lite uppdatering

Sitter på skolan och gör inget. Amadeus har gått "hårt" två dagar med mycket galopp, lördags rann svetten ner nästan. Svett i ansiktet var godingen! underbart att rida ut i ljuset!
 
Igår fick han gå lite lugnare, svettig men inte lika mycket! Han gjorde så jag gråt av skratt ett antal gånger, så himla rolig är han när han bestämt sig för en sa, tex igår, så skiter han i vad jag gör och bara drar x). När jag försökte stoppa så började han trava, och allt detta var för att inte gå förbi 3 stenar som låg på bredvid varann. Farligt gråa stendöda grejer ;).
 
Idag hade jag totalt glömt bort att jag ska till clinc, så träffar honom inte idag, han vilar alltså idag!
 
Ljuset i mörkret<3

Vad jag önskar mig i julklapp

Iår önskar jag mig inte så mycket. 
 
*Smink
*En stor tavla (70cm*100cm) kommer få
*Ofodrat bucas täcke (orange)
*Andra små prytlar jag behöver
 
Bilden över får jag i julklapp! :D! Tråkiga är att vi har redan beställt tavlan, och går inte att ångra köpet och öronen försvinner................... Men får se hur den ser ut på julafton!
 
Även en måndad kvar till julafton  :D!!!! Lääängtar så!

Galen ponny

 
En grej jag vet är att Amadeus gillar iiiiiinte att gå på banan, direkt jag styr mot ingången tar han eget val och går åt sidan, dröjer några minuter innan jag får in honom. Ännu en andledning till att rida ut mer ! 
 
Igår var han totalt knäpp, gick in på banan själv för att slippa gå förbi en läskig grej, styrde mot utgången men han går ändå inte ut ... Han var rädd hela ridturen , skvatt åt alla håll å kanter, drog iväg , trippade och var allmänt knäpp! 
Fast när Amadeus är pigg så skulle han aldrig få för sig att bocka , utan istället vara rädd för allt, galoppera riktigt fort för han är rädd! Satt barbacka så det gjorde de inte enklare av att bromsa honom. 
Fick lite kontrollerat mot slutet av ridpasset Iaf :)!
Idag blir det att rida ut i ljuset som jag inte gjort på två veckor, Amadeus ska få galoppera sig riktigt svett! 
Amadeus är riktigt fet nu oxå, känner knappt revbenen längre.. Har dragit ner på maten, 9 kg får han nu. Han går utan täcke för att ta energi för att hålla sig varm = borde gå ner , men det är alltid varmt nu!  Han skulle behöva stå utan täcke i minusgrader för att ta mer energi och då blir han smalare.. 

The most beautiful you can only feel with your heart

 
 
Du är bäst killen! Min fina bästa vän som finns där när jag behöver en axel att luta mig emot

gårdagens ridpass

Igår så kom jag till stallet sent, runt 6 tiden. Mockade och grejade innan jag tog in Amadeus för en ridtur på banan. Fokus var att han skulle va låg och rund och inte springa iväg! Han var riktigt fin! Gjorde lite öppna, lite skänkelvikningar, böja, flytta baken m,m.
Galoppen var sämre, han orkar inte riktigt galoppera i rund och låg form för jg har ridit ofta i hög form när jag galopperat och då har han inte balansen för att inte kunna ha huvudet mycket lägre ner. Så det ska jag jobba på! Jag ska alltså inte behöva hjälpa honom med balansen utan det måste han fixa själv!
Nöjd efteråt gick vi in och myste! Amadeus fick sin mat, han var lite grinig och jag visste inte om han inte hade fått någon lunch eftersom dom som brukar ge var troligen borta och jag fick dåligt samvete när dom andra hade fått sin kvällsmat! Åkte hem kvart i nio på kvällen!
 

Hos mamma

Har nyss gjort klart inlägget som kommer upp 28 mars 2013! Då firar vi 4 år ihop! + 3år när han var min foderhäst! 
Om vårat liv ihop väldigt kortfattat, eftersom 7 hinner man göra väääldigt mycket på och jag har säkert blandat ihop åren men har försökt att göra de i rätt år ;).
 
Idag blir det att rida Giggs, vilket blir skojj! Amadeus vilade igår och vilar även idag! Rider på honom imorgon, på banan el ut vet ja inte riktigt än ;). 
 
 
 

Gårdagens underbara pass

Skrittade ut en tur först, som alltid.
Sen på banan kortade jag upp tyglarna och han var lite jobbig och jag gjorde några riktigt hemska öppnor. I höger varv funka det hyfsat medans i vänster så bara gick han.
Traven var lite kaos, skulle springa foooort och jag ville trava sakta så var tvungen hela tiden att påminna honom om att gå lite saktare. Gjorde lite öppnor och lite skänkelvikningar som funka så mycket bättre än i skritten!
Efter travarbetet så fick han lång tygel.
 
