Dagens ridpass

Sitter i ridhuset och läser tidning :) ska väl snart gå ner och se om sofie har kommit, men medans jag väntar så kan jag skriva om dagens ridpass. Stod och borsta i typ en timma x) att inte inte Amadeus tröttna fattar ja inte, men han stod mest och njöt. När jag red så var han som vanligt, lite seg å sånt:) men det otroliga i allt är att han vände bara EN gång ;o Haha! Han jobbade faktiskt riktigt bra, i traven hade han ju som vanligt inte med sig bakbenen, fast han hade ändå väldigt bra bakbensaktivitet(skillnad med vad han brukar ha). Sen efter det tog jag lite galopp, ååh kan jag säga något mer att jag är totalt hel nöjd!pröva med att byta galopp,inte byta galopp i galopp utan att jag bröt av kanske i 2 trav steg och fatta den andra galoppen typ;) det funka skit bra, sen pröva jag med samlad galopp och jäklar va samlad han var stod nästan still på några ställen ;o han bara galopper själv utan att jag behövde sitta och driva i varje steg i den samlade galoppen! Pröva även att från ökad galopp t samlad galopp och det gick även sjukt bra! Galoppen hade han sjukt bra bakbens aktivitet! Det är bara så synd att han blir så sjukt fin när jag rider ensam! Han blir en helt annan ponny, han går helt klockrent! Och det är så synd att han inte kan visa det när det finns folk som tittar så får alla se hur fin han egentligen blir ;) så tränare å alla ser hur bakbenen jobbar under sig som dom ska! Det händer ju väldigt sällan jag rider ensam, så bara att det händer någon gång i bland funkar ju inte att bygga upp musklerna x) nej, nu såg jag att dom kom, så nu drar jag upp mot stallet :)

vecka 9

Måndag: Rida ut.
Tisdag: Susanträning, US möte kl. 20.
Onsdag: Rida ut, jourmöte kl. 19.30, dressyrlag möte kl 19;00
Torsdag: Rider i ridhuset - om jag får plats, träna isf på att samla och länga galoppen en hel del (: 
Fredag: Klubbhoppning med Amadeus, 60 cm ( för jag själv är osäker på höjden, och märker att Amadeus gillar inte heller att hoppa för högt! och tro mig, jag känner min häst bättre än vad ni andra gör. Dock tycker han ju det e roligt med hoppning, fast på mindre höjd ;P) Åker till pappa
Lördag: Amadeus vilar, jag är hemma hos pappa. 
Söndag: Christina Sandström träning (:

Titta va lurvig han var 28/3-09
Här står han i transporten påväg hem till oss ;D

Dagens ridpass

Red barbacka ute med Sofie och Silje (: Amadeus var ganska fin idag.  Gick faktiskt att jobba honom ute ;D Brukar ju inte kunna det. Trava bara idag, kanske var bäst så? Så jag inte skumpa av ;P 
Finns inget mer att skriva x)

Köpte ju en orange grimma igår, och shit va snygg Amadeus blev i orange! Ska bara leta upp ett orange regntäcke! ÅÅh älskar verkligen orange! Så otroligt snyggt!
Har även beställt en plastrong då jag aldrig fann en, eller jo jag fann men för 300 - 500 kr och så var det inga fina x) När jag ändå visste att det fanns  mkt finare med äkta swarovski stenar för endast 189 kr, och de tkan jag bara säga att det är helt otroligt pris, så plastrongerna blir handgjorda och man kan ändra band och stenar själv å såånt! Det roliga e att jag inte fick för mamma, men beställde än då ;D Så vad glad hon ska bli när det kommer en plastrong i postlådan ;D haha!

Dagen igår...

... Var helt otroligt roligt! Gick väldigt mkt på mässan, men titta även på nästan varje gren. titta på typ något gymkana liknande? och hästarna krocka där ;o usch, va hemskt egentligen ;s Men  sverige kom 2a :D Så det är typ final idag? Tror ja x) Dressyr kolla vi lite på, sjukt snygga ekipage det är ;o Hann inte se alla, då vi skulle åka hem (orka inte vara kvar) eftersom mamma hade inte sovit sen 03,50 och skulle köra ända vägen hem!
Men vi överlevde hela vägen! ;D Hon somna inte vid ratten iaf (som hon gjort tidigare en gång).

Bilder får ni någon annan gång ;P Ska väl så småning om t stallet (:

Påväg hem :)

Påväg hem från göteborg ;D fick med en lite med hem iaf :) Det jag köpte var ; träns, transportskydd, vita ridvantar, 3 schabrak - ett orange, ett blått och ett grönt, grimma och grimmskaft, spö (bara för att det va snyggt x)) 3 par stövelstrumpor :) ja, tror de va allt :) orkar inte skriva om dagen, gör det imöra ist:) men det har iaf vart riktigt roligt!

Sportlov

Slutat skolan :-D och nu bär det av t stallet, ska rida ut med sofie. Sen blir hon med mig hem och sover hos mig. Blir upp tidigt på lördag x) åker kanske hemifrån vid 4 halv 5 :p så blir mer uppdatering på söndag, kommer nog inte hinna ikväll. :) så kolla in på söndag, Haha! ;D

ååh!!!b ;@

Idag ska vi t badhuset idag ;D Gött,  slipper lite lektioner!
Är faktiskt nu otaggad t gbg hs :o Bara e mamma e sååååå  jävla ego, och  kan inte ge mig mina egna pengar! Fatta va irriterande!
ÅÅh jag som behövfer såååå mkt, och kommer  inte få med något med hem!!!!
HAr redan ångest med att åka ;s Shit!

Orkar inte...

Orkar inte skriva så mkt om passet idag. Amadeus var väldigt fin och mjuk! Gjorde några klockrena öppnor och även slutnor ;D mot slutet körde jag lite galopp-skritt-galopp-skritt, och det funka riktig bra! Är sjukt nöjd över passet! Han hade väl ganska okey bakbens aktivitet :) men han var riktigt snygg! Nej nu ska jag försöka sova! Sofie sover hos mig imrn ;D blir gbg tidigt på lördag morgon :) har bara ett stort jävla problem, kommer inte ha med ett jävla öre! För mamma vill inte låna ut pengar t mig! Ååh blir såååå arg på henne! Men det är inte lätt att fatta att man måste ha pengar! :@

Skolan..

