Dagen idag

har vart i stallet från 7-14, från 7-11 frös jag heeeeela tiden, sjukt jobbigt. Hade  ändå massa kläder på mig + lånade Amadeus ena täcke.
Sen när jag skulle rida så blev jag genast mycket varmare ;). Sköönt!

Idag blev det att klättra i skogen, gick uppför en brant backe som både han och jag tyckte va sjukt jobbigt (sitter inte på ryggen när vi klättrar, utan går bredvid). Sen gick jag med honom hem oxå. Provade ett annat träns idag, som en grimma, men ändå inte! Iaf ingen hävstångseffekt :)!!

Mockade ut hagen igen, städade vid mina grejor. Grejade lite med kaninen innan jag åkte hem så han fick vara ute och hoppa lite, även plockade jag lite gräs som han uppskattade ;).
image description
Anmälde mig till Klubbtävlingen nu, första och kanske sista för i år. Allt beror nu på hur det går med Amadeus mun. Hoppas på det bästa, men man ska aldrig vara för säker!

Heelg!

Inte för mig inte.. Upp kl 6 varje dag och åka till stallet, är där till 11:00 eller 14:00.
Amadeus gick en promenad på ca 20 min. Trodde nämligen att han hade lite träningsvärk-därav vilan! Det var kanske därför han gick som han gick igår.

Får se om jag uppdaterar under helgen, kommer nog va så sjukt trött! Tur är att jag har sovmorgon på måndag :).

Gårdagens ridpasd

Gick såååå dåligt, fick inte alls någon bra känsla och seg var som ja, jag vet vad!
Han var stundtals fin, gjorde en hel del skänkelvikningar och i det svåra varvet klara han faktiskt utan att köra upp huvudet, då blev jag glader :D!
Det värsta är att när han drar upp huvudet blir han tydligen jätte känslig och direkt jag tar i munnen skakar han huvudet, gapar m,m. Sen när han väl slappnar av igen så är det lungt i hans mun. Riktigt jobbigt när han gör så, för det första vet jag inte direkt varför, andra är att jag mår sååå sjukt dåligt av att han gör så. Och för de 3dje så ser det riktigt hemskt ut, som jag skulle typ dra sönder munnen?!
Inget bra ridpass, tagga träning till måndag ist :D!

Nej nu ska jag gå och duscha, sen tagga att skära upp en gris :/. I eftermiddag rider vi på lektion.
Amadeus vilar idag/går promenad!



Nöjd!

Tränade för Jenny idag, vilket gick strålande!
Vi gick mest på volt för att få honom att spåra riktigt- han smiter gärna på mindre volt.
Så passet gick mest ut på spåring och bäring- vilket han fixa bättre i slutet, såklart en bra väg kvar :). Han fick iaf ett bättre skjut från baken mot slutet.
Han var lite motsträvig i handen när han tyckte det blev riktigt jobbigt- då gapade han, drog upp huvudet och sprang på. Fast det löste vi ganska fint ändå. Så när han gör så ska jag tänka framåt och driva, sen blev han även lugnare där och streta inte emot så mycket han kan göra x).
Galoppen tyckte han var sååå sjukt jobbig, ville bara bryta av typ, red på ca 10 metersvolt just bara för att få upp honom och mer bärighet. Men han jobbade på så sjukt bra och jag är såå otroligt stolt över att äga en så snygg ponny<3 Han är bäst helt enkelt, och kommer alltid va i mina ögon!

Måste förmodligen köpa havre- så sjukt seg men han ska inte få för mycket! Typ vid varje tävling (ca 1-2 veckor före), för vill helst kunna rida runt banan utan han dör av seghet ;).

Bilder

Några av dessa bilder kommer jag ha på min muntliga redovisning i svenska- jag laddar upp dom på bloggen för det är enklare att hitta dom, och att jag behöver spara dom på skolans dator ;).
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Dagens planer

Träna på lite prov, även jobba lite med svenskan.
Amadeus rider jag ut på med Ebba, blir mycket skritt och lite trav. Blir barbacka då :)

Imorgon är det första träningen i ensam grupp på typ 100 år. Rider kl 18:45 så har god tid på mig på eftermiddagen där, vilket är super bra!
Amadeus kommer bli typ genomsvett.


