens startat la:1 under hela året, va gör dom då där kan man undra... Ta rosetter kanske? Hatar såna startlistor!!!
Har ridit Giggs två dagar, travat över bommar som blev ganska gött fail (Bilderna). Annars var han som vanligt!

Amadeus har vilat två dagar nu, så blir dressyr på schemat idag igen, måååste träna mycket nu!

Lång paus

Orkar inte blogga, Amadeus sköter sig super, när gjorde han inte de lixom? ;).
Han är för underbar och älskar bara att umgås med honom!
Så kommer bara slänga in lite inlägg då och då när jag har lust, för just nu orkar jag inte med en blogg. Tar så mycket tid!
Jag har ju bloggen för att ha som minne vad vi gjort, jag och Amadeus.
 

Iår igen

Nu börjar muggen komma tillbaka... Så hela året framför mig blir att tvätta ben och åter ben. Han är tydligen känslig mot sand, för i sommras hade han inget även om de var lera på benen, dock hade vi inte mycket lera i hagen . Men mer lera i sommarhagen än vad det är i hagen nu . Så han är känslig mot sand. (förra årets bild)

Gårdagens tömkörning

Tömkörde för första gången på väldigt länge, vilket gick sådär. Jah har för höga krav när jag kör med bett. Alltså blir jag är det bättre för både mig och Amadeus att fortsätta tömköra i grimma. Släppte honom lite på banan, så han skulle få jobba mera än vad han gjorde under tömkörningen.
Eftersom han är så lat så var jag tvungen att jaga på honom så han fick bocka runt å ha sig ;). Direkt jag ropa hans namn så stanna han och i slutet löslongera jag hhonom och han gick på en volt runt mig, han är för underbar<3
 
Idag blir det mer krävande uteritt , han ska vara framme och vi kommer köra mycket galopparbete, för trava ute på Amadeus går inte så bra när jag rider på hacket, då han inte vill gå stadigt. Utan i galoppen går det bra och även skritten :)!
 
Fina fina Kurre<3

Veckoplanering

Måndag: Red ut, hade så mysigt
 
Tisdag: Tömköra med grimma el träns.
 
Onsdag: Rider ut, lite mer krävande.
 
Torsdag: Rider dressyr på banan
 
Fredag: Rider ut!
 
Lördag: Repträns och halsring på banan/rider ut
 
Söndag: Vila = träning på banan med lite trix m,m. Alltså inte krävande och utan ryttare på ryggen.
 
 
Ett bra schema med blandat med uteritter eller har vi skojj på banan - alltså ca 1 gång /vecka träna riktigt dressyr på banan, kommer försöka ha så varje vecka. Ibland kommer rida lite mer dressyr, för måste träna mina skänkelviknngar + öka snett igenom i galopp så han inte bryter av för tidigt. Att rida på banan hela tiden och bara dressyr skulle Amadeus bara bli uttråkad av även jag då jag älskar att rida ut!
 

Underbara ponny

Igår som många andra gånger jag inser hur mycket han betyder för mig och hur lycklig han gör mig varje dag- det är guld värt♥
 
Igår var vi ute ca 1 h och hade de super kul, han var pigg ville typ trava hela tiden, när vi skritta så gick de sakta som hans egna takt.. Försöker hålla han framme hela tiden så han kanske får egen bjudning någon gång.
Finns så otroligt mysiga vägar, så galoppera på en smal stig och han fick sträcka ut när de blev lite bättre underlag till att öka farten! Han uppskattade det lika mycket som jag! Ibland är det skönt att släppa alla krav och bara ha kul♥!
 
Han har klarat hösilaget superbra och älskar det så sjukt mycket, han hugger in men tråkigt för honom att han får äta i sånt nät för annars kasstar han i sig maten. Han blir riktigt irritrad och sprakar å har sig med nätet...
 
Idag ska jag planera att tömköra på banan, får se vad jag tömkör med...För glömde mina remar hos mamma, och åker inte dit på förens om 2 veckor. Alltså nästa helg!
 
 
Finaste vän man kan ha♥

3a i KM

Kom 3a i km, vart med en gång av 3 omgångar! Så fick ett fint brunt schabrak och en fin gul rosett :D! 
 

Några dagar som gått

Har haft helgjour på lillerud vilket har vart riktigt kul! Vi är troligen dom enda som fick rida på helgjourer, så tur att vi valde denna helg + att vi slapp massa täcken! 
 
Red lite dressyr på fredag, barbacka vilket inte gick så bra eftersom han var lite piggare än vanligt så höll på att skumpa av hela tiden! Amadeus kändes riktigt fin annars :)! Sen hoppade en i stallet upp, han blir så himla fin när någon annan rider! För jag har inte sett någon annan ridit ihop honom på 1,5 år! Hon ska prova rida någon annan gång, så får jag se hur fin han är från marken ;)!
 
