Dagens ridpass

Red ut med Hanna idag, vilket var skoj :D! Amaedus var även superfin idag :D!
Red ut barbacka med mina lite tjockare reflexer (det fodrade reflextäcket alltså) för jag frös så sjukt mkt x). Så barbacka + tjock padd att sitta på + fodrat reflextäcke = varm :D!
Gjorde lite öppna, vilket satt perfekt! I traven var han idag även rikigt fin och pigg, tänka sig Amadeus pigg, inte så vanligt - MEN han har faktiskt hållt sig pigg på i flera dagar nu (?) sjuk kanske? ;). Bara kul för mig .
När va galoppera gjorde han skitfin fattning och galoppen blev lika :D. Även i vänster gjorde han fin fattning + fin galopp! Dock så skvatt han för något och bytte sååå fint till höger igen..
Jag ville byta tillbaka, då passade Amadeus på att bocka lite ;).  Dock  bytte han inte..
Imorgon är det typ massa prov ;o. Eller ett i Djuren i Naturbruk, och typ något muntligt i engelska... Och det värsta av allt är jag inte har tränat, skulle egentligen tränat med Amadeus (enda gången jag vågar prata engelska utan att skämmas) men har inte fått papprena. Så ja..
Nej nu ska jag sooova, upp 05;45 för att släppa ut hästarna :D!
Måste bara visa denna fina bild på kurre ;)

Ändrade planer

Red aldrig imorse, då Amadeus inte skulle få äta sitt morgon hö x)! Och om han inte får mat då blir han en grinpelle ;).
Så ist så var jag såå seg i stallet x) tog typ 10 min/ häst ;)! Sen mockade jag jätte sakta i typ 20-30 min, sen åkte jag tillbaka till lillerud vid kvart i åtta ;)

Så rider fort ut senare (direkt efter skolan) så hinner jag nog rida lite innan de blir mörkt! Sen blir det låång borstning på min plutt!

Nu ska jag ner till lilla kaninen för att ge den lite vatten ;)

Typ skönt!

På gympan fick vi ha eget val typ, så drog till stallet och red!
Solen sken och det var så varmt! Som om de va +10 x)
Han var riktigt fin + pigg = vilket ger finare steg ;)!
Han gjorde klockrena skänkelvikningar i trav! Underbar! Gjorde lite öppna i trav vilket satt perfekt det med! Ibland gick han för mkt på tvären.
Höger galoppen kunde bliii så samlad, han tog även galopfattningarn perfekt !
Vänstergaloppen var lite jobbigare att fatta och även hålla sig rund :)! Men han hade inte direkt fyrtaktig heller, utan mer emellan ;)!

Imrn får jag mitt studiebidrag, så eftersom jag har stallet på Lillerud hela dagen och även jour i mitt stall på morgonen, så tänkte jag rida och mocka på morgonen och sen åka till Lillerud å sen in till Karlstad för att köpa mineraler ;D! + kanske något till mig ;)! Är i behov till en tröja :)

Ganska fint var det med:

Söndag

Idag är det söndag vilket betyder att jag åker tillbaka till skolan idag. Har haft jour denna helg oxå, men nästa helg ska jag äntligen hem till mamma!
Åker till stallet runt halv 3, ska hjälpa Ebba med att lastträna sin häst vid 4a, och jag vill helst ha hunnit mockat el ridit före. Eftersom jag inte vet hur länge det kommer ta att få in hästen i transporten .

image description
fin fina kille<3

Dagens ridpass

Ibörjan var han väldigt springig och sprang och gapade när jag försökte bromsa, ist för att dra i munnen körde jag in i väggen ;).

Efter en stund så blev han mkt bättre, men han var lite jobbig hela passet. Fast han hade ändå bra bakbens aktivitet (såg i spelgeln) och även kändes :D!
Gjorde några få öppnor i det lättare varvet, då det är meningslöst att ens försöka göra öppna i det svåra varvet än! (gjorde öppna från marken ist, vilket gick kanonens!!!)
Öppna i det lätta varvet var perfekta för stunden!
Galoppen tog han galoppskänkel väldigt lätt :D! Fast han orkade inte galoppera så mkt.. Men några varv i fin arbetsgalopp så slutade jag sen :).
Hoppade av och såg att svetten rann x)

Skönt för han att få jobba lite! Det märks att galoppera är så mkt jobbigare än travarbetet ;). Även så galopperar jag säkert 10-15 min på träningen och inte ens i sträck ;).

Men är ändå sååå nöjd med plutten, man kan inte begära att han ska gå perfekt förens om någon månad el så!