Dagens ridpass

red ut med Sanna,  blev mycket trav. Han hade såklart huvudet högt, men har slutat bry mig och han får gå så, bara han går okey på banan är det lungt! Han liiiite svettig, vi travade ju ganska mycket så han fick upp flåset :)
Sen var jag bara i stallet och myste i solen, så sjukt varmt! myste med Amadeus, han är bara för söööt ibland! Pojken som betyder allt<3

Ska börja med nationella muntliga nu, sen blir det plugga lite mera prov på kvällen.
image description
Finaste killen<3

Dagens planer

Ska snart in på Bergvik för att kolla på ny vårjacka till mig.
Sen blir det att åka till stallet, fixa å greja där. Rider ut med Sanna någon gång under dagen! Skojj med sällskap ut :).
Fixar stallet, försöka hinna mocka ut Amadeus hage + någon skottkärra ur den stora sommarhagen. Allt beror på tiden då. Fast Amadeus hage måste mockas, var ett tag sen nu ;). Vill inte att han ska få bajsgräs i hagen ;)

Glömde berätta

När jag cyklade från stallet runt sju på kvällen så såg jag ett vildsvin.. Skit rädd blev jag, skräll lixom. Det enda vilda djur som jag inte är typ rädd för är råddjur x)!
Första tanken var först rådjur, andra en liten björn (x)) och sist ett vildsvin. Sen såklart tänkte jag det värsta av att den skulle stå i skogen och lura på mig när jag cykla förbi skulle den börja jaga mig x). Ibland kan man att undra hur man tänker, tänker alltid det värsta.
Cyklade som en jubelidiot förbi och kom hem hel ;).
Hoppas på första och sista gången jag ser ett vildsvin ute i naturen. Undra bara hur jag kommer våga cykla till stallet (?).

Iaf, imorgon blir det uteritt med Sanna, en i klassen :). Skojj!
Nej, nu ska jag faktiskt sova så jag vaknar tidigt och kan då åka till stallet hyfsat tidigt :).

Dom är ju ganska söta ändå ;)

Dagens ridpass

Som vanligt började det dåligt och Amadeus är ofokuserad, huvdet högt och gapar direkt jag tar i tygeln vid sånna tillfällen.
Efter han fått trava runt som han ville, så satte jag mej ner och kom till honom lite i taget! Tillslut så sänkte han huvudet och kom upp med ryggen.
Jag försökte rida i en lite längre form då han blir lätt hög och snygg ;). Han klara det hyfsat okey, blev dock lite hög ibland. Han kändes ganska fin i munnen också, inte så jätte stark direkt. Kunde släppa tygeln helt några meter utan han ändrade formen=ärlig form ;).
Sen tog han en jäääätte fin ökning, en sån som han sträcker på frambenen! Jag blev så glad att jag kastade mig runt halsen på honom x). Dock orkar han inte länge utan börjar galoppera ist, bättre någon liten meter än inget alls ;).
Galoppen satt ganska bra, rund och fin. Försökte med galopp halt, men jag red in dåligt och han tappade balansen och körde på trav x antal meter innan halt. Blev lite förvänd oxå, höger i vänster varv funka super. Vänster i höger varv var lite sämre, den blev lite fyrtaktig och bröt av till trav ibland.

Försökte med lite öppna i det svåra varvet, men det fuuunkar bara inte! Jag vill inte dra honom i munnen och jag vet inte hur jag ska göra...

Så himla nöjd med grabben idag, han försökte sitt bästa och tuggade bara lite extra på bettet (dock inte när han körde upp huvudet och tyckte de var jobbigt-då gapade hán)

image description
Min fina älskling<3

Sitter i stallet

Sitter i stallet och väntar på att klockan ska bli 18:45 så jag kan börja ta in hästarna.
Red på ju på banan idag och Amadeus kändes skit fin! Jätte nöjd!
Skriver mer när jag kommit hem till pappa!

