Här är Emy

Vi tog in henne i stallet ensam, blev lite stressad och gnäggade en hel del så vi vågade inte riskera att bli skadade så tog henne direkt till ridhuset. Eftersom vi inte känner hästen än så tar vi det säkra före det osäkra. Hon har aldrig varit i ett ridhus förut och han var ändå ganska lugn. Jag gick med henne ett varv runt i ridhuset och sen så släppte vi henne, lite spring men mest så gnäggade hon till sig själv i spegeln ... Efter ca 10-20 min så gjorde vi att lite övningar, hon fick godis när hon vågade gå nära sockerbitar osv. Hon följde mig och vi fick henne på andra tankar så hon slutade gnägga.
Vi gick slalom mellan sockerbitar, och gick över en bom. Hon är ju som sagt rädd för massa saker , spec ljud känslig. Sen hade hon varit så duktig så vi tog ut henne i hagen och borstade (då hon inte stod still i boxen). Imorgon kommer vi ta in henne och pyssla med henne i boxen/gången.
Ute i hagen blev det en sista grej för hennes huvud och det var prova att sätta på grimman, att sätta på var nästan inga problem men ta av grimman var mycket svårare.. Vi var tvungna att öppna i nacken då vi inte ville bråka med henne då hon hade varit så duktig överlag!!!
Imorgon får hon även sällskap i hagen och tror då hon blir lite lugnare och att hon börjar känna sig lite som hemma.
Vi kommer longera, försöka sätta på och av grimman och ev ha sadel på sig imorgon. Hon är 5år och har haft ryttare på ryggen förut så vi går lite fort fram, men hon har ju gjort det förut, men allt beror på hur hon är imorgon :).



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0