Sitter i skolan och har matte -.- slutar om en kvart;) är jätte hungrig och väntar på att få gå på lunch x) pappa kmr även idag, så blir sent t stallet idag. Ska rida lite i ridhuset, ska träna lite galoppfattningar idag då:) skriver ev ikväll hur dagens pass gick :)

Dagens ridpass

Red på en uur mysig väg och hade jätte fint väder! Jag behövde inte heller hoppa av ;D
Orkade inte jobba honom, försökte lite med det funka inte x) Amadeus är sjukt  jobbigt att jobba med ute på tur, han är rädd för allt och blir "tittig" och kan inte då jobba då han alltid måste kolla så det inte "läskiga" rör sig x) Han är bara fööör sööt!

Efter vi var klara med allt så gick vi ut i hagen och lekte men pållarna! HAde lite godis med oss, så dom kunde springa efter oss typ x) För gulliga ponnisar vi har asså!
Sen hände en liiiten piiinsam sak x)


Saknar tävlingarna så sjukt mycket! Men om 31 dagar så blir det vår första tävlings start 2011 ;D Shit vad jag läängtar!

Städat

Nu har jag hållit på i 2 timmar med att städa (; Ibland kan de va gott att försova sig ;p Fast inte bra x) HAHA! MEn eftersom jag är såååååå sjukt skoltrött så orka jag verkligen inte ;p Nu vet jag varför dom som skolkar, skolkar ;p De e fan skönt! Men detta va första och sista gången, för nu e Anton tillbaka (; Denna vecka har min bror prao, och när han inte går upp samtidigt så blir det lätt att jag oxå försover mig, jag har ju ingen som väcker mig x) Imrn ska jag sätta på 2 st alarm så jag inte somnar om ;P

Min dator dör snart oxå, teven funkar inte ); Men det är för damsög förut och en säkring gick (yy eftersom jag e sååå duktigt så vet jag ju hur man byter en sån sak (not) ;D

Oops

Råka försova mig idag x) fast jag orkar ändå inte åka t skolan för har typ bara en viktig lektion och det är kemi, men det går att ta hem under lovet;) sen är det väl typ bara slarviga lektioner som ändå inte får något gjort;) men det är därför det är lov om 2 dagar ungefär;) har även prov imrn, men det kan jag redan, behöver bara fixa ena stavningen. Så då orkar ja inte ringa t mamma och säga att hon ska köra mig, det ändå ingen idé, vi slutar ändå tidigt idag;) men då blir det stallet tidigt idag ! ;D runt ett åker jag dit, och är där hela kvällen sen! :)

Utkast: Feb. 22, 2011

Jag använder spö väldigt sällan, Amadeus blir sjukt jobbig att rida med det! Han har sjukt stor respekt!
Idag när jag red använde jag aldrig spöt, hade det bara i handen och Amadeus reagerade! Jag var noga med att inte röra honom! Jag skulle ALDRIG slå honom bara för han inte går bra eller liknade. Jag behöver bara ha den i handen och han svarar bättre för skänkel! Jag kan tex peta väldigt löst om han inte riktigt lyder min skänkel. Men oftast räcker det med att ha den i handen (:

Kan även säga att när och
Imrn ska jag rida ut med Sofie och Silje!

Bild på mig och sötnosen!

Dagens ridpass

Jag blev klar med att gå ut t ridhuset vid kvart över  åtta. Lektion hästarna var i ridhuset, men skulle gå ut ;p Så jag hade hela ridhuset för mig själv!
Medans ridskole hästarna var inne, fokusera inte Amadeus på mig, men när dom hade gått då blev han en annan häst!
Börja trava lite sakta (fort för Amadeus del) Red lätt i kankse 10 min innan jag sätte mig ner och börja jobba ordentligt! Jag gjorde massa serpentiner så han inte bara skulle springa och springa. Efter jag hade sätt mmig ner så gjorde jag samma sak, fast med högre nacke ;p Amadeus var finare än någonsin! 
Försökte göra en fin galoppfattning men Amadeus ville bara springa på, men då hämta jag ett spö. Första galoppfattningen bocka han (när jag hade spö) ;D Först skulle han bara galoppera och inte trava eller skritta, skritta kunde jag verkligen inte x) Eftersom Amadeus ville bara galoppera så fatta  jag en skit fin fattning och samlad var den oxå! Shit, asså den var sjukt samlad! Sen efter lite galopp så prova jag göra öppna och slutna, och shit vilken ponny! Han gjorde dom klockrena, han var böjd som en banan typ, och hade den fart han  ska ha! Slutna funka bara bättre och bättre! öppna lika så! Gjorde även lite skänkelvikningar och det gick oxå kanon, har nog aldrig gjort en sån fin skänkelvikning! Han flyttade verkligen benen framför sig, shit vilken känsla det var, kände varje bens rörelse! Sen efter det blev det lite galopp igen, och eftersom Amadeus var såpass bärig och balanserad så ville jag prova att göra en skänkelvikning i galopp, och vet ni vad? Det funka :D:D Han bärde upp sig skit bra, och gjorde en fin! Dock vare ju iaf min första gång i galopp och jag blev riktigt nöjd! 

Idag hade han världens bakbens aktivitet, jag skojjar inte och överdriver inte och jag hittar heller inte på!
Jag kände verkligen hur  hans bakben jobbade under sig, bärde upp oss! Ni skulle bara ha sett, ni hade tappat hakan av att han kunde gå så bra med sina bakben! Ni hade blivit chockade av aatt se honom så fin!
Ni får ju tro som ni vill, men jag överdriver inte! Han jobbade verkligen!
Efter passet var jag mer än överlycklig. Det var nog en av de bästa ridpassen jag haft, eller det var nog det bäst, han jobbade ju riktigt rätt! Fy fan vilken känsla det var! Amadeus var mer än bra idag!!!!!!!!!!! Hel nöjd över passet! ÅÅhh va jag älskar min ponny! ;'* 
 

Kommer skriva ett inlägg till, så det inte blir för mkt text x) fast det blir om spö´t ;p  