Sen kortade jag upp tygeln mer och satte honom i mer press! Han blev så fin vissa stunder och jag kände hur ryggen höjdes! (satt barbacka så enklare att känna då ;)). Sen blev det galopp, vilket han gärna ville bli stark i och hänga sig på. Efter många avsaktningar och fattningar så blev han jätte känslig i munnen och för sättet. Han klarade samla upp sig riktigt bra i höger!
Vänster galoppen hade vi mer problem med idag, men mot slutet så släppte även det! Sen blev han såååå himla lätt fram och hade en riktigt fin takt och allt flöt på så himla bra! Gjorde öppnor i båda varven som blev superbra (superbra = superbra för att vara Amadeus). Han fick trava så några varv och sen så travade jag av honom!
 
Han var ibland riktigt stark och ibland riktigt fin i munnen. Så underbar känsla jag hade och var så himla nöjd över min pålle!
 

Lika duktiga!

Idag red vi ett super pass! Mer kommer imorgon.

Amadeus och jag är ungefär lika duktiga, Amadeus har två småsår och jag har två infekterade skavsår på båda hälarna..
Amadeus har alltså fått ett till sår idag igen, fast på bak så denna gång tog ja de säkra före de osäkra och satte på honom ett spritomslag 😉. Vägrar ha honom svullen i bena igen ..
Även jag får ha spritomslag, hahah 😄

Sista dagen imrn och ser/träffar ja inte Amadeus på 2 hela dagar! 😭

Sugerpårubriker..

Vart en snabb tur i stallet, hann rida när det var ljust :D! Amadeus var glad av att få komma ut och röra på fläsket, och idag ska grabben få ett svettigt dressyrpass. Även imorgon kommer han få gå på banan eftersom han ska vila fre-lör då jag åker till mamma!
Saknar sommaren så otroligt mycket! Mina saknade kusiner och värmen!
 

Hejsan

Amadeus skötte sig extremt bra idag! Vi red ut en tur och sen på banan.
På banan var han super fin, eller finare än den senaste veckan ;). Han var inte stark och kunde galoppera normalt , så himla skönt! Inga större krav, gjorde lite öppna/ försök till sluta som gick åt skogen..
Hoppade lite grann, var hinder framme på banan så kunde inte motstå ;). Ett litet kryss vi hoppade över från olika håll så vi bytte galopp över ;). Krysset var på mitten av banan :).
Vi hoppade även 85 cm högt utan några problem :D!!! Vi hoppade bara två gånger eftersom han vilat 4 dagar så och sen för att inte börja hoppa fel och vårt självförtroende går i kras i hoppningen igen ;). Jag börjar lära mig att de inte är så läskigt längre. Fast hoppar helst inte mkt på Amadeus, känns som om de sliter onödigt mkt på senorna ;).
Red alltså barbacka och hoppade så högt, så högt har inte vi hoppat på säkert 1,5 år! Hoppat, men låga höjder.
Så himla stolt av att klara hoppa så "högt" barbacka och vi kom över utan massa hoppfel!

Hejsan!

Amadeus är inte svullen längre i benet, men han fick vila igår ändå. Eftersom jag hade vart hemma i åmot och grejat så kom inte till stallet förens de va mörkt å då palla jag inte och hade inte så mycket tid innan bussen gick.
 
Idag blir det att rida som vanligt, ingen senskada, då är det bara att köra igång, han vilade bara ca 4 dagar så han överlever ;).
Såret som han har var det som orkade svullnaden är bättre, det blöder om jag pillar bort ruven men annars tort och fint. Han får gå med spritomslag imorgon och sen tar jag bort det igen.
 
Amadeus är sig själv igen, vilket glädjer mig enormt! Måste kolla igenom honom också, då han inte orkar riktigt bära sig i galoppen och kommer inte upp med ryggen så något spökar i hans rygg ;/. Denna dressyrsadel som vi var och provade ut för ca 1 mån tror jag ställer till det och ska ta med hoppsadeln ifall den är bättre.
 
Får rida ut i mörkret utan pannlampa vilket leder till att vi rider bara på en grusväg, då vet jag nämligen vart vi är. För i skogarna i kolsvart är det lätt att gå vilse ;).
 
 

Kortfattat

Amadeus vilade igår = benet var mer svullet.... 
Amadeus var på mycket bättre humör och gav mig massa pussar och la sitt huvud på mitt huvudet eller min axel :´) 
 
Idag ska jag köpa mineraler till honom, krafft miner vit. Åker till stallet efter det och pysslar om honom! Ut på en promenad skulle jag tro. 
Sen hem igen och äta massa godis och slappa i soffan hela kvällen! 
 
Kameran åker troligen med också, får se om jag hinner ta lite kort innan det börjar regna eller blir för mörkt så bilderna blir dåliga... Fast borde hinna innan mörkret ;). 
Kommer gå med honom ca 1 h, så jag får röra på mig lite och han får komma ut och röra på sig. 
 
 
Den 28 mars 2013 kommer ett långt inlägg om min och Amadeus tid ihop, då har jag ägt honom 4år!!!! Sen även att våran tid samanlagt blir ca 6,5 år! Helt sjukt att jag sett denna grabb i hela ca(!!!!) 7 år varje dag! 

