Busig och vild ridtur idag :D

Red ut med Amanda igen, som är vildare än mig ute på tur! Så jävla kul, älskar att kunna rejsa förbi varann och ändå ha kontroll och bara leva livet lixom. Både jag och Amadeus blev överlyckliga över turen idag, busig och vild så ska de va ibland!
Galopprejs uppför typ varenda uppförsbacke ;).
Red i grimma idag oxå och kunde ha kontroll i galoppen även om vi låg efter ;D bäst är min pålle allt!

Var ute typ 1,5 h. Såg även en älk (älg) och jag dog inte! Fast den var på väldigt långt avstånd!
Trodde jag såg en älg först som var sjukt nära och jag tog tag i tyglarna och fick typ hjärtattack och skrek lite lågt x) tur var de bara ett träd som hade ramlat ;).


Amadeus kommer nog ha lite träningsvärk imrn, han har inte galopperat så mycket på jätte länge (typ 2 mån).
Efter ridturen tog jag hand om honom lite extra med att smörja in honom på benen med kylgel, eftersom våra avsaktningar var inte dom finaste, då han orkar inte samla upp sig efter "ökningarna" och bröt av ist. Tog även på arnika gel på ryggen för att jag hade suttit där och skumpat (red barbacka). Men skumpa inte så farligt som jag brukar, men kanske blivit van att rida mer barbacka och sitter därav bättre ;). Rider ju typ bara barbacka nu, för de känns taskigt att sätta på sadel när jag ändå inte gör så mycket!
Men förhoppningsvis så kommer bettet snart så jag kan börja träna igen- riktigt!
Kommer då börja om och ta det först i skritt och när de funkar tar jag trav och sist galopp ( detta är ju med bett, kommer ju galoppera å sånt annars men vill inte galoppera om inte traven funkar osv)

Så kul hade vi (jag) när vi vänta på veterinären. Skulle få friskintyg t ridlägret.

Stallet

Drar t stallet nu i dimman ;D ska gååå vilket kommer ta typ 20 min eller nått x) cykeln tappa kedjan och har typ punka! Så kan ta Antons fyrhjuling (a) vi har ju lärt oss att köra i skogen såååå ;D nej nu må ja dra!

Bilden togen för ca 4 min sen ;)

Mår illa som en gorilla ;)

Som rubriken lyder mår jag inge bra och sängen ropar på mig snart om en timma eller nått.
Amadeus ska jag motionera imorgon igen, på morgonen upp halv 7 och vidare mot stallet sen! Sov morgon?! Inte riktigt än ;)

Sen ska jag sova hos Amanda (där jag har amadeus). Så blir att rida på morgonen där oxå!
Nu ska jag äta lite och hoppas jag mår bättre, annars hoppas jag mår bättre imrn ;)

Älsklingen


Jag älskar Amadeus mer än någon kan föreställa sig, han är bäst helt enkelt stället alltid upp! Även om han gör lite som han vill, och testar alltid gränserna och tar sig en promenad med nästan alla som försöker hålla honom. Även mig tar han promenader med, lite olydig liten plutt som gör lite som han vill. Lydig är han när han vill, att vara lydig på nya platser förekommer inte i Amadeus hjärna riktigt ;). Hur mycket jag än försöker lära honom lite vett så gör han buset lika glatt igen ;). Men det är en av 100 egenskaper Amadeus har, alltid lika glad blir han när man kommer till honom i hagen!

Stallet

idag red jag ut en liten tur i skogen med Amanda som red på lilla shettisen :).
Galopperade lite, och Amadeus fattade direkt galopp när jag ville de och hade även fin galopp idag :)

Längtar redan till att få det raka bettet, då ska vi bli bäst igen! Så han kan få upp musklerna igen, kondisen och hela köret som han tappat under senaste halvåret, han är ju nu typ stått i vila i 5 månader (Han har blivit tränad på banan under denna tid, men inte så mycket 10 gånger eller nått på 5 mån) Så han har tappat en del muskler!