Alla katter vacc nu

Som rubriken låter, alla katter är nu vacc :) jag höll på att dö av skratt, för våran ena katt "tutan" (klaga inte på namnen;) Haha!) Börja fräsa och sen när vet tog i henne, då var det inte vanligt skrik, jämt skar i örat x) hon fick en tratt för att hon inte skulle bita hon är lite folk ilsken av sig x) fy fan va ja skratta! Var ju lite skämmit att gå in där med 4 katter :p men alla andra gick det så bra med :) åker bil just och räknar vara i stallet vid sju;) sen mocka, rider kanske vid halv nio. Då är ridhuset kanske ledigt;)

Ändrade planer

Eftersom det inte gick någon buss t ch-berg så kunde ja inte rida för Susen idag :( eftersom den börjar tidigt och mamma kommer hem runt halv 5, och rider kvart över 5. Så då blev det lite ändrade planer. Jag åkte med mamma och brorsan t arvika med alla katter för dom ska bli vacc. Mamma hann då inte köra mig t stallet före heller, och nu sitter vi och hör på 4 katter som skriker -.- jobbigt! Sen ena katten kurre "smet" ut från buren, jag hade öppnat en liten lucka och då hade vi sen en katt lös i bilen x) fan vi ja skratta, han är så jävla skön;) bara klättra över mig och hoppa bak x) tur var ju anton (brorsan) med då ;) Haha! Ska iaf försöka rida på banan idag iaf, fast vet inte riktigt annars rider jag på banan på onsdag:)

DÖV.se

´Sitter snart och blir döv ;o Alla håller på och skriker, då kan man inte jobba ;s Så då är jag inne och tittar lite bloggar (a). Fast kan bara typ 3 i huvudet x) Har 3 So lektioner på raden ;o Fy fan va jobbigt. Hade heller inte gympa idag (så fick en so lektion ist) så jag drog med den i onödan. JOBBIGT! Biologi provet gick hyfsat, svara inte på en fråga x) Men vet redan nu att jag kommer ha två fel till, för jag blanda ihop två grejer ;p

Längtar t stallet, rida riktig lektion och träffa den som gör mig lyckligast i världen! Längtar redan nu! :p
Nu slutar vi, och ska gå och äta.

GBG HS

Nu har jag bestämt lite vad jag verkligen ska köpa, det är lixom ett måste att jag ska köpa det. Dock vet jag inte hur jag ska få tag i pengarna, får be mamma lite snällt (a) ;)
Här kommer det jag verkligen måste köpa;

Träns- Dressyr träns med tjock nosgrimma :)
Vitt broderat schabrak
Nya vita ridbyxer
Något t kavajen (vet inte vad de heter x))
Vita ridhanskar
Transportskydd
bett - tredelat
Pannband (kanske bara)
2 Par andra ridbyxor (ev)

Planering v 8 (Amadeus schema)

Måndag; Red ut.
Tisdag; Susen lektion ;D
Onsdag; Rider ut- ev i ridhuset
Torsdag; Rider ev på banan, om jag får plats i ridhuset. Jag ska städa igenom hela huset (försöka iaf)
Fredag; Rider ut, Sofie sover över hos mig ;D
Lördag; Amadeus vilar. Jag är påväg t GBG HS :D Shit va jag läängtar! Kommer nog mest gå på mässan, då den är roligast ;D
Söndag; Rider ut.

Missa nästan bussen x)

Sitter på skolan och gör inget typ;) borde läsa lite biologi, men tror ja kan det redan? :p ville försova mig idag så jag kunde åka t stallet mkt tidigare :p men när jag vet att jag inte ställt klockan så vaknar jag alltid av typ oro eller något sånt :p hann gjorde jag, men var tvungen att springa t bussen;) längtar bara nu t att snön ska försvinna och jag kan börja cykla t stallet ;)

Dagens ridpass

Red ut idag då med sofie och silje ;D blev ny väg vi hittade, och gick att trava jätte länge och långt! Nästa gång blire kanske galopp;) annars går jag dit ensam någon gång och kör lite konditions träning;) men det måste vara nu när det är snö ute för vägen är av asfalt ;S men eftersom snön är såpass packad nu, så blir det inte hårt för hästarna att trava eller galoppera;) vi red även på stora vägen ;o där det brukar åka ganska många lastbilar, och när det gäller så stora bilar så tycker Amadeus det är lite läskigt ;o men som tur va så mötte vi aldrig någon, bara massa bilar;) ska försöka läsa lite biologi, men det gör jag nog när ja e påväg t skolan och sedan i skolan;) det är ju bara ett G-prov så det kan egentligen inte vara så svårt;) taggar Susen träning imrn ;D längtar redan;) imöra blir det förmodligen inget inlägg, då jag kommer hem sent och ska även städa, då sofie ska sova hos mig t fredagen ;D och då kan det inte se ut som ett åsknedslag;) jämt nu tar vi inte in folk i huset pga det x) är nästan värre än programmen "fult hus" eller va de heter;)

Gårdagens ridpass

Eftersom jag sitter i Amadeus box, tänkte jag att jag kan skriva om passet igår:) Började med att skritta ganska länge, böjde eller försökte iaf x) han var inte direkt mjuk i början och gick med huvudet högt uppe -.-! Efter det så börja jag trava lite lätt, han börja då söka sig lite neråt. Började då med lite öppna och lite skänkelvikningar inte för att det funka så bra heller x) men efter det blev han helt annan häst typ, han gick inte med sitt huvud högt uppe, men i sina höga form :) han gick klockrent! Han gjorde öppna bättre än någonsin, tror dom aldrig suttit så bra:) visst gick det för sakta, men han gjorde dom rätt, fast sakta;) helt underbar! Sen blev det lite skänkelvikningar och det satt det med, eller lite fel är det ju alltid. Han gick för sakta även här och sköt ut baken:) vissa gjorde han helt perfekta:) sen galoppen funka bra den oxå, nej nu orkar ja inte skriva mer:) passet var jag iaf mer än nöjd med!

Orkar inte...

Orkar inte skriva om dagens pass;) får se om ja gör de imrn ist ;D kan bara säga att jag är mer än nöjd över passet :-D allt funka och det blev inte något krångel! Shit va jag älskar min Amadeus :-*

Drar hem t mamma ;D

Åker hem  t mamma vid 10 i tolv ;D Åker därefter direkt t stallet. Ska nog rida i ridhusetlite granna, ska fråga mamma om hon har lust att ta med kameran så hon kan ta lite kort ;p Men om jag känner henne väl så kommer hon inte orka pga kylan- klengås ;P
Blir mer uppdate ikväll ev, borde egentligen läsa på lite biologi, men orka!