Snart går även solen ner, då blir det även lite kallt, spec när man bara sitter still x).
Imorgon ska jag försöka pappa ta lite kort, som jag kan ha med i min muntliga redovisning i svenska ;). Skriver alltså om relationer till ett djur och även min relation till Amadeus ;).

Bild från på "solnedgången"

Dagens planer

Blir att rida på banan, mkt tempoväxlingar så baken kommer igång lite mer :).
Sen försöka göra öppna och skänkelvikningar, nöjd ifall han flyttar ett steg utan att dra upp huvudet.
Nu snart ska jag gå och ge lilla kaninen vatten och sen skola.
Vi ska till travet idag, vilket är trååkigt x).

Snart

Har nyss vart och ätit mat och ska snart iväg igen för att handla mat med 2 kompisar, jag blir bara med som sällskap x)!
Sen fort som tusan drar jag till stallet igen, ger dom hö, pussar lite på Amadeus och åker till Lillerud ännu en gång, det är Vårfest som elverna gör vilket är sjukt kul att kolla på.
Efter festen åker jag tillbaka till stallet för att ta in hästarna. Typ runt 20-21:00 .
Sen har jag även morgonjour imorgon igen. Aja jag överlever, ganska slapp dag imorgon ändå ;).

Snabbt

Igår red jag ut med Fanny och Mickan (två i stallet).
Amadeus var väl ok, sjukt seg och fokuserade på allt och ingenting typ ;).

Sista biten så skulle vi ta lite galopp (jag låg 2a) och så kommer Fannys häst upp bredvid och får något fnatt (hästen var inte sur utan busade) och där är vi och Amadeus får en spark... Hoppade av direkt och han haltade inget och ömmade inte heller, kollade nogare hemma och han hade fått ett sår.
Så blir väl som ett blåmärke då det var ganska högt upp, vid den stora virveln dom har vid magen neranför där blev han träffad (på ett ben, typ höftbenet?).
Det small verkligen när hästen träffa Amadeus, först trodde jag han träffa sadel, men det visade sig vara Amadeus ben..

Värsta av allt så glömde jag kolla imorse (hade jour idag) om han var svullen m,m. Åker väl ev dit på lunch och ger dom mat och kollar då, beror på hur lång rast vi har :).

Nu ska jag gå och matteprov...

Dagens ridpass

Blev att rida på banan iaf , lite stressigt bara och jag visste hela tiden att det skulle bli ett skitpass! Men tänkte "vi försöker ändå"

Traven gick skit efter många varva travades kunde han tänkas sänka huvudet lite. Efter jag satt mig ner blev han lite bättre och blev finare, inte så jag ville men det fick duga ;).
Tog galoppen ganska snabbt, ååh kan inget än att älska hans galopp nu!! Kunde ta ökad till arbetsgalopp ganska enkelt!
Sen efter galoppen blev det att trava av och gå hem igen, red ca 30 min på banan.

Eftersom jag var stressad, så blev jag hård i handen och satt och plocka i honom för mkt vilket inte är OKEY! därför sluta jag tidigare oxå, just bara för hans mun!
Kunde inte heller fokusera, tänkte på allt annat än att rida. Så själva känslan är bortstruken, men Amadeus kämpade på bra ändå.

Men det bästa av allt var att han hade inget sår i munnen! Ändå var jag lite hårdare i handen än vanligt :/.
Så aldrig mer rida med bett när jag är stressad inte heller träna på banan, då allt skiter sig x).

Ändrade planer

Blir inte att rida på banan idag, ist rider jag ut en snabbis.
Varför det blev så var att Nathalie kommer, vi ska dock bara kolla Sofies träning men roligt att träffa henne :D! Så bättre med en timmes pratande eller inget alls ;).

Var ju och släppte ut hästarna imorse, så mockade och fixade allt då så nu har jag bara 2 höpåsar kvar som ska fyllas och rida Amadeus :).

Sen fyller ju Sofie år oxå, så GRATTIS :D!!!<3 Glöm aldrig att du är en sjukt bra vän!

Tjjah bloggen!