Nu sitter jag på bussen hem till pappa igen, kan även till säga att när jag cykla till stallet så såg jag en älg på vägen jag cykla!
Efter den sprungit in i skogen så tog jag modet med att cykla förbi ;D! Dock var jag lite nervös när jag skulle hem i mörkret x)!

Utsläpp

Var uppe vid 6 och åkte till stallet för att släppa ut hästarna ;). Sen gick jag och la mig igen för att sova några timmar till.

Åker till bergvik senare och kollar, bara kollar på nya gympaskor.  Även köpa lite gooodis x).

Sen åker jag till stallet vid 4a, rider i ridhuset- fokus på låg form och inte bli springig... Sen tar jag bussen ca 20;30 hem igen :)

Stallet

Red på Lillerud förut, hästen Lipton. Riktigt jobbiga och går mest med huvudet högt! Men vissa stunder fick jag honom på tygeln, och hade honom nästan på tygel 10-15 min ;). Förra gången jag red honom gick han inte på tygel alls.. Så ganska nöjd, och  väntar på träningsvärk i rygg o mage x). Fick verkligen kämpa med denna häst x).

Sen skritta jag ut med Ebba och Fanny, Amadeus var som vanligt fin när jag rider med Ebba, konstigt nog x).
Gjorde öppna i det lättare varvet och försökte i det svåra vilket han klara ca 2 steg :D!
Påvägen hem hoppa jag av och gjorde öppnor i det svåra varvet, vilket han klarade galant! Helt perfakte gjorde han, och han gick inte över mig en gång. Dock bet skit hästen mig en gång ist, inte bet utan mer nafsade x). Han gör så när han tycker jag är dryg x).

Imrn åker jag till stallet vid 4a, rider i ridhuset- hoppas på själv. Fokus som vanligt på att han inte ska springa iväg, eller gapa så mkt. Även om att han ska jobba med rygg och bakben ;)


Världens snyggaste ponny<3

Stallet

Är i stallet och väntar på att klockan ska närma sig 7 så jag kan ta in pållarna ;).

Amadeus red jag ut med Josefin :D! Skritta mest och trava lite ;)!

Imrn är det äntligen helg igen :D! Fast har jour hela helgen.. Inte så lockande, men sånt måste göras de oxå! Och ska rida ut med Ebba, så blir skritt imrn oxå ;).


Sen på lördag ska jag rida på banan igen, med bett ;D känns som vi kommer framåt igen, efter 6 mån motgång!

Bilden under var han riktigt fin i kroppen, men vi ska ta oss dit igen!

Dagens ridpass

Red på traktorplan, lite dressyr ;). Höll mig endast till trav och skritt.

Där jag red var det isigt så därföt kunde jag trava på en volt. Jag försökte själv få honom lugn och jobba igenom med hela kroppen, vilket gick i slutet.. Då först kunde han gå på tygel utan att varken öka eller gapa ;).
Annars nöjd! Till lördagen blir det ett till pass i ridhuset :D! Känns så kul nu när man kanske kan tävla! Eftersom Amadeus mun blivit så mycket bättre så är det bara träna vidare :D!

Amadeus mugg är liiite bättre, han ömmar fortfarande, men inte lika kraftigt :D!
Jag har morgonjour i stallet imrn! :).

Nu ska ja gå och ta mig lite kvällsmat och sen kolla lite film sen sängen ;)

Lite snabbt !

Ska kolla lite film innan jag ska sova ;).

Red ut med Hanna och Fanny idag, står oxå i stallet. Amadeus var pigg, riktigt pigg :D!
När vi galoppera så bocka han lite grann och stack iväg ;). I skritt skulle han gå jätte fort och ville helst bara springa. Han är så rolig att rida när han är så pigg :).

Sen efter ridningen så gjorde öppna från marken, vilket gick så strålande bra i det svåra varvet! Han försökte inte gå över mig en gång och jag behövde inte ha min vikt som motvikt när han ska göra en riktig öppna!! Han gjorde det väldigt enkelt! :D!

Dock blir muggen värre, idag bara när jag skulle linda honom så drog han upp benet mot magen... Han har aldrig haft så ont förut... Svullen och varm.
Ska prata med mamma som får ringa veterinären och fråga vad vi ska göra m,m.
Orkar verkligen inte med raspen/muggen längre.

Där han har ont är vid raspen på senan...

Amadeus idag

Hann aldrig rida idag :/! Utan pysslade bara om honom i en timma + fixade muggen.
Den börjar bli lite värre, även idag så när jag klämde lite löst på/vid så kallade raspen så drog han upp benet mot magen= att han har ont... Han var även lite svullen! Vet inte om det kan va jodopaxen som spökade.