Ny design

Har gjort en ny design ;D Helt själv faktiskt ;p Allt själv har jag faktiskt gjort, och jag blev ganska nöjd! Denna gång blev det färgen lila ;p Eftersom jag vet lite bättre hur man  gör å sånt så kommer det bli lite mer varationer (stav) ;D

En bild på mig och Sofie ;D Skulle va tomtar på våran spegelritt på julshowen ;D

...

Jag vill t stallet nu! Men jag är hos pappa så de e ett stort  problem ;o Skit fint väder ute, perfekt ridväder ;D Borde även träna på banan, har bara gjort de en gång denna vecka ;o Blir nog att rida på banan imrn, om det inte e bokat för ngt annat ? Det är ju årsmöte kl 16;00 så får väl rida efter det (:
Idag ska jag nog bara sitta hemma och tjocka mig med godis ;o Får se om jag går ut och går en tur sen  ;P

Dagens ridpass

Red ut med sofie idag ;D Amadeus var som vanligt, lite jobbig bara. Jag orkade inte heller krångla så jag hoppa av och gick med honom hem;) det var ju för jag blir så lätt sur denna vecka (vet inte vf) och om Amadeus inte går som jag vill så blir jag hård i handen och vill inte att Amadeus ska ha en sån ryttare så då hoppa jag av ist ;D han hade ingen respekt idag, bara gick dit han vill typ -.- så träna lite på de... Sen har Amadeus oxå vart lite tråkig, han kanske känner att jag har en irritation i kroppen? För jag blivit sur för det minsta lilla som hänt x) och förmodligen har väl Amadeus känt det :p nu är jag ju hos pappa och kommer hem på söndag :) då kommer jag inte se Amadeus på en hel jäkla dag ;o det känns ju även att jag har inte spenderat den tid jag vill i stallet! Men det var säkert tillfällit denna vecka;) alla har väl lite dåliga perioder x) nej, nu somnar jag snart med mobilen i handen:) så säger gonatt t er alla söta läsare:)

Snart helg :-D

Sista skoldagen sen är det helg och det gillas stort! ;D drar t stallet direkt efter skolan ;) blir att rida honom idag:) kan berätta vad jag gjorde igår eftersom jag inte orka skriva igår;) Jag gjorde allt som jag brukar, tog in Amadeus in i duschspiltan och pysslade om honom :) såg på hela honom att han hade överskotts energi, kunde inte stå still i duschspiltan x) stod och sparka men hoven och såg allmänt busig ut:) så gick ut och gick med honom bara runt stallet typ och han vill typ bara trippa ;) sen när vi gick runt ridhuset så blev han rädd för något och försökte springa iväg, men jag stoppa honom och han sprang runt mig och börja glida med sitt bakben och sen när han fått tillbaka balansen så gled han med fram hoven och slog mig med sitt ben eller något på mitt ben, och jävlar va ont de gjorde x) kunde inte stå på det och jag trodde att jag hade brytit de x) den smärtan var som när jag bröt armen ungefär ;o fast kanske lite mildare då :p men nu har jag ett gulligt blåmärke på benet ;) och på kvällen var det svullet x) jag kommer alltid älska dej, Amadeus :-*

Första tävlingen...

Anmäld nu då :D Den 26 mars div 3 Filipstad, har egentligen ingen lust att åka dit, men jag tyckte inte direkt om stället och vem vill stötta den klubben med pengar, när dom inte kom t eda? inte jag direkt iaf x) Men vad gör man inte för sitt lag? ;p. Aja,  längtar såå sjukt mycket iaf! :D Blir LC;1 och LC;2, en mjukstart. Nästa tävlign ska jag ta LB- LC För vill gärna inte tävla så mkt LC (men eftersom laget går i LC så måste jag tävla de;P) längre, har lixom fått alltid över 64 % tror ja ;D

Hata snö!!!!!

Kan inte denna snö  någon gång försvinna? ;@ Vill ju börja träna, för sitter nu och proppar i mig godis ;o usch och fy! Jag ör typ lite godis beroende ;s haha! Väntar nu på mamma så vi kan  dra t stallet ;D Haar nu lite dåligt samvete att jag inte drog t stallet direkt! Jag vill ju vara i stallet så mkt som möjligt, och så åkte jag hem? Två denna vecka känns det som jag har vart alldelse för liiite i stallet! Tror Amadeus får gå en liten runda, för de borde väl inte göra något när han blev  vacc  igår? ;p

En bild från grums ;d Släpper ut tyglarna därför ser de lite  konstigt ut x)

Älskling ;*

Skolan

Sitter på skolan och hör på när vi i klassen sitter och läser högt för varandra ;) duktiga vi i klassen är;) sen har vi rast i typ 45 min, sen klassråd. Åker ev hem idag direkt efter stallet och åker dit lite senare ikväll :p men får se hur de blir me det. Är sjukt godissugen nu oxå -.- blir förmodligen inget inlägg mer idag, om ja inte kommer så något att skriva om;) Nej , nu har vi slutat lektionen ;D

Snabbt inlägg

Blir lite snabbt inlägg idag ;p Skolan var en sletsam dag ;/ även om det itne var jobbigt lektioner ;P Kanske var för jag kände som att typ alla var sura på mig? x) Aja! Drog t stallet direkt efter, hade ingen ork. Hade sjukt ont i magen (du vet, att vara tjej e jobbigt en gång i månaden :/). Amadeus fick vila idag då, men det var pga vacc och det var ju bra, för jag tror inte jag hade någon lust att rida x) Stod och borsta ganska länge typ 45 min ;D tvättade såret och la på lite jodopax gel, så inatt fick han stå utan lindor (: 
Idag stog Aamdeus faktiskt stilla på stallgången och flyttade inte på sig, och han skrapade inte med hoven! Eftersom Amadeus hatar att stå fast bunden (han kan ju inte "smita"). När han står fastbunden så börjar det "klia" överallt! Sen kan han inte stå still och bara går sidleds x) Så när man ska knoppa blir det jobbigt ;o Då han gärna bötter ner en från pallen x)

Fick reda på idag att Amadeus inte hade någon mask! :D :D  Slipper oroa mig för det!


