Dagen + bilder

Hörde att det var åska påväg, jag och Nathalie låg ute och sola första smällen, dock var det vääääldigt långt bort :)
När solen hade gått i moln gick vi in och gjorde inte så mycket. Jag satte ute med Ipaden och Nathalie inne med min dator ;) Social ? Jag vet x) HAHA!
Efter en timme ungefär så smäll det så jädrans högt så hela jag skakade typ  ;o! Fick juu panik, för det var en smäll som jag aldrig hört förut och var inte beredd heller! Då var det visst att det var en såndan smäll när det slår ner, så det slog ner vääldigt nära oss! ;o! Aldrig vart med om det förut!

Mamma åkte till stallet och jag och NAthalie blev med, i spöregnet gick jag ut i hagen och hälsade på Amadeus! Dom var stressade och skvatt väldigt lätt. Blöt som f*n blev jag men JAG var bara TVUNGEN att hälsa på honom :)

Amadeus fick stå idag :)










Ska nu kolla på Dexter, Höres :D!

Dagens planer

Åker till stallet vid 13, hälsar lite på Amadeus :). Åker vidare med Amanda (hon som bor vid stallet) och badar. Tar väl ca 45-60 min :o. Efter vi badat och sånt så åker vi hem igen tar ju lika länge, sen blir det att ut och gå med Amadeus ;). Sen när jag kommer hem ska jag lägga ut bilderna Nathalie tog på mig och Amadeus ;). Blir inte mer uppdatering förens sent ikväll skulle jag tro :). Kolla in då ;)

Orkar inte

Har skrivit en del text och så slutar internet fungera och stänger ner.. Så orkar inte skriva mer idag, tog en del bilder idag som ni får imrn! 

Eftersom Nathalie är här så vill jag inte sitta och skriva heller ;)

Förlåt

Förlåt att jag inte uppdaterade igår, men jag var i stallet till halv 7, sen åkte jag och mötte Nathalie. Hon sov hos mig inatt :). Efter hon hade kommi lagade jag mat och åt sen, efter jag ätit mådde jag skit dåligt... Mådde illa i 1,5 timma och sen spydde jag ;o. Då blev det sängen tidigt x). Mår bättre nu idag, men mår liite illa fortfarande... Ska väl nu snart gå upp och äta frukost, sen bkir det att åka till stallet ;). Då ska Nahalie få bli med och ta kort ;). Hihi :D Höres förmodligen ikväll då ;)

Dagens planer

Idag ska jag cykla till stallet, ut och gå med Amadeus ca 60 min. Ta massa kort :D! Så förmodligen blir det en heldag i stallet, när jag väl kommit hem ska jag försöka städa lite x) Om jag nu orkar :D!

Snart börjar skolhelvetet igen då ;@!!!! Känns så jäkla hemskt...

Sista inlägget idag, det lovar jag ;)

HAHA, jag som sa att jag inte skulle uppdatera så mycket x)! Men jag har haft tråkigt, så bara för att ha något att göra så skriver jag på bloggen ;)

Försökte ta massa fina bilder på Amadeus förut, men det enda han tänkte på var GRÄS! Han hade ju inte ätit på över 2 timmar, då är det kris ;O





Och dagens failbild när jag ville ta fina kort, men Amadeus tyckte de var jätte tråkigt och gick iväg med mig ist x)


Tråkigt

Sitter hos Siri, där sitter jag på en gräsmatta i skuggan, ganska skönt. Mamma och några till är ute och rider bara för att känna av hästarna, eftersom Giggs är oftast mer vild än tam på nya ställen x). Fast detta verka han gilla, han har skrikit några gånger, men är inte alls så stressad som han brukar-SKÖNT ;D. När vi skulle åka ville han inte på transporten, inte lika lätt med häst som med ponny som oftast går att muta in med mat ;). Giggs sparka en del och gnäggade en del, när vi åkte transport alltså. Då va han stressad. Jag fick även veta idag att det ska finnas en badplats där vi kan bada med hästarna :D! Direkt jag får ställe lite krav och bara rida på som vanligt så ska jag dit och bada ;)! Älskar verkligen att bada med häst ;). Det är ju ganska långt bort :).

Påväg hem

Han hade lite i ryggen och frambene :) Så vi ska dit igen om ca 5-6 veckor. Han blev jätte trött, han hängde med huvudet låångt ner x) Sen fick han en nål nere vid hoven, och det gjorde typ att energin höjdes och då blev han som vanligt igen. När han blir uttråkad så börjar han nafsa och greja, det roligaste av allt var ju att han skulle ha nålen i ca 20 min :o haha! Så blir vila för honom i några dagar :). För väl se om jag uppdaterar mer idag :p Ska flytta Giggs på något ställe i hallebol (stav), för mamma ska på något damridläger i 3 dagar ;) då blir jag ensam i 3 dagar :).

Gårdagens ridpass

Eftersom det var såå sjukt varmt så red jag barfota i foppa tofflor :D Sen hade jag (såklart) glömt träns + hjälm + grimmai bilen, ibland är man för lyckad ;p Tur att man har en mamma som har en häst, så tog Giggs grimma, och mammas hjälm och red ut ;). Han funkade faktiskt jätte enkelt med endast grimma också :D ! Kände mig för fin när jag red ut idag då ;). Blev lite konditions träning, vi galoppera inte så länge då vägen var väldigt upp och ner ;). Amadeus blev genom svettig, skönt att veta att han får kämpa lite ;). Han va såå himla rolig att rida idag, han försökte inte vända hem utan gick på som vanligt :D. Mot slutet och den sista galoppen var han nog vääääldigt sleten, han orkade inte riktigt som i början ;). Tror att han hade liite smått mjölksyra i benen, men vi skritta såklart mycket efter varje galopp. Vi var ute i ca 2 timmar och 10 min ;). Haha sletsamt åt lille gubben de ;). Sista traven försökte jag att han skulle länga, för att strecha (stav) men det ville inte han. Han släpade verkligen benen i baken sista biten, jag hörde det ;). Så då hoppade jag av och ledde honom :D. Han sökte sig även neråt i bara grimma, gick inte alls på tvären, fast krävde ju inget annat än att han skulle gå i form x). Ååh var verkligen super glad efter denna ridtur, han var bara helt undetbar att rida. Om ca 6,5 timma ska jag upp igen och åka iväg till stallet :D. Höres efter, uppdaterar er i bilen påväg hem ;).