Var vid stallet vid åtta eller nått och red ut därefter. Så kom hem igen vid elva. Sen ska jag tillbaka igen vid fyra, eller nått sånt och då ska även min kusin med Eveline.  Då ska jag mocka och tvätta ben med tvål! För min gris var ju så snäll när jag släppte ut honom i hagen så sprang han och blir lerig. Så idag måste massa handdukar med och tvätta honom rikigt noooga på benen! ;)

Snart stallet

Ska snart cykla till stallet, ska dock vänta lite till så de blir ljust ute. Det är ca 2 km över skogen t stallet och så är det mycket skog x). Så Amadeus gubben får stå inne ganska mycket denna vecka, men de klarar han! Tror jag skulle rida nu direkt på morgonen oxå, får se hur de blir me de!

På tisdag eller onsdag får ja bettet, det är 12 mm tjockt så nu hoppas jag Amadeus vänjer sig :D så vi kan komma ut på lite tävlingar igen nästa år!
Iår har jag bara startat 8 -9 gånger vilket är liiite ! Så la- debuten får jag göra nästa år om vi kommer ut vill säga! Men de tror jag att vi gör! Min stjärna är ju bäst ;)

Beställt hem





Beställt  ett hö nät och ett rakt bett! Så äntligen kan jag ev börja träna lite smått igen!

Amadeus idag!

Äntligen hemma nu, släppte ihop hästarna direkt vilket gick bra!  Blev en del springning i början men lugnade sig snabbt!
Ska tillbaka dit igen snart för att tvätta benen och sånt ;)  Hagen är inte så lerig iaf, hoven försvinner inte ens vilket är super bra för Amadeus mugg!

Kan ju berätta lite om dagens ridpass:
Red ut på hacket, han var rädd, men var fortfarande pigg och glad! Kände att han var rikigt fin och var framme för hjälper och  allt! Fick en sån känsla i både trav och galopp!Herrgud vad fint han gick idag, kunde även ha fin galopp i båda galopperna :D:D!

Så idag fick det bli mycket dressyr ist, och fy fan va fin han var! Så fin har han inte vart på jätte lääänge! Blev mycket galopp arbete, eftersom han var så samlad i galoppen provade jag lite skänkelvikning vilket gick super!
Tog även en del skänkelvikningar i trav, och så fina har han verkligen inte gjort på typ 100 år ;o! Idag var jag verkligen stolt över min söta nöt!






Saknar sommaren så otroligt mycket! Amadeus ute dygnet runt, ingen skola! Finns inget bättre!

Amadeus hemma och jag snart

Nu ska vi snart lasta ur Amadeus, släpper honom i hagen direkt!

Drar till stallet nu

Nu åker jag till stallet, på helgen får jag typ en timmes "sovmorgon" hatar att veta att dom ska stå inne längre än nödvändigt, men när jag inte har jour så kan kommer dom ut lika tidigt som när jag tar sovmorgon x)

Idag flyttar vi hem, så underbart skööönt! Ska stå i sommarhagen, så med 1-3 andra hästar, varv två shettisar!
Ska bli skönt, kommer klättra en del skulle ja tro och även ut att galoppera milslånga vägar typ x) nej men sjukt långa är vägarna iaf.

Ska snart köpa rakt bett, letar som fan efter ett tunt typ 10-12 mm tjockt. Vill inte ha 14 mm då det käns lite tjockt, även om jag har den storleken på andra bett.
Nej nu åker t stallet, idag får ipaden bli med :) så kanske uppdaterar er under dagen :)

Hönät

Jag har läst och jag ska skaffa hönät, så han får fri tillgång men får ändå inte lika mycket i sig om han skulle äta direkt från marken! Så direkt jag får pengarna från studiebidraget så ska jag klicka hem 2 st och ett rakt bett! Då kommer även hö't räcka längre och han kommer ha något att göra under vintern! Vilket är super, för då kanske han gå utan täcke jätte länge :D blir så glad! Dock ska han ha täcke på sig när de snöar bara, sen får vi se med täckandet :). Eftersom jag är totalt emot allt som har med täcke att göra, så undviker jag helst de. Men eftersom han inte står på lösdrift så har inte någon ligg hall då måste även min sötnos ha täcke vid värsta vädren.

Sen får vi ju se hur de går denna vintern, har redan gödat upp honom så han lite för fet, men det är bra då han har hull för att hålla värmen ;). Dock ska jag ha mer koll och se så han inte går ner i vikt för mycket.

Väldigt praktiskt med hönät, det är inte sånt hönät man har i transporten utan det är 4*4 cm. Så då har hästarna något att pyssla med, för det var inte bra med en häst som äter för fort.