Eller neeee ;).
Iaf, Amadeus red jag ut på, lille killen som var ofokuserad. Men söt är han för de ;))
Red ut med Fanny, galoppera hyfsat långt. I galoppen går han själv i  form, han har inte huvudet bland molnen, jag behövde inte ens rida dit honom utan när han fattar galopp så kommer formen av sig själv typ-Underbar kille<3
Imorgon blir det dressyr träning på ridbanan, ska prova ett annat bett, dock 3-delat men med rörliga ringar och lite tjockare. Se vad han tycker om det ;).
Känner mig ganska duktig idag, för när vi hade en längre rast så gick jag ut och sprang ;o SJukt tråkigt och jobbigt! Finns en stor anledning till att skaffa hund- att träna mig själv bättre. Tog 4a km på 20 min ungefär lite mer x).
Har jour imorgon så upp 05:45... Riktigt jobbigt, men tänkte skriva lite på min engelska...
image description
Snart är vi tillbaka, bättre än någonsin<3

Amadeus idag

Idag blir det uteritt med grabben, blir alla gångarter som vanligt :).
Sen så ska jag ev träna för Jenny till måndag- taggad till tusen!!!!!!! Ska bli så kul och hoppas på att träna varje vecka, dock var hon ganska dyr 270 kr/lektion.
Ska iaf bli kul att börja träna igen på riktigt! :)

Sen tycker jag även att Amadeus fått tillbaka lite muskler halsen har blivit liiite större. Men det är en riktigt bra väg innan han fått sina muskler tillbaka igen ... Han har lixom 0 rygg och rumpmuskler typ, fast han har även börjat bygga på sig där oxå nu :D!

5 saker ni kanske inte visste

*När jag ryktar vid ansiktet/flätar manen på Amadeus så ska han alltid lägga sitt huvud på min axel och stanna där några sek och så fortsätter han tills jag är klar.
*När jag flätar manen och står på en pall så försöker Amadeus alltid att knuffa ner mig, eller försöka få sitt huvud på min axel-Vadå söt!?
*Amadeus får fortfarande lite sår i munnen, anledning till att jag fortsätter rida med bett är att det läker på 2 dagar, han visar inte täcken på att han får ont, och att jag hoppas på att hans hud i munnen ska bli lite hårdare. (har ju varit hos veterinären men dom kunde inte hitta ngt fel).
*JAg ligger efter så sjukt mycket i skolan- 3 uppgifter eng, 3-4 upgifter  svenska, 1 uppgift biologi helt sjukt egentligen!
*Amadeus är ganska smal för att stått, gått lungt så mkt även om han fått över 10 kg hö/dag ;)

Dagens planer

Idag har jag än så länge cyklat till Ica, tvättat min lortiga cykel, och sett på tv som jag ska fortsätta göra nu :).
Sen vid 3 åker vi för att lämna brorsan vid tåget och sen åker vi till bergvik och ska köpa nya skor till mig. Sen blir det stallet, Amadeus vilar idag så ska bara dit och pyssla om honom, mocka och fixa sen dra vidare till Lillerud och där väntas en jobbig vecka igen...


Dagens ridpass

Blev aldrig bommar då halva banan var upptagen med lite hoppning.

Till en början var han riktigt jobbig, ena stunden fin sen kunde han vända och sprang med huvudet högt.
Efter lite travande och jag hade sätt mig ner så gick det super bra, dock var han såå otroligt seg!
Gjorde mest skänkelvikningar då han tog dom ganska lätt, dock inte i det svåra varvet, körde upp huvudet typ hela tiden sprang lite väl fort, gapade och slängde med huvudet (även om jag inte ens höll i honom ?). Ibland funka även i det svåra varvet, dock lite för lite tväring, men bättre att han flyttar 1 cm i taget ist för att göra som han brukar ;).

I det lättare varvet gick det jätte bra, dock lite segt, men annars ok!

Galoppen tar han jätte lätt, även från ökad till arbets utan att han tappar balansen :D!!!!! Ingen fattar att jag är gladare än någonsin att det funkar så bra med så mkt motgång vi haft!!!
Försökte lite galopp-halt men det gick inte så bra som i onsdags, då han sprang på en del. Fast mot slutet tog han något travsteg och sedan halt ;).
Han var fin i munnen (tuggade dock) men inte så där jätte farligt så hoppas han har den mer stängd än att han tuggar.