Nästa inköp



Min ryktlåda jag har nu har gått sönder i handtaget x) Har liite smått fullt nu ;P Så behöver en mycket större ;p

Dagens planer

Ska rida idag, blir att rida själv. Får väl se hur många gångervjag måste hoppa av, vet att jag måste nog hoppa av en gång, och vet även vart. Om jag hittar en bra väg, ed massa pinnar så kanske jag ska göra lite hinder ;D. Efter jag ridit så ska jag göra iordning mig, för då ska jag iväg och grilla med några kompisar! Kul !! Får se om jag uppdaterar mer idag, om det bli försent ikväll får ni vänta tills torsdag kväll. För imrn måste vi vara i Edane vid 9, helst liite före. Så måste upp tidigt x) Usch, va jobbigt. Men vad gör man inte för att få Amadeus genom kollad :)

:D!!!!!!

Super glad! Vi ska åka och kolla på en boxplats nästa vecka, 1 km från lillerud! :D Hoppas bara att det är bra, så han får sällskap och att det är bra hagar med gräs och stora. :D!

:D

Vi har nu fått tid till Amadeus för sitt återbesök :D! Kl 9:00 på torsdag morgon :D! Vilket är super bra för imrn så ska jag iväg och grilla med några kompisar :D!

Ska bli skönt att få honom kollad igen, och så kan vi visa henna såret i munnen om hon har någon idé vad det kan vara :)! Hon Mirja som hon heter, är verkligen super bra! Hon är sjukt trevlig och kan en hel del om hästar! Hon har även akademisk ridlektioner, ska prova rida för henne någon gång ;)


Lite smått äcklig bild när Amadeus njöt av att rulla sig i hagen ;)

Dagens ridpass

Red iväg bort mot Eva-Lenas sommar stuga! Jätte mysigt ställe, och shit vad kantareller det fanns på deras gård ;o! Fanns även badstrand, man kanske kunde bada där, men verka inte så jätte bra och jag skulle nog va tvungen att gå i före Amadeus x) ihihi!
Blev mest skritt idag, var ju vägen med massa vattenpölar :D! Så blev galopp där och galoppera i vattnet :D! Skit kul, dock gick det inte så bra då jag tappa stigbygeln så kunde inte hålla balansen och kunde då inte styra så bra x) men vi kom i vattnet iaf ;)  SKITA kul är det! :D

Nu blir det att inte göra ett skit :)!

Snart stallet ;)

Åker dit om en timma. Rider ut med mamma och Eva-Lena! Känner på mig att det blir väl en hel del busridning x) Så jag gjort typ hela sommaren, men eftersom jag förmodligen inte kommer tävla något mer i år så kan man flummrida ;). Jag flummrider ju inte hela tiden på passen, för jag vill inte att han ska slängtrava och sånt x) Sånt som sliter på frambenen försöker jag undvika ;). Efter det vet jag inte vad jag ska göra, sk iaf läsa alla artiklar om Norge, har ju missat en del ;o! Tycker det är så hemskt, kan inte förstå att det har hänt lixom. Det är mer som en film än verklighet.

En bra nyhet!

När jag var hos pappa så kolla jag på boxplatser, eftersom jag inte vill ha Amadeus där. Nu har vi fått svar och jag får kanske boxplatsen :D! Det hade dock vart en där och kollat, men inte vart så intresserad! Så hon skulle höra av sig om några dagar! Jag ska iaf dit och kolla om det uppfyller mina krav till stallplats ;)

Anledningen till varför jag inte vill stå på lillerud är att det är totalt för små hagar ;o! Sen måste han stå själv, eftersom jag måste köpa eget hö och vill inte då köpa åt någon heller.
Sen är det typ väldigt lite gräs på våren och Amadeus måste ha gräs så han vänjer av sig. Det som gör att jag inte alls vill stå där är ju att det är för små hagar, och att han inte får sällskap av någon annan.

Så hoppas att stallet är bra, men bra hagar m,m ! Men ska inte hoppas för mycket att det blir ledigt, finns ju även andra stall inärheten som också  hyr ut :) Om jag inte finner något i närheten för tex cykel eller liknade så måste jag flytta Amadeus iaf ;P Vill verkligen inte att han ska stå där x)

Dagens outfit



Sadel: Waldhausen
Schabrak: Jacson
Träns- lyckås
Remont: Hansbo
Stigbyglar: Globus

Ridbyxor: Moutain Horse
Stövlar: Horsehead (tror jag)
Tröja: Klubb tröjan
Hjälm: John Whitaker, egen blingad ;D
Handskar: Roeckl

Min allra första "dagens outfit" :D hihi!