Här är hemsidan jag läste på - gör de ni oxå http://swedishhoofschool.com/svenskasidan.htm :D

Idag blir de

Att vara hemma och kolla tv innan jag drar vidare mot Lillerud. Rider ut idag själv eller med någon. Vet inte rikigt
Blir det själv tar jag grimma, men någon tar jag hacket!

Varför jag rider i grimma är för att jobba honom utan massa drag i munnen (det gör jag inte annars eller men x)) och inget tryck i nacken. Endast på näsan typ och då tvingar man inte ner någon häst i from heller :D!

Men rider jag med någon blir han för stark med endast grimma x).




Gud vad jag saknar att tävla, när vi två var som bäst tillsammans! Kom nästan alltid hem med en blå,gul eller röd rosett!

Ska köpa ett rakt bett, och sedan börja vänja honom vid det och förhoppningsvis är vi på banorna igen nästa år :D!
Dock får jag endast använda bett max 2 gånger/vecka! Veterinären sa det för han har gomtryck och tänderna hade slitits ner. Så så lite bett som möjligt. Nu blir det att rida utan bett igen tills jag skaffat mig ett rakt bett, ska försöka köpa ett så tunt som möjligt, då det tar mindre plats i munnen. Dock blir det skrapare, men det är ändå mildare än ett 3delat.

Amadeus idag

Red ut barbacka och tränsbett. Han kändes även fin idag, men inte som förra gången. Kanske jag som inte slappnade av tillräckligt?
Han vände idag igen för det var farligt när det rann vatten x)

Nu jag egentligen plugga, men orkar nog inte. Har svenska, engelska och matte till veckan! Mina starkaste ämnen oxå x) hahah eller iiinte..
Får plugga in typ 40 svenka ord, 14 engelska meningar och jobba typ 10 tal i matte. Hahahah som jag kommer orka! Gud nej, aja jag överlever väl med stort F som slutbetyg ;).
2 vanliga skoldagar kvar och sen lov! På tis, tors, fre dag är vi ute och grejar! På tisdag och fredag är vi ute i stallet och grejar och på torsdag kör vi traktor och något till ;).
Amadeus får bli med till by, weee! Blir att träna på banan utan massa folk och även hoppa själv utan vuxen! Underbart! Dock får jag tvätta benen noga varje dag! Då det är lerigt där dom kommer stå !

Kollade på grymt snygga ponnysar förut på tävlingen, fast ibland såg de hemskt ut när dom drog i munnen och få fram dom samtidigt!

Amadeus idag

Jag red aldrig idag, utan typ gjorde något träning i hagen.
Först longera jag, vilket Amadeus tyckte var JÄTTE kul och for upp i luften och hoppade runt! Dock tyckte jag det var lite hemsk, eller vad man kan säga.

Där jag longera (skulle ha gjort det endast i skritt!) var det en liten backe och var inte meningen att han skulle få spel. Så han ramla ju nästan eftersom det var på gräs oxå. Han kunde även vrickat sig när han for runt där.

Han stoppade upp efter 3 varv ungefär ;). Oskadd!!
Sen så skulle jag driva på honom lite, och då var han på väg och ställa sig och hållde på ! Tror han tyckte det var kul!

Sen så tränade jag in för stunden att han ska backa när jag går mot honom typ. Försökte med att jag oxå skulle backa, men Amadeus tyckte de var onödigt och bet efter mig ist, han ville ha gooodis! (han bet inte efter mig, han skulle aldrig bita mig hårt, han släpper när han fattar att det är mitt finger han har i munnen)

Men ska fortsätta träna på det imorgon! Även rida skulle ja tro!

Min lilla plutt var duktig idag, förutom nör han tiggade efter godis x). Nästa gång inte godis i fickan utan som beröm får han av rösten och klappar på halseb ;).

Ska bli skönt med helg! Ska verkligen sova ut!
Usch va mycket text det blev! Aja, ni behöver ju inte läsa så ;)

...

Var ju tänkt att jag skulle vara hos mamma under helgen, men våran sån vattenpump har gått sönder och har därför inget vatten där nu x). Mamma sover hos Bosse, men när jag är hemma vill jag sova hemma lixom ;).
Så blir att vara hemma hos pappa och då missar jag Lilleruds festen, känns braaa! Haha även om jag skulle vilja bli med! Kommer nästa år igen, tar det då!

