Bilderna

Går tydligen inte att ladda över några bilder, ni får bilderna en annan dag när det inte  krånglar ;)

Bilder kommer

Håller på att ladda över lite bilder jag tog idag, det gick ju inte så där jätte bra att ta kort när jag tömkörde så   jag filmade lite, men om jag ska va ärlig så orkar jag inte ladda över den på bloggen ;). Någon annan gång kanske :)
Tömkörde Amadeus idag, han var som vanligt fin! Dock måste jag hjälpa honom med bärigheten då han hänger en del i handen ;).
Sen tog jag ju kort på mig och min skönhet som ni ska få några av sen ;).(hatar mer än allt att ha bilder bara på mig själv, det måste va med en vän eller något djur)
Nu ska jag kolla lite tv, äta lite godis x). Sen ladda över lite bilder hit och sen soova upp tidigt imrn. Tar bussen 06:30 typ till stallet, har nämligen morgonjour... Fast det är ändå ganska okey, så då stannar jag i stallet några timmar och grejar och rider sen åker jag hem, är hemma några timmar och drar vidare till stalllet senare igen för att ta in dom. Då hoppas jag att pappa kan köra mig. Blir så mycket tid i bussen, tar över en timma från pappa in till stallet.

På väg!

Nu är jag på väg till stallet! Dock hatar jag och åka buss ..
Stannar ev i stallet till åtta, då pappa kan komma och hämta mig.
Amadeus tömkör jag i hagen eller på traktorplan, i grimma ;).
Då ska jag försöka ta lite kort och filma då jag har med ett stativ till kameran :D!

Om vädret tillåter (om dimma och moln försvinner) så ska jag försöka ta lite kort på mig och Amadeus :).

Ni får en bild jag tog igår när jag red, underbart väder!

Dagens ridpass

Vädret var underbart och såå varmt!
Red ut, gick först en bit då vi måste förbi grisar och känner jag min häst väl så går han inte förbi utan mig på marken x).

Red en ganska lång tur på ca 1 h på ryggen och ca 40 min att gå ;)
Amadeus var till en början som vanligt lite jobbig, men när vi vände efter vägen och jag försökt med massa övergångar från galopp till skritt och några framdelsvändningar så blev han så fin! Då kunde han tex från galopp ner till skritt med några få trav steg annars kan ta ca 10 meter i trav efter galoppen x).

Han blev iaf sjukt fin, nästan lika fin som igår och lika bärig!
Hans vänstra galopp är inte alls fyrtaktig längre! Underbart!
Amadeus blev lite svett, då vet jag att han fått jobbat lite ;). Dagens tur blev riktigt lyckad- underbara ponny<3

Imorgon ska vi ut igen eller kanske tömköra var faktiskt ett tag sen jag tömkörde :). Aja får se imorgon vad jag gör!

Gårdagens ridpass

Igår red jag på banan, hade 3delat bett.
Han kändes fin direkt jag tog i tyglarna och började jobba honom lite smått.
Eftersom han gick så lätt på tygel drog jag nästan direkt på med trav :). Han kändes fin där oxå, tuggade lite men inte så där farligt.
Fokus på var att få honom stadig på rakt spår vilket funka super bra! Fast han var riktigt hängig i tyglarna.


Sen blev det lite galopp, satt super bra i båda varven. Sen fick han skritta lite och sen trav igen med försök till skänkelvikningar, åt ena hållet funka det, men andra då drog han upp huvudet och sprang på..

Sen blev det lite galopp och trav över bommar, i galopp tyckte han det var lite jobbigt men han fick upp ryggen riktigt bra och sen blev han jätte lätt i handen!
Bröt av till trav och han fortsatte vara så lätt i handen!
Då prova jag göra lite mera skänkelvikningar och i båda varven funka ganska bra, lite för mkt tväring bara.. I det svåra hållet kämpade han emot lite grann men flyttade benen i kors.
Han blev som sagt va riktigt fin i slutet, underbart och ville inte sluta rida x). älskar när han blir så lätt i handen, då känns det som om vi skulle kunna göra nästan allt ;).