Inatt står han även med lindor med helosan under för att hålla det mjukt + rent, så det inte fastnar spån i salvan. Tror han (tyvärr!!!!) måste stå med lindor ett tag, just för att hålla muggen/raspen ren från spånet.

Annars i ridningen går vi framåt och hoppas på att kunna tävla iår :D!
Har typ planerat in första start redan x). Eftersom hans mun var så fin i lördags, berättade jag att han inte stack ut tungan en endaste gång?! Utan bara gapade lite när han ville springa fort och ej i balans när jag ville göra så han trava saktare ;).

Imorgon om underlaget tillåter blir det alla gångarter ute :D! Han har vart riktigt pigg dom 2 senaste dagarna så hoppas han är det imorgon oxå :D!
Nu som spelar roll är raspen så den inte blir värre! Det sista jag vill nu är att Amadeus ska få lymfangit (blodförgiftning). Så rädd att de ska hända..

Världens finaste ponny, kanske inte i alla ögon- men för mig! Så söt när han står i hagen och jag ropar på honom så kommer han travades (om han står långt bort) eller i skritt. När han kollar sådär oskyldigt på mig och jag bara blir fylld i lycka av att äga en såpass underbar ponny! Aldrig, aldrig kommer jag kunna sälja, eller dela denna tid med en annan häst- för han är min allra bästa vän, han betyder så mycket för mig som ingen kan ana!

Tömkörde idag

Idag var jag i stallet runt två för att hjälps Ebba last träna sin stora pålle. Efter ca 1 timma gick hästen på efter många försök ;). Jag stod inne i transporten och mata henne och jag ledde även in henne. Sen så bet hon mig hårt i fingret så nu har jag en blånagel som gör ruskigt ont :o!

Sen tvätta jag Amadeus mugg, den är pålägg mot sämre tider igen.. Så nu ska han få stå med jodopax omslag i några dagar och se om det blir bättre, orkar verkligen inte med muggen längre... Så jobbigt att det aldrig försvinner heller. Så därav så får han stå med jodopax omslag ;).

Sen tömkörde jag en riktigt pigg Amadeus! Var på så kallade traktor plan och där var det typ blankis så jag fick lite problem när Amadeus ville springa fort!
Han gjorde en så sjukt fin öppna i det lättare varvet i trav :D! När vi gick hem försökte jag göra öppna i det svåra varvet vilket blev pannkaka av allt. Han gick bars över mig hela tiden och när han väl gjorde en öppna tvära han alldeles för mycket.

När jag var honom i stallet tog jag ett spö och vi gick ut tills det funka! Jag hade spöt till att han inte skulle gå över mig! Sen efter det så gick han kanske 10 meter i fin öppna :)! Då gav jag mig!

Amadeus ben idag och en tid framöver:
(på ena benet är det längre ner, det är just för jag satte bandage under kotan och för att vara helt 100 på att den sitter kvar linda jag även :))

Dagens ridpass

Red ju på banan, vilket gick strålande :D!
Red mest på volt då det var 2 till i ridhuset, och jag klara faktiskt rida utan att slarva :D! Händer typ för sällan x).
Kunde inte göra mer än att få honom stadig i formen, så gjorde inte så avanserat (stav?). Han var ruskigt pigg, så han ville gärna springa på väldigt fort x). Men det var bra att han hade den energin, för då jobba han bättre med bakbenen och ryggen ;). Låg form hela passet.

Galoppen gick mindre bra, han tog inte fattningar alls, så fick typ 2 bra i trav, sen resten fick jag ta i från skritt.

Han var väldigt fin, så nöjd med plutten idag! :D

Just nu:

Kollar vampire diaries ;). Ska snart äta mat och sen dra till stallet m buss- hatar att åka buss..
Blir ridhuset med bett och remont nosgrimman ;). Uppdaterar er väl er någon gång under dagen (ska rida runt 18, är hemma hos pappa igen 21 kanske ? )

hos pappa

Red ut igår med Josefin :D! Mysigt, skrittade bara pga ojämt och hårt underlag. Eftersom jag hade kvällsjour och jag hade massa tid över så tränade jag Amadeus på massa öppna i det svåra varvet i säkert 30 min. Han har alltså såå stora problem. När han väl gör en öppna så stoppar han eller ökar farten och går över mig x).

Men efter miljoner försök så gick han flera meter i öppna, fast jag måsta stå emot med all min vikt och kraft. Så han inte smiter iväg x).