Så blir att stanna hos pappa under helgen, sov morgon på helgen som jag inte haft på 2 veckor! Räknar med helgen och veckan ! Gått upp 6 nästan varje dag i 2 veckor, det tar på krafterna spec med skola! Men sover ungefär 9 timmar ändå!
Under helgen blir det att städa åt kaninen igen (regnade så mycket och blåste storm härom dagen så hans "liggbur" ute är blöt)
Sen även städa stallet!
Lite planer för min helg! Snart även höstlov, och Amadeus mugg är så sjukt mycket bättre! Nästan borta på ena benet! Så ev blir han med hem på höstlovet!

Nej nu ska jag sova! Älskar att sova, därför lägger jag mig tidigt;) och för att slippa vara så otroligt trött!

Hemma hos pappa

Sitter hos pappa vid datorn. Har ätit här och nu snart eller om 1 timma ska jag dra vidare till stallet igen. Ska ta in alla hästar.. Jobbigt x)

Slipper iaf cykla tillbaka i mörkret. Denna vecka har jag haft jour typ varje morgon förutom en ;). På onsdag tog jag lite sov morgon och sov till åtta ungefär x)
Sen mån,tis,tors,fre har jag gått upp 05:45 och vart vid stallet typ 10 över 6 :) Så tidigt kommer dom ut när jag har jour, vill helst att dom ska stå ute som mycket som möjligt!
Sen har jag även tagit hand om Ebbas ena häst. Så mockat och fixat 2 boxar. Dock bara ridit en-min egen ;)

Så förstår inte hur i hela friden såna med 2 hästar får tid till allt. Om jag mockar på morgonen och rider sen på eftermiddagen blir jag först klar vid halv åtta. Fast jag försöker greja så mycket med Amadeus som möjligt.
Kommer nog inte skaffa en till häst innan Amadeus ska gå och bli gammal i hagen (på lösdrift!!). För jag skulle nog inte klara av att dela tiden med en annan häst än Amadeus x)!
Han ska ha all min tid! Även tiden jag inte har tid ;)


Fina tänder har min kossa :) (hade lite kul en gång under sommarlovat)

Drar till stallet

Åker till stallet nu i mörkret, varför jag åker så tidigt är för jag ska hinna mocka två boxar :). Hatar att mocka efter skolan!

Kan även tillägga att Amadeus var så fin att rida igår :D ! Visst jag hade hacket, men ändå ;)

Gårdagens ridpass

Om man ens kan kalla det ridning vet ja inte ;).
Hoppade upp barbacka och red runt själv inne i skogen på massa olika små stigar, Amadeus fick jobba i låg form hela tiden, klätttra lite grann, även där låååg form!
Fick lära mig en sak jag inte viste, härom dagen. Det var att alltid jobba hästen i låg form tills den satt tillräckligt med muskler för att sedan kunna jobba med ryggen och bakbenen i hög form.
En häst som jobbar i låg form jobbar med bakben och rygg.
Så när jag rider ut ska han alltid ha lpg form, även i galoppen! Där i galoppen missar jag en del, bara träna. Allt ska även gå i under tempo, då Amadeus hittar sin takt bättre ;).

Nej nu har jag biologi prov och har typ tränat jätte mycket- elllllller iiiiiinte :o hade totalt glömt bort de. Aja, får se hur de går.

Idag ska jag även rida ut med Josefin :D uppdaterar er ev ikväll ;)

Helgen går för fort

Jag tycker man borde få ha lite längre helg, iaf 3 dagar.

Var vid stallet imorse och släppte ut hästarna, det uppskattades att komma ut tidigt :)
Idag ska Amadeus ev longera eller nått, kanske bara ut och skritta. Eller vila, vi får se :).

Muggen blir varken bättre eller sämre, står still. Eller jag själv har inte vart så duktig med att smörja in! Inte bra!

Aja, får väl typ se hur detta går :)
Inte länge kvar till höstlov heller :D! Gött, har bara ett problem-vet inte vart jag ska ha Amadeus! Jag vill gärna ha i by, då det är rida bana där och man får hoppa själv (jag hade faktiskt tänkt att hoppa lite), men kanske kommer en dit före mig som ska ha boxplatsen. Annars får han väl stå kvar där han står nu :).