Äntligen fredag

Äntligen är det helg, vilket kommer spenderas i stallet, och hemma hos pappa.
 
Sen Amadeus blev "skadad" så har inte vart sig själv, han är arg, vill inte göra något utan bara stå i ett hörn och sura.. Vet inte varför han gör så, han är inte sig själv. Vilket är riktigt jobbigt, då han är mitt allt och jag vet inte vad som är felet.
Han är glad ute på tur, då har han öronen framme, men direkt jag hoppar av så försvinner glädjen i hans ögon och tar bak öronen. Han kan inte heller galoppera normalt utan vill var så sjukt stark och bara öka och öka. Får inte alls en rolig känsla på hans rygg. Jag blir frustrerad och Amadeus förstår inte varför och allt blir pannkaka. Får en känsla att vi är tillbaka mot en motgång vi hade förra året. Vi kämpade igenom den, och vi ska klara denna "motgång" också!
 
Sen börjar han bli svullen i samma ben igen, nu har han ett litet sår som gör jätte ont. Lindade med spritomslag när jag red igår och idag ska han få skrittas för hand om det inte blivit bättre, om det är bättre så kan jag rida en tur.
 
Om du bara kan bli dig själv igen, så jag kan bli lycklig igen! Då mår vi båda som bäst.

Hej

Amadeus fick ridas ut igår kväll i mörkret. Vilket gick bra, vi hade massa reflexer men ingen pannlampa. En gång blev han rädd för en häst? som kom i fullgalopp i hagen, Amadeus tvärvänder och vi sprang ca 10 meter innan jag vände, och då var hästen borta? Skit skumt verkligen. Såg ingen människa nära stallet eller något..
 
Idag så rider vi ut igen, fast med pannlampa idag! Vilket blir lite enklare och jag vågar då traska in i skogen om vi ser något.
 
Idag, eller imorgon ska jag börja med träning för mig själv! Varje morgon innan frukost ska jag ut och springa för att bränna fett ;). Vill ha mycket mindre ben och mage, även om jag inte är fet så kommer jag bli piggare och må bättre. Vill känna mig nöjd, och det gör jag inte idag! Även massa benövningar ska göras så jag orkar rida runt min köttbulle!
Ska försöka äta nyttigare, mera sallad/grönsaker och mindre kolhydrater.
Fast lätt att säga utan att man orkar göra något, jag kan lätt säga saker, men gör det aldrig x)! Får se hur de går med det ;).
 
Igår var Amadeus äntligen sig själv igen, efter ha varit en riktig surgubbe några dagar.
 

Äntligen

 
Svullnaden är nästan borta, kunde inte hålla mig utan hoppade upp barbacka i grimma och grimskaft och skrittade ca 20 min! Tur att man har världens snällaste pålle!
 
Idag rider jag ut lite längre,  i skritt och trav. 
höstlovet har verkligen vart skönt, dock inte legat längre än till typ 8a. Som idag, la mig vid 1 och vakna vid halv 8a... har legat i sängen sen dess och kollat på två program av SOS Sommar. Nu ska jag gå upp för att senare åka till stallet.
 
på veckorna nu kommer jag alltid få rida i mörker, vilket kommer bli såå sjukt tråkigt och jobbigt! Men rider inte på banan för de, utan rider ut för och ha kul!  Pannlampa, reflexer och Amadeus så är jag trygg! 
 
julafton förra året, inte en snöflinga låg på marken... 

Släppt ihop

Idag släppte jag ihop Amadeus med en hingst, vilket gick strålande bra! Amadeus ville helst äta gräs , medans hingsten ville leka ;).
Har aldrig sett Amadeus stegrat så mycket som idag ;). Fick även bilder som jag bjuder på :)! Eller det är från filmer.
Iaf så står dom i samma hage och hingsten är jätte lugn men lekfull med min gamling. Amadeus kan säga till om han vill, men Amadeus leker oxå :).
Jag var såklart jätte nervös i början, ville helst klä in honom i bubbelplast med massa skydd ;)! Fast han är häst och han älskar sällskap så får man våga ta risker! Han trivs bäst med sällskap, mkt utevistelse, stora hagar så varför ska jag ta bort behovet dom vill :)! Men det gick ju så himla bra, och dom kommer trivas ihop! Hade ju inte släppt ihop med någon hingst ifall jag inte visste att hingsten var lugn :).

Nästan borta

Nu är svullnaden nästan borta, var ute och gick 1,5 h ungefär men spritomslag och då försvann mkt av svullnaden 😊
Kan nog skritta honom på lör, uppsuttet och sen är det bara att köra igång, då han hade inte en senskada, haltar eller han visar inga tecken på att han ont, förutom när man klämmer där såren är. 
Om Amadeus skulle bli promenad häst, så skulle jag med lätthet behålla honom! Jag trivs sjukt bra av att bara vara ute i skogen och traska runt med honom! 
RSS 2.0