Känns som detta år kommer bli ett bra år<3

På tåget!

Sitter på tåget på väg till Karlstad, där ska jag vänta 30 min och sedan går bussen vidare till stallet :).
Om ridhuset är ledigt blir det ridhuset med bommar ;)

Amadeus idag!

Eftersom det verkar bli lite dåligt väder idag, så tänkte jag dra till ridhuset ifall det är ledigt och rida lite bommar där :).
Trav och galoppbommar skulle sitta fint!
Fast det beror på om ridhuset är ledigt ;).

Ridit en pigg Britesse!

Britesse var riktigt pigg idag, kul! Hon var så duktig, vi red ut en ganska lång tur :). Dock var det ganska kallt, vill tillbaka till Karlstad, varmare där ;). Haha nej då!

Åker tåg in till karlstad och sedan buss därifrån till stallet igen:).
Imorgon rider jag nog ut. Hoppas på fint väder!

Ni får tyvärr inga bilder, då jag inte orkar hämta kameran i bilen x).

Rida snygg häst!

Idag ska jag med mamma och rida Britesse ;).
Sen blir det  bara att slappa lite extra är hemma och ta lite kort, ska prova lite nya inställningar som jag läst på och se om korten blir bättre x)
Så kanske bjuder på lite kort senare ;).
Imorgon åker jag hem till pappa igen, även till min ursnygga ponny ;). Dock måste jag åka buss varje dag till stallet, vilket är mindre kul.
image description

Ååh vado jag vill!

Åka till göteborg horse show!
Får satsa på att åka nästa år!
Det bästa är nog att gå på mässan, se allt man vill köpa även om priset är överdrivet högt!
Även gå och köpa grejer, bära kassorna och packa upp dem hemma och prova på hästen!

Idag skritta jag ut på Amadeus med Ebba ! Även mockat ut 2 skottkärror ur hagen, ska försöka göra de varje dag under sportlovet ;). Mockat Amadeus box, fixat hö och vatten även tagit lite kort på honom ;).

Igår hände ngt som aldrig får hända igen- jag glömde att lägga in hö't till Amadeus så när han kom in fick han bara lite kraft och äpple..
Dom som tog in han såg inte att det inte låg mat i boxen :s fast mitt fel att inte lägga in.
Som tur är bor ju ändå tanten där så fick ringa henne och Amadeus fick sitt kvälls hö, lite senare än dom andra men bättre de än inget!
Kan tänka mig hur sur Amadeus måste ha vart x). Tanten berätta även att Amadeus talade om direkt hon öppnade dörren att han ville ha mat, deb stackaren ;).
Skulle aldrig klara av att ha såå otroligt dåligt samvete!

Dagens ridpass (långt inlägg)

Började med en framskrittning på ca 30 min, då det tar ett tag för oss att ta oss till Lillerud, sen fick vi vänta ett tag i ridhuset. Sitter inte på, onödigt för honom med mig på ryggen ;)

I skritten var han lite jobbig, fast inte alls så jobbig som han brukar :D! Sen kom traven och jag bara tänke WOW, han gick på tygel direkt, utan att ens tugga, gapa eller sticka ut tungan!

Efter ett tag travande under lättridning och jag fått upp nacken lite så blev det lite galopp. Först höger, funka super och fick även till en bra fattnig från trav. Han gick även hyfsat stadigt i form, fast liiite för fort bara x).
Sen bytte vi varv och körde på vänster direkt och fy fan, aldrig har han haft en så bra vänster på väldigt länge! Inte fyrtaktig eller huvudet uppe eller gapade :D! UNderbart!