Stallet

I morse åkte jag och pappa till Lillerud och hämta cykel och jag bytte om innan jag drog till stallet och släppa ut alla hästar :).

Efter jag mockat och fixat så drog jag till Lillerud igen för att städa åt kaninen. Plockade lite grenar så den fick något gott att tugga på under dagen.
Efter jag var klar så kollade jag på alla andra kaniner som är på Lillerud och såg att ena var död :s. Hade något äckligt stort sår i huvudet och det hängde ut typ någon påse, kollade bara snabbt då jg stängde direkt jag såg såret. Skit äckligt var det! Sa till läraren och dom fixade det.
Åkte tillbaka t stallet och åt lite mat, sen kom Ebba så då tog vi in dom, borstade och grejade lite grann. Red barbacka till Lillerud för Ebba skulle gå med sin 5-åriga häst på asfalt.

Amadeus var alltså fjantigare än en 5-årig som inte sett så mycket i sitt liv x). Han ville absolut inte gå förbi dessa söta grisarna.
Vid ett tillfälle var Ebba tvungen att dra fram båda hästarna typ x) (hon gick bredvid sin häst).
Så snart igen ska jag till stallet igen och tvätta Amadeus mugg och sen ta in alla hästar :).

Ridit på skoltid

Red någon häst som heter Lipton, en vit liten gamling! Rikigt jobbig att rida då jag inte fatta hur jag skulle rida denna häst förutom dom 5 sista minuterna i trav. Han var faktiskt svår när man e van att en häst går på tygel nästan direkt ;). Men när jag väl kom på knepet så funka det super! Då blev han avslappnad och spände inte ryggen och sånt.

Amadeus fick ju vila då jag skulle in till karlstad och träffa eftersaknade Nathalie :D! Riktigt kul att få träffa denna tjej igen!!

Imrn har jag morgon juor då får jag lite sovmorgon och tänkt gå upp halv 7 och åka från pappa 7 :) Så släpper ut hästarna och fixar sen så åker jag till Lillerud och grejer med kaninen, ska städa åt lilla söta kaninen.
Sen vid elva åker jag tillbaka till stallet och väntar på Ebba så ska vi gå till Lillerud med hästarna, hon ska gå på med hennes stora häst på asfalt eller va de nu va och undrade om jag kunde bli med som sällskap :D



Du och jag föralltid♥

Drar t stallet

Nu drar jag till stallet :D! Lite tidigt, men vad gör man inte för dessa fyrbenta djuren ;). Sen så vill jag även ha lite tid t Amadeus då jag inte åker t honom mer efter skolan, tur att jag ser honom på lördag och typ blir en heldag i stallet, ska även städa åt kaninen på lillerud så det blir perfekt! Nej nu må jag dra!

Amadeus igår

Igår fick Amadeus bli lite longerad och jobbad från marken:). När jag longera så skulle jag typ utöka volten och springa bredvid och då drar Amadeus på som f*n och jag ramlar nästan men släppte före x) lite smått fail!

Eftersom jag ävrn jobbade från marken och försökte få honom till en hög nacke, vilket funkade super ;D! Bäst e min pålle asså ;). Longera och jobbade från marken i endast grimma och tyglar ;). Tvättade benen när jag kom hem, var så sjukt grusiga och hans mugg skulle behövas tvättas ;). Han blödde igen i muggen igår... Så idag tog jag idomin sommär sjukt fet och hoppas det håller muggen mjuk!

Han ska få ut och gå eller nåt idag, har ju möte om huset jag bor i eftersom det är så grisigt! Nej nu ska jag iväg och köra traktor ;D sen efter lunch ska jag klippa får ;)

Engelska

Nu snart börjar engelsklektion, vilket är ett renr helvete x) Idag efter skolan så ska jag äta lite middag och sen cykla vidare till stallet, idag ska jag även rida ;)

I måndags när jag red ut med Sofie och Josefin så efter vi lämnat dom så tänkte jag ta lite galopp och Amadeus hade tänkt det samma ;). Jag fatta galopp, kände att han var sjukt stark och var tvungen att hålla i tygel hela tiden och jag råka släppa efter i en millisekund och han drar på som aldrig förr och då var det första gången på hel a fem år jag inte fick stopp när jag ville, han skit i hur mycket jag drog i tygeln,
.. Dock fick jag stopp innan vägen ;). Var lite små kul faktiskt, då han aldrig gjort det tidigare ;) överskottenergi kanske bara ;). Hade hacket så jag drog inte sönder munnen för er som tror att jag red på bett ;). Nej nu börjar jag.