Ingen kan nog förstå min lycka, av att vi går framåt! Det gör mig mer taggad till att rida (var ju i en period som jag inte alls ville rida, utan bara pyssla i stallet, jag tvingade mig mer eller mindre ut för att rida).
Amadeus gör mig så lycklig, av att se honom kolla på mig gör mig varm av lycka, han betyder så sjukt mycket<3

Hos pappa

Sitter hos pappa och vill dra till stallet och va där några timmar!
Får kolla lite tv och sen dra till stallet.

Blir att rida på banan, dressyr eller hoppning får vi se ;).
Om jag rider dressyr blir det fokus på övergångar, att han gör halt när jag vill m,m. Det går ju inte att göra öppna i ena varvet då han bara springer på kör upp huvudet. Inte heller skänkelvikning åt ena hållet, så kan inte träna de eftersom jag inte har någon hjälp. Så vet inte hur jag ska göra.
Så vi har liiite problem kvar.

I själva stallet ska jag mocka ut en av sommarhagarna (för det är 2 hästar som stått där hela vintern och ägaren kommer inte att mocka, så jag vill inte att allt gräs som kommer upp ska inte vara "bajs" gräs då hästarna inte äter de. Då blir det mer utfodring med hö ist, vilket inte är så kul.Dock ska ju inte Amadeus stå där på sommarbete, men han ska stå där ett litet tag, så därav kommer jag mocka), sen ska jag ju rida, mocka boxen och allt som hör till :).


Dagen idag

Hade ju morgon jour, så upp tidigt.
Sen skola, första timmarna hade vi djurens biologi, där prata vi om typ skelett å sånt.
Efter lektion åkte jag till stallet igen för att hämta mina stålhätteskor.

Sen red jag en häst som heter Ronja (en av lilleruds hästar). Gillade henne inte spec mkt, dock var hon inte så skumpig, hon var även väääldigt känslig. Egentligen en bra häst ;).

Sen drog jag till mitt eget stall igen och var där ngr timmar! Mockade hagen, så nu är den "ren" igen ;).
Red ut, var tänkt klättring i sandbacken, men jag tyckte synd om Amadeus + hans senor, så avbröt snabbt och red lite lugnare. Som vanligt ute så var Amadeus ofokuserad och då går han ned huvudet hööögt bland molen och jag får inte direkt någon kontakt.

Imorgon blir det banan, jiho! Pappa blir ev med så jag ev kan ta ett litet skutt med grabben ;). Om det är ledigt, så ska jag försöka hoppa låga stunds, bra för hans rygg de :).

Nu ska jag sova! Trött som faen ;).
Britesse ska ut imorgon på sin första dressyrtävlig (lok), startar Lb:1! Håller tummarna att Britesse sköter sig och inte börjar bråka, som den fuxsto hon är ;). Jag ska dock inte med och kolla, tråkigt men mamma lova mig att skicka sms med resultat :).

Britesse på bilden :D!

Gårdagens ridpass

Igår red jag på banan.
Han var riktigt seg, var tvungen att rida i varje steg, men orkade jag de?! Asså neej, så skämit! Typ dog där...
Sen tog jag fram spöt och han blev lite mer framåt, men sen kom jag på att underlaget var sååå tungt att springa, jätte mjuk.. Så han var duktig ändå!

Fokusen igår var övergångar, började lite i trav öka och samla ihop. Han kändes riktigt fin, men lite stark i handen.
Sen blev det galopp, så underbart fin! Han tog fattningarna super, även från trav då han brukar vilja springa fortare.
Blev massa övergångar här oxå, tex galopp till trav, trav till galopp och galopp till halt/ skritt sen även från skritt och halt :).
Han hade lite svårt med att få en ganska fin halt i från galopp, men var andra gången jag träna på det så gick över förväntan!
Det bästa var att jag knappt kunde ta i tygeln utan bromsa mest med sättet! :D

Så riktigt nöjd var jag över honom, även om han var lite seg ;).

Har även börjat gett honom 3 dl kraftforder/dag, han har ju inte behövt det eftersom han gått så lite/lungt. Men nu känns det mer som vi är i gång och jag behöver inte vara rädd för en kraftmage (kan leda till fång, den sjukdomen är jag livrädd för).