Han var typ genomsvettig här och fick en liten skritt paus! Vilket Amadeus behövde, men han blev inte lat när han blev så svettig utan körde på som vanligt! Dock i skritt pausen så gick han sååå sakta, men det fick han, så han kunde ta det lite lungt :)

Sen blev det litet trav igen, på volt. Försökte få upp nacken ännu lite till, vilket funka perfekt. Fast blev lite starkt ist! Sen träna vi på framdelsvägningar, vilket inte funka alls. Amadeus kunde inte utan drog på, då var det den enda gången han gapade. Efter x antal ggr så satt den bättre än början! Sen blev det trav igen och skulle få upp nacken ännu lite till, vilket funka perfekt! Han var sååå fin :D!
Såklart var det bara några minuter och sen så skulle vi trava av!

Amadeus var nöjd, sleten och riktigt svettig! Jag var lika så ;)
Han var sååå underbar idag, helt klockren. Så ännu mer taggad till att ut och tävla även att träna! Så nu blir det lite mer ridhus! Då han inte gapade så mkt, då behöver jag inte heller skämmas x).
Hans bakben är mkt bättre med nu än vad dom varit förut. Gillar nu att kolla spegeln ;). Kan kanske va så att jag rider lite bättre oxå.


Vi ska tillbaka, vi kommer tillbaka!

Sitter och väntar på bussen!

Idag har jag typ bara vart i Amadeus stall. Det började ju med jour på morgonen, sen tillbaka till skolan för frukost och lektion, på lektion hade vi prov och fick sluta efter det. Så 40 min "lektion" har jag haft idag x).
Efter provet drog jag åter igen till stallet för att ge dom lunch. Var där ca 40 min, sen vidare tillbaka till skolan igen (vid 10) åt lunch vid elva och cyklade åter till stallet runt 15 över elva x).
Sen dess har jag vart i stallet till 18 ungefär ;). (red ju lektion emellan, mer detaljer om det senare när jag kommit hem till pappa)

Har även mockat ut 6 fulla skottkärror med skit, från hagen..
så full fart har de vart idag ;).

Världens bästa ponny<3

Amadeus var super fin idag! Inte något gapande och super fin i munnen!

Känner mig så taggad till börja träna igen !

Bilden är på vägen hem och han såg några farliga traktorer ;)

Dagens ridpass

Red ut och konditions träna lite. Var ju tänkt att Amadeus skulle bli genomsvettig, såklart blir han inte det... Fast tur ändå, att han har såpass bra päls ändå? ;)
Amadeus var ganska pigg idag, vilket var skojigt!
Eftersom det inte tog något på att konditionsträna så börja jag ist fatta massa galopper. Från galopp till halt sen till skritt och sedan vidare i galopp igen. Fattade varannan, och han fattade fel 2 gånger av måånga ggr :D! Galoppera typ 3 steg i samlad galopp och sedan halt. Fast det tog ju några meter innan han gjorde halt x).
Men han hade super fin vänster  galopp, vilket var super! Nästan lika fin som höger ;)
Sen var det massa vattenpölar överallt, så idag gick det inte att undvika att både trava ooch galoppera i dom ;). Som tur var att det var bara vatten och inte grusvatten ;)
Någon som jag alltid kommer älska<3

Sånt som måste köpas! Så jävla snyggt!

Täcket är det khaki grön och orange! Döör! Regntäcke och om man vill kan man ha brodyr!

Sen nosgrimman är ju bara att dö för, bred och utan sån man kan ha typ snokrem(?) i! Så snygg! Även benskydden måste jag ha, även om jag inte använder de, men jag ska ha dom ändå ;).
Och backontrack ryggvärmare för han har ju lite problem med den!

Amadeus schema v 7!

Måndag: rider ut, hoppas på alla gångarter! Mkt skänkelvikningar över vägen.

Tisdag: uteritt, alla gångarter! Hoppas på de! (underlaget bestämmer)

Onsdag: uteritt x) ev konditions träning (beror på underlaget)

Torsdag: skrittar ut, fokus då på lång och rund form!

Fedag: rider ev lektion ! :D

Lördag: Vila!

Söndag: hoppas på att kunna rida i ridhuset och ev hoppa lite :). Dock beror de på hur mkt folk m,m :).

Gammal bild!

Uteritt idag!

Idag ska Amadeus få gå ut och gå, då han behöver en vilodag :).
Var i morse och släppte ut hästarna, vilket dom gillade ;).