Skola snart

Nu har jag laddat ner bloggappen och hoppas på att jag kommer kunna uppdatera mer x). Eller om jag orkar. Nu börjar skolan snart så ska gå till klassrummet. Har även läxförhör som jag totalt glömt bort att träna på.. Får träna 10 min före eller nått ;). Sen har vi ju nitt favorit ämne-engelska efter lunch, jag hatar det så sjukt mycket och fattar noll. Nej nu må jäj dra te skolen ;)

Bara för att lixom ;)

Idag åkte vi t Giggs och mockade å grejade. Sen när vi kom hem plockade vi in kaninburen i transporten. Sen åt jag lite mat och sedan drog vi iväg mot Lillerud. Åkte inom öb och köpte glansspray, tvättmedel, sköljmedel och presening. Fixade buren i säkert en timma, men nu är den fixade och klar och kaninen borde trivas super! Ser inte sådär super trevligt ut me, har lite presening över hela burenstak (så det inte regnar in) och sen lite på sidan av så han har lite vindskydd ;). Amadeus mugg hade inte heller blivit lite sämre men inte mycket. Tvättade hans ben och torkade tort och smörjde på me linsalva, det som funkat bäst hittills! Får mer linsalva på tisdag så får snåla på den lilla burken jag har ;). Hoppas bara att han blir bättre med muggen! Så jag kommer åka dit tidigt och smörja igen och släppa även ut honom! Kan även tillägga att Amadeus har så mycket fett på kroppen, inte sånt onyttigt fett. Utan är väldigt fet i pälsen och därav kommenr inte regnet in till han hud- och det betyder inget täcke ute även om de regnar :D glaaaad.se. Eftersom jag hatar allt som har med täcke att göra typ.. Men eftersom han inte står på lösdrift och inte har ligghall så måste även han ha täcke på sig ute under vintern :/. Jag ska försöka ha så lite täcke som möjligt, men eftersom han inte har mat 24/7, ligghall så kommer de inte hålla när det börjar bli mellan 5-30 grader kallt! Ska iaf försöka ha honom utan täcke tills 10 minus grader, men får se hur han reagerar eller fryser. Han kommer få mycket mat, ca 13 kg hö/dag, då får han ca 6 kg på kvällen och ca 6 kg på morgonen (hästarna äter hö i hagen) sen 1 kg som middag då jag säkert ska rida eller nått :). Rörigt inlägg, men lämna datorn hemma så 2 veckor kommer de bli rörig inlägg utan direkt "lufthål". Nej nu ska jag dra mig, vart de vet jag inte ;).

Ridit Giggs

Idag red jag Giggs, han är ju så himla rolig att rida tycker jag ;)
När vi galoppera så gick han nästan ner i dikena och körde upp huvudet, vi galoppperade i en uppförsbacke och jag låg bakom och jag kunde inte stå upp för då hade jag fått en smäll i ansiktet ;). Jag gillar ju att rida lite knäppa hästar, eftersom min egen är som en dröm!
Skvatt gjorde han en gång och drog på lite grann, för det var en annan häst som drog på brevid oss :)

Imorgon när vi åker t Lillerud ska vi åka in ÖB och  köpa glansspray, den bästa enligt mej och kostar typ 79 kr och håller super länge! Sen ska vi även köpaen presening så det inte läcker in till kaninen.

Nu ska jag gå och duscha och sen plocka lite mer grejerna och förbereda till flytten imrn! Tror kaninen kommer trivas super, för nu kommer jag vara mer vi honom och sånt.

Lite planer för idag

Idag ska jag inte göra så mycket, typ greja med kanin buren. Sen vet jag inte om vi ska åka och greja med Giggs :)!  Det blir det säkert,  Finns väl inget mer att säga!