Dagens ridpass

Red fram på långa tyglar i ungefär 5-10 min och kortade upp tyglarna, han kändes fin i skritten och tuggade inte alls! En bra början iaf.
Efter jag skrittat lite provade jag i trav, han tuggade lite grann men inte så farligt. Till en början red jag runt och visste inte direkt vad jag gjorde, bara red runt utan massa krav! Men det var ju 2 andra som red samtidigt och jag kan helt enkelt inte fokusera när jag rider med flera... När jag skulle ta lite galopp bytte jag till hacket, eftersom Amadeus blir lite stark i galoppen så ville jag ha hacket, direkt jag satte på hacket och jag hade hoppat upp gick han på tvären. Fick till några galopp fattningar från halt, och galopperade över bommar i båda varven, i höger kom vi nästan alltid rätt men i vänster kom vi nästan alltid fel.

 Efter jag togit lite galopp så bytte jag tillbaka till bett, för det gick inte att rida på hacket utan han körde in i väggen...

Med bettet tog jag lite mer krävande, ville att han skulle jobba med baken, att han skulle verkligen ta upp benen och fram. När jag ställde dom kraven streta han emot ganska mycket, drog upp huvudet och lite andra grejer. Eftersom han streta emot, höll jag tillbaka och det blev inte bra. Eftersom han streta så mycket+ tuggade fick han ju sår igen.........

Vet inte hur jag ska göra, (vi ska till veterinären, vet inte när dock, men  vi ska dit) han kan inte ridas med bett, han går på tvären med hacket. Något är ju fel? :(
Liite smått jobbigt när jag vill träna dressyr, och kan inte..
Får väl rida på hacket (har ju inget annat val), får endast rida ut, skogsrida inte ställa några krav. Så får jag göra tills vi har vart hos veterinären.

Denna vecka ska vi till Edane och kolla igenom honom (:! Sen fattas endast veterinären.

Mycket text, men vill säga att jag är inte hård i handen!
Är iaf supernöjd annars, fick igång honom jätta bra! HAn gick bättre idag än han har gjort på flera veckor :D! Super duper nöjd med min älskling♥
 




Dagens ridpass

Idag skrittade jag ut barbacka med mamma och Helen. Trava liite grann, och han kändes såå underbart fin att rida! Ska bli skönt att rida på bana imorgon, hoppas på fint väder så jag kan rida ute och då blir bilderna mycket finare! Mamma får stanna kvar och ta kort. Jag ska först rida på bett och se hur han känns och byter efter ett tag till hacket ;). Höres imorgon ;D

Dagens planer ;)

Idag ska jag rida ut, luften är svalare idag ;) Så hoppas på en piggare häst ;) Fast det beror på hur han är när jag borsta och så ;). Om han ser väldigt trött ut så får det bli en promenad. Tills jag ska till stallet ska jag typ titta på internet hur det går för Norge, kollar på aftonbladet 24/7 ungefär ;/ Sååå sjukt!! På måndag äntligen ska jag iväg och träna dressyr ;D Ska ha med både hacket och bett, så jag kan byta efter ett tag! Vill inte köra med bett ett helt pass ännu. ;) Höres ikväll ;)

Dagens ridpass och lite till ;)

Red ut vid 13 ungefär, Amadeus kändes inte som sig själv, han var verkligen trött i hela kroppen. Kanske var pga luften? Tror faktiskt det, var ju skit varmt och ingen bra luft. Efter ett litet tag när vi traskat ett tag i skogen så blev det lite mer fart på hästarna ;). Hade tänkt att ta en lugn skritt tur, men så såg vi vädret på andra sidan sjön och det såg inte så trevligt ut och då blev det full galopp på en sträcka, shit va fort de gick! Försökte ta Giggs men som alla vet är det ju omöjligt att slå honom x)!
Sen blev det lite lugn trav och sen skritt resten hem, och vi hade ganska tur ändå för det blev inget oväder!

Imorgon ska Amadeus få en vila kanske, beror lite på vädret. Om det är varmt och fuktigt så får han nog en vilo dag. Dock ska vi nog ut och gå, så han får iaf  röra på sig! ;)

Slänger iväg en tanke till alla i Norge, helt jävla sjukt!

God morgon

Inatt kom ett litet åskväder in, det höll inte på jätte länge men small ganska rejält. Jag hatar åska och blir jätte nervös när jag tänker på hästarna som står ute ;o. Tur höll det ju på så jätte länge, också hade jag kattera i mitt rum ;p haha. Idag blir det att rida vid 12, åka ut och plocka kantarellet! ;D Jag älskar att vara ute och gå och plocka dom, så mysigt! På måndag drar jag upp till norra mon och tränar dressyr, kan bara på måndag för någon dag efter så ska vi tillbaka med Amadeus till Edane på återbesök ;). vi vet alltså inte när vi ska dit, mamma ska ringa på måndag och då får vi reda på vilken dag vi kan komma ner, på helgen kan jag inte heller komma ner för då är mamma på ridläger ;p ridläger för gammla skogsmullare typ ;)

Dagens ridpass

Red till en vändplan idag, en jätte bra för att konditions träna! Är ett antal rejäla branta backar! Idag blev det mest trav i uppförsbackarna, jobbigt för Giggs och Amadeus de! Försökte ta en liten monté tävling, men mamma var inte lika sugen ); Dock skulle ju Giggs vinna, men liiite kul ändå ;). När  vi kom till vändplanen och skulle vända så tog vi en liten galopp uppförs en brant+ lång backe!
Mamma släppte Giggs lite och Amadeus fick fart då :D! Det roliga var att Giggs sprang inte så han tog i, såklart han tog i men han kan springa såå sjukt mycket fortare, och Amadeus sprang om det vore liv eller död x) Nej, men nästan!