Så nu ska jag sätta på en fiiilm :D! Och äta såklart lite gooodis :).

Kul.se

Sitter på bussen nu med massa fulla folk, bussen var typ 30 min sen. Så satt i kylan i 40 min ungefär med huvudvärk! Trevligt trevligt!

Amadeus idag var till en början väldigt jobbig, sprang och gjorde inget jag ville.
Efter lite till skärpning från min sida så blev han genast mkt bättre! Dock är han som låst i vänstra sidan av munnen.
Mot slutet plockade jag fram en bom som han fick galoppera över, vilket han tyckte va jobbigt!

Körde mest på fyrkanten och volter bara för att få honom på tygel. Hans vänstra galopp var super fin, rund och stabil! Dock ibland blev det lite fyrtaktig. Provade förvänd i båda varven, höger galopp i vänstra varvet gick så fint! Klarade tex serpentin bågar :D
I vänster galopp i höger varv funka även bra. Dock lite fyrtaktig.
Det var inte direkt mening att de skulle bli förvänd men han fattade lixom fel galopp och då fick han kämpa lite mer ist ;).


Hos pappa :D

Sitter hos pappa nu, kollar på något dåligt program ;).
Hade mysigt med Amadeus idag, fina killen<3 Måste bara säga att han hade superfin vänstergalopp. Efter min korta långritt på ca 1 timme x). Så borstade jag honom, gixk ut i hagen och lekte lite ;). Fast försökte träna lite trick, och han kan en grej! Inte så stort men, fast oftast bara när jag har godis ;).

Sen hoppade jag upp i grimma, och grimskaft. Han svängde när jag ville å så. Sen hoppade jag av, ville testa och rida utan grimma... Vilket gick bra, men för att stoppa honom lockade jag med godis. Efter många halter så kunde han stoppa utan godis ;). Dock kunde han inte det direkt i traven, så där var jag tvungen att locka lite med godis.

Snart är vi ute igen<3

Just nu !

Fika paus :D

Långritt

På schemat idag! Såå fint väder ute!
Dock blev det knäckebröd som "fika", haha! Men de ska bli mys!

Men först blir det att åka till Färjestad och köra lite häst, sen blir de stallet!

Dåligt!

Med uppdatering! Orkade inte går ;).

Amadeus fick konditions träna lite, jag ville att han skulle bli genomsvettig, men nej, han blev bara liite svettig... Fast bra de ;).

Idag blir det en längre tur, eftersom jag har tiden så blir det en låångritt!
Ska försöka ta med lite smörgåsar så det blir myys ;).

Nej nu må ja gåå :D!

Staller

Sitter i stallet och har typ magknip, var tvungen att avsluta tömkörningen ;).
Fast höll på i 40 min så de var ändå dags för att sluta ;).
Amadeus var super fin, tömkörde i grimma. Traven är bäst i tömkörningen, då går han i form med hängade "tömmar" :).
Dock är det ganska svårt att springa efter honom då det är halt och lite sluttande backe :). Alltså inte så farligt med att trava nerför ;).

Nu står han med huvudet vid nacken på mig och han blir bara tyngre och tyngre ;).

Fel ordning på bilderna!

Såg visst att bilderna kom i fel ordning, men så börjar det nu nerifrån och upp ist för uppifrån och ner ;).

Dagens ridpass

Red ut barbacka på Amadeus i snön! Han var riktigt fin även idag! Gjorde hyfsat fina skänkekvikningar, kunde avgöra hur mkt han skulle tvära och så :). Öppna superfint i lätta varvet, påväg till öppna i det svåra :D! Det kommer säkert någon gång ;).
Galoppen var ganska bra i vänster- men den var rund men inte så bärig dock.
Högergaloppen såå mkt bättre, sen mot slutet fick han öka på fooort :D!

Lite rädd var han oxå (såklart) vi hoppade in i skogen, vände hemåt, blev rädd för häst bakom och drog iväg några meter men annars ok!