Imorgon (fredag) ska jag fråga en tränare på lillerud ifall hon har plats så jag kan ev börja träna.

Skola snart

Börjar nu snart, så blir ett litet snabbt inlägg!
Igår red jag ut i hoppsadeln, underbart! Körde mkt galoppfattningar vilket han tar perfekt nu! Dock är inte avsakningarna så bra, då han ramlar i sär och springer på, han orkar inte bära upp sig tillräckligt än. Han blev lite svett faktiskt, fast det beror mer på värmen tror ja ;).

Idag blir det att rida i paddocken, se hur de går!

Nej, nu ska jag gå till fucking skolan och stanna där tills 16:00.... Sjukt långa skoldagar :'(

Underbart väder!

Har ju vart en ganska chill dag idag, med mkt raster!  Vid lunch hade vi 2h rast, då passade jag på att åka till stallet och mocka :). Så underbart väder så kunde mocka i tshirt och kortbyxer,  ändå var det varmt ;o! Mockade även ut 3 skottkärror ur hagen så nu är nästan alla bajs borta igen ;).
Red ut idag ofc, barbacka vilket jag ångra.. När jag rider barbacka blir ofta passet fläng ridning då jag bara skumpar runt. Red uppför sandbacken en gång, bara för att lixom x). I låg form och i skritt. Han blev nästan svett pga värmen ;).
(förlåt igen för gamla bilder, men google chrome  vill inte ladda över bilder..)
image description

Gårdagens ridpass

Igår red jag på banan, först tänkte jag rida bakom ridhuset vid typ grisarna men Amadeud kunde ju gå dit jag ville så blev att rida på den riktiga banan!

Underlaget var fint! Amadeus var till en början stark, ofokuserad. Då red jag lätt och med halvlånga tyglar bara för att värma upp honom innan jag satte mug ner.
Efter jag satt mig ner och red lite bättre så gick han som en klocka! Var lätt och fin i munnen, dock tuggade han lite väl mkt och stack ut tungan några ggr. Då tror jag att han tkr de e jobbigt, för att slippa x).
Var tyvärr tvungen att ta fram spöt bara för att få honom framme för skänkel, vilket funka! Han fick en superfin trav och inte sådär sakta och tråkig (som vi vanligtvis har).
Efter lite trav så fick han vila lite, och sen trava jag igen och Amadeus blev som förbytt x). Stark, hängde lite väl mkt i handen å sånt, men efter ett tag kämpade så blev han lite bättre.
Tog galopp från trav (har typ as svårt med det) han tog skänkel nästan direkt.

Fick en superfin vänster galopp, kanske väl stark och hängade i tyglarna. Tog lite förvänd och han bröt inte av eller fick fyrtaktig :D! Dock gick det lite fööör fort.
Gjorde samma i höger, fattningen här blev mkt bättre och tog lite förvänd vilket satt perfekt oxå! Lite fort och stark men han fick inte fyrtaktig iaf :D
Så himla bäst var han!

Taggar "tävlingen" den 6/4 nu då ;D längtar såå!

Brodden åkt av!

Idag tog jag mig an att försöka ta av brodden. Efter ungefär en timma var alla brodd borta och jag x antal nya sår på handen x).
Brodden satt så jävla hårt, kändes som om jag skulle bryta benet på Amadeus men hans ben är hela och fina och alla brodd borta! Får se hur det går att rida imrn :).

Orkar inte skriva om dagens ridpass utan det gör jag imrn, kan säga att jag är helnöjd<3

Ligger i sängen

Nathalie sover som en stock ;).
Idag blir det att ju att åka tillbaka till Lillerud, rida (förhoppningsvis) Amadeus, om all snö är borta ;).

Åker typ härifrån vid ett för ska ha med kaninen m,m och den vill inte åka tåg och sedan buss ;). Sen ska jag ju ha med massa mat och sånt oxå :).


Ridit Giggs!

Idag red jag Giggs uppe på banan och mamma var med :).
Han var lite pigg och lite spänd och ville gärna kolla på allt ;). Dock är han ganska lätt och gör inte stora grejer :).