Var skönt att sitta på hästryggen igen x) Saknar verkligen att sitta på hans rygg efter bara en dag! Han är världens bästa ponny<3

Hejsan svejsan

Gick upp 07;00 och efter en halv timma åkte jag till karlstad ridklubb och väntade på Sofie där i ca 5-10 min. Blev en rolig och kul tävlingsdag! Saknar bara själv att vara ute ;/. Så nu sitter jag i soffan och ska vänta att mamma ska komma hem sä vi kan åka rida ;D!! Idag blir det nog lite lugnare tur, skönt för hästarna det!

Vad jag och mamma har planerat

Jag och mamma har nämligen planerat att nästa år ska på utställning med Amadeus! Det är connemara sällskapet som har utsällning, och det är även hopptävling och dressyr tävling. Det var så iaf iår, att det var dressyrtävling och hopptävling.

dock är det ett helt år kvar, det var tänkt att vi skullle vara med iår men vi visste hur vi hittade connemara sällsakapets utsällningar :)! Nu vet jag hur man söker iaf och nästa år ska vi på utställning!
Det är alltså flera olika åldrar som kan vara med, från 1 och vidare upp ;) Dock tävlar inte alla mot varandra, det är ju olika klasser för åldrarna.

Hade ju vart konstigt om en häst som är 15 år som får tävla mot en som är 3 år ;p man vet ju på ett ungefär vilken som vinner :)


Han är ju som sagt va väldigt snygg!

När han var mindre så vann han över både hingstar och valacker :D!

HAHA längtar redan nu jag ;)

Kommit hem

Vi var ute i 2 timmar och gick å gick å gick. Vi fann lite kantareller iaf! Så ska bli gott att äta dom sen ;) ahhaha!

Snart ska vi äta ! Har inget mer att säga idag, kommer ändå bara sitta inne typ ;P! Så blir inte mer uppdatering idag för jag har ändå inget att skriva om.

Ska bli kul och komma iväg på tävling igen! Dock ska inte jag tävla, men det är super kul att bara vara på tävling! Hoppning är ju inte min grej, det är mycket roligare att kolla på ;)! Längtar såklart tills jag och Amadeus kan starta igen!

Hemma karlstad ;)

Nu har vi sett nyss klart på en jätte bra + rolig film! Ska kolla lite bloggar innan jag lägger mig ;).

Hiss!

Jag vill hissa stövelsträckare! Tycker dom är bättre än uppblåsta, för dessa gör verkligen att stövlen är rak! Så om man vill vara extra rädd om sina stövlar rekommenderar jag dessa!

Dagens ridpass

Red med mamma idag. Vi red över 61;an där det är 2 filigväg (när man kan köra brevid 2 i rad utan att behöva kråcka med mötande ;))
Så då red vi ner i skogen och hade skojj x)! Var massa vattenpölar och stora :D! Vi skritta igenom dom, och trava och det klara han, men om han skulle trava skulle Giggs vara före. Jätte fin väg, men tråkigt bara att regnet förstört vägen så kunde inte galoppera uppför en jätte barnt backe, utan blev trav ;). När vi var uppe på toppen igen blev det galopp och vi galoppera i alla vatten pölar! Jag fick vatten i ansiktet ;p. Längsta vatten pölen var så det räckte med 3 stora rejäla galoppsprång! Var minst 10 stora pölar som vi galoppera igenom! Var så sjukt kul!
Sen sista biten var det ett träd som vi hoppa över!

Riktig rolig ridtur idag!

Nu om en  halv timma så åker jag hem till pappa!


Min ur snygga ponny!

God morgon

God morgon på er. Planerna idag är ju att rida ut med mamma, då blir det verkligen flumridning ;). Eftersom mammas häst Giggs går såå mycket fortare än Amadeus då kan inte jag hålla på att köra lite dressyr x) Haha! Jag kan ju, men då hamnar Vi så långt bak ;) Efter jag vart i stallet åker jag hem t karlstad och är där tills på fredag ;).

Onödig körning

Vi var ju nere i arvika och skulle vacc Amadeus, men tydilgrn behövde vi inte vacc förens nästa år ;o Så lite onödigt att lasta och köra ner till Arvika och vända ;p Imorgon slka jag upp tidigt, ska vara i stallet vid elva och rida, vid 2 åker jag till Karlstad och stannar tills fredagen, på fredagen blir det att hänga med Sofie på tävling. För att slippa gå upp tidigt så sover jag i karlstad ;D haha ! latmask ja vet ;p

Onödig körning

Vi var ju nere i arvika och skulle vacc Amadeus, men tydilgrn behövde vi inte vacc förens nästa år ;o Så lite onödigt att lasta och köra ner till Arvika och vända ;p Imorgon slka jag upp tidigt, ska vara i stallet vid elva och rida, vid 2 åker jag till Karlstad och stannar tills fredagen, på fredagen blir det att hänga med Sofie på tävling. För att slippa gå upp tidigt så sover jag i karlstad ;D haha ! latmask ja vet ;p

Dagens ridpass

Var meningen att jag skulle skynda mig att borsta idag, men Amadeus hade helt andra tankar. Han var väldigt lortig och det var tjockt lager med gegga, mums! Efter 40 min red jag ut :D

Red ut barbacka, Amadeus kändes tjock och god att sitta på ;) tihi! Jag hade med den lilla extra kameran och tog lite kort där jag red, men bilderna får ni nån annan gång.
Jag red ut för att hjälpa mamma och leta efter kantareller, fast jag red mest och flumred ;)! Letade gjorde jag oxå, fast jag fann aldrig några... Hans vänstra galopp har blivit bättre faktiskt, känns mycket  rundare nu :D! Fast det kan ju endast vara tillfälligt. Traven var han fin, men direkt jag bad om lite extra gick han på tvären... Jag försökte med en lång och rund form ist och det funka.