Här en en typiskt Amadeus vändning (han gapade så endast för att han skulle få vända, annars var hans mun stängd, så jag typ bara höll emot och han själv drar ner huvudet)

Bild 1; kollar innan vändning
Bild 2: vänder
Bild 3: påväg hemmåt så glatt!
(såna vändningar gör han än idag, även om bilderna är tagna för ett årsen, dock ser jag nu innan han vänder och har inte bett så är lättare att stoppa honom)

Alla hjärtans dag!

Dagen tillbringas heldag i stallet, först på Lillerud och sedan Amadeus ;).
Idag blir det att rida ut, har ju kommit någon cm meter snö så blir ännu bättre att kunna trava och galoppera på flera ställen ;). Blir mys<3
Blir helt kravlöst, ett enda krav jag ska ha är en rund galopp i vänster! Han kommer nog ha lite träningvärk idag, var ett tag sen han gick såpass "hårt" igår :).

Nästa gång jag rider i ridhuset blir lördagen , då ska jag ha lite bommar (om jag är själv), så han får tänka lite annat. Sen träna skänkelvikningar och öppna + massa tempoökningar :).

Tävling i hagfors, gick såå kasst, han var seg, vatten på banan, fick sår i munnen, fick ändå bra procent... Fick typ 62 el nått :o (bilden under alltså)

Fina killen

Red att i ridhuset idag, och var inte så farligt ändå ;). Vi var några stycken i ridhuset + träning :/.
Men jag överlevde.

Amadeus var som vanligt lite stretig och drog upp huvudet och sprang på i början, men även fåtalet han gick på tygel så var väldigt hängig.
Efter en stunds travade så släppte han efter och blev riktigt fin :D! Han har med sig bakbenen bättre än förut, det syns såå tydligt i spegeln ;).
Stundtals stack han ut tungan, då när jag var som lättast i handen x). Måste nog ha vart lite jobbigt.

Gjorde lite öppna vilket satt perfekt i det lättare varvet, i det svåra varvet gick det inte alls...
Även skänkelvikning, riktigt fin där oxå :D fast lite problem för att flytta sig för höger skänkel.
Galoppen i vänster funka bättre än vanligt, galoppera mest på volt, men gjorde lite på fyrkantspåret oxå men han sprang på vääldigt fort x). Här galoppera jag länge, just för han hade rund galopp så han fick kämpa lite ;).

Höger var han jätte fin i, så taggar verkligen till ev första start ;).

Hela flocken samlad för sovning i somras ;).

Klättring

Idag red jag ju ut barbacka, underbart!
Skrittade i skogen och där är det typ ett grusgrej som är såå brant ner, typ som ett hål, så ramla de stenar ner= Amadeus totalt livrädd, söt och RIKTIGT ståtlig blev han!
Sen så traska vi i skogen bara, ingen stig och låång och uppför backe i skogen, ingen stig att gå på ;).
Imorgon ska jag försöka tvinga mig till ridhuset! Måste ju typ träna? ;p

Nu ska jag kolla lite ponnyakuten och sedan sooova ;)

Ändrade planer!

Rider ut ist barbacka i det underbara vädret+ värme<3

Snart

Ska snart åka in till åmot för att ta tåget till Karlstad där pappa väntar så jag kan åka tillbaka till Lillerud.
Idag ska jag ju ta modet till att gå till ridhuset och rida där, jag hoppas verkligen att det inte är många som rider då.
Sen någon gång under veckan ska jag oxå, måste jag ta modet till att gå till ridhuset. Så jag kommer igång någon gång. Så Amadeus kommer igång, hoppas innerligt att Norra Mon har en liten träningstävling så vi kan åka på innan, då bestämmer jag nog mig om jag ska tävla :) Så hoppas :D!
Sen är det årsmöte till söndagen (19/2) och jag har jour och kan inte va med ;/
image description

Ridit Britesse

Red ut på Britesse idag, vilket gick bra!
Riktigt fin häst de där :D. Hon var riktigt pigg i galoppen och tog sats uppför en backe ;).