Idag red jag ut barbacka på en liten pigg Amadeus :D! Kanske va för det va kallt ;). Så skräll att han är pigg när jag rider barbacka... Tog lite trav och lite galopp. Han bara för iväg x). Var även en stock som ramlat över vägen som vi tog 3 skutt över x). Där jag var, var det ganska hårt, men brodden gick lite ner i marken., så lite hopp gjorde nog inget. 
Sen hoppade jag av och gjorde massa öppna i det svåra varvet, andra hållet är såå mycket enklare och Amadeus gör det nästan av sig själv :) (ska försöka göra de efter varje ridpass) 

Imorgon blir det banan i låg form ;)

Lat?

Orkar verkligen inte rida, var meningen att jag skulle rida i ridhuset idag, typ kl 19, men tror jag tar de imrn ist. Så Amadeus får vila lite, tar in honom snart och pysslar om honom.

Det regnsnöar ute typ, då blir man inte heller så motiverad till att rida.
Jag gillar mer att bara va i stallet/pyssla med hästen än att rida för tillfälligt. Vädret är så tråkigt och jag bara väntar på att det ska bli ljusare ute. Orkar verkligen inte med mörker och regn. Det hade vart mycket roligare och rida om det var mkt snö och kallt eller varmt och ljust :o!

Min motivation till att rida är inte i topp, utan mer bara va i stallet- för visst finns det inget bättre att va i ett stall ;).


Så sorry ;)

Har inte orkat blogga på ett tag, det känns även bra att kunna ta lite vila  ibland ;). Nu har jag lite tråkigt så tänkte bara visa så jag levde. Ska faktiskt träna lite engelska, opps hade visst lite prov imrn, duktigt ;o. Efter lite träning blir det åter igen kolla film, vampire diaries x).
Amadeus har gått lungt det sista, typ travat lite lätt ute å så :). Nu när det är så hårt i marken och går typ inte att trava ute, så gör jag många halter och igångsättningar, för Amadeus har lite problem med att han drar upp huvudet när jag vill bromsa, tränar även med att bromsa mest med sätet vilket går strålande ;).
Imorgon blir det att rida på banan, eller får se om det är fullt eller inte. Ska då ha nosgrimma, inte för att stänga ingen munnen, utan mer stöd för bettet + att han inte ska lägga över tungen över bettet, då får han nämligen lite problem med att andas.
Jag förstår faktiskt Amadeus varför går och gapar, sticker ut tungan m,m. Han har ju inte haft bett på sådär 6 mån, eller bett har ju haft men inte regelbundet så såklart är det lite ovant.
vi har typ 3 mån på oss att sätta igång innan jag planerat första tävligen ;). Jag åker FÖRSTÅS bara om han går stilla med munnen å så, inte för att tävla bara ;)
Världens snyggate pojke<3

Tävlings sugen delux

Jag är så tävlings sugen, det är sinnes vad jag vill ut och tävla!
Så träning och träning med Amadeus mun så hoppas jag innerligt vi kommer ut :D!
Nästa gång jag rider i ridhuset blir det lång och låg form, jag själv tycker det är enklast att jobba honom hög, så till onsdagen blir det lång och låg form!

Sen hoppas jag efter ett tag att jag hittar en dressyrtränare!
Jag är riktigt sugen att träna för Anki, hon bor i segersta men problemet är pengar och körning.. Hon är ganska dyr, 380 kr/ träning fast hon är B-tränare och hon verkar vara riktigt bra !

Så ni får Amadeus veckoschema nu:
Måndag: rider ut-skritt (då det endast går att skritta pga hårt i marken + ojämn mark)
Tisdag: rider ut, skritt om inte snön kommit ;).

Onsdag: Rider nog i ridhuset, låg och lång form hela passet.

Torsdag: Tömkör i hagen, i grimma ofc ;)

Fredag: rider ut och hoppas på snön kommit då blir det alla gångarter.

Lördag: rider i ridhuset igen, lång och kåg form.

Söndag: rider ut, om snön kommit så tror jag vi ska konditions träna!

Dagens ridpass

Idag red ja på banan med bett. Till en början red ja inte ensam i ridhuset = svårt för att rida!
Sen efter dom gått så sa jag till mig själv ett x antal ggr att jag kan om jag vill x).
Så dom 15 min kvar av ridningen så gick han super fint ;). Då gapade han bara lite :D!
Gjorde öppna vilket gick så bra i vänster , i höger bara drar han upp huvudet och springer på..
Galoppen orkade han inte riktigt utan bröt av x antal ggr..
Han sprang och gapade och stack ut tungan flera ggr. Så efter lite mer ridning med bett borde han ju sluta, eftersom han är ju inte heller van med att ha bett i munnen ;)!