När jag lämnade stallet så var en hund där, han älskar att valla hästarna x), så då var han ute när jag skulle såklart rida ut. Hästarna i hagen blev rädda för hunden och började springa, det gjorde ju såklart Amadeus med, Han hade världens trav, sån trav dom brukar få när dom blir rädda x) Skita skummigt var det att sitta på x) Sen blev det övergång till galopp och där bockade han lite oxå ;) Den gulleplutten!

sitter i bilen

Skriver om dagens ridpass senare ;). Jag sitter i bilen och är påväg ner till Arvika med Amadeus, han ska ju bki vacc. Ser ut att bli rikigt bus väder i åmot, ser liite sådär smått mörkt ut ;).

Dagens planer

Eftersom klockan är över tolv så kan jag ju skriva lite om dagens planer x) Bara för att ha något att skriva.

Jag kommer förmodligen sova till 12, äter frukost sen får mamma skjutsa mig t stallet, där tar jag in min guldklimp och borstar om honom och så sen rider jag ut en tur :D! Blir att rida ensam då mamma och någon mer skulle rida på kvällen.. Sen efter jag ridit ska vi ner t Arvika med Amadeus för han ska bli vacc. Då blir det en del vila för Amadeus, han ska förstås skrittas, hans mage blir för uppsvälld om han inte rör på sig ;). HAn får väl 2-3 skritt promenader sen kan jag väl sätta igång honom lite försiktigt :)!

Nej nu ska jag snart dra mig mot sängen!



Bilden är tagen och redigerad av; FKphoto.blogg.se (en från ridlägret, för er som undrar) ;D

Dagen ridpass

Red ut med mamma, Cajs-Marie och Karin ;). När vi kom till stallet var det jätte fint, men när vi precis lämnat gården blev det massa regn, blev en ganska lugn tur idag, en del trav och liite galopp. Ganska skönt ändå, kände lite på honom han kändes ganska bra, i skritt gick det bra att göra öppna, men i trav och öppna åt vänster så gick han på tvären och ner i dikena... Åt vänster satt öppnorna jätte bra! Vi red ner där jag bor ;). När vi jämt hade kommit så skulle Urban ta kort, och det blixtrade till, vi trodde ju att det var kameran men det var det inte ;o! strax efter kom en jävlit hård smäll, så det gick fort hem, trava och galoppera där det gick och skritta i nerförsbackarna. Lite läskigt med åska, fast det gick bra, tror även hästarna kände på sig, shit vilken fart alla fick när vi skulle trava eller galoppera ;) Giggs var nere i dikena, han var verkligen i dikena, han sprang iaf inte på vägen x). Amadeus fick världens trav, den vsr verkligen luftig och tog stora steg! Sån trav har jag aldrig fått till, tråkiga va att det var bara en trav sträcka, jag försökte igen när vi trava igen men det gick inte alls x). Någon dag nästa vecka måste jag till ridskolan och träna dressyr!! Hoppas ni förstår att när jag skriver från ipaden så kan jag inte göra massa luft hål, eller vad man nu kallar det ;). Jag vet inte varför men så äre och nu kanske ni förstår varför det inte blir så mycket "lufthål". Kan ju inte lägga upp bilder heller, så ni märker när jag sitter vid datorn eller ipaden ;)

Tre Starka Ord!

Jag älskar dej♥ 


Jag älskar dej♥

Jag älskar dej♥

Jag älskar dej♥

Jag älskar dej♥

Jag älskar dej♥

Jag  älskar dej♥

Jag älskar dej♥

Jag älskar dej♥

Jag älskar dej♥

Du kommer alltid ha störst plats i mitt hjärta ♥

Punkteringen ;)

Här stod vi då i ungefär 1,5 timma  ;) Jag satt i transporten med Amadeus hela tiden, han var helt underbar! Han stod still i transporten i 8,5 timma! Han höll inte på att spraka, bli orolig utan han stod still! Går verkligen inte få  tag i snällare ponny ♥ Visst han är otroligt respektlös, men när det gäller till att ställa upp till 110% så gör han det!










Och en hur söt bild som helst på min ögongodis ♥

Dagens planer

Idag ska jag vänta tills mamma kommer hem, sen åker vi till stallet och rider med Cajs-Mari, blir säkert en lång tur idag igen med massa galopp ;) som vanligt på våra ridturer, vi är såhär lite smått flummiga allihopa när det gäller att rida, det är ingen som kör dressyr här inte. Dock ska jag försöka bli bättre med att jobba med honom ute, men när jag rider på hacket så går han bara på tvären.... spec när jag kräver en hög form och bra bakbensaktivitet. Efter jag ridit så ska jag typ bara slappa och kolla på film! ;D

Dagen idag

Åkte till stallet vid 15 och tog in Amadeus i stallet och myste med honom och borstade. Red ut en timma senare och regnet bara ösade ner, men vad gör det? Jag rider iaf! Var jätte mysigt + blött att rida idag.
Red med bett idag då, men hade såklart hacket med mig iaf jag skulle vara tvungen att byta.

Jag satte upp, efter en liten stund så började känna lite på honom och han sökte sig neråt direkt :D!
Under hela ridturen log jag, han var så underbar att rida! Han var lite ostadig i formen, men var längesen han gick så bra med bett i munnen, han tuggade lite men han sprang inte med munnen öppen iaf! Vänster galoppen var även bättre idag, den var mer rund och finare men orkar inte hålla sig utan att bli lång. Högergalopppen är som en dröm just nu. Provade lite öppnor, det funkade bra, men vissa gånger puttade han ut bogen ;) 

Jag är verkligen super nöjd över Amadeus idag♥!