Imrn ska Amadeus även få vila (:
Nej, nu skaja äta och sätta mig vid lite läxor -.- Men det behövs!

Dagens ridpass igår

Kan skriva lite om går dagens ridpass:) det gick ju som sagt inte så bra, han gick med huvudet högt uppe i början och nästan t slutet ;o Susen trodde att han hade fått tillbaka sin låsning ;o så blev "nybörjare" igen, red med gummisnodd! Har aldrig någonsin användit något sånt på honom! Men den satt verkligen inte hårt, även om han gick med huvudet högt uppe så hjälpte den inte direkt;) men mot slutet efter lite galopp så blev det lite bättre han jobbade inte direkt bra, och var väldigt jobbig, då han bara hängde i tyglarna.. Så är inte direkt nöjd över det passet;) efter så borsta jag lite snabbt och släppte ut honom så jag kunde mocka och fixa:) sen tog jag in honom och tvätta hans sår och linda och sa sedan gonatt ;* hoppade även upp på hans rygg och somna nästan ;*

Orkar inte blogga...

Orkar inte blogga idag... Ska snart dra mig mot duschen och sedan sängen ;P Träningen gick inte så bra ;o Han gick med huvudet högt uppe och Susen trodde först att han hade fått låsningen tillbaka ;o Men sen mot slutet blev han bättre, men var väldigt hängig i tyglarna ;o  Amadeus blev även lindad denna natt oxå, så vi står lite extra på den säkra sidan! Han var bara lite svulleen idag ;D

Suger på rubriker:p

Var ju ute och gick med Amadeus idag med Silje :D Amadeus var ju lugn hela turen:) och allt gick bra! Men, när vi mötte en traktor så skulle vi springa t en annan väg så vi kunde ställa oss där och slippa möta traktorn så nära;) när vi väl sprang så fick Amadeus något damp ryck och bockade och hoppade och även pep lite lågt;) böjde även på nacken en del oxå x) sen blev det us möte sen efter det blev det att linda Amadeus ben ;o han var skit svullen i ena bakbenet, han var typ svullen ända upp t hasen ;o så nu står han ben jodopax omslag ;) hoppas det är bättre imöra! Han haltar inget, men det är bara ett sår som blivit lite sämre och värre med svullnad

Vecka 7

Måndag ; vanlig skoldag-.- stallet direkt efter och går en tur med Amadeus Tisdag; susen träning om Amadeus orkar;) tihi Onsdag; rida ut en tur! :) Torsdag; Ev i ridhuset, om ja får plats x) Fredag: rida ut:) åker ev t pappa;) Lördag : program ridning, förmodligen iaf;) om jag inte är hos pappa då;) Söndag: rider ut;) sen års möte;)

Rubrik?

Idag ska jag bara gå med Amadeus :) tror han har lite träningsverk, sen 2 dagars hård träning;) idag börjar vanliga skolan-.- så blir dålig uppdatering i framtiden:)

Bara för jag har tråkit.se

Eftersom jag har tråkit, så skriver jag ett kort och tråkigt inlägg x)
När jag red fram t andra passet förut, så red jag ut en tur där man rider runt hagarna typ ;p Mamma gav alla hästar 3-hö't. Amadeus skulle förstås oxå ha ;p Så när mamma gav hästarna närmast vägen typ ;p Amadeus var ju såklart såå smart och traska ner i den djupa snön ;o Det är ju ett dike där så typ hela han försvann ;p Eller han hade snö upp t magen och fick typ hoppa fram x) Så jävla underbar ponny ja har ;D

Träningsverk.se

Känner redan nu att jag kommer ha en sån träningsverk i magen imrn ;o haha! Även lite grann i axlarn, då jag gärna spänner dom lite extra och slappnar inte av riiktigt ;P
Har ju dans imrn på gympan, och ska dansa för hela klassen, och det kommer gå såååå dåligt -.- Uuh hater't!

Får bli en bild när vi är i Åby läger ;D Saknar sommaren, saknar Åby!
Fote: Sara Persson  bild sen lägret :)

Dagens ridpass

Träffades och pratade i ridhuset vid halv 9 (: Efter det så gick jag ner och mockade, sen hämtade jag in Amadeus (: Fixade honom och gick ut när det var ungefär 20 min kvar tills jag skulle rida, men det var liite för senat och red frm i kankse 40 min x) Eftersom jag märkte ganksa snabbt att de gick över tiden så skritta jag mest (:

Nu till pass 1: på framridingen gick det väl rätt okey, men jag var inte tillräcklig i fokus ;s Sen när jag väl gick in i ridhuset så fick jag tillbaka min fokus (; kan ju säga att jag måste ha en som tjatar på mig, annars går det inte;o så har väldiga problem med att rida själv x)
Amadeus krångla lite i början, men efter vi lagt många små volter inne i en stor volt, så släppte han efter! Träna mkt på att han skulle gå fram, och inte gå i sin egen lilla fart x) Han blev iaf sjukt fin, men lite stark (; när galoppen kom var han ganska sliten och orkade inte riktigt, men  efter lite kämpande där oxå blev han riktigt fin :D Kunde få honom ur ökad galopp till samlad utan att han bröt av ;D Han är ganska svag när de gäller sånt. Sen försökte vi få en riktig fin takt mellan mig och Amadeus, och det klara vi ;D Då kan jag bara säga att han  jobbade på riktigt bra med bakbenen och ryggen, eftersom Susen sa att han gjorde de så ;D
Prova lite skänkelvikningar och det gick dåligt flytta för höger skänkeln, han trava väääldigt sakta och blev för böjd, fick inte med baken x) Sen när jag flytta från vänster skänkeln, så blev allt bättre :D Han flyttade mkt finare,  kände verkligen alla benen korsa varanda mkt, och han gick inte för sakta (; Så jävla nöjd över det passet :D
Sen skritta jag av i 10-15 min ungefär, borsta och "kasta" ut honom i hagen, men massa hö ;) Sen var det lunch, åt lasange, skit god!