Så är hyfsat nöjd med honom idag :)

Sen måste jag även säga att han gick förbi grisarna utan att försöka springa därifrån, även om han såg dessa hemska djuren ;)

Amadeus box är ju ganska soft, den är ca 4,5 meter lång :o

Svar

Svar till Sofie som undrade ifall Eda ryttarförening hade ponny tävling-
JAAAAA de har de :D så kul med hemmatävling!

Gårdagens ridpass

Red en häst på Lillerud igår Pascha (vet inte hur hon stavas), hon var inte direkt sammarbets villig men jag gillade henne skrapt ändå! Första hästen jag rider på Lillerud känner jag mig nöjd efter ett ridpass ;). Visst hon hade huvudet bland molnen typ hela tiden, men det var något med den hästen jag gillade!

Sen i stallet tömkörde jag Amadeus lite lätt, och han gjorde världens finaste öppna :D! Fast åt höger total vägrar han... Så hoppade upp lite snabbt ifall han behövde lite stöd av skänkeln, men nej det gick inte det heller.. Så hoppade av och gjorde ett tips som Mirja visa mig hur jag gör öppna från marken, efter många om och men så gjorde han öppna 2-5 steg, vilket är stort för mig för tillfälligt ! Så jag avslutade dagen i stallet nöjd ;).

Idag (senare vid 13:00) ska jag till banan och träna lite dressyr i ridhuset- önska mig lycka till!
Nu till veckan blir det 1-3 ggr bana, då jag nu vet att jag kan sätta igång honom på riktigt. Sen går det just nu bara att skritta ute, vilket är super tråkigt och jag och Amadeus kommer ju inte ett steg framåt med bara skritt..

Hoppas att hans munn ger med sig så taggar jag till 1000 för tävlingar 2012, känns som ett riktigt bra år faktiskt !

Det bästa är även att hemma klubben har tävling :D

Biologi

Sitter på lektion, har typ tråkigt ;)!
Vi gör något med ull, kollar när mina vänner gör de medans jag leker lite med mobilen ;)!

Dock är det min tur snart ;)

Jag rider ut själv idag igen, idag tror jag att jag tar lite galopp, var ju typ en vecka sedan Amadeus blev vacc, då borde de va lugnt ;))

(går inte att ladda över bild, vaddå dålig app? )

Gårdagens ridpass

Ska snart gå och äta frukost, mums!
Red ut själv igår, Amadeus var till en början rätt seg men mot slutet blev han riktigt pigg ist ;D
Travade lite mer idag och shit var fin han var :D! Även om allt var läskigt runt omkring ;)

Idag blir det kanske att rida ut med Ebba, hon visste inte riktigt än om hon skulle rida ;) annars blir det en tur själv i mörkret ;)
All snö har ju (förstås) försvunnit och det är typ blankis över allt, jag tog cykel iaf, nu på morgon när jag släppte ut hästarna ;)
Ramla bara en gång, och det var typ när jag skulle sätta ner foten så gled den iväg och jag ramlar ;)

Färjestad

Påväg till färjestad trav och rid shop ;)! Inte fel på skoltid ;)

Amadeus ska ut och ridas i skogen, lite mer trav idag :). Rider barbacka förstås, älsker't !

Ska bli kul att rida ut i skogen med massa snö :D! Nästa vecka ska jag äntligen rida lite mer på banan ;)

Ridit

Nu har jag ridit första gången sedan onsdagen ;). Red ut med Ebba, Amadeus kändes rikitig fin även om vi bara skritta. Han är liten tönt som om någon som går före honom blir rädd och då plösligt kan inte Amadeus heller gå förbi x)! Fast idag när Ebbas häst blev rädd för något klarade han iaf gå bredvid Ebbas häst, även lite före. Det bästa med allt är att han letar efter något som kan vara farligt ;).

Sen en grej till, Amadeus blir så sur när jag stänger boxdörren och han inte fått mat! Han lägger bak öronen och vevar med huvudet x). Sen när jag öppnar kommer hans öron fram och han blir glad igen x)! Han hatar nämligen att han inte kan ha huvudet utanför boxen, så varje gång jag lämnar honom (inte bara för att hämta en sak) så måste jag alltid ge honom mat, för vill inte att han ska va sur, eller kolla på mig när jag går iväg x)!

Nu ska jag sticka till Josefin, ska typ träna lite engelska x).