Imorgon ska jag ta mod till att gå till ridhuset för att rida lite där!

Längtar så mkt tills snön smälter så jag kan rida dressyr på traktor plan ist för ridhuset, eller så kan man rida på utebanan :).

Nu

Iväg nu och rida drömhästen i det strålande vädret!

Amadeus idag

Var ju tidigt i stallet idag, kom ut vid 06:45 och gick en promenad tills åtta x).
Hade bett ändå, bara för man måste tävla med det.
Han kämpade emot ett tag, men släppte efter när jag sagt till honom x antal ggr. Då kunde han även trava sakta och gå i form med hängade tyglar :D! Jag har nog världens godaste häst, för hur sur jag än blir  så är han oftast gulligt glad ;)
Sen hoppade vi på Lillerud hästarna, jag fick en häst vid namn Vaya x). Smått sur av sig, och försökte spraka en häst ocn en ryttare stod ivägen, tur träffade hon inte men det skvättte gött mkt grus på dom..
Hoppade, såklart studs, värsta som finns. Hatar de verkligen och det kunde inte gå sämre typ, men jag satt kvar och Vaya ställde upp även när jag ville helst få ett stopp ;).
Sen nästa gång vi ska ha ridning på fredagar så ska jag rida Amadeus på lektion, så jag får lite hjälp med honom ;). eller om jag får vill säga ;)

Amadeus idag!

Red ut med bett, först en runda i skritt med Josefin. Sen fortsatte jag själv, Amadeus blev genast mkt piggare och bara sprang på... Kollade på allt, så fick ingen kontakt.
Inte nöjd över mig själv, jag har slutat rida, jag kan inte rida längre... Så dags att börja träna för tränare igen.
Hoppade av en liten bit och jobbade från marken ist, vilket gick sååå mkt bättre. Då kunde han iaf gå med huvudet nere ist bland molnen ;).

Imorgon ska jag inte rida utan endast ut och gå ca 1 h, blir dock även trav. Då ska jag fortsätta med jobbet från marken, har bara lite beslutångest ifall jag ska ha grimma eller bett (?).
Tror de blir bett, då kan jag även kolla om han gapar å så.
Imorgon blir även en stressig dag.
Kan dra dagen imorgon

05:30 stiger jag upp drar t stallet
06:00 ska 3 hästar vara ute, och jag börjar mocka, fixa hö + vatten
06;30-45 så tar jag in Amadeus igen ( då han vart ute och ätit lite frukost)
07:00 går vi iväg
08:00 ska vi va tillbaka, gärna tidigare.
08:20 måste jag åka från stallet
08:30 skolan börjar
Sen lektion till 10:45 och drar till stallet igen för att ge hästarna middag
11:10 ska jag sitta i matsalen och äta.
11:45 börjar andra "lektionen", ska rida.
14:25 slutar jag och ska byta om
14:35 går bussen från Lillerud.

Sen åker jag hem och har de gött!
Nej nu måste ja sova, så jag ev orkar va vaken på lektion ..

Sötnöten!

Gick ut och gick med Amadeus ca 30 min, då gick vi rakt in i skogen, inte någon stig eller nått ;). Just för att han skulle lyfta lite extra på benen!
Han såg så glad ut när vi gick där :).

Sen så åkte jag tillbaka för att baka semlor :D! Gött blev de, fast så mäktigt.

Nu ligger jag på rummet och väntar på att torktumlaren ska bli klar + att jossa ska komma :). Sen ska jag lägga mig då jag ska upp kl 05:30 ...

Igår

Igår red jag ut på Amadeus, vilket gick rent åt skogen. Han gjorde inte de jag ville och då blev jag irriterad och allt blev pannkaka..

Idag hade jag morgon jour, så mockade och fixade stallet i morse, sen efter skolan ska jag dit en snabbis ca 1 h. Så borsta och ut och gå.
Sen vid 17:30 ska jag baka semlor med Martina :D!(fritiden som det kallas håller i det) Ska bli sååå göött!

Så Amadeus får vila idag, för orkade inte gå upp kl 05:00 bara för att rida. Då får han hellre stå x).