Jag och Amadeus måste börja om från 0, ska inte kräva allt för mycket!. Men eftersom han får sååå otroligt lätt sår i munnen, även om munnen vilat i 1 månad, så får jag se hur detta kommer gå i framtiden. (Detta är endast med bett, när jag rider på hacket kommer jag kräva mycket mer än med bett för tillfälligt) 

Mitt mål är ju att kunna tävla La;1 med godkänt resultat!
Aja, nu får tiden bestämma hur länge det kommer ta att komma ut på tävlingarna igen!


Älskade vän♥

Ändrade planer

Blir inget hoppning idag, för hela anläggningen var bokad.. Det blir ist dressyr träning ute i skogen, tänkte köra med bett idag, tycker egentligen inte om att rida dressyr på hacket, eftersom det är hävstångseffekt så trycker det i nacken och såklart börjer dom på nacken. Så helst vill jag köra dressyr på vanligt tränsbett, men han får ju så lätt sår ju nu för tillfälligt så jag har inget annat val.

Idag

Idag ska jag och min kära pålle iväg och hoppa lite grann ;D blir såklart en del dressyr ;), Nathalie ska med och ta kort ;D så det blir lite bilder ikväll, och jag orkar starta datorn ;).

Dagens ridpass

Idag red jag ju ut med mamma. Vi red i 2 timmar, här omkring kan man rida hur länge som helst, jätte många olika vägar. Var ju tänkt väldigt mycket dressyr inriktat, men Amadeus hade tänkt något helt annat. Amadeus hade tänkt att vara väldigt pigg och skulle bara vara lång och springa jätte fort heela tiden och inte lyssna på mig ett skit. Red med bett i början, men eftersom han var väldigt framåt, för framåt, så var jag tvungen att byta till hacket för att inte dra i munnen (jag hade hacket med mig när jag red ifall han skulle gapa väldigt mycket och bara springa iväg). idag gapade han nästan inget :D va glaad jag blir på min lilla pålle! Kan kanske tävla dressyr mer iår då ;j. Men jag var ju tvungen att byta för han var såå stark och ville inte lyssna på mig. Vi galoppera ganska mycket, och höger galoppen är jätte fin och rund, men vänster helt åt andra vägen ;(. Körde många ökningar och uppsamlingar och det funka sisodär, i vänster orkade han inte rikigt samla sig utan att bryta av, men i höger gick det bra! Men det blev inte så dressyr inriktat pass idag för Amadeus var totalt för pigg/stark och kunde knappt skritta på korta tyglar. Visst det är kul, men inte när det var planerat med dressyr ;). Han är ändå världens underbaraste ponnyn ! Finns ingen bättre i mina ögon! Imrn blir det ev hoppträna med Sofie, vet dock inte om det blir så mycket hoppning för mig, skulle vilja köra ett dressyr pass, men hoppa ska vi att göra ;D. Sen ska jag nog rida med bett i början och byta när jag ska börja hoppa ;). Hatar nämligen att dra i munnen, spec nu när han är så känslig i sin mun..

Dagens planer ;)

Idag ska jag nu först rida, ska bli väldigt dressyr inriktat pass, sen vi flyttat på bete (om man räknar bort den veckan på ridlägret) har han fått vara lång hela tiden och gjort lite dumma grejer, som typ slängtrav, fyrtaktig galopp m,m iiiiinte bra ! Ida ska han faktiskt få jobba ordentligt !! Efter jag ridit så ska jag duscha och fixa mig för sen drar jag och Nathalie ner på bio ;D så blir lååg uppdatering ;)

heejsan svejsan

Var med Nathalie förut! Vi hade myys med Harry Potter ;p. Imrn ska vi på bio i Arvika och kolla sista Harry Potter filmen :/ Tycker det är hemskt att det inte kommer någon mer film );. Efter jag åkt hem åkte vi och hälsade på Amadeus, hade ju knappt sett honom på 2 dagar ;o. Kan inte riktigt förstå hur han gör mig så överlycklig när jag träffar honom ;o. Tjock var så jag vet inte riktigt, hade jämt ätit totalt för mycket gräs och hans mage var som om den skulle sprängas vilken sekund som helst, så imrn blir det inte kul att heta Amadeus för då ska vi träna massa massa galopp och han ska jobba samtidigt och inte bli lång, han ska jobba hela passet och ska vara genomsvettig. Han måste verkligen få undan sin mage, och det hjälps med lite motion och så ska han få stå i en liten hage med lite gräs i en timma ungefär. För så uppsvullen han var idag har jag inte sett att han vart tidigare... Så imorgon ska han få slita ont ;p. Jag gör ju detta för hans mage ska vila och motioneras så det uppsvällda försvinner ett tag ;). Hörs mer imorgon :D

Hemma igen

Nu är jag äntligen hemma, och ska snart hoppa i duschen och åka vidare till Nathalie ;D. Det enda problemet är ju hur jag ska komma dit? Får väl typ gå eller något sånt ;p. Amadeus får alltså stå idag igen, det tror jag bara han tycker om ;p

Uppe med tuppen

haha nej x) Snart åker jag iaf till staller, blir en liten kort tur idag. På torsdag får han nog vila ;D Blir ju skit fint väder idag ju, eller hoppas det håller i sig ;D

dagens ridpass

Idag red jag ut med Helen och mamma ;). Amadeus kändes ovanligt fin, och sökte sig neråt direkt, men det blev inte så mycket jobb för oss ändå. Vi skritta mest idag, som var meningen. Har inte så mycket mer att säga ;). imrn ska jag ut och rida kl 08;30, liite tidigt. Blev inget skillingmark för mig, men imrn då åker jag dit igen ;) det är därför jag ska rida så tidigt. Amadeus går på högt gräs för tillfälligt och jag vill då helst att han ska gå varje dag för och slippa och äta sönder sig ;). Det bästa med högt gräs är att det inte är så näringsrikt, det är lika högt som Amadeus på vissa ställen, men då är det ju väldigt snålt med näring ;). Aja hörs på torsdag kväll ;)

Dagens ridpass

Red ut i ungefär 2,5 timma :D! Vi red först in på en smal stig och det fortsätte till en bro och sedan en grus väg, eller ja man kan väl lite blandat med gräs och grus ;)! SJukt fint var det att rida, tog även en låång galopp.
Red ut när solen var upp och kom hem när den var nere ;) En riktig solnedgångs ritt!