Påväg

Nu går jag till Lillerud från att släppt ut hästarna ;). Hör förstås på Rix Fm ;D då blir man inte så ensam x)!

Tror jag tar en barbacka tur sen i mörkret, sägs ju bli ungefär 5 cm snö :D.
Tog ungefär 14 min till stallet när man gick snabbt :p.

Rubrik?

Nu ska jag snart sova ;). Klockan ringer 05:30, jobbigt men vad gör man inte åt sin bästa vän egentligen? ;)

Kollat 2 avsnitt vampire diaries, har 3 kvar som ska kollas på någon gång x)

Sprang faktiskt liten bit förut ca 1 km, och jag klara springa hela vägen utan att dö x).
Till morgonen sägs det bli riktigt kallt runt -10 grader.
Då får Faktiskt Amadeus oxå ett täcke på sig, då det står att de ska Börja snöa runt eftermiddag och han får inte bli kall ;).
Nej nu ska jag försöka sova så jag orkar vara med på lektionerna imrn, känns så dragande med skola...

Ha de så bra, uppdaterar er imrn kväll skulle ja tro ;)

Tillbaks till Lillerud

Idag vid 4a ungefär åker jag till Lillerud och lämnar alla grejer och åker sedan till stallet och är där några timmar :).
Påvägen hem från stallet tar jag en springtur i mörkret ;)!

Amadeus ska ut och gå idag igen :)

Såklart på måndag morgon fick jag stalljouren så måste upp runt 05:30, för kan inte ta cykel och det tar runt 10-15 min att gå ;). Så tidig kväll för mig iaf x)!

Dagens planer

Idag ska jag, Gina och pappa åka hem till åmot, för att träffa farmor och farfar ;)
När vi åker hem så åker vi inom stallet så jag är där några timmar och grejar. Amadeus ska ut och gå idag igen, tror jag ska börja rida mån eller tis. Då vet jag att vacc är "borta".

Så ikväll ska jag dränka mig i vampire diaries, ska kolla klart säsong 2 och lite av 3an x).

Sen imrn åker jag tillbaka till Lillerud, tråååkigt. Men ca 23 v kvar till sommarlov då, och Amadeus flyttar hem till sitt älskade bete! Längtar redan för sommaren 2012, då ska jag och Amadeus ha mer än skojj!
Bada ska vi göra, långritter, kilometerlånga galoppturer, träna, tävla och såklart bara mysa!

image descriptionimage descriptionimage description
Han är så snygg min lilla grabb

Tävlingar 2011

Mars 26/3 - Filipstad
Kommer ihåg att jag var inte så nöjd med dagen, Amadeus var så otroligt seg. I LC;1 fick jag 75 poäng vilket resulterade 75% (alltså var det ryttartest, förkänade inte alls det resultatet)
Andra klassen var han seg och fick ihop 66 % och kom fyra, sen kom laget 4a totalt :D
image description
25/4- Björkliden
På banan dog han, inte alls så nöjd. Då han var super fin på framridningen, tog min första 9a och fick 69% denna klass var LC;1 eller 2 kommer inte ihåg x)
Andra klassen LB:1 var han fin på framridningen och dog inne på banan, inte nöjd, vi fick 64%
(hade bara filmer och ingen bild) även lagtävland, gick precis utanför placering m laget.
5/7- Karlstad
LC;1 Inte nöjd för 5 öre, fick 64 % och en 4a plac, han var även öppen i formen, vilket händer sällan x)
LB:0 Var han mycket finare, gjorde en hel del missar men var så sjukt nöjd ändå! 64% och delad 2a!
Sen tog helvetet över...
5/29 - Tror de var hagfors, framridningen super nöjd med! Inne på banan dog han, gapade och grejade med munnen, LB;0 var klassen och fick 65% (förtjänade 55& kanske?) även massa vattenpölar som förstörde.
LB:1- lagklass, var ännu värre med munnen, lite piggare, galoppen sket sig, eller allt sket sig vill säga. 59% fick vi.
sen sista tävlingen för året
6/6- bellevue, här gapade han genom sig programmet, ville inte gå på volt. Verkligen allt sket sig, från den tävligen bestämde jag mig att inte tävla mer det året.
(ingen bild, utan film)
Vi var alltså ute på endast 5 tävlingar det året, och jag var nöjd med 1-2 starter.
2012 ska bli vårat år, ska rida för att vinna och inget annat! Ska leta efter känslan

Snällt

Jag råkade visst skojja lite med er igår ;). Var hos Mirja idag, och Amadeus står nu i sin hage ensam, men han fick massa mat ist ;).