På lördag dag red jag i repgrimma typ, även halsring för att jag hade en tid att passa så fick han gå på banan 2 dagar i rad. Han var jätte duktig i halsringen, lydde mig ganska bra. Vissa tillfällen var jag tvungen att picka honom i ansiktet med spöt för han körde på rakt ;). 
Trava lite, men de va så skumpigt så han körde på lite själv, men vi klara en serpentinbåge när jag styrde bara i halsringen :)! 
Sen använde jag reptränset, han gick på tygel nästan direkt♥ Eftersom det var ett repträns så vågar ja inte direkt ta i tyglarna då jag inte hade något ludd så blir väldigt snabbt brännskador. Men han gick väldigt bra på det, tråkigt att de inte fanns en kamera då... Galoppen funka väldigt bra de också! märktes att de mkt jobbigare när han fick galoppera helt själv utan något stöd, han bröt av hela tiden - inte pga obalans utan han orka troligen inte.Eller så vara han bara lat ;)! 
 
Igår så fick han skritta ut, eller tog alla gångarter ändå, var så mysigt
 

 
Underbara pålle

Nååååå

 

Glömt att berätta

Är anmäld till en reg debut + la:1! Är över en månad kvar, alltså den 13/10 ! Är så taggad! Även om de inte kommer gå bra, så har vi iaf startat :D! Ska försöka så jag kan anmäla mig även till Säffle den 6/10 , även då en la:1, kanske starta 2 klasser? ;)! 
 
 
Igår red vi lite vilse när vi var på upptäcktsfärd, vi kom ända till Karlstad flygplats, först då visste jag vart jag var. På ett ställe var jag lite väl cool och hade ca 5 meter till ett stort stup , även ett staket på andra sidan. Om Amadeus skulle få för sig att tvärvända så hade vi nog dött båda två. Men vi kom förbi och vi överlevde! 
 

Tar en liten bloggpaus

Just nu har ja inte tid till en blogg då jag kommer hem, sticker direkt t stallet . Amadeus har vart duktig hela veckan , tex lite pigger :)) . Har äntligen hittat lite vägar men dröjer 150 år för att komma dit , kan inte trava pga det är asfalt hela vägen .
Till helgen har ja jour i lilleruds stall, med Emma, Jossa och Maja :)! Kommer bo på skolan och ha de mys. Amadeus rids under helgen , om pappa vill hämta och köra mig ;)! Annars är de han som mockar och de skulle aldrig falla han in ;)!
Idag galopperar vi på riktig och imrn så sätter vi fart för att få honom smalare så han kan ev gå på kraft sen :)!

Imorgon travar vi

Blev en skritt tur idag igen, imorgon travar vi för första gången på 2 veckor :) eller på 13 dagar !
Amadeus var pigg och rädd för allt , men jag var som mest rädd när vi var nära järnvägen ca 5-10 meter så kommer det ett tåg x)! Men Amadeus kollar inte ens på det utan bara jag som var nervös att ramla av (red barbacka, imrn blire sadel😉) !
Gick mest på asfalt idag igen, imrn kommer ja rida på en grusväg till en sjö :))! Inte för att bada utan för de gick att rida långt :)! 😊

Han är så himla underbar😍

Amadeus idag

Åkte upp till stallet och möttes av en glad Amadeus!
Myste och borstade ca 40 min innan jag red ut ca 30 min i bara skritt, han var pigg och rädd för allt som fanns i hans omgivning, jag red Barbacka som vanligt! Imorgon rider jag ut i skritt för att hitta ännu mer vägar, idag fann jag inga utan gick mest runt för att hitta vägar... ;)!

Finaste killen

 
Om du bara kunde förstå hur mycket jag verkligen älskar dig

Flyttat hästar

Först på morgonen så åkte vi ner till Arvika för att kolla på dressyren där, vi skulle även hämta upp Maria med Britesse. Dom kom första utan plac i LB:3 och sist i LA:3, hon krånglade en hel del i la'n så där drog det ner. 
 
Sen flyttade vi Giggs till by, det första vi såg när vi kom till stallet var att staketet var ner rivet så fick lite panik och vi trodde vi skulle få leta hästar hela dagen, men som tur va visade det sig att det dom hade rymt men inte långt och att dom stod vid stallet och betade gräs! 
 
Giggs gick ganska snabbt på i transporten, vilket var bra! Men när han skulle ur som halkar han på sitt bajs och ramlar omkull (!!), han skrapar upp hasen och lite vid svansen. Stackarn! Han ser helt vanvårdad ut nu, helt sjukt hur han ser ut. Mycket knott bett och jag vill verkligen få ha honom som min egen då jag anser inte att mamma tar hand om honom på bästa sätt... Då han är en väldigt fin häst! Ska försöka skaffa ett helg jobb och jobba ihop pengar så jag kan ha båda hästarna på samma ställe. 
 
 
Amadeus fick en riktigt makeover, tvättade han ben kritvita *host* men ett försök till vita, sen tvättade jag svansen och sen klippte jag av.... MANEN... Jag som sparat hans man i 3 år och inte klippt av den, men kände att det var behövligt och jag ville se hur han blev. Han blev lite ovan, men blir väl en vanesak, eller om jag väljer att spara ut manen igen ;)!
 
 
Här har ni resultatet, ska försöka ta finare kort imorgon i nya stallet med systemskameran :))! just nu står han ensam i en hage och står ute om natten några dagar till. Han har skydd i den hagen han står i, så det är skönt!
 
 
 



 Tyckte de blev ganska bra iaf, får försöka göra det jämnare imrn :)
RSS 2.0