Imorgon ska jag och mamma rida ut en liten lung tur, Eva-Lena hänger kanske på :D! Då blir det nog att rida barbacka.

tråkigt.se

Sov länge idag, sov till 12. Direkt efterjag ätit så gick jag ut och gick med en hund i ungefär en timma ;). Jag ska ut och gå med en hund just för dagen, så ska snart ner igen. Det är synd bara att de e så sjukt varmt ;o! Jag ska rida med mamma och Eva-Lena, vi skulle kolla efter en ny väg i skogen ;) hoppas bara vi inte går vilse ;). Nej nu ska jag ner och gå ut med Spencer som hunden heter ;)

Go kväll

Sitter och lyssnar på what are words, älskar den låten så mycket!

Red ut idag, red i ungefär 1,5 timma. Där vi red var det jäättte mysigt, fin väg med massa galopp backar! Dock kan man ju bara skritta när man vänder hemåt (vägen slutade som en vändplan). Red ut alla 5 idag, jag, mamma, Karin, Kajsa och Eva-Lena ;P. Roligt när man kan rida ut så många.

Imrn ska jag, mamma och Eva-Lena rida ut en tur. På tisdag ska jag förmodligen rida med mamma, ska försöka få med henne på en rikigt långtur ;p. Vill se om man kan bada på ett visst ställe ;p

Nej, snart ska jag lägga mig.


Hej

Det blev inget med att åka t skillingmark, orkade inte vara borta ännu några dagar! Vill just nu endast vara hemma och stallet.
Så på tisdag åker jag t skillingmark i 2 dagar och sen åker jag hem igen ;).

Idag ska jag, mamma och Karin rida ut en sväng! Amadeus skulle nog gilla att komma ut med Giggs och Chimay ;P.

Amadeus gillade nog att få komma hem, för på lägret där nere drack han typ inget och åt heller inte mycket ;o ! Dom stod i en hage med jättte lite gräs, så Amadeus har fått totalt för lite mat + vatten denna vecka! Och det syns så sjukt mycket.. Så när han kom hem så det enda han tänkte på var GRÄS, usch tyckte verkligen synd om honom. Alla andra hästar fick ju extra mat under dagen som var, men det var hösilage dom fick och det får ju inte Amadeus äta. Så han fick stå på gräs när dom andra hästarna fick mat.

Dock dom 2 första dagarna visste jag inte att det var hösilage ;o! Var inga balar inne utan bara massa löst hösilage, som jag trodde va hö.. Så jag har gett Amadeus hösilage, ca 6 kg sammanlagt ;o!!! Jag som inte tål att se Amadeus äta pytte lite ensilge. Direkt han får något liknade i munnen så stoppar jag handen i munnen och drar ut det han ätit.
Men eftersom jag inte visste så kunde jag inte heller göra något. Märkte först när hösilage hade tagit slut och dom tog in en bal, och Sofie frågade vad det var och det hösilage ;o! Fatta vad jag var rädd!  Men det verkar ha gått bra, och han har inte fått fång  än så länge............ Dock kankse de inte va så bra att släppa ut honom på stort grönt bete när han inte ätit så mkt på en vecka.

Han har även druckit väldigt dåligt, jag skojjar inte om jag tror han bara druckit 30 liter på en vecka ;o och det är ju tok för lite! Men gött att vara hemma, då vet jag att han får rätt mängd mat och vatten! Eftersom hemma finns det mycket gräs och han dricker även vatten hemmma!

Hörs sen efter jag ridit, längtar att få träffa den stackarn som åkte transport i hela 8,5 timma ungefär igår ;o

En bild från lägret


god morgon

ligger i min säng fortfarande. idag ska jag rida ut med mamma, och sen blir det ju att hela släckten kommer för att fira brorsan som fyllde igår :). sen åker man ev t skillingmark, men det beror om jag orkar åka dit :). Aja, hörs senare idag.

Dagen idag

Det började med avslutningsuppvisning, och där kom man antagligen med i typ gymkana liknande eller hoppning. Jag ville inte komma med i hoppningen, och var nästan 100 % säker, men vad kommer jag med i då?! JO hoppningen ;o! Helt sjukt ju, jag kan ju inte hoppa!

Dessutom var det på gräs, så det blev lite roligare att hoppa :D (Tänka er, jag tyckte faktiskt det var lite roligt). Men blev 4a av 9 st. Amadeus var helt klart bäst<3

Sen åkte vi hem, och när vi hade åkte ungefär en timma, då får vi punka på bilens högra bak! Det roliga i detta var ju att Amadeus stod ju bak, och vi stod inte på det bästa stället, mitt imellan två motorvägar... Mamma ringde falck, och dom kom med bärnings bil, och bara att vänta på bärningsbilen tog ju en timma, så vid där stod vi i ungefär 2 timmar!
Bärnings bil hjälpte oss att byta däck och sen fick vi åka till ett annat ställe för att köpa ett nytt däck. VI hade ju bara reserv däck, och dom däcken är ju max 700 kg som får vägas på bilen ungefär!