Besöket hos Mirja gick super en låsning i ryggen och i nacken, även i båda knäna, käna är just för att han går med brodd, nästan alla får någon låsning i knäna då ;)

Sen fick jag ju ännu mera tips på hur jag ska göra det enklare för Amadeus till att bli helt bra! När Amadeus blir bra i ryggen blir han även till en viss del bra i nacken oxå, ryggen och nacken sa Mirja kan vara lite svåra att få ordning på.
Så nästa besök om allt går bra, blir inte förens till sommaren :D!
Nu äntligen är vi verklig på G :D!
Det ända som fattas nu är åka till Grums och kolla sadeln :).
Tror inte att den ligger fel, så väntar med det ett tag till, tills mer runt mars/april :)!

Tja

Eftersom appen till iphonen funkar ju aldrig, konstigt när det alltid funkar på ipaden? :S

Iaf så gick jag en tur med honom, försökte gå väldigt fort. Dock min kossa är så lat så jag fick verkligen dra mig med honom x).
Sen så blev han rädd för något och var nära på att ramla, suck!
Sista 10 min gick vi i Amadeus takt och bara myste, underbart med månens ljus, kallt och snö, även den bästa vän som finns som bara går och säger inte något taskigt! Riktig vän kallas det! Min underbara Amadeus<3

Tiden för Mirja blev ändrad till söndag kl 14:00 :).

Imorgon går jag upp kl 7 för att gå ut och springa, eftersom det är så tidigt är förhoppningsvis ingen vaken och ja behöver inte se ut som en idiot som springer på vägen framåt och tillbaks ;D

Saknar gran canaria

Mitt allt♥

Han är inte så svankryggig egentligen, tror han tyckte det var lite obehagligt när jag stod på honom ;)

Påväg

Nu är Amadeus redo för transport åkning :)

Dagens ridpass

Red ut en tur idag, till en början var han såååå seg och gick inte ett steg gratis.
Sen så efter vi gått förbi ett farligt ställe så vände det, då kunde han inte skritta på korta tyglar ;).
Han var riktig fin annars, men var mer hängig i handen och direkt jag släppte efter med handen så for huvudet ner i marken ;). När vi galoppera ville han inte fatta vänster, efter några försök så funka även det ;).
När vi galoppera väntade jag bara på att han skulle bocka, men han är ju så tråkig och gör de aldrig även om det känns som han skulle göra de vilken sekund som helst x)!

Imorgon ska vi vacc Amadeus, så idag var sista gången jag red honom i eda.. Så upp tidigt och ska va i Arvika kvart i 10. Sen blir det att packa en massa för på fredag åker Amadeus tillbaka, så jag åker ju hem till pappa då tills skolan börjar.

På fredag ska vi va hos Mirja kl 11 på morgonen, så upp tidigt då oxå. Suck! Vill inte ha skooooola :(!
Som tur så i det stallet jag står i är det så mysigt, är jävligt glad att jag fann de stallet så Amadeus inte behövde stå på Lillerud. Trevligt folk (okey vi är bara 3 st som står där, men ändå ;)), sen får dom stå ute längre, kommer oftast ut tidigare m,m !
Stället är sååå mycket bättre än Lillerud ;). Dock det jag saknar är ju sadelkammare och duschspilta x). Men sånt klarar man sig utan ändå ;).

Om jag ska va ärlig, om jag inte fann ett stall i närheten så skulle jag pendla varje dag för att Amadeus ska slippa stå på Lillerud ;)

Bilden är väldigt gammal ;)

På bussen

Sitter på bussen till stallet :). Blir ute ritt för Amadeus idag, hoppas det inte är isbana på vägarna..
Beror väl på om någon i stallet ska ut och rida iaf jag kan hänga på, men dom i stallet rider dock sällan ut...

Ni får en bild jag tog igår när vi tömkörde :)

Snart skola

Snart börjar skolan igen känns riktigt, riktigt tråkigt. Vill inte åka tillbaka, då börjar det med massa läxor jag inte gör m,m. Jobbigt värre ;)
Måste  faktiskt ta och skärpa mig lite med skolan och hälsan :)
Så eftersom jag har ca 1 km till stallet så hade jag tänkt ist för att cykla så kanske jag ska springa? Sen när jag ska hem kan jag ta en runda i skogen :)! Dock inte nu när det är så mörkt ute :)