Sen efter lite travande så slappnade han av mer och sänkte huvudet.
Sen tog jag lite galopp vilket blev att hålla mitt eget huvudet på sne så jag kollade typ i mitten och ha de lite längre bak för annars hade jag fått en smäll i ansiktet x). Värst var i höger varv då studsa han mer upp och ner än att gå framåt, även bytte hela tiden och gick på sne.
Vänster varv var mkt bättre och jag vågat släppa på (han är ju föredetta galopphäst och vill springa fooooort och det fick han inte göra i våran lilla paddock). Då gick han hyfsat lungt och galoppera på utan att byta, studsa m,m dock kastade han med huvudet då men.

Sen hoppade jag något språng bara för att kolla lixom, han fixade det bra! Dock när han rev så blev han typ rädd och sprang fooort efter var att nära på att ramla av en gång då jag ville åt andra hållet och han svängde åt det andra, Tappa stigbygeln å allt x)
Hoppade typ 60 cm, sen blev dett att trava av och han var jätte lugn och gick på tygel mer än att kasta med huvudet :).
Man ska inte vara rädd att ramla av om man ska rida Giggs, även inte vara rädd när man rider honom för han kan ju vara rikigt jobbig ibland! Idag så skratta jag mig igenom passet typ, han var så rolig men knäpp. Helt annan häst än Amadeus, dom är typ tvärt emot varann.

Nu ska min älskade kusini komma, ikväll iaf ;). Hon ska sova här :D
Sen på söndag åker jag tillbaka till Lillerud och rider Amadeus som haft en veckas vila.. Inte planerat, nu hoppas jag verkligen inte att det kommer någon mer snö!!! Så vi kan riida, för det är ett måste.

Km!

Nu är det planerat när Eda ska ha KM i dressyr, så jävla bäst! Då ska jag vara med och efter det kollar jag om det är värt att köpa tävlings licens!

Hoppas han inte gapar m,m på tävligen! Ååh nu blev jag jätte taggad! KM går den 6/4, vilket är snart så blir att börja träna nu om underlaget blir bättre vill säga ;). Då blir det alltså att rida på utebanan ist :).

Bild från förra årets KM :D dock gick det askasst på banan, seg och hade ridit utan nosgrimma en längre tid och om jag helt plösligt sätter på den så typ stör det Amadeus på något sätt x). Så det var oxå något som hindrade.

Bloggpaus

Kör på en längre bloggpaus nu, Amadeus har bara skrittas denna vecka för det har vart för hårt i marken för att trava, sen har det kommit massa snö och Amadeus får bara styltor... Imorgon blir det väl samma, vila om inte det värsta av snön är borta (ska bli 10 grader varmt och sol). Så på söndag först kan jag rida lite hårdare igen, hoppas jag..
Så finns inget att blogga om, och såå skönt att slippa blogga ibland ;).
Då vet ni att det kommer inte bli uppdaterat här på några dagar ;).
Veckan som kommer lovar jag mig själv att rida på banan mer, hoppas det är mjukt i marken på utebanan x).

Amadeus imorgon

Ska ut och ridas med Josefin och Martina! Skoj! Rider så sällan med sällskap nu, så blir extra kul! Då blir det alla gångarter hoppas jag. Ska ju va typ 0 hela dagen imrn och kan då va väldigt hårt i marken ;).

Hoppas innerligt att eda har en träningstävling i dressyr snart, typ km eller nått bara för att se hur han kommer gå med munnen å allt! Först då köper jag licens så jag kan tävla, känns dumt att kasta bort 500 kr när jag kanske inte ska tävla. Visst jag kan tävla, men då vet jag att vi kommer skämma ut oss, få dåligt resultat varje gång, blir pannkaka av allt om han gapar..