Så vi var verkligen tvunga med att skaffa ett nytt däck! (Vågade itne riskera att få punka ännu en gång). Då ringe bärnings bilen till en annan person som jobbade på Däckia, och så kom dem på jour där! Var ju stängt egentligen. Så all tid vi var nere i Mariestad  tog ungefär 3 timmar ;o! Helt sjukt! Tyckte bara för synd om Amadeus som hade stått där hela tiden! Men hade rörde sig inte mycket, bara när det var flygor som flög in i transporten..
Som mest stod han i 2 timmar i stillstående transport och rörde sig inte mkt, med massa trafik körande!

Snällare häst får man leta efter<3 Amadeus var helt klart bäst!

Kan ju även säga varför bärnings bil skulle hjälpa oss! Jo, det var för att mammas sån som man höjer bilen med skulle inte orka lyfta med transporten på och isf skulle vi va tvunga att lasta ur, flytta transporten och sedan byta däck. Vi ville inte lasta ur, eller vem fan lastar ur en häst brevid motorvägen (det beror ju oxå på om hästen kan stå snällt, eller får panik)???! SÅ då fick vi helt enkelt vänta i 1,5 timma ungefär vid vägen. Sen tog det ju även tid att sätta på däcket!

Bilder kommer imrn, orkar inte ladda upp över 1000 bilder på datorn, det tar totalt för lång tiden, och den orken har inte jag just nu x)!

Världens bästa ponny<3


Liite uppdatering om dagen

Ida red jag en häst som heter Bently. Han var riktigt seg, men en stund när vi hoppade över lite grenar så fick han allt mer fart. Ida badade vi, den såkallade baddagen! Därför red jag inte Amadeus.. Det var iaf riktigt roligt att bada med hästen :D. Han halv ställde sig några gånger då han inte ville ut. Sen så ramla jag av en endaste gång, och det var när han gick lite fortare upp så han nudda botten så jag gled ner. Kom upp direkt faktiskt :o! Har även hoppat lite grann med Amadeus, fast det var någon annan dag ;) det gick inte något vidare, han stoppade och jag föll nästan av, hamna framför sadeln. Hoppade väldigt lågt, men det gick ändå Inge bra, eftersom jag fegar ur och håller in honom lite och då stoppar han. Sen har jag ju ridit med bett några dagar nu, och det funka tills igår, då fick han sår igen...... Jag kan ju undra på om jag kan tävla något mer iår. Han får alltså sår av bettet, och inte av att jag är för hård i handen, bara ni inte tror att jag sitter och drar och sliter i munnen. Så när vi kommer hem ska jag ta ett allvarligt tal med mamma, som inte fattar att detta är viktigt, och sen måste vi åka och kolla munnen och även fråga vilka bett som skulle passa bäst i Amadeus mun. Nej nu ska vi ha typ någon talang sak, och vi satsar på att komma 1a nerifrån ;D Heeejja oss. Hej så länge.

Heeeej

Resan igår var lång och tog ca 6 timmar, dock stanna vi ganska mycket ;). Vi blev Liite sena, och missa förstås våran lektion, vi visste inte att vi skulle rida heller så. Vi missade väl typ bara halva, och så red vi halva ungefär. Det gick bra, han hade huvudet gärna uppe bland molnen. Gapade inte så mkt heller :D. Passet idag så körde vi markarbete och Amadeus gick huvudet nere idag, skööönt!! Dock så hade jag hacket , så han kunde ju inte gapa sig ifrån arbetet ;). Tror han är lite rädd om sin mun och gapar för att inte få sår i munnen igen, så jag kommer köra på hacket vid uteritter ( om jag rider ihop med andra då han kan bli lite stark ), markarbete och hoppning. Bett kör jag endast i dressyr och oftast på uteritter. Inter eter här är otrooooligt segt så blir inte så mycket uppdatering denna vecka ;)

Nu sticker vi

Nu är vi påväg mot sjöstjärnans ridläger ;D fatta va kul !!! Uppdaterar kanske ikväll, beror väl på om jag orkar ;p

Allt packat och klart

Som rubriken säger ;p allt är packat i bilen, ska bli skönt med en vecka bara häst ! Fast det tråkiga är att våra hästar ska stå ute om nätterna, så när har lite tråkigt på kvällen kan man inte gå och hälsa på ponny. Det var det var roligast i Åby, eller inte roligast men mysigast. När vi var vid hästarna sent på kvällen och pratade och myste med hästarna, huuur mysigt som helst och jag saknar det såå sjukt mkt!!!! Ååh det var såå mysigt! Men kommer säkert bli lika roligt, dock tråkigt med att Amadeus står en bit bort ); aja, jag överlever väl ;)

Lite om dagen

Åkte t stallet vid 07;20, hovslagaren kom och skodde alla tre ;)

 Efter det så red jag äntligen, var underbart att  sitta på häst ryggen! Provade att böja och se om han hade någon lust att söka sig neråt! Han sökte sig fint neråt, fast tog ett. Han gick ju inte stadigt iform som han brukar, och han var väldigt lång och låg, men en bra början! Körde på bett idag och han var fin i munnen, gapade inte alls lika mkt ;o, dom få  gånger var när han skulle bli bromsad när han inte ville och när han vände hem ;). Så han gapade nog mest för att inte känna av bettet när jag ville jobba honom, när han hade ont ):! SKÖNT med att allt fixade sig!
LIte galopp blev det, men han orkade inte hålla den rikigt när jag stod upp, men ville heller sitta ner för ryggens skull ;P Så blev lite slängtrav, men försökte bromsa så fort som möjligt! ;)
Resten av dagen blir att packa bilen + packa resten som ska med! :D Lääängtar! Liiite smått grejer som ska med.



RSS 2.0