Tömkörning

Ist för att jag red så tömkörde jag, kom på att jag inte gjort de på länge nu. Tömkörde i grimma som vanligt.
Han var superfin från början till slut :D! Gick i stadig form nästan hela tiden, drog  upp huvudet ibland. Jag sprang bakom Amadeus när han trava en hel del idag så jag var helt död typ ;). Han var så fin i traven, mycket finare i traven än i skritten.  Försökte gå bakom idag igen, men det gick inte så bra ;).
Någon gång i mitten så lekte vi lite (visste allstå att de skulle komma en till i ridhuset och vi var själva för stunden), han lyser verkligen upp även om han ser skit sur ut x).
Hade lite kraft som belöning när han gjorde som jag ville m,m. Allt funkar med lite godis ;)
Så där sprang vi runt i ridhuset som konstiga filurer, bockade  gjorde han lite grann och var påväg till att ställa sig ;), Så kul tyckte han de va :D!
Sen kom Lina (som kom in i ridhuset med sin ponny), så då blev det att fortsätta på tömkörningen :)
Han gjorde en helt perfekt sluta i vänster varv! I höger varv klarade de han inte riktigt, öppna går inte riktigt än, för han går in mot mitten när inte jag har skänkeln där x)
Nu ska jag äta lite mat ;D
Så lyckat går det för mig när jag vill stoppa i endast grimma och grimskaft (grimskaften är så när man brukar leda en häst), och Amadeus vill äta gräs - alltså han går dit han vill  ;)

Släktforskat lite x)

Alla bilder blir tagna från google. Kommer bara ta från hingstarna, då det är svårt att hitta från stona :)
Amadeus pappa, Dale Haze RC 57, har haft Sm-meriter i fälttävlan :) Kommer från Irland.
Ganska lika, han får grovheten från sin pappa iaf ;)
Hans farfar, Tully Grey IRE 110. Från irland.(finner ingen bild)
Hans Morfar Möllans Castro RC 43
Vet att Amadeus mamma är lite grå/skimmelfärgad :)
Här är min snygga pojke då ;)

Du och jag mot världen!


Gissa vad?

Jag sitter och kollar Vampire Diaries ;)

Amadeus ska gå på banan idag, som vanligt mkt öppna, skänkelvikningar m,m. Ska iaf försöka ;)

Sen ikväll ska jag släktforska lite på Amadeus, så det kommer nog ett inlägg om det ikväll ;)!

Äntligen

Har nu äntligen bytt från internet explorer till google chrome så funkar det att ladda över bilder utan att sidan stängs ner :D!
Ska kolla Vampire Diaries nu, skräll eller? x)
Uppdaterar er imorgon igen ;)
På hopptävlingen 30/12-11, Amadeus undrade (såklart) om godis ;) Han vet att vart godiset finns- fickan ;). Underbaraste ponnyn ever

Amadeus mugg;)

Amadeus föredetta mugg ;o! Det är inte tvättat här, så det ser värre ut än vad det är ;) Så har sett ut i ungefär hela tiden, det har kommit och gått ungefär x)! Men äntligen är det påväg  bort :D
Bilden är på den benet som hade minst mugg ;)

God morgon

Om ca 1 h ska jag ta bussen till stallet!

Ligger dock fortfarande i sängen, är så trött x)

Är i stallet tills mamma kmr och hämtar mig. Rider ut idag, så hoppas marken inte är så hård så det går att trava och galoppera ;)

Nu ska jag dra mig upp och äta frukost även sätta på Vampire Diaries igen, ska alltså se serien igen ;)

Upp om 5 h

Går upp om ungefär 5 h, pappa kör hem mig samtidigt han åker till jobbet ;).
När jag kommer hem blir det att sova några timmar till ;)
Efter jag vaknat blir det att åka till stallet, rider ut på min stjärna!

Var hos pappa hela dagen, vilket Amadeus stod idag och jag satt och kollade klart säsong 2, och började på säsong 3 till avsnitt 9, vampire diaries är bäst ;)

Ni får en gullig bild på våran katt Tass ;) (klaga inte på namnet ;))

Början började bra iaf !

Var jätte mycket snö ute när jag vaknade ;D!
Amadeus vilar eller får gå ut och galoppera i snön ;D

Bild utanför pappas hus ;)

Gott nytt år

Nu hoppas jag på att 2012 blir ett mycket bättre år än vad 2011 var!

Mina nyårs löften:

Träna mig själv mer, måste verkligen ta tag i det!
Inte äta så jäkla mycket godis.
Tävla
Tävla upp till LA;1 om vi kommer ut!
Det jag ska verkligen försöka är att inte ramla av ;)



Amadeus hälsar oxå gott nytt år!
RSS 2.0