Gårdagens ridpass

Orkade aldrig uppdatera igår och först nu har jag tid.
Red iaf med bett och i hagen, dock var det lite knölit så Amadeus fick trava sakta (Det var alltså inte så han kunde bryta benen, skada sig allvarligt och han kunde trava normalt)
Gick ju såklart på marken själv före och kollade och såga inga problem med lite sakta travarbete och lite galopp.
Han var iaf rikigt fin och hängde inte alls i tyglarna bara ytterst lite :D! Gapade inte heller något och tuggade lite normalt! Fick till en riktigt fin känsla, dock kunde galoppfattningarna sitta bättre, men tog  2 i från trav och 2 i från skritt i varje galopp så jobbade inte så mkt med det.
Ist gjorde jag massa halter och jag ska kunna lätta på tygeln och han står fortfarande på tygel (det värsta jag vet är när ser ryttare göra halt och sågar ner dom, ser typ väldigt många som gör det på tävling).  Vilket funka, dock får han inte med sig ena bakbenet även om jag rider in i halter och tar nästan inget i tygeln ;).
Nej nu ska jag dra upp till några typ knäppa kompisar ;). HAHA!
image description

Uteritt

Igår jag ut iaf, vill inte sitta i ridhuset när det är så fint ute :). Amadeus var idag lite ofokuserad och kollade på allt ;). Dock red vi på den vägen där Amadeus tkr allt är farligt :).
Båda galopperna satt perfekt! Dock var han springig in i  fattningen och bröt av ofta för det var "läskigt" ;).
ni år tyvärr överleva på gamla bilder då det inte går  att ladda över bilder...
image description

Sötast!

Suger på rubriker ;).

Red ju upp på sandbacken, där blev det galopp flera ggr just för Amadeus skulle bli svettig.
Hans vänstra galopp är så bra nu, inte fyrtaktig alls :D!
Han var så fin idag när vi galoppera uppförs sandbacken, han var dock lite stark i travarbetet ;). Men annars såå nöjd med honom idag<3

Imorgon blir det ev banan, får se om jag orkar x). Det ska ju bli lika fint väder imorgon igen och har då ingen lust att rida i ridhuset även om vi behöver det ;).
Men det ska ju bli ganska dåligt väder till veckan och får då (försöka) ta mig till ridhuset.

Dagens ridpass

Red ut barbacka för jag hade ont i magen, så hade ingen ork till något + ont i ryggen.
Men när jag började trava såklart förvann magont och Amaedus var sååååååå himla fin, han kollade inte runt på allt annat utan hade fokus på mig. Så typsikt att jag inte hade sadel, när jag rider barbacka spänner jag mig, kan inte slappna av för är rädd att de ska göra ont i ryggen på honom.
Iaf så försökte jag så bra som möjligt att sitta stilla, han var så himla fin! Tog lite galopp snabbt, han var såå fin där oxå och det tog några steg från galopp till  skritt. Tänk om jag hade sadel och kunde sitta ner riktigt. Eftersom jag red barbacka så klättra jag med honom. Hoppade av och ledde honom i min klätterskog x). Rikigt brant och jobbigt för oss båda.
Så himla kul och se Amadeus klättra och se ryggen höjs så otroligt och efter man kommit på plan mark igen så sitter man på en balong typ ;). Fast idag satt jag ju inte på :). Sen gick jag med honom hem resten av vägen oxå :).Ska tillbaka till stallet vid 7 kanske och ta in dom, eftersom dom kom ut ganska sent ska dom vara ute längre ;).
Imorgon ska jag prova sandbacken, typ ta samlad galopp uppför i båda galopperan, underlaget är väldigt mjuk så han kommer få ta i ;).
min älskling<3

På bussen :(

Sitter på bussen, tråkigt nog. Ska ju till stallet vilket ger en bättre känsla av att gå upp tidigt :).

Är i stallet vid 07:40 hoppas jag iaf! Känns så hemskt att släppa ut dom så sent men eftersom det inte går en tidigare buss från pappa så måste jag ta bussen från Karlstad 07:00.. Men då tar jag in dom vid samma tid typ :).

Sen åker jag hem typ vid 12 och stannar hemma ett tag och sen vidare till stallet för att ta in dom ;).
Rider och fixar allt nu på morgonen, måste även mocka hagen 6 skottkärror ska ut då jag skippat några dagar nu ;).

Ni får ha en trevlig dag, det ska iaf jag ha ;).

RSS 2.0