Imorgon rider jag ut igen, som alltid. Bara Amadeus munn blir lite bättre och tappar lite päls (så han orkar gå ett dressyrpass, och nej jag kommer inte raka honom, ist väntar jag) och får lite bättre kondition ska jag börja träna för tränare igen :D!


Amadeus igår

Tömkörde honom igår ist, vilket gick såå strålande bra!
Han var pigg och ville springa foooort :).
Men fick till honom riktigt fint i mellanåt och tömmarna hängde och han jobbade på super! Ååh han var så fiin min lille kille<3.
Dock bocka han lite då och då förstås, så söt! Fast då blir han drar han sig själv i munnen.. Då jag inte är med och hinner inte släppa efter i tömmarna x).
Men han gapade inte alls något (bara vid bockningarna, då jag även försökte bromsa upp honom).

Så helt klart nöjd med honom, gjorde tyvärr inget mer än att gå på volter. Då det var mörkt när jag började.

Hjälpte Ebba lasta sin stora pålle, vilket inte gick bra..

Nu ska jag dra tillbaka till Lilleruds skolastall och köra traktor... Tråkkigt!

Mer vild än tam

Var Amadeus idag, hade ju tänkt att tömköra, vilket gick inte! Tömkörde även med bett.
Han var mer i luften än på marken, stegra, bocka, luftsprång allt de där x). Pigg ponny var det där iaf x). Så det funka inte så bra med tömkörning idag.
Sen gick jag in, satt på sadeln och red ut, hann en liten bit innan han tydligen blev rädd för något och galopperar så fort hem på stenhårt underlag...

Så gick in igen för att byta till hacket och sen kom vi iväg x).
Han var piigg även när jag red, men skötte sig perfekt! Även om han bara ville ha huvudet hööögt ;). Blev en hel del galopp bara för att få honom trött, vilket han blev i slutet. Då traska han inte så fort som i början :).
Hans båda galopper var super fina! :D

Så nu ska jag kolla lite film och gå fixa mig lite mat :).

Lite bilder från igår

(på bilden så ser det ut att han är pälsfri på vissa ställen, men så är det inte, utan det är solen som gör det)

Kanske :D!

Jag vet inte vad connemara riks är riktigt, om det är för alla åldrar eller bara för unghästar!
(tror dock att de e för alla åldrar, men inte är inte säker)
Kollade upp på internet igår, nu har dom satt datum. Om det är så som jag hoppas på så är det tävling i alla grenar.
Fälttävlan, dressyr och hoppning och utställning.

Om det är så att det är för alla connemaraor i hela sverige , så åker jag, mamma och Amadeus ner till Norrköping den 27-29 juli !

Nu är det bara att börja träna, så han är riktigt fiin till det isf ;). Om det nu stämmer :)!

Annars vill jag gärna va med i connemara SM! Det går inte i så höga klasser, förra året i dressyr så gick sm klassen i La:1 :)
Något av dessa är mina mål!

Sorry ;).

Har uppdaterat dåligt, men orkar inte x).
Var i stallet förut vid Giggs, skulle ta fina kort, vilket det blev oxå :).
Hoppade upp lite barbacka oxå, bara för att lixom x). Lite kul, han har inte blivit riden barbacka på ungefär 3 år.
Dock vet vi inte om han blivit riden barbacka någonsin, men dom senaste 3 åren vet vi att han inte blivit de iaf ;)

Hans trav, är som tölt? Den är inte skumpig för 5 öre! Man sitter helt still!
Red lite på "åkern", red i termobyxor vilket gjorde så det var såå halt att sitta på ryggen x). Så vågade inte galopperade, då han dansar mer på tvären än att gå framåt x). Så barbacka i termobyxor skulle jag nog ramlat av, då jag inte hade fäste x).

Amadeud vila idag, se om han är riktigt pigg imrn, kan ju alltid hoppas ;).

Hos mamma äntligen

Ska snart åka till mammas stall och ta in deras hästar :).