Imrn blir det ju att dra till  Lillerud och bosätta kaninen och dra sen vidare till Amadeus och typ longera eller tömköra. Och hoppas bara att inte Amadeus mugg blivit värre under helgen ;)

Sen ska jag även träna lite matte, har prov på torsdag och jag suger lixom på matte x)

Ridit Britesse

Idag red jag Britesse för första gången, vilket var superkul! Har sedan länge tillbaka viljat rida henne ;)

Hon är en helt klart min drömhäst! Så sjukt fin, underbar i hantering och gillar att gosa! Inte sådär jätte svår att rida, eller jo när hennes temprament kommer fram, annars hur mysig som helst! Henne vill ja ha som första stor häst, dock är hon redan för gammal x)

Men hur mysig som helst! :D!!!!!

Imrn blir det att packa saker för min söta kanin ska bli med till Lillerud :D! Egen bur fick jag även ta med mig eftersom han är för stor för burarna Lillerud lånar ut ;)!

På söndag hoppas jag att jag kommer till stallet tidigt, för ska tvätta Amadeus ben, torka benen, smörja och ev linda under natten ;/! Vet att jag hatar att linda, men Amadeus blir så sjukt tjock i bakbenen under natten pga. muggen och med lindor så blir han inte lika tjock! Han blir jämntjock som kotan ungefär ;/.

Hoppas bara han inte blivit värre under helgen, men Ebba skulle iaf smörja lite grann.

 
Älskade vän

Raderat en massa bilder!

Jag har flyttat över ca 8 gb på cd-skivor, sen har jag "bara" 40-45 gb bilder kvar -.-! Har raderat dubblett bilder m,m ;). Jag har nu suttit och gjort detta i snart 3 timmar x). Så har ska köpa mer cd-skivor och flytta över alla bilder och rensa datorn från allt typ, den är seg, stänger av internet 24/7 så den behöver nog bli lite rensad för att få bli full med bilder igen. haha!

Jag trodde ju att jag hade 18000 bilder, men hade visst 33000 bilder ;o! LIte smått sjukt, eller det stod det jag skulle flytta över alla filer samtidigt just bara för att se hur många bilder jag hade x).

Eftersom jag är hos mamma två hela dagar, så ser jag inte min älskade vän på 2 hela dagar! Han får helt enkelt stå och rötna bort i hagen i två dagar.

Men ska rida britesse ist :D! Jiho  va kul, sitta på en rikigt, eller egentligen riktig dressyr hääst!  Hon är ju efter Briar, fast lite tråkigt att hon står väldigt ofta och ägarn går miste om något stort inom denna dam, hon tror jag skulle bli rikigt duktig! Fast hon har ju sen ett temprament därefter, om hon inte vill längre så står hon bara på bakbenen typ.


Britesse är fuxen ;) Den svarta e Giggsemannen ;)

:)

Igår löslongera jag Amadeus i en av våra minsta hagar, en rund så passar perfekt! Han var med på mina noter och gjorde precis det jag ville :D!Gick jag lite längre bak så ökade han och om jag var vid hans bog så saktade han av!
Han böjde även på nacken stundtals :D! Det är ju verkligen bevis på att han jobbar rätt :D!
Galoppen bockade han i varje fattning typ, sötnöten :). Han var så rolig att se på x)


Idag så har jag vart i ko stallet, vilket var superkul! Klippte en ko, som gick bra! Eftersom de var första gången ja höll typ i en rakmaskin, kossan fick iaf inga ränder ;). Tvättade en kossa som var helt nerbajsad, man fick bajs överallt x) I ansiktet tex, myysigt!

Så nu sitter jag och väntar på gå och äta, sen blir det att åka samt t stallet och mocka, sen åter till skolan för äckligt utvecklingssamtal. Sen cykla tillbaka t stallet för att greja med Amadeus x).

 
 Britesse, Amadeus och Giggs :)

Blogga?

Jag kommer blogga lite då och då. Bara för att uppdatera lite som går. Sitter i stallet hos mamma, där hon har sin häst :). Hon är ute och rider och jag hör på när 2 barn klättrar i hö't ;D! Idag ska Amadeus få bli lite löslongerad, eller jag har läst lite om träning från marken och ska prova testa det några dagar nu, inte varje dag så han tröttnar men varannan dag ut och "markarbetsträning" från marken :). Ska bli kul och testa något annat, och se på hur de funkar. :D Heej dååå så länge, uppdatera er när jag får lust :). Eller sen, så skriver hur "träningen" gick, eller hur Amadeus uppförde sig;) haha!

Dag 14- Min favvo bild på mig och min häst

RSS 2.0