Sen blev det ett andra pass, och det gick inte alls bra x) ; På "framridningen" så bara sprang han, hade huvudet högt uppe ;p Sen när den riktiga träningen börja så gjorde han samma sak. Så kanske träna 10-15 min, sen gick jag ut. För Susen såg att han var väääldigt sleten och hon eller jag ville inte slita och försöka när han var ändå väldigt trött! Det syndes på honom  att han var sjukt trött, och ville inget bara ta det lugnt typ ;p Men imrn ska han nog få ta en lugn skrittur, jag leder honom, så han slipper ha mig på ryggen (:
Sedan tvättade jag rent hans tramp sår :s Han har vart lite svullen nu 2 dagar ;s Men efter jag ridit så har svullnaden gått ner.Såret är typ ett köttsår, ganska djupt asså (:

Nej, nu får det räcka med skrivning, har skrivit en del(:
Bjuder på en gammal bild, tagen för ungefär ett år sen; Vet, har låånga tyglar, och sitter dåligt x)

Älskling ;* Blir bara så glad över att se honom :')

Vaknat...

Vaknade tidigare än väntat -.- 1 timme tidigare än när jag egentligen ska upp ;p Pga detta jäkla brandalarm ;o Den varna bara för dåligt batteri, som tur var x) Blir att åka t stallet och 20 min ;D Kommer vara där  hela dagen, för ska ju träna för Susen ;D Första gången rider jag vid 12, men måste vara i stallet halv 9 ;o Sen andra gången ja rider är 5 ;D Så skriver om passen ev när jag kommer hem (:

Dagens ridpass

Var i stallet vid kvart över 9, mockade och sen hämtade in Amadeus (: Sen skulle gav jag alla hästar elva hö, lite bråttom då jagb var själv, och skulle rida 11 ;o haha! Men hann gjorde jag men lite stress ;P
Jag skulle prova med att rida i hoppsadel, men den passa inte Amadeus gick bara me huvudet uppe i ridhus taket... Så jag var tvungen och springa in och byta sadel x) Så idag blev det hoppning med dressyr sadel ;p Fast det funka rätt okey! Sen efter jag  bytt sadel kunde jag jobba rikigt igen ;D
Amadeus var ganska låg, och häning i tyglarna idag, men annars helt ok! Galoppen gick inte att samla, han hade ingen balans i början och hängde på alla stora hästars fart och Amadeus hade inte den lugna runda galoppen inte x) Så lite obalans var han. Men han blev mer och mer i oblans ju mer vi galoppera typ, så gick in på mitten så han fick vila lite ;P Sen började vi hoppa hinder med ett galoppsprång imellan, kommer inte ihåg va de heter x) Aja, Amadeus sprang igenoom hela serien ;p Men han rev inte, men snabbt gick det! HAn tyckte de va såå roligt!

Efter lektion så var han död x) Skit sleten, och jag blev med Sofie när hon gick med bob för han var ganska svettig. Amadeus gick då jätte låångt bak, eller åtminstone ville gå sakta x) Så han kommer säkert ha lite tränings verk imrn!
Taggar nu Susen träningen imrn! 2 pass 30 min (; 30 min teori och lunch ;D Längtar redan!

10 saker du kanske inte visste om mig

* Jag är väldigt ego! även om det inte märks x)
* Jag har nästan fått diagnosen (stav??) adhd x)
* Amadeus är bara den som kan göra så att jag mår bättre!
* Jag och pappa har bråkat väääldigt mycket, men lugnare nu!
* Har viljat ta livet av mig...
* Jag har ett ganska stort självförtroende inom ridsport, annars helt noll!
*Jag är väääldigt blyg, tar gärna inte kontakten först !
* När jag blir arg, då blir jag verkligen arg! Då är jag  inte rolig att ha med att göra!
* Jag är uuuur dååålig i skolan ;o
* Jag vill få magrutor x)

Kalllt.se

Ftý fasen va kallt de e ute! Jag som trodde de va vår  snart ;/ Fast vi är typ bara i början av februari x) Så det spörs väl hur mkt jag kommer frysa nu när jag kmr t stallet x) Rida lektion ska jag oxå göra, men måste rida i vanliga ridbyxer för att rida i termobyxer går bara inte  ;p Så mina knän kmr nog göra liiiite ont bara-.- ;P Men hoppas de blir varmare under dagen, iaf tills jag ska rida. Jag rider vid 11, hoppas solen  värmt lite grann då ;p

Min klädsel blir väl 3 tjocka långarmde, en lite tunnare långarmad, ett linne x)
Sen långkalsonger, ridbyxer och termobyxor ;D Och mössa såklart! Hatar att frysa, det värsta jag vet!

Nej, nu måste  jag fixa kaninen där ute, ville städa, men har inget spån hemma ;p Tog ju  inte det t stallet då... ;)

Dagens ridpass

Amadeus ömmade inget i ryggen idag ;D Så blev en väldigt rolig och fin rid tur med Silje :D Amadeus var pigg och glad! Vi både galopperade och trava en del! Efter sista galoppen så blev han skit fin, vilket steg han fick! Och vi ska inte tala på nacken ;o Sen kunde han ju inte trava riktigt och försökte galoppera hela tiden! ;* Var ute ett tag, över en timme måste de vart x)
Blev helt lycklig över ridturen! Bara av att sitta på hästryggen gjorde mig extra glad! Taggar träning imrn!

Hade vart lite depp under dagen, vet inte vf xO Haha! Men  direkt ja kom t stallet så blev jag lycklig ;D Amadeus, du  gör mig lycklig varje dag! En dag utan dig är som hundra dagar!

Rena helvetet! Inte Amadeus dag idag!