Red ju på morgonen, Amadeus var seg till en början (som alltid) efter jag travat en bit så vänder det och han blir pigg.
Han var sååååååå himla fin idag, hans vänstra galopp var att dö för ;). Han kunde ha rund och samlad :D!
Sen gjorde han super fin öppna i det lättare varvet, svåra varvet funka liiite grann bara.
Hans högra var lika fin, fattningarna tog han mer än perfekt!
Ååh blir så glad på honom! Han är riktigt fin nu, så underbart!
Ska rida med bett på söndag igen, får se hur han är i munnen då!
Så taggad på att tävla nu!

Pigg ponny

Red ut med Hanna idag, Amadeus var riktigt pigg idag igen :D!
Han var även såå sjukt fin, även om han var lite stark ;). Vänster galoppen var sååå mkt bättre idag! Höger var såå fin den oxå.
Sen på vägen hem så travade vi en sista bit, och Amadeus blir typ knäpp? Han skull inte gå rakt, utan bara gå på tvären, när jag bad honom att gå rakt så for han upp i luften x). Han typ galoppera på stället å hade sig x)!
Första tanken var förstås att han kanske hade ont, men efter vi skrittat ett tag så skulla jag prova trava igen vilket funka perfekt, gjorde även öppna då för att verkligen se om han skulle gå på tvären då oxå - men de gjorde han inte ;).
Så han fick bara för sig något den stunden ;).

Imrn upp tidigt för att åka t stallet, mocka, rida, fixa hö och vatten innan skolan :). Detta ska hinnas på 2 timmar :o! Då går de fort, kommer dock få lite dåligt samvete att jag inte kommer borsta Amadeus så mkt..

Så nu ska jag soooova ;)!

Älskar bilden, den är så underbar typ!

Såå fin kille

Amadeus var sååå fin idag! Red ut idag med bett! Ibörjan var han lite jobbig i munnen och stack ut tungan 2 ggr. Men sen lugnade han sig med munnen och höll den stängd hela tiden förutom när han sprang iväg från mig ;).
Han var riktigt pigg igen ;) Fann ett perfekt galopp / trav sträcka som var lång!
Fick till en riktigt fin mellantrav, sån när dom har typ raka ben (?) sån snygg mellantrav iaf. Sån trav har jag endast fått till en gång tidigare under åren jag haft honom ;). Det kändes som om han flög :D!
Sen traven var även såå fin, lugn, stilla med munnen, men lite för pigg x). Så i slutet fick han gå lite mer samlad så jag visste att han lydde mig, vilket han gjorde perfekt! Lite skänkelvikningar vilket funka åt ena hållet, andra hållet så sprang han på bara. Öppna i det lättare varvet satt perfekt det med! Försökte i det svåra, men blev pannkaka.
Vänster galoppen- Dålig, fast fick till fiina fattningar :D! Höll sig rund 2-5 galoppsteg och blev fyrtaktig, avsaktningarna blir då inte fina, vilket jag hatar!
Höger galoppen- Satt som en smäck idag! Tog så samlad galopp för en lite uppförsbacke, sånt han kunde när han var vältränad ;). Men orkade tyvärr inte länge! Sen fattningar satt som en smäck här oxå!
Sen efter vi ridit vår runda så tog vi oss en tur i skogen, så han fick klättra lite :D!
Gjorde öppna från marken sen i det svåra varvet vilket satt perfekt :D!
Min lilla kille var sååå duktig idag! Jag är såklart mest nöjd med munnen - då det är det vi haft problem med... Så tävlings chanser finns för mig 2012 :D!
Så fint när man sitter för rakt i ryggen ? Måste säga, visst jag är tjock men på kortet hjälper tröjan till oxå ;)
Som  tur är,  är Amadeus fiiiin<3

Pigg

Är riktigt trött och vill bara soova ;). Men till helgen ska jag sova, förhoppningsvis länge ;)!

Idag ska Amadeus få gå på bett igen, men helosan i mungiporna x)!
Nu ska jag typ gå till lektion- tagga matte -.-

RSS 2.0