Var i stallet vid 6 ;) mockade och fixade sen plockade jag in Amadeus:) han hade trampat sig ganska rejält, var var ganska djupt ;o aja alla hästar trampar sig. Sen när jag kände över ryggen så regerade han ganska kraftigt ;o fan! Men tror faktiskt att det är träningsverk han har fått-.- för när man har själv träningsverk så gör det ju bara ont om man nuddar så gör det ju ont x) man får ju hoppas på det bästa iaf! Vill verkligen inte att han ska ha ont i ryggen! Så hoppashoppas bara att han har träningsverk:)

Glad.se

Vi hann stoppa kameran ;D så nu är det påväg hem t karlstad igen! Fatta vilken tur! Så ska sätta ut den igen på annons, men denna gång åker vi isf dit och lämnar eller lägger ut den på tradera.se ;) så får väl lite mindre pengar än väntat, men jag behöver just alla pengar jag kan få, och jag om ska köpa det som jag bestämt så gbg horse show ;D fy fan va ja längtar dit! Åker ju dit med dom bästa oxå ;D tihi! Ska rida i ridhuset som sagt senare, om jag får plats då;) men pappa kmr idag så kommer inte t stallet så tidigt;) men det är tur för just denna vecka har vi inte haft någon läxa, fan va gott! Hörs sen hur de gick med ridningen:)

Dagen

Hade engelska första lektion, sen åkte vi t charlotten berg och tittade på teater. Efter teatern så samlades alla klasser för  sig själv och skulle prata om teatern. Efter det så hade vi gympa, det var nog den skönaste gympan vi haft!
Blev det stallet direkt efter. Jag red idag iaf, först red vi ut och sen gick jag och Sofie in í ridhuset. Amadeus hade nog lite tränings värk, för han orkade inte jobba rikigt ;p Men ska rida ett pass imrn oxå i ridhuset, om jag nu får plats x)

Sen har vi blivit lurade på kameran ;o !!!!!! Men vi ska försöka stoppa paketet innan det lämnat Sverige... För om det lämnat Sverige så är det kört! Och då har jag tappat en del pengar ;o ! Uuh va ja blir sur på sånt, skulle inte varft fel och bara just klå upp henne/honom!

Dagens ridpass

Vi började med att skritt x) sen gick vi in på en volt och böjde:) sen började vi med trav, böjde lite extra här oxå:) har ett litet problem jag gillar att rida med väldigt långa tyglar ;o Haha! Så mina händer är ungefär i magen;o sen när vi började riktigt jobba så blev han riktigt fin, helt underbar känsla, den känslan jag saknat så otroligt! Sen blev det galopp och Amadeus var även där väldigt fin, men han orkade inte jobba bära sig lika bra. Då blev det några få avsaktning från galoppen! Sen blev han lite hängig i tyglarna. Eftersom Amadeus har lite dålig kondis och dåligt musklad så blev han lite trött;) lite svettig blev han oxå ;) längesen han blev de oxå ;o imöra blir det att gå, eller rida ett lite kortis med Sofie ;D var ju tänkt att rida på banan imöra, men blir lite ändring ;) tror nämligen att Amadeus kmr få lite tränings verk;) nej, jag har verkligen världens underbaraste ponny! Fy fan vad jag älskar dej, Amadeus ;*

Dans hela dagen ;o

Som rubriken låter, vi har dansat hela dagen:) förutom första timmen, då hade vi nationella prov ;o och jag vet redan nu att ja kmr ha ett fel iaf x) Haha! Har ju dansat hela dagen, och nu är jag sleten i benen. Jag "råka" smita från det sista dans lektionen x) men var med på uppropet, eller vad man kan kalla det:) sen var jag med och dansa lite, men sen drog jag ner t bussen :p Haha! Taggar träningen ikväll ;D sen hinner jag mocka före :) ännu bättre! En grej t oxå, fy fan vilket underbart väder ute! Ett minus är ju denna jävla snö!;) Uppdaterar sen hur ridlektionen gick! ;D

Snabbt inlägg om dagen

Var som sagt Yngves dans kurs, var faktiskt roligare än va ja trodde ;D iaf med dom klasserna jag dansa med då ;D kunde inte sluta skratta ;o lite jobbigt... Sen kom jag ju på att jag glömt min plattång hemma hos pappa ;o Rena helvete var det att komma t skolan, och tid till leta efter en hårsnodd hann jag bara inte x) Sen så var jag och Nathalie såååå när på att missa bussen hem ;o Om vi inte hade sprungit så hade vi garanterat missat den x) kom på bussen 15;14 och den går 15;15 ;o haha! Så lite tur hade vi iaf!

Sen efter det så orkade jag bara inte  åka t stallet direkt så gick av bussen och gick in på konsum, där träffa men kusin Nathalie och Erika :D Satt och prata över en timme, just på konsum ;o så gissa om man kände sig som en pundare ;o haha! Sen kom ju mamma och hämta mig, det spöregna när vi åkte t stallet och börja snöa efter ett tag, Amadeus stod utan täcke! Dock skulle  han det x) 

Plockade sedan in dom och det gick inte att borsta x) Amadeus var jätte blöt, så satte på honom ett täcke så han kanske skulle torka upp lite (;  Dagens ridpass blev en kortis, skritta 30 min kanske? x) Amadeus e såå jävla gullig oxå, när han är rädd så passar det perfekt att gå nära Olivia, men när det inte är läskigt längre så blir han bara sur på henne x) Asså vilken fjant ponny ja har ;p Taggar som bara den nu till Susen träningen imrn :D Eftersom Amadeus har vart som han vart några månader så kan man väl säga att jag inte har riktigt tränar ssen december ;o Dock har jag ju tränat, men det har inte gått så jätte bra precis x) Så nu vet jag vf han var som han var och nu är han MYCKET bättre! :D Så nu är vi på väg tillbaka igen :D Han har ju tappat VÄLDIGT mycket muskler så det kmr väl ta sin tid att "bygga" upp dom igen ;P 

Och bilden visar vilken snik han kan vara ibland x) Enligt honom är det bara att traska ut ur boxen ;p

 

Stallets dag ;D

Nej nu försvann allt jag skrivit och orkar inte skriva om ;o fatta vad irriterande! Kan berätta om dagens ridpass lite snabbt, red t kortland ;p Påvägen hem blev det våran monté tävling ;D Blev faktiskt lika för engångs skull, det brukar alltid vara jag som hamnar på sista plats ;D Hhaha! Våra monté tävlingar är såå roliga, vi, eller jag, sitter som en kråka och "jagar" på honom ;D Inte jagar, gör ju honom inte rädd, men hoppas ni fattar ;p Sen va rjag även lite ur fokus och Amadeus fick gå lite som han ville ;p Imrn blire att rida med Sofie igen, men  det blir sent då (: Så blir ingen uppdatering på kvällen om jag inte lägger in ett inlägg via mobilen (:
Nej nu måste jag dra (:

Såhär står han nästan varje gång jag går från hagen ;* Är han inte bara för sööt?

Veckoplanering

Måndag; Yngves dans kurs! Stallet, rider ut en tur (:
Tisdag; Yngves dans kurs -.- Stallet och rider lektion kvart över 5 ;o
Onsdag; Teater i Charlottenberg (: Stallet- Rider på banan, träna galopp fattningar
Torsdag; Vanlig skol dag (: Stallet, rider i ridhuset om jag får plats annars blire en uteritt(:
Fredag ; Blir helg, slutar skolan tidigt ingen direkt vanlig dag idag heller ;p Rider ut (:
Lördag; Stallet heeela dagen - Rider ut (:
Söndag; Stallet  heela dagen (: Susen Kurs- två pass under dagen ;D


Denna vecka är det som sagt inte ngn vanlig vecka- Detta är mer kärleks veckan x) Så vi har, tror jag, bara en vanlig skol dag :D Dock hatar jag ju yngves dans kurs ;o fattar inte rikigt vad vi ska ha den  skiten till (; Aja!


Sankar tävlingarna!

Finns verkligen ingen sötare än Amadeus ;*

Melodifestivalen

Den börjar ju snart, kl åtta ;p Men jag gillar inte det, iaf inte förra året, tror ja bara titta 2 gånger? men det var ju för det var ju inga bra musik ;o hoppas det är bättre iår!
 
Idag har jag faktiskt vart på rikigt vrång humör, blivit arg på typ allt! Men det blir så när jag blir rast lös. Har sån energi så om jag skulle våga skulle jag gått ut och gått läääänge!! Men eftersom det är kolsvart ute så vägar jag inte ;s haha! Är såå sjukt mörkrädd, ni skulle bara veta hur rädd jah är för mörker ;o haha! Sett kanske för mkt å skräck film? x) Imrn bär det av hem ;D Tror jag går upp tidigt och åker med det tidiga så jag hinner t stallet och rida när det är ljust! (: Längar redan!

 

Kameran är nu iväg skickad ;D

Sitter just nu och ser på film, men den verkar inte vara så bra så sitter lite med mobilen:) idag har jag inte gjort så mkt, var ju inne i karlstad förut och jag köpte en ny usb kabel;) det tog sin lilla tid med att fixa paketet då kameran ska skickas lååångt bort, så långt ni inte ens kan tänka er;) kameran ska ända ner t nigeria ;o hon som vi hade kontakt med köpte kameran som en present t en som bor i nigeria :p Haha!

Hemma hos pappa

Sitter just nu hemma hos pappa och vi ska snart dra in mot karlstad:) vi ska titta på en ny usb kabel t min kamera, eftersom jag är så smart och tappat bort den jag har;) och eftersom jag skickar iväg kameran idag så måste vi köpa en ny;) Men blir iaf 5500 kr rikare så småning om:) ska såklart spara alla pengarna t gbg horse show:)

Lite bilder




Amadeus är en riktig linslus ;*


Mitt liv, min livskraft! You are my everyting<3 And no one can take this place in my heart<3 I love you so much ;* Du får mig må bra varje dag, bara jag är i din närhet så rinner allt av som hänt under dagen och tar det igen en annan dag! När jag mår som sämst så får du mig alltid att må bättre!

Saker jag vill/ska köpa till GBG horse show

* Nytt dressyr träns
* Swarovski pannband (sverige färgat)
* Massvis av Schabrak
* Vitt tävlings schbrak, broderat med mitt och Amadeus namn
* Läder grimma, brodert med Amadeus
* Nya ridstövlar
* Ridbyxer- spec nya vita tävlings byxer

Som ni kanske märker så älskar jag just färgen orange ;o Såå sjukt snyggt asså. Jag ska leta efter ett par oranga transport skydd, men vet inte ens om det finns? ;o Men om jag finner ett par så är dom mina direkt!

Dagens ridpass

Red inte en lång tur iaf, var bara ute i en timma ungefär. Det hade ju snöat när jag gick t stallet så det var inte sådär glas glint, men ramla gjorde jag iaf när ja gick t bussen x) eftersom det hade snöat så våga jag både trava och galoppera ;D och han gled inte en ändå gång;) det märktes verkligen att han hade en låsning i halsen då var lite som vanligt sökte sig ganska snabbt neråt ;D och han gick inte med huvudet så högt upp som han burkar;) så idag var det mkt roligare att rida då jag kunde ställa lite krav utan att behöva vara osäker att han har ont, även om han inte var så arbetssam, men det var för vi red på ett ställe där vi inte ridit på år och dar, då var ju allt sååå farligt;) så nu är vi typ "back on track" igen;) fan va gott!

Stallet snart

Ska snart dra till stallet och rida i detta mysiga ridväder ;D El det blåser mkt, då brukar Amadeus  bli lite extra pigg ;p Men idag ska jag prova att trava, och kanske ta lite galopp om underlaget tillåter (:

Kameran blir kanske såld snart ;D Har en som är väldigt intresserad! Så hoppas hoppas att hon inte av viker nu då ;p

På G igen (; Dock bara över helgen ;p

Nu är jag lite haflt tillbaka ;p Har lite tid nu, har inte så många  läxor över helgen ska bara träna på lite svenska då jag har snart Stort jäkla prov ;P Sen till veckan är det "kärleks veckan" man gör inget spec ;p Men det är dans två dagar ;o Asså jag hatar det!

Ulrika var ju här idag och kollade på Amadeus, och han hade en stor låsning i halsen. Men inget mer än det,  hon tyckte att han var i fin form (om man nu kan säga de, asså han hade bara typ en låsning) Men han hatar att stå still i stallgången och sen när hoon börjde böja å sånt så ville  han inte vara med längre. Han "smet" ut från dusch spiltan, lilla skit ponny ;* Men nu är det fixat och sånt så nu äre bara att köra på! Sen ska vi kolla tänderna någon gång oxå, inte raspa bara kolla så han inte har ngt sår i munnen!

När jag ridit har det gått bra, Amadeus har stått 2 dagar denna vecka (tisdag och idag (torsdag) ) och kmr stå t lördagen oxå då ja är i karlstad ;P  Är ju ledig imrn :D Fy fan va gott, åker tidigt, rider en riktigt låång tur! Ska försöka hitta en ny väg, en väg som man måste gå på vägen ett tag då hoppas jag bara att det inte kmr en lastbil ;o Då kan jag nog få ett liten problem ;s 
 
Hoppas nu bara att min gull unge kan bli riktigt bra nu igen ;*

Kan även ta några bilder ;

RSS 2.0